Libnet.ro
UNICEF

17:45

2023 Comparativ

Libnet Ro
Masurile fiscale recente au schimbat metodele de remunerare si fidelizare a angajatilor din servicii

Masurile fiscale recente au schimbat metodele de remunerare si fidelizare a angajatilor din servicii

Evolutia salariilor in industria serviciilor pentru afaceri urmeaza evolutia generala a pietei cu o crestere de 4% pentru specialisti, inregistrata in martie 2024, comparativ cu septembrie 2023.

ABSL: Masurile fiscale recente au schimbat metodele de remunerare si fidelizare a angajatilor din industria serviciilor pentru afaceri

Evolutia salariilor in industria serviciilor pentru afaceri urmeaza evolutia generala a pietei cu o crestere de 4% pentru specialistii din industrie, inregistrata in martie 2024, comparativ cu septembrie 2023, urmarindu-se un esantion identic de companii.

AVIS: Romanii au inchiriat mai multe masini in strainatate iN PRIMELE LUNI DIN 2024, fata de anul trecut

Avis, furnizorul global de solutii de mobilitate, a inregistrat cresteri semnificative ale numarului de autoturisme inchiriate de catre romani pentru perioada minivacantei de Paste, comparativ cu 2023. in special pentru plecarile in strainatate au fost inregistrate mai multe solicitari de rent a car, pe masura ce numarul romanilor care calatoresc in afara continua sa creasca.

Banca Nationala a Poloniei a raportat pierderi de peste cinci miliarde de dolari pentru 2023

Banca Nationala a Poloniei NBP) a incheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloti 5,2 miliarde de dolari), comparativ cu pierderi de 16,9 miliarde de zloti in 2022.

Leroy Merlin: Apetitul romanilor pentru energie verde este in crestere

Potrivit Leroy Merlin Romania, retailer specializat in constructii, decoratiuni si gradinarit, interesul romanilor pentru solutiile de captare si utilizare a energiei verde, precum instalarea de panouri solare, este in crestere la inceputul lui 2024, comparativ cu debutul lui 2023. Printre cele mai cautate modele de panouri solare in reteaua Leroy Merlin sunt cele nepresurizate, pentru productia de apa calda menajera, cu un volum de 120 litri si preturi de pornire de la 998 lei.

Valoarea activelor rusesti inghetate de Elvetia a scazut. Care este motivul

Valoarea activelor rusesti inghetate de Elvetia era de 5,8 miliarde de franci la finele lui 2023, a anuntat marti Guvernul elvetian, comparativ cu 7,5 miliarde de franci la sfarsitului anului anterior.

Eurostat: Romania a avut un deficit bugetar de 6,6% din PIB in 2023, in usoara crestere

Romania a inregistrat un deficit bugetar de 6,6% din PIB anul trecut, conform datelor Eurostat, fiind mai mare cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu 2022. Daca ne referim la metodologia nationala, acesta s-a ridicat la 5,68%, in timp ce in 2022 era de 5,76%. Datele pe metodologia europeana sunt importante deoarece ne aflam in procedura de deficit excesiv.

Romanii consuma din ce in ce mai mult carnea pe baza de plante

Potrivit unui studiu, o treime din romani, respectiv 31%, consuma carne in fiecare zi, in timp ce trei din zece persoane 39%), apeleaza la alternative pe baza de plante. 42% dintre romani mananca carne de cel putin doua ori pe saptamana Conform studiului realizat de Danone Romania, 42% dintre participanti consuma carne de 2-4 ori pe saptamana. in acelasi timp, in ultimul an a crescut interesul pentru alimentatia pe baza de plante, ajungand la 39% din totalul populatiei, comparativ cu 30%, cat s-a inregistrat in 2023.

P Industria Romaniei creste prin programele adoptate de PSD la guvernare

Programul de Guvernare al PSD, centrat pe investitii publice record si sustinerea firmelor care produc in Romania au pus industria tarii pe un curs ascendent, cu progrese vizibile fata de anul precedent, dar si de la luna la luna. Per ansamblu, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% in termeni nominali, in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2023.

ACAROM: Productia de masini din Romania a crescut cu peste 7% la inceput de an

Productia nationala de automobile a crescut, in primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, pana la 152. 912 de unitati, comparativ cu acelasi interval din 2023, arata datele publicate, de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania ACAROM). Cu toate acestea, potrivit sursei citate, la nivelul lunii martie 2024, au fost produse in Romania 53. 696 de .

Asigurari de sanatate: despagubirile cresc cu 27% in 2023, potrivit UNSAR

Romanii au accesat anul trecut, in baza asigurarilor voluntare de sanatate, servicii medicale in valoare de 458 milioane lei. Cifra este in crestere cu 27% comparativ cu anul 2022. Acestia sunt bani care nu au mai fost cheltuiti din fondul public de asigurari sociale de sanatate, putand fi redirectionati, asadar, spre categorii mai vulnerabile de .

ACAROM: Productia de masini din Romania a crescut cu peste 7% la inceput de an

Productia nationala de automobile a crescut, in primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, pana la 152. 912 de unitati, comparativ cu acelasi interval din 2023, arata datele publicate, de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania ACAROM),.

Despagubirile pe segmentul de asigurari de sanatate au crescut cu 27% in 2023

Romanii au accesat anul trecut, in baza asigurarilor voluntare de sanatate, servicii medicale in valoare de 458 milioane lei, in crestere cu 27% comparativ cu anul 2022.

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% in primele doua luni ale acestui an

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% in termeni nominali, in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2023, datorita avansului inregistrat in industria prelucratoare +7,1%).

Asigurari de sanatate: despagubirile cresc cu 27% in 2023

Romanii au accesat anul trecut, in baza asigurarilor voluntare de sanatate, servicii medicale in valoare de 458 milioane lei. Cifra este in crestere cu 27% comparativ cu anul 2022. Acestia sunt bani care nu au mai fost cheltuiti din fondul public de asigurari sociale de sanatate, putand fi redirectionati, asadar, spre categorii mai vulnerabile de populatie.

MerchantPro Compass: Piata de eCommerce creste lent, dar sigur

Analiza realizata de MerchantPro - platforma locala de solutii Saas pentru e-Commerce - pe datele inregistrate de magazinele online active in platforma, indica o crestere lina, dar stabila, a vanzarilor in primul trimestru al anului de 5. 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta se aliniaza la nivelul de crestere lenta inregistrat de indicatorul MerchantPro Compass la numarul de tranzactii si in 2023 comparativ cu anul anterior +5,5%). Aceasta indica o incetinire a ritmului de crestere in eCommerce, dar se pastreaza o dinamica pozitiva si sustinuta.

Consumul de energie electrica a crescut cu 3% in primele doua luni din 2024 comparativ cu 2023

Consumul final de energie electrica in primele doua luni din 2024 a fost de 8,6 miliarde kWh, cu 1,7% mai mare fata de perioada similara din 2023, iar productia interna a fost de 2,9 milioane tep.

Rottaprint a inregistrat cu cca. 7% mai multi clienti internationali in 2023 si a raportat comenzi in 14 tari

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografica producatoare locala de etichete autoadezive si ambalaje flexibile din Romania, a dezvoltat in 2023 un nou flux de oferte si proiecte la nivel international, si-a reorganizat portofoliul de produse si a atras cu aproximativ 7% mai multi clienti globali, comparativ cu 2022. Compania a inregistrat in 2023 comenzi in 14 tari si are in plan consolidarea pozitiei pe pietele Uniunii Europene.

Deficitul de cont curent al Romaniei, crestere de aproape 25% in primele doua luni ale anului

Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ cu cel de 2,171 miliarde de euro consemnat in primele doua luni din 2023. in structura acestuia, balanta bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 39 milioane euro, balanta serviciilor .

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult fata de perioada similara din 2023

Castigul salarial mediu net a fost de 4. 876 lei in februarie, in crestere cu 17 lei +0,3%) fata de luna ianuarie 2024. Comparativ cu luna februarie a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 14,2%. Potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica, in luna februarie 2024, castigul salarial mediu brut a .

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2515 seconds )