Libnet.ro
UNICEF

18:30

Adera Nato

Libnet Ro
Finlanda, raspuns dupa ce Turcia a sugerat sa adere fara Suedia la NATO

Finlanda, raspuns dupa ce Turcia a sugerat sa adere fara Suedia la NATO

Finlanda isi mentine planul de a adera la NATO in acelasi timp cu vecinul nordic Suedia si spera sa faca acest lucru cel tarziu in iulie, a declarat luni ministrul finlandez de externe.

Raspunsul Finlandei dupa ce Recep Erdogan a momit-o cu o aderare separata de a Suediei la NATO

Finlanda spera in continuare ca va adera la NATO in acelasi timp cu Suedia, a afirmat luni ministrul sau de externe, Pekka Haavisto, dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a evocat posibilitatea ca Ankara sa dea unda verde doar Finlandei, transmit Reuters si Agerpres.

Finlanda spera inca sa adere la NATO impreuna cu Suedia, in pofida declaratiilor lor Erdogan

Finlanda spera in continuare ca va adera la NATO in acelasi timp cu Suedia, a afirmat astazi ministrul sau de externe, Pekka Haavisto, dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a evocat posibilitatea ca Ankara sa dea unda verde doar Finlandei.

Alti doi parlamentari rusi ameninta Chisinaul: Republica Moldova s-ar putea dezintegra daca adera la NATO

Guvernul de la Chisinau a fost din nou avertizat marti de oficiali rusi cu o posibila invazie daca Republica Moldova continua demersurile privind aderarea in NATO. Republica Moldova amenintata cu destramarea Numai pomenirea unei eventuale intrari a R. Moldova in NATO ii face pe exponentii regimului de la Moscova sa arunce amenintari la adresa Chisinaului. Astfel,presedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatica si relatii cu compatriotii, Leonid Kalasnikov, a amenintat-o intr-un interviu pentruVedomosti. RU pe Maia Sandu cu destramarea R. Moldova daca aceasta va incerca sa bage statul in blocul militar.

Alti doi parlamentari rusi ameninta Chisinaul: Ne-a suparat in ultima vreme Republica Moldova s-ar putea dezintegra daca adera la NATO

Doi influenti deputati de la Moscova reactioneaza cu amenintari la ideea ca Republica Moldova ar putea adera la NATO, dupa ce si un senator rus amenintase cu o zi in urma ca presedinta Maia Sandu risca sa repete politica sinucigasa a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

DEPUTATI DE LA MOSCOVA: Republica Moldova s-ar putea dezintegra, daca adera la NATO

Doi influenti deputati de la Moscova reactioneaza cu amenintari la ideea ca Republica Moldova ar putea adera la NATO, dupa ce si un senator rus amenintase cu o zi inainte ca presedinta Maia Sandu risca sa repete politica sinucigasa a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Finlanda se distanteaza de Suedia in cursa pentru NATO. De ce vrea sa adere singura

Finlanda ar trebui sa ia in considerare optiunea de a adera la NATO fara Suedia, a spus, marti, ministrul sau de Externe, Pekka Haavisto. Remarca sefului diplomatiei finlandeze survine dupa.

Finlanda ar putea cere aderarea la NATO separat de Suedia Declaratiile facute de ministrul de Externe de la Helsinki

Finlanda ar trebui sa ia in considerare optiunea de a adera la NATO fara Suedia, a declarat pentru prima oara marti ministrul ei de Externe, dupa ce Turcia a exclus unda verde a Ankarei pentru candidatura suedeza, informeaza agentiile France Presse si Reuters, citate de Agerpres.

Erdogan complica intarirea NATO: Finlanda intra separat de Suedia in Alianta

Ministrul Finlandei de Externe, Pekka Haavisto, a declarat ca tara sa ar trebui sa ia in considerare optiunea de a adera la NATO fara Suedia. Reactia diplomatului vine dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a pronuntat ferm ca Ankara va respinge candidatura suedeza, relateaza Reuters.

Finlanda ar trebui sa ia in considerare aderarea la NATO fara Suedia

Finlanda ar trebui sa ia in considerare optiunea de a adera la NATO fara Suedia, a declarat pentru prima oara marti ministrul ei de Externe.

Turcia condamna ferm protestele de la Stockholm, la care a fost ars un Coran, si a anulat vizita pe care urma sa o efectueze ministrul suedez al apararii la Ankara

Protestele desfasurate sambata la Stockholm impotriva Turciei si a intentiei suedeze de a adera la NATO, care au presupus inclusiv arderea unei copii a Coranului, au intetit tensiunile cu Turcia, intr-un moment in care tara nordica are nevoie de sustinerea Ankarei pentru a intra in Alianta Nord-Atlantica, relateaza Reuters.

Tensiunile Suediei cu Turcia, amplificate de proteste la Stockholm, unde a fost ars Coranul

Proteste desfasurate sambata la Stockholm impotriva Turciei, inclusiv prin arderea unui exemplar al Coranului, dar si impotriva aderarii Suediei la NATO, au accentuat tensiunile cu Ankara, intr-un moment in care tara scandinava are nevoie de votul Turciei pentru a adera la alianta nord-atlantica, scrie Reuters.

Ar putea viza Republica Moldova sa adere la NATO? Care sunt riscurile si ce spune Maia Sandu despre renuntarea la neutralitate

Presedinta Maia Sandu a declarat ca, in contextul razboiului din Ucraina, la Chisinau are loc o discutie serioasa despre oportunitatea de a renunta la neutralitatea inscrisa in Constitutie si de a adera la o alianta militara mai larga, potrivit unui interviu Politico, citat de News. ro. Sefa statului moldovean se fereste sa numeasca o alianta militara anume, insa publicatia titreaza sub semnul intrebarii: E timpul pentru o aderare la NATO?.

Tara din Europa vizata de amenintarile Rusiei. Ce se intampla daca adera la NATO

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat, miercuri, ca Moscova va fi obligata sa ia masuri la granita, daca Finlanda va adera la alianta militara NATO. Seful diplomatiei.

Erdogan impune noi conditii Suediei si Finlandei pentru a le accepta aderarea la NATO: Trimiteti 130 de teroristi

Suedia si Finlanda si-au depus anul trecut candidatura pentru a adera la NATO dupa invazia Rusiei in Ucraina, dar ofertele lor trebuie sa fie aprobate de toate cele 30 de state membre NATO. Turcia si Ungaria nu au aprobat inca cererile.

JENS STOLTENBERG: NATO nu poate garanta o aderarea a Finlandei si Suediei in 2023

Suedia si Finlanda ar putea adera la NATO in 2023, estimeaza secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, dar nu poate garanta acest lucru, decizia depinzand de parlamentele turc si ungar.

Jens Stoltenberg se asteapta ca Suedia si Finlanda sa adere la NATO in 2023

Suedia si Finlanda ar putea adera la NATO din 2023, a estimat astazi secretarul general al NATO, care a reamintit totusi ca decizia depinde de parlamentele turc si ungar.

Seful NATO se asteapta ca Suedia si Finlanda sa adere in 2023, insa nu garanteaza acest lucru

Suedia si Finlanda ar putea adera la NATO din 2023, a estimat duminica secretarul general al NATO, care a reamintit totusi ca decizia depinde de parlamentele turc si ungar.

Stoltenberg se asteapta ca Suedia si Finlanda sa adere la NATO in 2023, dar nu poate garanta

Suedia si Finlanda ar putea adera la NATO din 2023, a estimat duminica secretarul general al NATO, care a reamintit totusi ca decizia depinde de parlamentele turc si ungar, relateaza Agerpres.

Rusia trimite militari la granitele Suediei si Finlandei, dupa dorinta de aderare la NATO: Este necesar sa se ia masuri de riposta

Rusia a declarat miercuri ca isi va intari prezenta militara in nord-vestul tarii ca raspuns la ofertele Suediei si Finlandei de a adera la NATO. Ministrul rus al Apararii, Serghei.

actualitate, 18:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1654 seconds )