Libnet.ro
UNICEF

20:30

Aderarii Schengen

Libnet Ro
Socoteala, proasta, a cancelarului Nehammer s-a intors impotriva lui!

Socoteala, proasta, a cancelarului Nehammer s-a intors impotriva lui!

In 8 decembrie anul trecut, in ziua votului mizerabil al cancelarului austriac impotriva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, scriam despre faptul ca prioritatea noastra, ca tara, nu trebuie sa fie nici razbunarea si nici discursurile revansarde.

Ambasadorul Romaniei in Austria rupe tacerea despre refuzul acceptarii in Schengen. Ce dezvaluie Emil Hurezeanu

Ambasadorul Romaniei in Austria, Emil Hurezeanu, sustine ca relatiile dintre Bucuresti si Viena erau foarte bune inainte de respingerea aderarii la spatiul Schengen. Potrivit diplomatului.

Bogdan Aurescu, discutie telefonica cu omologul leton, Edgars Rink and 275;vi269;s

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, astazi, o convorbire telefonica cu ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rink and 275;vi269;s, avand ca subiect principal procesul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Bogdan Aurescu: Romania va relua in 2023 misiunile de politie aeriana din regiunea Marii Baltice

Romania urmeaza sa isi reia, in 2023, participarea la misiunile de politie aeriana din regiunea Marii Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu in cadrul unei convorbiri telefonice avute luni cu omologul sau din Lituania. Subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen a fost abordat pe larg in cadrul convorbirii dintre Bogdan Aurescu si ministrul .

Aderarea Romaniei la Schengen. Cat de important e Consiliul JAI din martie

Europarlamentarul Negrescu a atras atentia cu privire la posibilitatea ca subiectul aderarii Romaniei la Schengen sa intre in cadere libera dupa ce extinderea spatiului de libera circulatie nu s-a aflat printre principalele subiecte discutate la reuniunea informala a Consiliului JAI.

Alegeri in Austria Inferioara: cum sta in ultimele sondaje partidul cancelarului Nehammer care s-a opus aderarii Romaniei la Schengen

Duminica au loc alegeri regionale in Austria Inferioara. Iar acestea nu se refera doar la viitorul Johannei Mikl-Leitner, actuala guvernatoare de land si candidata partidului conservator, oVP, ci si la echilibrul de putere din Austria. Fara o majoritate, atat in parlamentul, cat si in guvernul austriac, cartile s-ar putea face din nou. Iar cancelarul Karl Nehammer stie asta si a incercat, in campania electorala, sa apese tare pe pedala imigratiei, inclusiv cu un vot negativ pentru intrarea Romaniei in Schengen.

Tomac cere sesizarea CJUE privind votul Austriei impotriva aderarii la Schengen

Presedinte al PMP i-a trimis o scrisoare premierului, solicitand sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene CJUE) privind nelegalitatea dreptului de veto exprimat de Austria cu privire la Schengen.

Olanda sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Aurescu, intrevedere cu omologul din Tarile de Jos

Vicepremierul Olandei, Wopke Bastiaan Hoekstra, a reiterat sprijinul Tarilor de Jos in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Afirmatia a fost facuta in timpul unei intrevederi bilaterale dintre Bogdan Aurescu si omologul sau olandez, la Sibiu.

Consiliul informal JAI: Dezinteres european pe tema aderarii Romaniei la Schengen

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu a figurat ca tema prioritara la Consiliul informal JAI, atentia fiind centrata pe migratie. Concomitent, partea romana incearca sa dialogheze constructiv cu Austria.

Bode, la Consiliul informal JAI: I-am cerut omologului suedez un plan concret pentru deblocarea dosarului Schengen

Ministrul Afacerilor Interne sustine, intr-o postare pe Facebook, ca a abordat subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, in cadrul Consiliului informal JAI. Bode a cerut solutionarea dosarului cat mai curand posibil.

SIEGFRIED MURESAN: Argumentele aduse de Karl Nehammer privind refuzul aderarii Romaniei la Schengen nu au baza concreta

Migratia este o problema cu care Austria se confrunta, pe care Romania nu a cauzat-o, granitele noastre fiind sigure, dar la solutionarea careia suntem dispusi sa contribuim, insa asteptam mai multa deschidere din partea Austriei, a declarat astazi, la Bruxelles, eurodeputatul roman Siegfried Muresan, vicepresedinte al grupului Partidului Popular European PPE).

Eugen Tomac (PMP) a cerut ca Austria si Olanda sa dea explicatii in Comisia LIBE privind vetoul abuziv impotriva Romaniei si Bulgariei pe tema Schengen: Votul lor e o nedreptate pe care noi trebuie sa o reparam (VIDEO)

Presedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, a cerut implicarea Comisiei parlamentare pentru libertati civile, justitie si afaceri interne LIBE) pentru a dezbate urgent vetoul abuziv dat de Austria si Olanda aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Acesta a acuzat Austria si Olanda ca incalca Tratatele UE si legislatia Schengen prin decizia de a se opune primirii celor doua tari in acest Spatiu. Tomac a transmis si raspunsul primit de la presedintele Comisiei LIBE la solicitarea sa.

CE a indeplinit una dintre cererile Austriei pentru deblocarea aderarii la Schengen

Comisia Europeana a propus marti o strategie operationala pentru o mai buna eficacitate a returnarii migrantilor care nu indeplinesc criteriile necesare pentru a primi azil in statele membre UE, potrivit unui comunicat al executivului european, citat de G4Media.

Aurescu a vorbit la consiliul ministrilor de Externe din UE despre aderarea Romaniei la Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a subliniat, la intalnirea de la Bruxelles cu omologii sai din celelalte state member UE, importanta mentinerii subiectului aderarii Romaniei la spatiul Schengen pe agenda europeana. inainte de a prezenta pozitia Romaniei fata de subiectele de pe agenda doresc sa reamintesc faptul ca, desi CAE nu are pe agenda aderarea Romaniei .

CONSILIUL AFACERI EXTERNE AL UE: Aurescu subliniaza importanta mentinerii subiectului aderarii Romaniei la Schengen in atentia tuturor partenerilor europeni

Ministrul de externe roman Bogdan Aurescu, care participa astazi la Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene CAE) de la Bruxelles, a subliniat importanta mentinerii subiectului aderarii Romaniei la spatiul Schengen pe agenda europeana.

Intra Romania in Schengen in 2023? De la Bruxelles, Aurescu anunta ca repune tema pe agenda, in timp ce cancelarul Austriei face inspectii in Bulgaria si da avertismente

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, inaintea primei reuniuni din acest an a sefilor diplomatiilor din statele membre UE, ca, desi nu este pe agenda, va ridica problema aderarii Romaniei la Schengen. Tot luni, cancelarul Austriei, care a blocat intrarea tarii noastre in Schengen, se afla in Bulgaria, pentru a inspecta frontiera cu Turcia. inainea vizitei in Bulgaria, Karl Nehammer a transmis un mesaj transant: Atat timp cat spatiul Schengen nu functioneaza, Austria isi mentine veto-ul fata de extinderea acestuia.

Negrescu, despre Schengen: Responsabilii din Guvern sa iasa din defensiva si sa intreprinda toate demersurile necesare

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat demersurile pe care le-a intreprins la inceputul acestui an in vederea aderarii Romaniei la Schengen si i-a indemnat pe responsabilii din guvern sa iasa din defensiva.

Documentele ce arata cum sunt incalcate regulile Schengen de catre Olanda, care ani de zile s-a opus aderarii Romaniei, iar acum Bulgariei

Si cel de-al doilea stat care s-a impotrivit, de-a lungul timpului, intrarii Romaniei in Schengen - Olanda - are mari probleme in ceea ce priveste implementarea legislatiei Schengen, conform unor documente ale Consiliul Uniunii Europene prezentate de europarlamentarul Eugen Tomac.

Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul sau austriac, Alexander Schallenberg, despre parcursul aderarii Romaniei la Schengen

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune ca i-a transmis omologului sau austriac, Alexander Schallenberg, ca este necesara o foaie de parcurs clara in privinta aderarii Romaniei la Schengen, blocata de Austria. Aurescu a postat, pe Twitter, o fotografie in care apare alaturi de ministrul de Externe al Austriei, la Forumul Economic de la Davos, spunand .

Aurescu, intalnire cu omologul austriac la Foromul Economic Mondial de la Davod

Bogdan Aurescu a avut o intrevedere bilaterala cu omologul austriac in cadrul participarii sale la lucrarile Forumului Economic Mondial de la Davos. Cei doi diplomati au discutat despre subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

actualitate, 20:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1507 seconds )