Libnet.ro
UNICEF

06:00

Alimente 2022

Libnet Ro
Fermierii polonezi intensifica protestele si blocheaza mai multe drumuri Acuzatii grave la adresa Comisiei Europene

Fermierii polonezi intensifica protestele si blocheaza mai multe drumuri Acuzatii grave la adresa Comisiei Europene

Fermierii polonezi au blocat drumurile cu tractoare si utilaje agricole miercuri, in intensificarea protestelor impotriva reglementarilor UE privind mediul si a importurilor de alimente ieftine din Ucraina, dupa ce Comisia Europeana a acceptat provizoriu sa le prelungeasca, potrivit Reuters. Protestul fermierilor polonezi se intensifica Fermierii din Polonia si din alte parti ale blocului au protestat in ultimele luni, pentru a cere reimpunerea taxelor vamale la importurile agricole din Ucraina, care au fost scutite dupa invazia Rusiei din 2022.

Turistii au aruncat 1,4 milioane de euro in Fontana di Trevi din Roma, in 2022. Ce se intampla cu monedele

Turistii care ajung in Roma nu ezita niciodata sa arunce cate o mondea in faimoasa Fontana Di Trevi cand isi pun o dorinta, iar acestea monede reprezinta un ajutor urias pentru unele persoane. Unde ajung monedele Monedele sunt lasate sa se adune, apoi sunt scoase din apa si transportate la filiala din Roma a organizatiei caritabile catolice Cartias. Aici, oamenii numara maruntisul care va ajunge la o banca de alimente, o cantina pentru saraci si proiecte de asistenta sociala. inainte ca banii sa ajute oamenii nevoiasi, acestia sunt uscati, sortati si numarati, informeaza Digi24.

Suedia vrea sa faciliteze utilizarea banilor lichizi pentru produse esentiale. Doar 8% dintre suedezi au platit in numerar achizitii in 2022

Guvernul suedez vrea sa faciliteze utilizarea de numerar pentru achizitia de produse de prima necesitate precum alimente sau carburant, a anuntat acesta vineri, intr-o tara in care banii lichizi sunt rari, informeaza AFP.

Deloitte: Cheltuielile de sarbatori vor depasi nivelurile pre-pandemice pentru prima data anul acesta

Cheltuielile de sarbatori vor depasi nivelurile pre-pandemice pentru prima data anul acesta, inregistrand o crestere de 10% comparativ cu 2019 si de 14% fata de 2022, in conditiile in care 72% dintre consumatori se asteapta la preturi mai mari pentru produsele din categoriile alimente si bauturi 86%), imbracaminte si accesorii 82%), electronice 80%), articole pentru casa 72%), jucarii 71%) si ingrijire personala 70%).

Studiu Deloitte: Cheltuielile de sarbatori vor depasi nivelurile pre-pandemice pentru prima data anul acesta, 72% dintre consumatori asteptandu-se la preturi mai mari

Cheltuielile de sarbatori vor depasi nivelurile pre-pandemice pentru prima data anul acesta, inregistrand o crestere de 10% comparativ cu 2019 si de 14% fata de 2022, in conditiile in care 72% dintre consumatori se asteapta la preturi mai mari pentru produsele din categoriile alimente si bauturi 86%), imbracaminte si accesorii 82%), electronice 80%), articole pentru casa 72%), jucarii 71%) si ingrijire personala 70%), potrivit studiului Deloitte Holiday Retail Survey 2023. in acelasi timp, 56% dintre comercianti se asteapta la majorari ale preturilor de sub 10%, iar 74% dintre ei mizeaza pe o crestere a vanzarilor de sarbatori.

Inflatia a scazut la 6,7%. Ce alimente s-au ieftinit cu aproape 25% fata de anul trecut

Rata anuala a inflatiei in luna noiembrie 2023 comparativ cu luna noiembrie 2022 a fost 6,7%, insa sunt si cateva alimente care s-au ieftinit considerabil, atingand preturi chiar si cu 25% mai mici .

Cand intra pe card a 13-e pensie. Pensionarii care vor primi bani in plus

Programul Sprijin pentru Romania, lansat in a doua parte a anului 2022, continua sa ofere vouchere sociale si in 2023, asigurandu-se ca persoanele vulnerabile vor avea acces la alimente si resurse esentiale in perioada sarbatorilor. Cand vor primi ultima transa de bani beneficiarii acestui program? Ultima transa de vouchere sociale va fi virata in aceasta .

Romanii, pe primul loc in topul european pentru cheltuielile alocate pentru alimente

Gospodariile din Romania au fost in 2022 pe primul loc in Uniunea Europeana dupa ponderea ocupata de cheltuielile pentru alimente si bauturi non-alcoolice.

Romanii sunt campioni europeni la bugetul alocat pe mancare si sucuri

Gospodariile din Romania au fost in 2022 pe primul loc in Uniunea Europeana dupa ponderea ocupata de cheltuielile pentru alimente si bauturi non-alcoolice in totalul cheltuielilor de consum, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru.

Romanii sunt campioni europeni la procentul din buget alocat pe mancare si sucuri

Gospodariile din Romania au fost in 2022 pe primul loc in Uniunea Europeana dupa ponderea ocupata de cheltuielile pentru alimente si bauturi non-alcoolice in totalul cheltuielilor de consum, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru.

MACRO NEWSLETTER - 30 Octombrie 2022

Volumul vanzarilor retail din Suedia si-a accelerat scaderea anuala in septembrie 2023, pana la 3,8%, de la 1,7% in luna precedenta, pe fondul unei scaderi lunare de 1,4%, dupa o stagnare in luna anterioara. Vanzarile de alimente si alte bunuri de consum curent au crescut cu o rata anuala de 0,5%, dupa o scadere de 1,8% in luna precedenta, in conditiile unei cresteri lunare de 0,5%, iar vanzarile bunurilor durabile si-au accelerat scaderea anuala pana la 6,9%, de la 1,8% in luna anterioara, pe fondul unei scaderi lunare de 2,7%. SCB Sweden).

Diana Stoica (USR), despre preturile alimentelor care au crescut: Plafonarile acestea nu sunt decat un praf in ochi. Singura modalitate prin care chiar vor sprijini romanii, daca vor sa o faca, nu e plafonarea, ci 0 taxe pe salariul minim (VIDEO)

Guvernul va prelungi plafonareaadaosului comercial cu inca trei luni, astfel ca va ramane valabil pana in ianuarie 2024, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. in ciuda acestui lucru, unele preturi la alimente au crescut cu 10%. Diana Stoica, deputat USR, a fost prezenta in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin,pe B1 TV, unde a vorbit despre preturile alimentelor care au crescut cu 10% fata de septembrie 2022, desi acestea au fost plafonate.

Ce se intampla cu pretul alimentelor dupa scaderea inflatiei. Romanii, revoltati de noile schimbari de la raft

Potrivit datelor recent publicate de Institutul National de Statistica INS), inflatia in Romania a coborat la 8. 8 % in perioada septembrie 2023-septembrie 2022, insa preturile alimentelor si serviciilor au crescut. Cum se explica acest lucru si cu ce provocari reale se confrunta romanii? Preturi explozive la alimente si servicii de baza Aceasta crestere accelerata a .

Cele mai mari scumpiri la alimente si utilitati, din ultimul an. Datele INS care arata cresterea preturilor si evolutia inflatiei

Potrivit datelor transmise joi de Institutul National de Statistica INS), alimentele s-au scumpit cu 10,3% peste nivelul inregistrat in septembrie 2022, iar serviciile cu 12,1%.

Pescobar de la Taverna Racilor Herastrau a incasat cate 10.000 de euro pe zi in 2022. Profit urias din alimente expirate, gatite in conditii mizere

ANPC propune inchiderea pe o perioada de pana la 12 luni a restaurantului Taverna Racilor Herastrau, in urma neregulilor constatate in decursul mai multor controale efectuate in perioada 1 iunie 15 septembrie. Potrivit defapt. ro, patronul Paul Nicolau, cunoscut si ca Pescobar, a incasat cate 10. 000 de euro pe zi anul trecut. Din informatiile furnizate de comisarii ANPC rezulta ca a facut acesti bani din alimente expirate, gatite in conditii mizerabile.

La Adunarea Generala a ONU participa liderul doar uneia dintre cele cinci puteri mondiale cheie

In contextul in care lumea se confrunta cu cel mai mare numar de conflicte violente din 1945 incoace - afectata de consecintele invaziei Rusiei in Ucraina din 2022 si de cresterea preturilor la alimente care a urmat, precum si de temperaturile record, de dezastrele climatice si de numarul fara precedent de migranti si solicitanti de azil care traverseaza frontierele in cautarea unei vieti mai bune - agenda Adunarii Generale a ONU, ale carei lucrari se deschid marti, este descurajanta.

Starea comertului. Cum se adapteaza romanii la preturile in continua crestere

Principala preocupare a clientilor din Europa Centrala, in 2022, a fost legata de cresterea preturilor la alimente, determinata de cresterea inflatiei. Astfel, o parte din ce in ce mai mare din venitul consumatorilor a fost cheltuita pe alimente. De altfel, 66% dintre romani au declarat ca o parte semnificativ mai mare din venitul lor este .

McKinsey and Company: Anul 2023 aduce cresteri ale preturilor si schimbari in comportamentul consumatorilor

Principala preocupare a clientilor din Europa Centrala, in 2022, a fost legata de cresterea preturilor la alimente, determinata de cresterea inflatiei.

Inflatia a scazut la o singura cifra. Ce alimente sunt inca scumpe

Inflatia a scazut la o singura cifra, potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica INS) aceasta fiind in iulie de 9,4% fata de iulie 2022 si de 4,4% fata de decembrie 2022.

Gigantii din tutun si alimente au facut miliarde in Rusia dupa invazia Ucrainei

Companiile straine care au ramas in Rusia dupa invazia neprovocata in Ucraina au facut un profit de 214 miliarde de dolari in 2022 si au platit statului rus taxe in valoare de 3,5 miliarde de dolari.

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2166 seconds )