Libnet.ro
UNICEF

00:06

Asumat Parlament

Libnet Ro
Ministra Muncii: Robinetul cheltuielilor publice este foarte atent tinut in frau

Ministra Muncii: Robinetul cheltuielilor publice este foarte atent tinut in frau

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, duminica seara, ca reforma institutiilor statului pe care premierul Marcel Ciolacu si-a asumat-o in Parlament nu este facuta doar pe hartie. Robinetul cheltuielilor publice este foarte atent tinut in frau, a sustinut ea.

Ministrul Muncii spune ca noul proiect al legii pensiilor va fi aprobat de Guvern pe 9 noiembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, le-a prezentat, luni, deputatilor din comisiile pentru munca noul proiect al legii pensiilor, precizand ca, potrivit calendarului asumat, acesta ar urma sa fie aprobat in Guvern pe data de 9 noiembrie, iar pana la 20 noiembrie de catre Parlament, potrivit agerpres. ro. Proiectul legii pensiilor este in transparenta pana pe data de .

Ministrul Muncii: Proiectul legii pensiilor urmeaza sa fie adoptat in Guvern pe 9 noiembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, le-a prezentat, luni, deputatilor din comisiile pentru munca noul proiect al legii pensiilor, precizand ca, potrivit calendarului asumat, acesta ar urma sa fie aprobat in Guvern pe data de 9 noiembrie, iar pana la 20 noiembrie de catre Parlament.

Masurile de austeritate care se aplica de la 1 noiembrie 2023! Klaus Iohannis a promulgat legea |Romanii care vor plati mai mult de saptamana urmatoare

Legea austeritatii, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Prin urmare, de saptamana viitoare, vor intra in vigoare noi taxe.

Expertii Deloitte: Noul impozit pe cifra de afaceri va creste rata efectiva de impozitare la 20%-30%

Impactul masurilor fiscale cuprinse in legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament va fi unul semnificativ, in special pentru entitatile care urmeaza sa fie impozitate pe cifra de afaceri, in cazul carora rata efectiva de impozitare va creste considerabil, la 20%-30%, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari.

Expertii Deloitte: noul impozit pe cifra de afaceri va creste rata efectiva de impozitare la 20%-30% si ar putea aduce 6,5 miliarde de lei in plus la buget anul viitor

Impactul masurilor fiscale cuprinse in legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament va fi unul semnificativ, in special pentru entitatile care urmeaza sa fie impozitate pe cifra de afaceri, in cazul carora rata efectiva de impozitare va creste considerabil, la 20%-30%, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari, potrivit unei analize realizate de expertii Deloitte Romania. Cele mai afectate domenii sunt tehnologie si telecomunicatii, industria auto, retail, domeniul farmaceutic si industria prelucratoare. Conform aceleiasi analize, impozitul pe cifra de afaceri ar aduce in plus la bugetul de stat 6,5 miliarde de lei pe an. Expertii Deloitte atrag atentia ca legea ar putea intra in vigoare chiar din luna octombrie, dat fiind ca mai trebuie doar promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial. Printre masurile cu aplicabilitate imediata se numara restrangerea facilitatilor acordate angajatilor din anumite domenii, precum scutirea de impozit pe veniturile care depasesc 10. 000 de lei pe luna pentru angajatii din IT, si reintroducerea contributiei la sanatate pentru angajatii din constructii si sectorul agricol.

Expert Deloitte: Masurile fiscale trateaza un simptom acut, dar nu si cauza bolii

Impactul masurilor fiscale cuprinse in legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament va fi unul semnificativ, in special pentru entitatile care urmeaza sa fie impozitate pe cifra de afaceri, in cazul carora rata efectiva de impozitare va.

BNR sustine ca masurile fiscale adoptate de Guvernul Ciolacu vor creste inflatia. Impactul va fi relativ modest si tranzitoriu

Masurile fiscale decise de Guvernul Ciolacu vor duce la cresterea inflatiei, se arata in Minuta sedintei de politica monetara a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei BNR) din 5 octombrie. Amintim ca Guvernul PSD PNL si-a asumat raspunderea in Parlament pe acest pachet de masuri. El a fost atacat de USR la Curtea Constitutionala, dar judecatorii au decis ca acesta e constitutional.

Deficitul bugetar din Romania ar putea ajunge la 5,7% din PIB. Anuntul premierului Marcel Ciolacu

Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a declarat ca deficitul bugetar al tarii ar putea creste in acest an pana la 5,7% din PIB, ca urmare a implementarii unor noi masuri fiscale si bugetare. Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru aceste masuri.

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca deficitul bugetar ar putea ajunge pana la 5,7%

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, la Kiev, ca deficitul bugetar al Romaniei ar putea creste, in acest an, pana la 5,7%, ca urmare a implementarii legii privind masurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Premierul sustine ca noua tinta de deficit ar putea fi asumata printr-o rectificare bugetara, care ar putea avea loc in perioada imediat urmatoare, informeaza Agerpres.

CCR a respins sesizarea Opozitiei pe pachetul de masuri fiscale pe care Guvernul si-a asumat raspunderea

ACTUALIZARE - Referitor la decizia CCR privind modificarile fiscale asumate de guvernul Ciolacu in Parlament, fostul premier Dacian Ciolos, deputat europeanREPERRenew), a declarat la Bruxelles, la o intalnire cu reprezentantii mass-media din tara noastra: Din punctul meu de vedere era de asteptat o astfel de decizie a CCR --- Judecatorii CCR au respins miercuri sesizarea Opozitiei pe pachetul de masuri fiscale pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si au decis ca legea este constitutionala. Legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis, dupa publicarea motivarii CCR.

CCR: Legea privind masurile fiscal-bugetare, pentru care Guvernul Ciolacu si-a asumat raspunderea in Parlament, este constitutionala

Legea privind masurile fiscal-bugetare este constitutionala, a decis, astazi, Curtea Constitutionala.

CCR: Legea privind masurile fiscal-bugetare, pentru care Guvernul Ciolacu si-a asumat raspunderea in Parlament, este constitutionala

Legea privind masurile fiscal-bugetare este constitutionala, a decis, astazi, Curtea Constitutionala.

CCR a respins sesizarea pe proiectul de lege privind masurile fiscal bugetare

Curtea Constitutionala a respins sesizarea USR pe legea privind unele masuri fiscal-bugetare, act normativ pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Potrivit surselor Adevarul, CCR a respins sesizarea ca neintemeiata.

CCR dezbate sesizarea pe proiectul de lege privind cresterea taxelor pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) dezbate, miercuri, sesizarea depusa de USR privind proiectul de lege privind masurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul Ciolacu si-a asumat raspunderea in Parlament. CCR dezbate sesizarea facuta de USR Presedintele USR, Catalin Drula, a anuntat, intr-o conferinta de presa ca partidul va sesiza CCR in privinta proiectului Guvernului PSD-PNL de crestere a taxelor.

Legea privind masurile fiscal-bugetare, la testul CCR. Magistratii analizeaza astazi actul normativ

Curtea Constitutionala dezbate miercuri sesizarea Opozitiei pe legea privind unele masuri fiscal-bugetare, act normativ pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Deficientele acesteia au fost subliniate atat de unele institutii, cat si de fosti judecatori CCR.

Expertii explica efectele noilor taxe pentru romanii de rand. De ce cred ca majorarile vor fi rostogolite in preturi

Un avocat specializat in consultanta de afaceri si un profesor de economie, fost membru in Consiliul de Administratie al BNR, au explicat pentru Adevarul care ar putea fi efectele noilor masuri fiscale, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament.

Marcel Ciolacu a anuntat cand va avea loc rectificarea bugetara: Sorin Grindeanu si-a facut temele si a venit cu o solicitare pe POIM (VIDEO)

Marcel Ciolacu a fost intrebat, in timpul conferintei de presa sustinuta la Ramnicu Valcea, despre data la care va avea loc rectificarea bugetara pentru ca multi primari asteapta banii pentru investitii. Premierul a precizat ca in momentul in care va intra in vigoare legea pe care si-a asumat-o in Parlament va fi creat cadrul legal. Ciolacu a mai spus ca prioritatea sa este absorbtia fondurilor europene .

Dan Suciu, NU categoric in privinta disparitiei cash-ului BNR nu a fost implicata in decizia limitarii platilor in numerar ale romanilor

Limitarea platilor in numerar doar pana la un anumit plafon zilnic a starnit nemultumirea romanilor. Pachetul de masuri fiscal-bugetare prevedere o limita zilnica de 5. 000 de lei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Aceasta lege a fost contestat de Opozitie la Curtea Constitutionala, motiv pentru care nu se pune inca in aplicare. Dan Suciu, purtatorul de cuvant al BNR, despre limitarea cash-ului .

Directiva europeana privind impozitul minim pe profit - o schimbare majora in fiscalitatea internationala

Cadrul fiscal aplicabil companiilor mari din Romania devine tot mai complex. Pe langa prevederile referitoare la impozitul pe cifra de afaceri, incluse in legea pentru care Guvernul si-a asumat recent raspunderea in Parlament, Ministerul Finantelor a publicat in data de 4 octombrie 2023 un alt proiect legislativ care vizeaza implementarea in Romania a regulilor stabilite la nivelul Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica OCDE) privind impozitul minim pe profit la nivel global, incepand de la 1 ianuarie 2024.

actualitate, 00:06

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2338 seconds )