Libnet.ro
UNICEF

11:33

Bulgariei Schengen

Libnet Ro
Ultimele sanse pentru aderarea la Schengen inainte de intrarea intregii UE in campanie electorala

Ultimele sanse pentru aderarea la Schengen inainte de intrarea intregii UE in campanie electorala

Toate privirile liderilor politici sunt indreptate spre Olanda, de la care e asteptata unda verde in cazul Bulgariei, pentru ca apoi, fiind izolata, Austria sa accepte intrarea in Schengen a Romaniei, fie la final de an, fie in martie 2024.

Presiunea asupra Olandei de a lasa Bulgaria sa intre in Schengen se intensifica - presa Comisarul Johansson: Scopul meu este ca decizia sa fie luata in acest an

Presiunea asupra Olandei pentru a ridica veto-ul impotriva aderarii Bulgariei la Schengen se intensifica, intrucat de decizia sa este conditionat si drumul Romaniei catre zona de libera circulatie, scrie Mediapool, preluat de Agentia de presa Rador.

Catalin Predoiu, dupa sedinta Consiliului JAI: Nu s-a pus problema votului de aderare la Schengen intrucat Olanda trebuie sa discute in parlament aceasta chestiune (VIDEO)

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a vorbit despre discutiile Consiliului JAI, miercuri, la Stirile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, si sustine ca nu s-a pus problema unui vot pentru aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen intrucat Olanda trebuie sa discute in parlament aceasta chestiune, ca si alte treburi de politica externa.

Romania inca bate la portile Schengen. Austria, sprijinita in retorica anti-extindere

Austria si Belgia sunt tarile care au precizat inainte de Consiliul JAI ca nu e momentul oportun pentru a extinde spatiul Schengen, in timp ce privirile sunt atintite si catre Olanda, care se opune pentru moment aderarii Bulgariei, tara cuplata cu Romania in cazul unui vot.

La un an de cand Austria a trantit in fata Romaniei usa Schengen, ramane cum a zis Viena: Niet! |Belgia cere reformarea sistemului inainte de extindere

Ultima sedinta a Consiliului Justitie si Afaceri Interne JAI) din cadrul Consiliului Uniunii Europene a avut loc astazi, iar aderarea la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei nu a fost supusa la vot.

Ministrii Justitiei si Internelor din UE reuniti la Bruxelles nu au dat unda verde aderarii Bulgariei si Romaniei la Schengen

Inca un esec pentru aderarea Romaniei si Bugariei in Spatiul Schengen! Ministrii justitiei si cei ai afacerilor interne ai tarilor din UE reuniti marti in Consiliul JAI de la Bruxelles, nu au dat unda verde pentru aderarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen, potrivit G4media. ro.

Ministrul bulgar de Interne, optimist privind aderarea la Schengen anul acesta: Nu pot exclude un consiliu extraordinar Totul este posibil

Ministrul bulgar de interne Kalin Stoianov a declarat ca este optimist in privinta unei decizii privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen in acest an si a afirmat ca o decizie poate fi luata atat in Comitetul Reprezentantilor Permanenti, cat si intr-o reuniune extraordinara, relateaza Agerpres. Asta, desi Belgia, a transmis ca inainte de extinderea spatiului Schengen este nevoie de reformarea sistemului, iar Austria se opune ferm in continuare aderarii Romaniei si Bulgariei.

Austria, din nou nein aderarii Romaniei la Schengen: Acest spatiu trebuie sa devina mai bun inainte de a deveni mai mare

Austria se opune ferm in continuare aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, argumentand ca inainte de a deveni mai mare spatiul european de libera circulatie trebuie sa devin mai bun, scrie Euronews. Ultimul avertisment a fost transmis de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, marti, inaintea reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne de la Bruxelles, pe a carui agenda initiala se afla un vot pe acesta tema.

inca o tara UE preia retorica Austriei, care blocheaza Romania in Schengen: Sistemul trebuie reformat Catalin Predoiu, rezervat: E prematur sa fac speculatii - VIDEO

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a declarat marti, la sosirea la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne de la Bruxelles, ca exista timp pentru ca parlamentul si guvernul de la Haga sa ia o decizie privind ridicarea veto-ului in privinta aderarii Bulgariei la Schengen pana la sfarsitul anului, dupa care se va putea sti care sunt pasii urmatori. intre timp, un nou stat, Suedia, a transmis, prin ministrul pentru Migratie, ca inainte de extinderea spatiului Schengen este nevoie de reformarea sistemului. Amintim ca in reuniunea de marti a ministrilor de interne din UE nu va mai avea loc un vot privind aderarea Romaniei la Schengen, asa cum figura pe agenda initiala.

Romania asteapta decizia Olandei pentru Bulgaria privind aderarea la Schengen

Romania asteapta decizia Olandei privind sustinerea aderarii Bulgariei la spatiul Schengen pentru a stabili cum va actiona tara noastra pentru accederea la spatiul de libera circulatie european.

Nu va fi niciun vot pe tema intrarii in Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfasoara in perioada 4 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discutie privind o noua extindere a Spatiului Schengen. De asemenea, nu este prevazut niciun vot pe tema unei eventuale primiri in Schengen a Romaniei sau a Bulgariei. Programul oficial afisat de Consiliul Europei in dimineata de .

Romania vede un dezghet intre Viena si Bucuresti in dosarul Schengen, scrie presa austriaca

Oamenii de la Bucuresti au fost furiosi de cand Austria a blocat neasteptat aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, dar acum exista semnale ca Viena ar putea sa cedeze, relateaza Der Standard. Romania vede un dezghet intre Viena si Bucuresti in dosarul Schengen, scrie Der Standard .

Marcel Ciolacu despre Schengen: Asteptam deicizia Olandei cu privire la Bulgaria si vom vedea cum va actiona Romania

Romania asteapta sa afle daca Olanda va sustine aderarea Bulgariei la spatiul de libera circulatie europeana, pentru a lua o decizie in dosarul Schengen, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu despre Schengen: Asteptam deicizia Olandei cu privire la Bulgaria si vom vedea cum va actiona Romania

Romania asteapta sa afle daca Olanda va sustine aderarea Bulgariei la spatiul de libera circulatie europeana, pentru a lua o decizie in dosarul Schengen, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre Schengen: Asteptam intai decizia Olandei in ceea ce priveste Bulgaria si vom vedea cum va actiona Romania

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ca Romania va lua o decizie in dosarul Schengen dupa ce va vedea daca Olanda sustine intrarea Bulgariei, transmite Agerpres. Ce a spus Marcel Ciolacu despre dosarul Schengen .

Consiliul JAI. Un posibil vot privind intrarea Romaniei in Schengen nu mai e pe ordinea de zi

Reuniunea ministrilor de Interne are loc, marti, cu ocazia Consiliului JAI. Daca pe ordinea de zi provizorie, din 17 noiembrie, figura si un posibil vot privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, acum acest punct a fost eliminat.

Premierul Bulgariei, anunt despre aderarea la Schengen. Si Romania este vizata

Anul 2023, acum cand ar trebui sa facem un bilant, a adus multe dileme politice, sociale si economice. Dar unul din cele mai dezbatute subiecte a fost veto-ul dat Bulgariei si Romaniei la aderarea in spatiul Schengen. in acest context, premierul Bulgariei are un anunt despre aderarea la Schengen, anunt in care si Romania este .

Roberta Metsola: Singurul lucru care ma ingrijoreaza este atunci cand o singura tara blocheaza o decizie, cum am vazut cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a vorbit despre alegerile europene de anul viitor si a spus ca singurul lucru care o ingrijoreaza este atunci cand un stat membru blocheaza o decizie UE, amintind de vetourile cu care s-au confruntat Romania si Bulgaria la votul pentru Schengen.

Romania nu intra in Schengen nici in acest an. Rares Bogdan: E o amanare strategica

La Consiliul Justitie si Afaceri Interne din 4 si 5 decembrie, pe a carui agenda provizorie se afla si aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, nu va exista un vot pe acest subiect, potrivit informatiilor Adevarul. Discutia e posibil sa fie reluata la finalul lunii.

Consiliul JAI din 5 decembrie nu va supune la vot aderarea Romaniei la Schengen

La Consiliul Justitie si Afaceri Interne JAI), programat la Bruxelles pe 4 si 5 decembrie, pe a carui agenda provizorie se afla si aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, nu va exista un vot pe acest subiect, au declarat, marti, surse guvernamentale.

actualitate, 11:33

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2008 seconds )