Libnet.ro
UNICEF

23:15

Cadrele Didactice

Libnet Ro
De ce au elevii din Romania liber pe 5 octombrie 2023. Cand s-ar putea recupera orele, de fapt

De ce au elevii din Romania liber pe 5 octombrie 2023. Cand s-ar putea recupera orele, de fapt

Elevii si cadrele didactice vor avea liber saptamana viitoare, joi, mai exact pe data de 5 octombrie 2023. Copiii nu vor face cursuri scolare in Ziua Mondiala a Educatiei. Ce informatii se cunosc pana in prezent despre acest demers. Afla in randurile de mai jos cand ar putea sa fie recuperate orele. 5 octombrie, Ziua .

Incendiu in Cluj-Napoca la o gradinita Cadrele didactice au evacuat in siguranta copiii (VIDEO)

O gradinita din Cluj-Napoca a fost evacuata dupa ce a izbucnit un incendiu. Educatoarele au raportat fum la panoul electric al unitatii. Pana la sosirea pompierilor, cadrele didactice au evacuat in siguranta 12 copii. Niciunul dintre acestia nu a necesitat ingrijiri medicale. Echipajele de interventie au constatat faptul ca au ars doua fire de la respectivul panou electric.

Vouchere pentru cadre didactice 2023: Ce pot cumpara profesorii cu cei 1.500 de lei de la stat

Cadrele didactice si didactice auxiliare urmeaza sa primeasca suma de 1. 500 de lei, incepand cu luna octombrie 2023, intr-o singura transa anuala, timp de 4 ani, pana in anul scolar 2026-2027. Prima de cariera didactica are o valoare de 1500 de lei net si de ea beneficiaza: cadrele didactice si didactice auxiliare din invatamantul preuniversitar de stat; cadrele didactice din sistemul de invatamant universitar de stat care detin gradul didactic de conferentiar, sef de lucrarilector si asistent universitar personalul didactic auxiliar, din sistemul de invatamant universitar.

Unu din profesori este in mica masura sau deloc informat despre noua lege a educatiei

Noul an scolar a inceput cu o noua Lege a invatamantului Preuniversitar, despre care 19% dintre cadrele didactice spun ca sunt in mica masura sau deloc informate. Alti 28% dintre profesori spun ca sunt relativ informati, iar 53% se considera in mare.

Unu din cinci profesori este in mica masura sau deloc informat despre noua lege a educatiei

Noul an scolar a inceput cu o noua Lege a invatamantului Preuniversitar, despre care 19% dintre cadrele didactice spun ca sunt in mica masura sau deloc informate. Alti 28% dintre profesori spun ca sunt relativ informati, iar 53% se considera in mare.

Marcel Ciolacu, mesaj transant pentru profesorii revoltati de salarii: Sa isi faca meseria cum trebuie, la clasa, nu la meditatii

Premierul Marcel Ciolacu a avut marti un mesaj transant pentru profesori. Acesta le-a cerut sa-si faca meseria, asa cum trebuie sa o faca la clasa, nu la meditatii si ca simpla prezenta in clasa nu este suficienta. Premierula facut comentariile in contextul in care cadrele didactice sunt nemultumite de salarizare: Mesajul premierului Ciolacu pentru profesori .

Ce salarii au profesorii de la stat vs de la privat Un cadru didactic bugetar castiga cat o educatoare debutanta de la privat

Cadrele didactice din sistemul de stat au, in ultima perioada, tot mai multe sanse sa se transfere la o gradinita sau o scoala privata, dupa ce numarul de institutii de invatamant de la privat au crescut enorm. Educatoarele, invatatoarele si profesorii renunta tot mai des la o institutie de invatamant de stat pentru o scoala privata, pentru ca salariile sunt mai mari, iar conditiile de munca sunt mai bune. Salariul profesorilor de la stat vs privat .

Salariul unui profesor de la stat de la privat. Dupa un sfert de secol de munca, un profesor bugetar castiga cat o educatoare debutanta de la privat

Explozia de gradinite si scoli private este o adevarata oportunitate pentru cadrele didactice nemultumite de neajunsurile din sistemul de stat.

Burse de 5.000 de euro pentru cadrele universitare care folosesc metode alternative de predare

Cadrele didactice universitare, inclusiv doctoranzii, pot inscrie pana pe 24 septembrie proiecte pentru a obtine granturi de 5. 000 de euro, fiecare, in cadrul programului Bursele ANIS.

Bursele ANIS 2023 ofera granturi de 5.000 de euro cadrelor universitare ce folosesc metode inovatoare de predare

Cadrele didactice universitare, inclusiv doctoranzii, pot inscrie pana pe 24 septembrie proiecte pentru a obtine granturi de 5. 000 de euro, fiecare, in cadrul programului Bursele ANIS.

Bursele ANIS, granturi de cate 5.000 de euro pentru cadrele didactice universitare

Cadrele didactice universitare pot obtine, prin Bursele ANIS 2023 granturi de cate 5. 000 de euro pe proiect pentru tehnologiile noi si metodele inovatoare introduse in procesul de predare, intervalul de inscriere a proiectelor fiind intre 1 si 24 septembrie 2023, a anuntat Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii ANIS).

Proiectele pentru Bursele ANIS 2023 se pot depune in perioada 1 - 24 septembrie

Cadrele didactice universitare pot obtine, prin Bursele ANIS 2023 - editia a sasea, granturi de cate 5. 000 de euro pe proiect pentru tehnologiile noi si metodele inovatoare introduse in procesul de predare, intervalul de inscriere a proiectelor fiind intre 1 si 24 septembrie 2023.

Rezultate Definitivat 2023: Rata de promovare de 76,9% Aproape 400 de cadre didactice au avut note sub 5

Rezultatele examenului de Definitivat 2023 au fost publicate marti de Ministerul Educatiei. Nota minima de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Rata de promovare este 76,97%, in crestere cu peste 6% fata de anul anterior 70,80% ) si cu aproape 4% fata de anul 2021 72,90%).

Ligia Deca: M-am angajat sa lupt pentru salarii decente pentru cadrele didactice

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat, astazi, ca va cere la rectificarea bugetara toate fondurile necesare pentru cresterea salariilor din sistem, asa cum s-a agreat dupa greva, precum si pentru punerea in aplicare a prevederilor Legilor Educatiei care au termen luna septembrie.

Definitivat 2023. Peste 8.400 de profesori debutanti sustin miercuri proba scrisa a examenului

Peste 8. 400 de candidati vor sustine miercuri proba scrisa a examenului de Definitivat 2023. Nota minima de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Profesorii din Romania primesc salariile majorate de vineri, 14 iulie, ca urmare a grevei. Ligia Deca: Demersul a fost posibil

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat ca, incepand de vineri, cadrele didactice vor beneficia de majorarea salariilor, in urma adoptarii unei Ordonante de Urgenta prin care s-a acordat o crestere medie de peste 25% a remuneratiilor pentru personalul didactic. Ligia Deca: Promisiunea a fost onorata Promisiunea a fost onorata: incepand de astazi, cadrele didactice din Romania primesc salariile majorate! Primul salariu majorat a fost virat chiar astazi in contul angajatilor din sistemul de invatamant. Demersul a fost posibil in urma OUG adoptate de Guvern, prin care este acordata o crestere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic 1. 300 lei brut pentru fiecare functie didactica, indiferent de vechime sau de grad), a aratat Ligia Deca, vineri, intr-o postare pe Facebook.

Zeci de mii de lucrari de la Bacalaureat au fost corectate gresit de profesori |9 din 10 contestatii au primit alte note

Greseli majore comise de profesorii care au corectat lucrarile de la Bacalaureat 2023. in urma contestatiilor s-a descoperit ca peste 51. 000 de lucrari nu au fost evaluate corespunzator de cadrele didactice, astfel ca peste 90% dintre elevii care au facut plangere au obtinut note diferite, mai mari in cele mai multe dintre cazuri.

Romania, corigenta la Educatie sexuala. Ce temeri au tinerii si cat de pregatite sunt cadrele didactice sa predea materia

Ministerul Educatiei vrea sa introduca in planurile-cadru de invatamant Educatia pentru sanatate, ca tema obligatorie, ce va contine si notiuni de educatie sexuala.

Mai putin de la Dumnezeu, mai mult de la Guvern. Bani mai multi pentru preoti, cum cresc salariile lor dupa majorarile din invatamant

Salariile preotilor vor fi majorate dupa cresterea imediata de 25% pentru cadrele didactice si de 50% din ianuarie 2024. Conform legii, personalul clerical care isi desfasoara activitatea.

Profesorii, tot nemultumiti de salariile marile? Leafa nu s-a triplat, doar s-a dublat

Dupa saptamani delicate in sistemul de invatamant romanesc, presarate cu tensiuni si greve, cadrele didactice si restul personalului au obtinut ce si-au dorit din partea.

actualitate, 23:15

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2266 seconds )