Libnet.ro
UNICEF

23:00

Cadrelor Didactice

Libnet Ro
Se cauta profesori care sa realizeze subiecte pentru examenele nationale

Se cauta profesori care sa realizeze subiecte pentru examenele nationale

Ministerul Educatiei a lansat un apel de selectie a cadrelor didactice pentru completarea grupurilor de lucru in vederea enuntarii subiectelor pentru examenele din anul scolar 2023-2024. Selectia are loc in perioada 2-20 octombrie.

Momente de panica intr-un liceu din Cluj, dupa ce telefonul unui elev a explodat in timpul orelor. Video

Un incident incredibil a avut loc la un liceu din Cluj-Napoca, in care telefonul unui elev a explodat in mod neasteptat, generand momente de panica in randul elevilor si al cadrelor didactice. Scenele tensionate au fost filmate de un alt elev si au ajuns imediat virale. Pericolul urias din buzunarele noastre in imaginile surprinse de .

Un urs a fost impuscat in curtea unui liceu din Miercurea Ciuc. Viceprimar: A fost cea mai sigura optiune

Un urs care a intrat in aceasta dimineata in curtea unui liceul din municipiul Miercurea Ciuc a fost impuscat, noteaza Agerpres. Un urs care a intrat in curtea unui liceu a fost impuscat Potrivit viceprimarul Bors Bela a declarat, a fost cea mai sigura optiune pentru a nu pune in pericol vietile sutelor de elevi aflati in incinta institutiei, ale cadrelor didactice si ale cetatenilor care locuiesc in imprejurimi.

Folosirea nesupravegheata a programelor tip ChatGPT de catre elevi le afecteaza creativitatea, creste riscul de frauda si scade calitatea actului de invatare

Jumatatea lunii septembrie a marcat inceputul unui nou an scolar, iar aproape 2,7 milioane de elevi s-au intors sau au intrat pentru prima data in bancile scolii. Odata cu debutul primului modul din anul scolar 20232024, elevii reiau temele si sarcinile primite din partea cadrelor didactice. Profesorii vor avea de verificat nu doar continutul lucrarilor predate, ci si sursa realizarii lor.

Ligia Deca: Nu cred ca rolul cadrelor didactice este sa faca teste antidrog

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, afirma, referindu-se la testarea anti-drog in scoli, ca nu crede ca rolul cadrelor didactice este sa faca teste.

Ministrul Educatiei, despre testele anti-drog: Nu cred ca rolul cadrelor didactice este sa faca teste

Eu nu cred ca rolul cadrelor didactice este sa faca teste. Pentru testare si alte proceduri medicale avem nevoie de specialisti din zona sanatatii publice, a declarat luni Ligia Deca, ministrul Educatiei.

Mesajul ministrului Catalin Predoiu, la inceperea noului an scolar

Ministrului Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, a transmis un mesaj cu ocazia inceperii noului an scolar. Astfel, conform acestuia, va fi lansat un program amplu de masuri pentru prevenirea traficului si consumului de droguri in scoli, precum si pentru combaterea actelor de violenta comise de unii elevi impotriva altor elevi sau a cadrelor didactice. Am instructat .

Predoiu: Lansam un program amplu de masuri pentru prevenirea drogurilor in scoli

Inceputul noului an scolar marcheaza lansarea unui program amplu de masuri pentru prevenirea traficului si consumului de droguri in scoli, precum si pentru combaterea actelor de violenta comise de unii elevi impotriva altor elevi sau a cadrelor didactice, se arata in mesajul ministrului Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, cu ocazia inceperii noului an scolar.

Specialist in pedagogie, despre cea mai mare nevoie a elevilor: Poate parea ciudat

Un specialist in pedagogie a explicat pentru Adevarul ca, pentru a avea reusi sa invete, elevii au nevoie, in primul rand, de empatie din partea cadrelor didactice.

Presedintele Iohannis afirma ca salariile profesorilor s-au marit cu 25 la suta si ca alta marire poate interveni la 1 ianuarie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in ziua de 11 septembrie 2023, ca salariile cadrelor didactice din Romania au fost deja marite, in anul 2023, cu 25 la suta. Seful statului a facut aceasta precizare intr-un discurs citit cu ocazia deschiderii anului scolar 2023 2024. Presedintele Iohannis a citit acest mesaj in incinta Scolii Gimnaziale .

Unu din doi profesori nu crede ca autoritatile vor acorda cresterile salariale promise. Sondaj

Un sondaj privind perceptiile profesorilor in noul an scolar, realizat de World Vision Romania, arata neincrederea cadrelor didactice in promisiunile facute de Guvern privind cresterile salariale promise.

Patriarhul Daniel face apel la reasezarea educatiei pe invatamintele bazate pe Evanghelie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a adresat un mesaj la inceputul anului scolar 2023-2024 in care indeamna la cultivarea invataturii crestine in vietile elevilor, parintilor si cadrelor didactice, relateaza Agerpres.

Patriarhul Daniel: Este necesara reasezarea educatiei pe invatatura izvorata din Evanghelie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a adresat un mesaj la inceputul anului scolar 2023-2024 in care indeamna la cultivarea invataturii crestine in vietile elevilor, parintilor si cadrelor didactice.

VIDEO. Planul National Cadru de Actiune privind siguranta scolara, semnat astazi la MAI

Astazi, 5 septembrie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost semnat Planul National Cadru de Actiune privind siguranta scolara, se arata intr-un comunicat. Planul are ca scop cresterea sigurantei elevilor si cadrelor didactice din unitatile de invatamant, la nivel national si este rezultatul consultarilor dintre echipele tehnice ale institutiilor semnatare, cu atributii in domeniu, .

Bursele ANIS 2023 ofera granturi de 5.000 de euro cadrelor universitare ce folosesc metode inovatoare de predare

Cadrele didactice universitare, inclusiv doctoranzii, pot inscrie pana pe 24 septembrie proiecte pentru a obtine granturi de 5. 000 de euro, fiecare, in cadrul programului Bursele ANIS.

Au fost publicate Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului national la clasa a XI-a in anul scolar 2023 2024

Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului national la clasa a XI-a in anul scolar 2023 2024au fost elaborate pedisciplinemodulegrupe de disciplinedomenii de pregatire profesionala,inclusiv pentru invatamantul special, formand o colectie de 88 de materiale distincte, cu urmatoarea cuprindere: Scopul reperelor metodologice este acela de a oferi indrumare si sprijin cadrelor didactice in planificarea, proiectarea si .

Scandaluri in lant la Facultatea de Jurnalism: O asociatie de studenti condamna hartuirea

Asociatia Creative Hub ACH) a Studentilor Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii FJSC) din cadrul Universitatii din Bucuresti UB) sustine ca asista cu regret si consternare la evenimentele derulate de anumiti membri ai comunitatii academice a FJSC. ACH condamna toate tentativele si actele de hartuire ale membrilor FJSC asupra cadrelor didactice si asupra studentilor, arata .

Bogdan Chirieac, dupa dezastrul de la titularizare: in 2023, statul roman este putred pana la os. Ce sa-i invete oamenii acestia pe copii?

Notele la examenul de titularizare confirma situatia deplorabila din invatamantul preuniversitar romanesc la nivelul cadrelor didactice.

Ciolacu devine premier, Guvernul taie adaosul comercial, deficitul bugetar continua sa creasca

Finalul primului semestru a fost unul agitat, daca tinem cont ca la inceputul lunii iunie profesorii se aflau in greva, iar la jumatatea lunii deja aveam un nou guvern. Dupa negocieri zilnice cu reprezentantii federatiilor sindicale din Educatie, membrii Cabinetului Ciuca au gasit pe ultima suta de metri resursele financiare necesare pentru aprobarea unei majorari in transe a salariilor cadrelor didactice, ceea ce a dus la suspendarea grevei, la incheierea anului scolar si la organizarea Evaluarii Nationale si a examenului de bacalaureat.

Se dau 500 de lei in plus la salariu chiar din luna august. Ce pot face romanii cu acesti bani

In ultimele luni, actualii si fostii guvernanti au fost pusi in fata mai multor situatiie de conflict de munca, iar in cel putin doua cazuri au fost si greve. Prima a fost cea a cadrelor didactice, solutionate in cele din urma prin aprobarea cererilor sindicatelor. Cea de a doua a fost cea a cadrelor medicale, .

actualitate, 23:00

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2175 seconds )