Libnet.ro
UNICEF

18:30

Casatie Justitie

Libnet Ro
Tudor Duma, dealerul lui Vlad Pascu, ramane in arest preventiv

Tudor Duma, dealerul lui Vlad Pascu, ramane in arest preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, hotarand ca Tudor Duma, cunoscut sub numele de Maru, ramane in arest preventiv. Duma este cel care il aproviziona cu droguri pe soferul drogat care a provocat accidentul mortal din 2 MAI.

inalta Curte amana din nou pronuntarea asupra contestatiei Inspectiei Judiciare in cazul lui Daniel Horodniceanu |VIDEO

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, luni, din nou pronuntarea in cazul lui Daniel Horodniceanu.

SUPLIMENT DIKE Protocol intre ministrul Justitiei, procurorul general si UNBR, privind stabilirea onorariilor avocatilor

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Alex Florenta, si presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Traian Briciu, au semnat protocolul privind stabilirea onorariilor cuvenite avocatilor pentru furnizarea serviciilor de asistenta juridica in materie penala, pentru prestarea, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara sisau reprezentare ori de asistenta.

Noi capete de acuzare in cazul magistratului care a lovit cu masina o fata de 16 ani, in Bucuresti

Apar noi date in dosarul in care se cerceteaza vatamarea corporala din culpa si, de asemenea, fuga de la locul accidentului in ceea ce priveste un asistent-magistratde la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii romani, instruiti de FBI pentru investigatiile financiare complexe. Christopher Wray, intalnire cu sefii de parchete

Procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie PiCCJ), Alex Florenta, s-a intalnit, marti, cu directorul Biroului Federal de Investigatii FBI), Christopher Wray. La intalnire ar fi participat si sefii DNA si DIICOT.

Procurorii romani, instruiti de FBI pentru investigatiile financiare complexe. Christopher Wray, intalnire cu sefii de parchete

Procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie PiCCJ), Alex Florenta, s-a intalnit, marti, cu directorul Biroului Federal de Investigatii FBI), Christopher Wray. La intalnire ar fi participat si sefii DNA si DIICOT.

Achitarea tortionarilor disidentului comunist Gheorghe Ursu. Curtea de Apel Bucuresti decide daca dosarul va fi rejudecat

Curtea de Apel Bucuresti este asteptata miercuri, 21 februarie, sa pronunte decizia in cazul dosarului in care sunt cercetati tortionarii disidentului comunist Gheorghe Ursu. Judecatorii pot decide rejudecarea dosarului, dupa ce, in iulie 2023, inalta Curte de Casatie si Justitie ICCJ) a decis achitarea celor care l-au batut si torturat pe Gheorghe Ursu.

Trei bratari preistorice din aur, sustrase din Romania, au fost aduse in tara din Belgia (FOTO)

Trei bratari preistorice din aur, din epoca bronzului si perioada hallstattiana timpurie mijlocie finalul mileniului II a. Chr. ), provenite din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei, au fost aduse in tara de catre anchetatori din Belgia. Bratarile au fost descoperite la o licitatie din Monaco, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe inalta Curte de Casatie si Justitie. Bratari preistorice aduse in Romania .

Modificari la drepturile salariale ale personalului Politiei Locale |Decizia iCCJ

Judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie iCCJ) au decis ca drepturile salariale ale personalului Politiei Locale trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Condamnati dupa termenul de prescriptie. Motivarea inaltei Curti de Casatie si Justitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus in aplicare pentru a doua oara o decizie europeana potrivit careia evaziunea fiscala nu se prescrie si nu se poate aplica principiul legii mai favorabile.

iCCJ: Drepturile salariale ale politistilor locali nu trebuie sa fie in acelasi cuantum cu cele ale personalului de specialitate al primarului

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, ca drepturile salariale ale personalului Politiei Locale nu trebuie sa fie in acelasi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului.

Drepturile salariale ale Politiei Locale nu trebuie sa fie in acelasi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului - decizie ICCJ

Drepturile salariale ale personalului Politiei Locale nu trebuie sa fie in acelasi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului, a decis, luni, completul pentru solutionarea recursului in interesul legii al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

iCCJ a sesizat CCR pentru legea privind trecerea unor drumuri la consiliile locale

Inalta Curte de Casatie si JustitieICCJ) sesizeaza Curtea Constitutionala a RomanieiCCR) pentru controlul constitutionalitatii, inainte de promulgare in ceea ce priveste legea privind trecerea unor drumuri forestiere, cai ferate forestiere si lucrari de corectare a torentilor de la stat la consiliile locale, potrivit stiripesurse. ro. Decizia judecatorilor CCR s-a luat in unanimitate Constituita in Sectii Unite, .

Proiect de lege pentru rezolvarea deficitului de procurori privind investigarea si urmarirea penala a infractiunilor din justitie

Ministerul Justitiei a pus in transparenta decizionala un proiect de lege pentru ocuparea posturilor vacante la Serviciul de urmarire penala a infractiunilor savarsite de magistrati din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Gorghiu anunta un act normativ care va ajuta la ocuparea posturilor vacante din Serviciul de investigare a magistratilor

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat, luni seara, ca va fi in transparenta decizionala un proiect de act normativ care va ajuta la ocuparea posturilor vacante la Serviciul de urmarire penala a infractiunilor savarsite de magistrati din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Decizie a inaltei Curti in privinta plangerilor facute contra proceselor-verbale de contraventie: Acestea trebuie motivate pana la primul termen de judecata

Plangerea impotriva unui proces-verbal de constatare a unei contraventii trebuie motivata pana la primul termen de judecata, in caz contrar putand fi anulata, a hotarat inalta Curte de Casatie si Justitie, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial.

Anul 2023 in cifre

5 ianuarie - Are loc sedinta de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii CSM), pentru un mandat de sase ani. Daniel Gradinaru, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie, este ales presedinte al CSM pentru anul 2023.

D and B: iCCJ a dat o solutie care va fi punct de reper pentru industria care achizitioneaza servicii de reciclare

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat recent o solutie de referinta referitoare la tratamentul fiscal al serviciilor de transfer de responsabilitate pentru indeplinirea obiectivelor de reciclarevalorificare a deseurilor de ambalaje.

iCCJ a dat o solutie care va fi punct de reper pentru industria care achizitioneaza servicii de reciclare valorificare deseuri de ambalaje si pentru clarificarea unor aspecte importante in domeniul preturilor de transfer

Curte de Casatie si Justitie a pronuntat recent o solutie de referinta referitoare la tratamentul fiscal al serviciilor de transfer de responsabilitate pentru indeplinirea obiectivelor de reciclarevalorificare a deseurilor de ambalaje.

Judecatoarea care se droga si divulga informatii din dosare a fost trimisa in judecata. De cate infractiuni este acuzata Ana Maria Chirila

Judecatoarea Ana Maria Chirila de la Tribunalul Suceava a fost pusa sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru cinci infractiuni, printre care luare de mita si trafic de droguri. Alte doua persoane au fost trimise in judecata in acelasi dosar.

actualitate, 18:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2228 seconds )