Libnet.ro
UNICEF

01:05

Combaterea Poluarii

Libnet Ro
Vestea proasta pentru soferii de masini electrice. Ce nu vor producatorii sa stii despre autonomie

Vestea proasta pentru soferii de masini electrice. Ce nu vor producatorii sa stii despre autonomie

Masinile electrice sunt adesea privite ca o solutie de compromis pentru combaterea poluarii si reducerea dependentei de combustibilii fosili. Cu toate acestea, o investigatie recenta realizata de publicatia de specialitate What Car, citata de The Telegraph, aduce in prim-plan o realitate mai putin placuta: autonomia acestor vehicule este cu pana la o treime mai mica .

Devine interzis pentru soferii cu masini mai vechi de 15 ani. Se schimba legea in toata Europa, nu doar in Romania

Uniunea Europeana UE) a anuntat ca va impune o interdictie asupra reparatiilor semnificative pentru masinile vechi, ca parte a eforturilor de combatere a schimbarilor climatice si reducere a emisiilor de carbon. UE adopta o lege radicala pentru combaterea poluarii Aceasta masura face parte din programul Green Deal al UE, care isi propune sa reduca impactul .

Asa rezolvi cea mai mare problema a masinilor electrice, cu bani. Investitia de un miliarde de euro care s-ar putea sa te convinga

Adoptarea pe scara larga a vehiculelor electrice este adesea considerata o solutie esentiala pentru combaterea schimbarilor climatice si reducerea poluarii aerului urban. Cu toate acestea, o mare provocare ramane: infrastructura insuficienta pentru reincarcarea acestora. intr-un pas semnificativ catre rezolvarea acestei probleme, Comisia Europeana a anuntat o initiativa majora, punand la dispozitie o suma de un .

Auchan Romania a lansat Raportul de Sustenabilitate 2022 prin care prezinta impactul si rezultatele strategiei de sustenabilitate

Auchan Romania a publicat cel de-al treilea Raport de Sustenabilitate al companiei care cuprinde date calitative si cantitative privind performantele non-financiare, impactul activitatii sale in comunitate si realizarile din 2022. Printre cele mai importante categorii incluse in raport se numara strategia de sustenabilitate si definitivarea Planului pentru Climat 2030, procesul accelerat de decarbonizare atat a operatiunilor din magazine, cat si a produselor. De asemenea, sunt cuprinse cele mai importante proiecte de mediu, promovarea unei alimentatii sanatoase si combaterea risipei alimentare, lupta impotriva poluarii cu plastic, dar si economia circulara, oamenii din companie si comunitatile sustenabile.

Banca Mondiala sprijina Romania in combaterea poluarii. Investitiile ajung la 110 milioane de euro

Banca Mondiala a sprijinit Romania in eforturile sale de combatere a poluarii cu nutrienti din ultimele doua decenii, cu peste 110 milioane de euro.

ONU: Criza climatica reprezinta o bariera majora in calea combaterii foametei

Apelurile lansate de marile organisme internationale in legatura cu protectia mediului si combaterea poluarii sunt tot mai dese. Fiecare fractiune de grad si fiecare tona de dioxid de carbon CO2) conteaza in limitarea incalzirii globale, sustine ONU.

Franta, Tarile de Jos, Austria si Irlanda cer UE combaterea poluarii de catre avioanele private

Austria, Franta, Irlanda si Tarile de Jos au cerut Uniunii Europene sa inaspreasca legile pentru a reduce impactul calatoriilor cu avionul privat asupra climei.

Expertii militari, ingrijorati de agresivitatea pilotilor rusi in zona Marii Negre: Aliatii ar trebui sa patruleze permanent cu avioane de lupta

Agentia Europeana pentru Politia de Frontiera si Garda de Coasta Frontex a suspendat misiunea de patrulare aeriana in Marea Neagra dupa ce un avion polonez L410 Turbolet a fost interceptat foarte agresiv de catre o aeronava ruseasca Su-35, fiind la un pas de coliziune. Avionul de patrulare polonez face parte dintr-o operatiunea, care urmeaza sa dureze pana la jumatatea lunii decembrie a acestui an, si care vizeaza prevenirea migratiei ilegale, a pescuitului ilegal, a poluarii marine si pe combaterea altor infractiuni transfrontaliere din vestul Marii Negre.

Poluarea scade eficienta medicamentelor

Cercul vicios al poluarii si efectelor sale este foarte greu de rupt. Poluarea provoaca probleme de sanatate, producerea de medicamente si hrana, care sa contribuie la insanatosire contribuie la dezvoltarea poluarii. Reducerea poluarii provenite din sectoarele farmaceutic si agricol este esentiala pentru combaterea proliferarii superbacteriilor rezistente la medicamente, care ar putea ucide 10 milioane de persoane anual pana in 2050, a avertizat ONU.

Teoretic sunt combatute, practic - deseurile din plastic ne sufoca

Combaterea poluarii se face foarte bine la nivel teoretic. Planuri, proiecte, summit-uri, colocvii se ocupa de acest subiect, marea problema o reprezinta transpunerea in practica a acestor intentii bune.

Natiunile bogate se vor confrunta cu presiunea climatica la discutiile pre-summit din RD Congo

Ministrii mediului din aproximativ 50 de tari se reunesc luni in RD Congo pentru discutiile preCOP27 privind clima, in cadrul carora se asteapta ca tarile bogate sa fie presate sa contribuie mai mult la combaterea incalzirii globale. Tarile industralizate puternic vor trebui sa sprijine tarile sarace care sufera din cauza poluarii produsa de tarile bogate .

Studiu privind poluarea cu microplastic a Dunarii

Combaterea poluarii are nevoie de studii care sa evidentieze nivelul dezastrului si care sa permita elaborarea unor actiuni concrete.

Microbi care se hranesc cu motorina, descoperiti in Antarctica, ar putea ajuta la combaterea poluarii cu plastic

Microbii, descoperiti de o echipa de cercetatori din Argentina,consuma deseurile de combustibili fosili, creand astfel un sistem natural de curatare a poluarii provocate de motorina folosita ca sursa de electricitate si de caldura in bazele de cercetari stiintifice din Antarctica.

Ministrul Mediului critica decizia Comisiei Europene de a trimite Romania in judecata: Este ciudat modul in care s-a actionat

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat pentru Digi24 ca Romania a inchis doua dintre cele trei centrale de mare ardere pentru care a fost trimisa in judecata, precizand ca de aceea este ciudat modul in care a actionat Comisia Europeana. Declaratiile ministrului vin in contextul in care Romania a fost trimisa de Comisie in fata Curtii de Justitie a UE pentru nerespectarea normelor privind combaterea poluarii si neindeplinirea unei obligatii.

Ministrul Mediului contesta una din deciziile CE de a trimite Romania in fata Curtii de Justitie: Este ciudat modul in care s-a actionat

Comisia Europeana a decis sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din doua motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune ca in prima situatie este ciudat modul in care a actionat Comisia, pentru ca Romania a inchis definitiv doua dintre cele trei centrale de mare ardere pentru care a fost trimisa in judecata.

Comisia Europeana ameninta Romania cu mai multe proceduri de Infrigement: mediu. eficienta energetica, calificarea profesionala sau drepturile de autor

Comisia a decis joi sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din doua motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice. Romaniei si Greciei au mai fost atentionate pentru netranspunerea Directivei de modificare privind eficienta energetica in legislatia nationala. Tara noastra mai este avertizata sa puna capat tratatelor bilaterale de investitii TBI) cu alte state membre ale UE.

Comisia Europeana da Romania in judecata la CJUE din cauza poluarii

Comisia Europeana a decis sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene CJUE) pentru ca nu a respectat normele UE privind combaterea poluarii industriale si pentru ca nu si-a indeplinit obligatia de .

Romania ajunge in fata Curtii de Justitie a UE din cauza poluarii

Romania ajunge in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din cauza nerespectarii legislatiei europene privind aerul curat si emisiile industriale. Decizia luata de Comisia Europeana fata de Romania a fost luata din cauza nerespectarii normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice, relateaza .

Comisia Europeana vrea sa dea Romania in judecata la Curtea Europeana de Justitie din cauza poluarii

Romania a fost trimisa de catre Comisia Europeana in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din doua motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice.

Comisia Europeana trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE pentru nerespectarea legislatiei privind aerul curat si emisiile industriale

Comisia a decis joi sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din doua motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice. in primul caz, Romania nu a asigurat functionarea a trei instalatii industriale cu detinerea unei autorizatii valabile in temeiul Directivei privind emisiile industriale Directiva 201075UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea. in al doilea caz, Romania nu si-a adoptat primul program national de control al poluarii atmosferice in temeiul Directivei UE) 20162284 privind reducerea emisiilor nationale de anumiti poluanti atmosferici Directiva PNE).

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,254 seconds )