Libnet.ro
UNICEF

05:30

Compensat 100

Libnet Ro
Lista cu vaccinurile compensate pentru adulti. A intrat in vigoare de la 1 decembrie

Lista cu vaccinurile compensate pentru adulti. A intrat in vigoare de la 1 decembrie

Lista vaccinurilor compensate pentru adulti a fost publicata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Brasov. Aceasta lista este valabila incepand cu 1 decembrie, se arata pe site-ul CNAS. in aceasta lista, se gasesc date referitoare la procentul compensat al vaccinurilor. Prin acestea, se numara cel pneumococic, meningococic, varicelic sau HPV, care este compensat 100% pentru fetele si baietii cu varsta intre 11 si 19 ani si 50% pentru femeile pana la 45 de ani. Lista vaccinurilor compensate la adulti si procentul de compensare al fiecarui vaccin: vaccinul pneumococic compensat 100% vaccinul meningococic compensat 100% vaccinul HPV compensat 100% pentru fetele si baietii cu varsta intre 11 si 19 ani si 50% pentru femeile pana la 45 de ani vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular pentru adult dTPa) compensat 100% vaccinul hepatitic B VHB) compensat 100% vaccinul rujeolaoreion-rubeola ROR) compensat 100% vacinul varicelic compensat 100%. Persoanele care pot beneficia compensat de fiecare vaccin in parte: Vaccinul pneumococic este compensat 100% pentru: copiii cu varsta 19 ani, nascuti inainte de 1. 2017; persoane cu varsta 19 ani si 65 de ani, aflate in una dintre urmatoarele situatii: persoane cu infectie HIVSIDA; asplenie; siclemie; boli respiratorii cronice; boli renale cronice; implant cohlear; terapie imunosupresoare; transplant; imunosupresie congenitala; drenaj ventricular extern; diabet zaharat; boli cardiovasculare; hepatopatii cronice; leucemii, limfoame, mielom multiplu; persoane cu varsta 65 de ani; personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar.

Precedent pentru toata Romania: O femeie din Alba si-a castigat in instanta dreptul la un tratament pentru cancer, de 5.000 de euro pe luna

O romanca diagnosticata cu cancer a castigat in instanta dreptul de a beneficia de un tratament 100% compensat de stat, in locul chimioterapiei clasice.

Ministrul Sanatatii anunta posibilitatea ca pacientii cronici sa aiba acces gratuit la vaccinuri: Cel putin la inceputul anului viitor sa avem cadrul legislativ

Accesul compensat al pacientilor cronici la vaccinare este adusa din nou in atentia publica. Invitat la o dezbatere online organizata de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, Ministrul Sanatatii a explicat de ce este important ca diferitele tipuri de vaccinuri sa poata fi compensate 100% pentru pacientii care au afectiuni cronice, dar si pentru persoanele sanatoase, in diferite grade de compensare insa.

Medicament 100% compensat pentru bolnavii de astm sever necontrolat

De la 1 februarie 2022, pacientii adulti si adolescentii cu varsta de 12 ani si peste care sufera de astm sever necontrolat insotit de inflamatie de tip 2 pot beneficia de un medicament care contine substanta activa dupilumab.

Vesti bune pentru pacientii cu diabet: Un nou tip de insulina, compensat 100%

Pacientii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulina de ultima generatie, indicat pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2, care va fi compensat in totalitate.

Lista modificarilor de preturi valabile de la 1 septembrie. Ce scumpiri aduce toamna in portofelele romanilor

De la 1 septembrie intra in vigoare reducerea la 9% a taxei pe valoarea adaugata la paine, iar impactul negativ al masurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, transmite Mediafax. Pe lista modificarilor de preturi operate odata cu prima zi de toamna calendaristica, realizata de agentia de presa, se inscrie si scumpirea preturilor la biletele de tren.

Ce se scumpeste si ce se ieftineste de la 1 septembrie

De la 1 septembrie intra in vigoare reducerea la 9% a taxei pe valoarea adaugata la paine, iar impactul negativ al masurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si intr.

TVA de 9% la paine din septembrie

Taxa pe Valoarea Adaugata TVA) va fi redusa la 9% la paine, de la 1 septembrie, iar impactul negativ al masurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, precum masini cu motor peste 3. 000 cmc, bijuterii, aur.

actualitate, 05:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2008 seconds )