Libnet.ro
UNICEF

21:00

Coridorului Sudic

Libnet Ro
KLAUS IOHANNIS: Coridorul Sudic de Gaze si-a demonstrat importanta strategica pentru securitatea energetica a Europei

KLAUS IOHANNIS: Coridorul Sudic de Gaze si-a demonstrat importanta strategica pentru securitatea energetica a Europei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, in cadrul deschiderii oficiale a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, ca Coridorul Sudic de Gaze si-a demonstrat, dincolo de orice dubiu, in cei doi ani de cand este operational, importanta strategica pentru securitatea energetica a Europei .

VIRGIL POPESCU: Alaturi de partenerii azeri, georgieni si unguri vom stabili cadrul pentru transportul de energie electrica prin Marea Neagra

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care participa alaturi de presedintele Klaus Iohannis, la Baku, la Reuniunea ministeriala a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, a transmis astazi ca va fi o zi importanta, in care alaturi de partenerii azeri, georgieni si unguri vor stabili cadrul concret pentru realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrica prin Marea Neagra.

Klaus Iohannis, in Azerbaidjan: Ramanem puternic interesati in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru national aflat in crestere (VIDEO)

Romania ramane puternic interesata in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru national aflat in crestere, a declarat presedintele Klaus Iohannis, vineri, la Baku, in deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. Klaus Iohannis: Ramanem puternic interesati in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic .

Presedintele Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku. Romania va primi gaze din Azerbaidjan

Klaus Iohannis participa, astazi, alaturi de omologul azer, la deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze de la Baku, la care va fi prezent si comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, potrivit Agerpres. Vizita oficiala a sefului statului in Azerbaidjan a inceput joi, la invitatia omologului Ilham Aliyev. Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku .

Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku

Presedintele Klaus Iohannis participa, astazi, alaturi de omologul azer, la deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze de la Baku, la care va fi prezent si comisarul european pentru Energie, Kadri Simson.

Tara care ne va ajuta sa inlocuim gazele din Rusia. Cu cine negociaza Guvernul

Criza gazelor continua, dupa ce Europa nu mai primeste valoroasa resursa de la Kremlin. Romania are in plan sa inlocuiasca gazele naturale din Rusia cu altele din alta tara. Tara noastra se afla in negocieri cu aceasta. De la cine va primi Romania gaze? Potrivit ministrului Energiei, Virgil Daniel Popescu, importanta coridorului sudic al gazelor .

Virgil Popescu: Resursele energetice nu trebuie sa fie folosite ca arme de santaj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune ca Romania sustine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze si parteneriatul cu Turcia in vederea diversificarii rutelor de aprovizionare pentru ca resursele energetice nu trebuie sa fie folosite ca arme de santaj. Joi, Virgil Popescu s-a intalnit la Istanbul cu presedintele Erdogan. Virgil Popescu spune ca resursele energetice nu trebuie sa folosite ca obiecte de santaj .

Republica Moldova, in cautarea unor surse alternative de gaze naturale

Moldova intentioneaza sa coopereze cu Azerbaidjanul in domeniul livrarilor de gaze naturale, titreaza media azera uncomunicatal ministerului energiei din aceasta tara, dupa ce Andrei Spinu, vicepremier si ministru al infrastructurii si dezvoltarii regionale a participat la cea dea 8-a reuniune ministeriala a Consiliului consultativ al Coridorului Sudic de gaze, care a avut loc in Baku, Azerbaidjan, transmite IPN.

Ministrul Energiei: Romania este pregatita sa se alature eforturilor de dezvoltare a proiectului Coridorului Sudic de gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a participat, vineri, la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze, in care a reiterat propunerea concreta a tarii noastre de a include infrastructura de transport oferita de Interconectorul dintre Romania-Bulgaria si gazoductul BRUA in planul de extindere a Coridorului Sudic de gaze catre Balcani si Europa Centrala.

Putin, deranjat ca Bulgaria intarzie construirea gazoductului TurkStream, contracandidatul proiectului european al Coridorului Sudic

Bulgaria intarzie in mod deliberat constructia sectiunii sale a gazoductului TurkStream, motiv pentru care Rusia ar putea gasi solutii pentru ca acest gazoduct sa ocoleasca teritoriul bulgar, a afirmat,.

Tara noastra se implica in dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze naturale

Guvernul Romaniei a aprobat, astazi, un Memorandum de intelegere intre Ministerul Energiei, compania Transgaz si Consiliul Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze privind potentialul de cooperare in utilizarea infrastructurii de transport gaze oferita de Interconectorul Romania-Bulgaria si conducta Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria BRUA).

SOCAR intentioneaza sa vanda produse petroliere azere in Romania

SOCAR planuieste sa vanda in mai multe tari din Europa de Est, printre care si Romania, combustibil produs in uzinele turcesti Petkim si STAR si in cele din Azerbaidjan, conform azernews. az. in acelasi timp, compania ia in considerare sa aprovizioneze Romania cu gaze produse in Azerbaidjan prin intermediul Coridorului Sudic de Gaze, precum si sa investeasca in reteaua de distributie de gaze.

IN CONTEXTUL DEZVOLTARII RELATIILOR CU AZERBAIDJAN SI A PARTENERIATULUI CU SOCAR Romgaz continua sustinerea pentru finalizarea Coridorului Sudic

Adrian Volilntiru: Romgaz si, implicit, Romania intentioneaza sa devina un actor important cu rol strategic in regiune si un partener de incredere Romgaz SNG) a profitat de cea de-a cincea intalnire anuala cu Southern Gas Corridor Advisory Council SGCAC), care a avut loc ieri in Azerbaidjan, ca sa-si reafirme suportul pentru dezvoltarea proiectului Comisiei Europene CE) denumit Coridorul Sudic prin care executivul european isi propune sa reduca dependenta Uniunii Europene UE) de gazul rusesc si sa diversifice sursele de aprovizionare, se arata intr-un comunicat transmis Redactiei.

Romgaz ar putea folosi Coridorul Sudic pentru a diversifica alimentarea cu gaze a Romaniei

Prezenti miercuri in Azerbaidjan, reprezentantii Romgaz au semnat un document prin care sustin dezvoltarea proiectului Coridorului Sudic,pe care l-ar putea folosi pentru asigurarea sigurantei in alimentarea cu gaze naturale si diversificarea surselor atat pentru tara noastra cat si pentru tarile riverane Romaniei.

Transgaz va investi peste 360 milioane euro in conducta Tuzla-Podisor

Conducta va avea o lungime de 308,3 km, o capacitate de transport de 8,14 milioane de metri cubi/an si va face legatura intre resursele de gaze naturale disponibile la tarmul Marii Negre si coridorul BRUA *Compania a obtinut un profit net de 279. 606 mii de lei in primul semestru din 2018, in scadere de la 400. 491 mii de lei in primele sase luni din 2017 Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA are in plan o investitie de aproximativ 360,36 milioane de euro pentru dezvoltarea pe teritoriul tarii noastre a coridorului sudic de transport pentru preluarea gazelor din Marea Neagra conducta Tuzla-Podisor), arata raportul pentru primele sase luni din 2018 al administratorilor companiei, publicat in data de 9 august. SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport al gazelor naturale.

Romania participa in premiera la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic

Secretarul de Stat Iulian Robert Tudorache conduce delegatia Romaniei la Baku cu ocazia celei de-a Patra Reuniuni a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic, se arata intr-un comunicat de presa remis Redactiei noastre.

Gazprom a suspendat lucrarile la Coridorul sudic

Grupul rus Gazprom a cerut producatorilor de tevi sa suspende livrarile pentru extinderea Coridorului sudic, un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursa din industria producatoare de tevi, potrivit Agerpres.

Gazprom a suspendat lucrarile pentru Coridorul sudic, un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream

Grupul rus Gazprom a cerut producatorilor de tevi sa suspende livrarile pentru extinderea Coridorului sudic, un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream, a.

Gazprom a suspendat lucrarile la Coridorul sudic

Grupul rus Gazprom a cerut producatorilor de tevi sa suspende livrarile pentru extinderea Coridorului sudic, un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream, a.

SOCAR: Turkish Stream nu va stopa proiectul coridorului sudic al gazelor

Proiectul gazoductului Turkish Stream nu va stopa realizarea coridorului sudic al gazelor, a declarat, intr-un interviu acordat EurActiv. com, Vitaly Baylarbayov, deputy vice president in cadrul SOCAR.

actualitate, 21:00

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1874 seconds )