Libnet.ro
UNICEF

21:45

Credit Suisse

Libnet Ro
O noua criza bancara? BCE este increzatoare cu privire la rezistenta financiara a zonei euro

O noua criza bancara? BCE este increzatoare cu privire la rezistenta financiara a zonei euro

Recentul colaps al bancii americane Silicon Valley Bank SVB) si criza de la banca elvetiana Credit Suisse au declansat ingrijorari cu privire la o eventuala extindere la nivelul sectorului financiar international. Chiar daca guvernele si institutiile financiare europene urmaresc indeaproape situatia, nu este totul atat de sumbru, relateaza platforma media European Newsroom, citata de agentia Agerpres.

FMI: Riscurile privind stabilitatea financiara au crescut. 2023 va fi un an dificil

Riscurile la adresa stabilitatii financiare au crescut, dupa falimentul Silicon Valley Bank si criza de la Credit Suisse, a spus sefa FMI, avertizand ca 2023 va fi un an dificil, potrivit Reuters.

Va urma o noua criza financiara? Ce spun autoritatile si bancile europene

Expertii in finante si banci au analizat situatia la nivelul Europei privind eventualele efecte rezultate in urma colapsului Credit Suisse si a falimentului Silicon Valley Bank.

Analisti: Francul elvetian nu s-a ridicat la nivelul reputatiei sale de refugiu sigur in timpul prabusirii Credit Suisse

Francul elvetian nu s-a ridicat la nivelul reputatiei sale de refugiu sigur in timpul prabusirii Credit Suisse, deoarece investitorii au cautat adapost in alta parte, dand mai mult un impuls valorii lingourilor de aur din seifurile Elvetiei, decat monedei acestei tari, potrivit analistilor citati de Reuters, relateaza News. ro.

Analisti: Francul elvetian nu s-a ridicat la nivelul reputatiei sale de refugiu sigur in timpul prabusirii Credit Suisse

Francul elvetian nu s-a ridicat la nivelul reputatiei sale de refugiu sigur in timpul prabusirii Credit Suisse, deoarece investitorii au cautat adapost in alta parte, dand mai mult un impuls valorii lingourilor de aur din seifurile Elvetiei, decat monedei acestei tari, potrivit analistilor citati de Reuters.

Cat de mare e riscul sa se prabuseasca bancile romanesti. Analist economic: Sunt cele mai profitabile din UE

Falimentele bancare din Statele Unite ale Americii par contagioase: din Europa si pana in Japonia tot mai multe banci sunt in picaj, iar cazul colosului elvetian Credit Suisse, salvat in ultimul moment, le da frisoane bancherilor.

TradeVille: Problemele bancilor sunt problemele tuturor

UBS este marele castigator dupa declinul Credit Suisse, care va fi absorbita de rivalul sau, cu sprijinul guvernului si a bancii centrale din Elvetia. in SUA, crizele bancare au determinat Fed sa ia masuri de politica monetara aflate in contradictie, dupa ce s-a angajat sa furnizeze lichiditate bancilor americane, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiza al Tradeville.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023 Steen Jakobsen, Saxo Bank: Nu avem o problema sistemica in industria bancara din Europa

Credit Suisse si Silicon Valley Bank au fost gestionate prost de multi ani, iar acum am vazut consecintele Credit Suisse, institutia creditoare preluata recent de UBS, nu este o banca europeana in ceea ce priveste reglementarea, iar acest lucru este important, spune Steen Jakobsen, directorul de investitii al bancii daneze Saxo Bank, referindu-se la problemele recente ale bancii elvetiene, adaugand ca atat Credit Suisse, cat si Silicon Valley Bank, banca americana prabusita in urma cu doua saptamani, au fost gestionate prost de multi, multi ani, iar acum am vazut consecintele.

CORESPONDENTA DIN NEW YORK Criza bancara din 2023: Ce urmeaza?

Lumea se confrunta acum cu o noua criza bancara. A debutat la inceputul lunii martie cu Silicon Value Bank SVB), a 16-a cea mai mare banca din SUA si un partener financiar important al sectorului tehnologic din Silicon Valley. Mai multe alte banci medii din SUA au fost apoi afectate. Contagiunea s-a raspandit la nivel international, Credit Suisse fiind cel mai proeminent exemplu. in speranta de a o opri, autoritatile de reglementare din SUA si Elvetia au intervenit deja pentru a garanta depozitele, a oferi lichiditate si a proiecta preluarea bancilor afectate.

Presedintele Bancii Nationale a Elvetiei sustine ca preluarea Credit Suisse a prevenit o criza mai extinsa

Banca Nationala a Elvetiei SNB) a majorat joi dobanda cu 50 de puncte de baza, la 1,50%, si a informat ca preluarea fortata a Credit Suisse de catre UBS a evitat un dezastru financiar, iar acum este extrem de important ca fuziunea sa aiba loc rapid, fara dificultati, transmite Reuters. Pachetul de salvare de miliarde .

Presedintele Bancii Nationale a Elvetiei sustine ca preluarea Credit Suisse a prevenit o criza mai extinsa

Banca Nationala a Elvetiei SNB) a majorat astazi dobanda cu 50 de puncte de baza, la 1,50%, si a informat ca preluarea fortata a Credit Suisse de catre UBS a evitat un dezastru financiar, iar acum este extrem de important ca fuziunea sa aiba loc rapid, fara dificultati.

Radu Puiu, XTB: Bancile centrale din Europa isi mentin abordarea prudenta in politica monetara

Bancile centrale s-au aflat in centrul atentiei in ultima perioada. Prabusirea Silicon Valley Bank si preluarea Credit Suisse au schimbat cu totul perspectiva pietelor asupra starii economiei si au pus reflectoarele asupra viitoarelor decizii de politica monetara ale institutiilor centrale.

Bancile centrale din Europa isi mentin abordarea prudenta in politica monetara

Prabusirea Silicon Valley Bank si preluarea Credit Suisse au schimbat cu totul perspectiva pietelor asupra starii economiei si au pus reflectoarele asupra viitoarelor decizii de politica monetara.

Un fost sef ING Romania va conduce mamutul bancar rezultat al fuziunii UBS Credit Suisse

Ralph Hamers, olandezul care la inceputul anilor 2000 a fost CEO ING Romania si Iugoslavia, va fi cel care va conduce gigantul bancar rezultat dupa fuziunea dintre bancile elvetiene UBS si Credit Suisse. Noua entitate bancara estimeaza ca va avea in.

Caderea Credit Suisse a dat o lovitura grava reputatiei Elvetiei

Caderea Credit Suisse a dat o lovitura grava reputatiei Elvetiei, ca principal centru mondial de administrare a averilor, avertizeaza expertii, punand sub semnul intrebarii reputatia sa de stabilitate, reglementare si guvernanta corporativa.

Prima mutare majora a UBS in legatura cu Credit Suisse-WSJ

UBS Group AG va reduce probabil portofoliul de 10 miliarde de dolari al Credit Suisse Group in domeniul transporturilor maritime, pe care l-a mostenit in cadrul preluarii de urgenta de duminica, a anuntat miercuri Wall Street Journal.

Bancile centrale se grabesc sa previna o criza de incredere in sistem

In timp ce majoritatea oamenilor se relaxau in weekend, institutiile financiare au lucrat non-stop pentru a gasi o solutie pentru Credit Suisse Bank, al carei viitor era in joc. Duminica seara a venit vestea ca UBS a cumparat rivalul sau elvetian.

Cat de sigure sunt bancile din Europa: Moodys crede ca marii jucatori nu vor avea soarta Credit Suisse

Este putin probabil ca marile banci europene sa se confrunte cu spirala descrescatoare care a aruncat banca elvetiana Credit Suisse Group AG in bratele rivalei UBS Group AG, estimeaza agentia de evaluare Moodys Investors Service, transmite Bloomberg,.

Ce spune agentia de rating Moodys despre riscul unei contagiuni a la Credit Suisse printre bancile europene

Este putin probabil ca marile banci europene sa se confrunte cu spirala descendenta care a facut necesara salvarea bancii elvetiene Credit Suisse de catre rivala UBS, estimeaza agentia de evaluare Moodys, citata de Bloomberg si Agerpres.

Trei motive sa nu te mai temi ca vine marea criza si o veste proasta pentru romanii care sperau ca preturile vor scadea in 2023

Prabusirea Silicon Valley Bank, in SUA si colapsul Credit Suisse, in Elvetia, alaturi de panica de pe pietele financiare si criza de lichiditati de la alte banci regionale americane au inviat, pe buna dreptate, amintirea crizei din 2008-2010. Si ne-au facut sa ne intrebam daca nu o luam de la capat.

actualitate, 21:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1584 seconds )