Libnet.ro
UNICEF

19:45

Euroins Insolventa

Libnet Ro
inainte de insolventa, Euroins a mutat 1,58 miliarde lei in propriul grup de la Sofia. Din banii asiguratilor romani au fost finantate afaceri ale aceluiasi grup din Bulgaria

inainte de insolventa, Euroins a mutat 1,58 miliarde lei in propriul grup de la Sofia. Din banii asiguratilor romani au fost finantate afaceri ale aceluiasi grup din Bulgaria

Euroins a mutat 1,5 miliarde lei la firma de reasigurare EIG Re din propriul grup, iar apoi, din banii asiguratilor romani, au fost finantate afaceri ale aceluiasi grup din Bulgaria, arata o serie de documente interne ale Euroins care au ajuns in posesia Libertatea de la surse din tara de la sud de Dunare.

Colapsul Euroins scoate in evidenta probleme privind informarea investitorilor companiei

Colapsul Euroins Romania a pus in lumina deficiente in ceea ce priveste informarea investitorilor companiei. Asiguratorul din tara noastra este detinut de Eurohold Bulgaria, grup ale carui actiuni sunt listate la bursele din Sofia si Varsovia. in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii trecute, zi in care ASF a anuntat insolventa Euroins Romania, actiunea Eurohold a scazut la Sofia cu 14,6%, la 1,4 leva, in timp ce la Varsovia pretul titlului s-a depreciat cu 8,2%, pana la 4,5 zloti. Dar situatia prezinta cateva particularitati:.

Plafonarea preturilor RCA: Asiguratorii il avertizeaza pe Caciu ca s-ar incalca legislatia UE si ar afecta si mai mult piata lovita de 4 mari falimente

Asiguratorii i-au trimis joi ministrului de Finante, Adrian Caciu, un document de pozitie in care sustin ca proiectul de HG privind tarife maxime la RCA incalca legislatia UE, este lipsit de fundament economic si ambiguu, riscand sa destabilizeze si mai mult piata de asigurari RCA, serios afectata de falimentele Astra Asigurari, Carpatica Asigurari, City Insurance si de insolventa constatata a Euroins.

Denuntare polita RCA Euroins. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Situatie dificila pentru romanii care aveau asigurari la compania Euroins, avand in vedere ca ASF a retras autorizatia de functionare. Iata ce trebuie sa faci pentru denuntare polita Euroins ca sa iti recuperezi banii si sa iti poti face o alta asigurare. Euroins, in insolventa. ASF i-a retras autorizatia Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF) .

Care sunt cele mai ieftine polite RCA dupa insolventa Euroins. Unde poti sa ai asigurare cu bani putini

La finalul saptamanii trecute, ASF a luat decizia de a retrage autorizatia celui mai mare asigurator din Romania. Soferii sunt ingrijorati cu privire la tarifele pe care trebuie sa le achite pentru asigurarea de raspundere civila. Afla in randurile de mai jos care sunt cele mai ieftine polite RCA dupa insolventa Euroins. De unde poti .

Inevitabilul s-a produs, toti soferii romani cu asigurari la Euroins trebuie sa stie: daca ajungi in service, e o problema

In teorie, daca ai RCA la Euroins, asigurarea ta va fi valabila indiferent de insolventa sau falimentul asiguratorului. Singurul detaliu pe care trebuie sa-l ai in vedere este ca despagubirea va veni de la FGA Fondul de Garantare al Asiguratilor), noul administrator a milioane de asigurari din Romania. Din pacate, acest detaliu a creat multa .

Exista destui bani la Fondul de Garantare pentru clientii Euroins? Anuntul ministrului Finantelor, Adrian Caciu

Exista suficienti bani la Fondul de Garantare pentru a proteja clientii care vor fi afectati de intrarea in insolventa a Euroins? intrebarea pe care peste 2 milioane de romani si-o pun in ultimele zi si la care ministrul de Finante, Adrian Caciu, a oferit un raspuns.

Service-urile auto au inceput sa refuze clientii care au asigurare RCA de la Euroins: Nu v-o repara nimeni. Platiti din buzunar

Insolventa Euroins a produs deja efecte, intrucat service-urile auto incep sa nu accepte clientii care au asigurare RCA de la aceasta companie. Mecanicii sustin ca despagubirile oferite de Euroins vor fi platite mult mai tarziu dupa ce trec din competenta acesteia in competenta Fondului De Garantare. Romanii care au asigurari RCA de la Euroins, refuzati de service-urile auto .

Service-urile refuza clientii care au asigurare RCA la Euroins: Nu va repara nimeni masina

Valul provocat de insolventa Euroins produce deja efecte. Asigurarile Euroins, majoritare pe piata, sunt evitate de service-uri in caz de dauna.

Insolventa Euroins pune asiguratii pe jar. Fondul de Garantare le spune soferilor ce au de facut

Contractele de asigurare incheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S. A raman valabile pana la expirare, daca nu intervine una dintre urmatoarele situatii, potrivit Fondului de Garantare. in cazul in care aveti polite auto cumparate la Euroins si vreti sa va recuperati banii, trebuie sa faceti un dosar care sa contina: titularul politei .

3 milioane de soferi, loviti de insolventa Euroins. Ce trebuie sa stii, daca ai platit RCA-ul deja

Euroins este liderul pietei de asigurari obligatorii RCA din Romania, pozitie pe care a dobandit-o dupa falimentul de rasunet al City Insurance. in acest moment, ceea ce se intampla pe piata asigurarilor din Romania are un impact social urias. Aproximativ 2,8 milioane de romani sunt afectati de situatia Euroins. in cazul in care te numeri .

Conducerea ASF este asteptata astazi in Parlament pentru a da explicatii cu privire la insolventa Euroins

ACTUALIZARE Membrii Consiliului de Administratie al ASF au sosit la Parlament. --- Conducerea ASF este asteptata astazi in Parlament, la comisiile reunite de buget si economica din Senat, pentru a da explicatii cu privire la tarifele RCA si la insolventa Euroins.

Conducerea ASF da explicatii in Parlament cu privire la insolventa Euroins

ACTUALIZARE Silvia Dinica, senator USR: Misu Negritoiu facea aceleasi declaratii cand era seful ASF. --- *ACTUALIZARE Anca Dragu, senator USR: Spuneti ca ati aplicat toate masurile pe care le puteati lua, dar nu v-ati putut opune fatalitatii ca cele doua companii care erau un risc sistemic pentru piata au falimentat una dupa alta. --- *ACTUALIZARE Claudiu Muresan, senator USR: Domnule Rosu lucrati de 15 ani in asigurari. V-ati mai prelungi mandatul sau v-ati da demisia? --- *ACTUALIZARE Florin Citu, senator: Ati trimis o solutie privind stabilizarea pietei pentru practicarea tarifelor de anul trecut. --- *ACTUALIZARE Cristian Rosu, vicepresedintele ASF: Toate deciziile date in defavoarea Euroins ne-au fost atacate in instanta. --- *ACTUALIZARE Valentin Ionescu, director general Asigurari, ASF: Rezultatele exercitiului au fost publicate in 2022, iar Euroins a iesit ca avea un rezultat de peste 500 milioane euro. --- *ACTUALIZARE Nicu Marcu, presedintele ASF sustine ca, in urma cu doi ani jumate, lucrurile erau mai expansive, cand cele doua companii detineau 80% din piata RCA, care nu se intampla in niciun stat. --- *ACTUALIZARE: Nicolae Neagu, presedintele Comisiei buget, finante, banci si piata de capital: Tarifele de referinta au ridicat o problema foarte mare in piata. --- *ACTUALIZARE Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice: Aceasta solicitare a venit in urma deciziei ASF privind compania Euroins. --- *ACTUALIZARE Membrii Consiliului de Administratie al ASF au sosit la Parlament. --- Conducerea ASF este asteptata astazi in Parlament, la comisiile reunite de buget si economica din Senat, pentru a da explicatii cu privire la tarifele RCA si la insolventa Euroins.

LIVE TEXT: Conducerea ASF da explicatii in Parlament cu privire la insolventa Euroins

ACTUALIZARE - Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice cere ASF sa trimita lunar comisiei o situatie cu platile efectuate de FGA celor asigurati la City Insurance si Euroins --- *ACTUALIZARE - Nicu Marcu: Nu le putem impune pretul la care sa vanda. Noi punem pe site, doar tarifele de referinta --- *ACTUALIZARE - George Scarlat, senator PNL: Din pacate, eu decontez politic ca trebuie sa le explic oamenilor de ce au crescut tarifele de referinta --- *ACTUALIZARE - Florin Citu: Practic le spuneti oamenilor sa nu mai cumpere polite pana apare hotararea de guvern respectiva --- *ACTUALIZARE - Nicu Marcu: Proiectul de HG privind aplicarea tarifelor din martie 2022 e la Guvern --- *ACTUALIZARE - Cristian Rosu: Nu cred ca daunele pe care le vom plati vor fi mai mari de 500-600 milioane euro --- *ACTUALIZARE - Daniel Zamfir: Cel mai important lucru este ca politele RCA nu vor creste dupa falimentul Euroins --- *ACTUALIZARE - Nicu Marcu: in Polonia sunt 35 de companii pe RCA. Noi mai avem doar sase sau sapte --- *ACTUALIZARE - Florin Citu: Solutia propusa de ASF va duce la iesiri de companii din piata de asigurari --- *ACTUALIZARE - Nicu Marcu: Cauza este ca aceste companii au fraudat. Utilitatea noastra este ca i-am depistat --- *ACTUALIZARE Silvia Dinica, senator USR: Misu Negritoiu facea aceleasi declaratii cand era seful ASF. --- *ACTUALIZARE Anca Dragu, senator USR: Spuneti ca ati aplicat toate masurile pe care le puteati lua, dar nu v-ati putut opune fatalitatii ca cele doua companii care erau un risc sistemic pentru piata au falimentat una dupa alta. --- *ACTUALIZARE Claudiu Muresan, senator USR: Domnule Rosu lucrati de 15 ani in asigurari. V-ati mai prelungi mandatul sau v-ati da demisia? --- *ACTUALIZARE Florin Citu, senator: Ati trimis o solutie privind stabilizarea pietei pentru practicarea tarifelor de anul trecut. --- *ACTUALIZARE Cristian Rosu, vicepresedintele ASF: Toate deciziile date in defavoarea Euroins ne-au fost atacate in instanta. --- *ACTUALIZARE Valentin Ionescu, director general Asigurari, ASF: Rezultatele exercitiului au fost publicate in 2022, iar Euroins a iesit ca avea un rezultat de peste 500 milioane euro. --- *ACTUALIZARE Nicu Marcu, presedintele ASF sustine ca, in urma cu doi ani jumate, lucrurile erau mai expansive, cand cele doua companii detineau 80% din piata RCA, care nu se intampla in niciun stat. --- *ACTUALIZARE: Nicolae Neagu, presedintele Comisiei buget, finante, banci si piata de capital: Tarifele de referinta au ridicat o problema foarte mare in piata. --- *ACTUALIZARE Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice: Aceasta solicitare a venit in urma deciziei ASF privind compania Euroins. --- *ACTUALIZARE Membrii Consiliului de Administratie al ASF au sosit la Parlament. --- Conducerea ASF este asteptata astazi in Parlament, la comisiile reunite de buget si economica din Senat, pentru a da explicatii cu privire la tarifele RCA si la insolventa Euroins.

Daca conducerea ASF ar fi fost pedepsita pentru favorizarea delapidarii de la City Insurance, oare am mai fi avut insolventa Euroins?

ACTUALIZARE - Prima reactia a BERD de dupa retragerea autorizatiei EUROINS --- * Cum sa ii rasplatim pe sefii ASF in afara de bonusuri de performanta si case de la RAPPS? Un observator rezonabil poate constata ca, odata cu retragerea autorizatiei Euroins de catre ASF, in 17 Martie 2023, Nicu Marcu - presedintele institutiei, platit cu pana la 200. 000 de euro pe an, a devenit echivalentul fostului presedinte al CEC - Camenco Petrovici.

De la falimentul City Insurance la Euroins. Soferii nu au primit despagubiri din trecut si acum o iau de la capat. Cui ii serveste acest haos al RCA-urilor?

Inevitabilul s-a produs, iar Euroins despre care se zvonea de mai bine de un an ca va crapa la un moment dat a ajuns in insolventa. Soferii romani retraiesc cosmarul de acum 18 luni de la falimentul City Insurance, cand multi nu si-au recuperat inca banii, fiind in continuare pe lista de plata a Fondului .

Cum a ajuns Euroins la faliment. Sef ASF: intr-o societate de genul acesta este dificil sa aplici si legea rezolutiei

Primele semne ca Euroins are probleme si ca exista o potentiala stare de insolventa au aparut la finalul unei analize a ASF care a durat sase luni, sustine Valentin Ionescu, director general al Directiei Generale Asigurari, Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Nou cutremur pe piata asigurarilor - ASF decide insolventa Euroins

La doar un an si jumatate dupa ce a hotarat insolventa celui mai mare asigurator din piata noastra - City Insurance -, Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) a hotarat, ieri, 17 martie, ca urmatorul jucator din sector - Euroins - sa intre in insolventa, retragandu-i autorizatia de functionare.

Vicepresedinte ASF, despre falimentul Euroins: Nu va fi acelasi efect la City Insurance, dar preturile la politele RCA ar putea creste

Falimentul Euroins Romania, lider pe segmentul RCA, nu va avea acelasi impact precum cel provocat de insolventa companiei City Insurance, spune Cristian Rosu, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF), responsabil de sectorul Asigurari - Reasigurari din cadrul institutiei, dar avertizeaza ca preturile ar putea creste, potrivit Profit. ro.

ASF nu a comunicat toate sanctiunile pe care le-a impus in falimentul Euroins - DOCUMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF), condusa de Nicu Marcu, nu a comunicat vineri toate sanctiunile impuse Euroins. Fostul lider RCA a primit si o amenda de 224. 100 de lei, redusa cu 98% data fiind starea de insolventa constatata de autoritate, se arata in decizia ASF, document consultat de HotNews. ro.

actualitate, 19:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1502 seconds )