Libnet.ro
carturesti.ro

06:30

Evenimente dedicate Zilei Culturii Nationale, in reprezentantele ICR. Recital de muzica si poezie romaneasca, in Suedia

Adevărul Adevărul,
Evenimente dedicate Zilei Culturii Nationale, in reprezentantele ICR. Recital de muzica si poezie romaneasca, in Suedia

Anual, Ziua Culturii Nationale este sarbatorita de Institutul Cultural Roman, atat in tara, cat si in reteaua reprezentantelor din strainatate. Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale, marcand astfel si data nasterii poetului Mihai Eminescu 15 ianuarie 1850 15 iunie 1889). continuă pe Adevărul

LUCIAN ROMASCANU, MINISTRUL CULTURII: Avem o datorie sacra, aceea de a ne onora personalitatile, operele de arta si patrimoniul national

Ministerul Culturii organizeaza sambata, 15 ianuarie, o serie de evenimente dedicate Zilei Culturii Nationale, conform unui comunicat de presa remis astazi.

Premierul Nicolae Ciuca: Ziua Culturii Nationale ne reaminteste cine suntem

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale. Este o zi in care ne exprimam respectul pentru toti creatorii care au contribuit la istoria culturii romane, Ziua Culturii Nationale ne reaminteste cine suntem, a spus prim-ministrul Romaniei.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii Nationale: Identitatea si diversitatea culturala sunt valorile pe care ne construim viitorul. Este nevoie de o strategie culturala cuprinzatoare si de un cod al patrimoniului

In contextul Zilei Culturii Nationale, presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre dificultatile prin care trec artistii din cauza pandemiei de COVID-19. Rezolvarea problemei ar putea fi o abordare mai complexa si acordarea sprijinului statului, potrivit .

Premierul Nicolae Ciuca, mesaj de Ziua Culturii Nationale: Identitatea nationala si-a castigat locul cuvenit in lume, insa trebuie sa sprijinim tinerii cu inclinatii artistice, pentru ca Romania sa aiba un viitor cultural

Premierul Nicolae Ciuca a transmis un mesaj, sambata, cu ocazia Zilei Culturii Nationale. Primul ministrul al Romaniei vorbeste despre faptul ca identitatea nationala si-a castigat locul cuvenit in lume si subliniaza importanta sprijinirii copiilor si .

Iohannis, de Ziua Culturii Nationale:Va ramane inscrisa cu majuscule in cronici implicarea exemplara a ganditorilor si intemeietorilor institutiilor de cultura

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonie de decorare a unor personalitati si institutii din domeniul cultural, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, ca aceasta zi este si o ocazie prin care societatea isi exprima gratitudinea pentru contributia artistilor contemporani la sporirea tezaurului culturii romanesti.

Expozitie de arta plastica, vernisata la Muzeul Dunarii de Jos, de Ziua Culturii Nationale

Muzeul Dunarii de Jos invita iubitorii artei sambata, 15 ianuarie, ora 13. 00, la vernisajul expozitiei Metamorfoze, semnata de artistul plastic calarasean George Iulian Baditescu. Evenimentul este dedicata Zilei Culturii Nationale.

Cum a fost aniversata Ziua Culturii Nationale in Romania. Personalitatile decorate de presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, personalitati si institutii din domeniul cultural, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, printre care Gheorghe Zamfir, Mircia Dumitrescu si Geo Vasile.

Klaus Iohannis: in contextul in care pandemia va continua, este necesara o abordare mai complexa a sprijinului pentru sectorul cultural

Cu ocazia Zilei Culturii Nationale, presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat pretuirea pentru artisti si a subliniat necesitatea sprijinirii sectorului cultural, in contextul in care pandemia va continua. Seful statului a precizat ca Romania are nevoie de o strategie culturala cuprinzatoare si de valorificarea activitatii mediului artistic independent.

Mesajul lui Iohannis de Ziua Culturii Nationale

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejulZilei Culturii Nationale, in care afirma ca domeniul culturii a fost afectat de pandemia de COVID-19, context in care subliniaza ca este necesara o abordare mai complexa a sprijinului statului in ceea ce priveste acest domeniu. Celebrarea culturii noastre exprima in mod simbolic importanta ei in istoria .

Ziua Culturii Nationale 2022

Ziua Culturii Nationale a devenit o forma fara fond. Sunt atatea state occidentale care nu au o zi consacrata culturii nationale. Oricare dintre acestea au, in schimb, o productie de cultura constanta si traiesc cultural, zi de zi, printr-un mod de viata dependent de presa culturala, de imaginarul muzeal, de consum cinematografic, de apetit pentru muzica clasica, de energia teatrului care te muta in lumi si societati inaccesibile.

watchshop.ro

actualitate, 06:30

carturesti.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)

Horoscop

Horoscop

Zilnic horoscopul tuturor zodiilor. Află despre perioadele zodiilor şi cum te influenţează astrele. Citeşte despre nativii din fiecare zodie.

watchshop.ro
carturesti.ro
 
watchshop.ro
Confidenţialitate | Contact
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1965 seconds )