Libnet.ro
watchshop.ro

23:01

Finlanda Suedia

Libnet Ro
Protest anti-NATO cu secera si ciocanul la Madrid, inaintea summit-ului Aliantei militare

Protest anti-NATO cu secera si ciocanul la Madrid, inaintea summit-ului Aliantei militare

Mii de oameni au protestat, duminica, la Madrid impotriva summit-ului NATO care va avea loc in capitala Spaniei saptamana viitoare si la care se discuta aderarea a doi noi candidati, Finlanda si Suedia, pe fondul opozitiei Turciei.

Casa Alba admite ca nu poate spune cand vor fi admise Finlanda si Suedia in NATO

John Kirby, coordonator de comunicatii strategice la NSS de la Casa Alba, a remarcat ca actualele negocieri se desfasoara intr-un format trilateral.

TURCIA: Summit-ul de la Madrid nu este un termen limita pentru discutiile privind candidaturile Finlandei si Suediei la NATO

Discutiile dintre Turcia, Finlanda si Suedia cu privire la aderarea tarilor nordice la NATO vor continua, iar summitul aliantei care va avea loc la Madrid saptamana viitoare nu este un termen limita.

Ministrul turc de externe, despre aderarea Suediei si Finlandei la NATO: Turcia asteapta un raspuns scris din partea celor doua tari

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de externe, a transmis miercuri ca Turcia asteapta un raspuns scris din partea Suediei si Finlandei inainte de a-si ridica obiectiile fata de aderarea acestora la NATO. Am trimis solicitarile noastre scrise catre aceste doua tari. Acum asteptam raspunsul lor scris, a sustinutministrul turc de externe. Turcia asteapta un raspuns scris din partea celor doua tari pentru a debloca procesul Fara a detalia solicitarile, ministrul a precizat ca nu este vorba doar de o schimbare a unor legi din cele doua tari nordice, referindu-se la Suedia, care si-a anuntat intentia de a-si consolida legislatia privind lupta impotriva terorismului, relateaza AFP, citata de Agerpres. Acest raspuns poate fi sub forma unei legi sau o alta forma, a adaugat Mevlut Cavusoglu. Totodata, presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a repetat miercuri in fata parlamentarilor partidului sau, Partidul Justitiei si Dezvoltarii AKP), ca in ceea ce priveste NATO, atata timp cat Suedia si Finlanda nu adopta masuri concrete privind lupta impotriva terorismului, pozitia noastra nu se va schimba. De asemenea, premierul finlandez Sanna Marin a cerut marti un acord cu Ankara inainte de summitul Aliantei Atlantice de la sfarsitul lunii iunie, in caz contrar riscand ca aderarea tarii sale si a Suediei sa fie inghetata . Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni, in Suedia, ca NATO lucreaza din greu pentru a rezolva problemele legitime ridicate de Turcia. Domnul Stoltenberg isi exprima intotdeauna opiniile cu sinceritate si depune eforturi pentru a raspunde preocuparilor Turciei. Apreciem eforturile sale, a mai spus Mevlut Cavusoglu.

Acordul privind salariile minime la nivel european

Acordul privind salariile minime la nivel european incheiat intre Consiliul si Parlamentul european in 07. 2022, prevede reguli obligatorii pentru cele 21 de state europene unde exista salarii minime legale pentru 6 state UE, unde nu exista salarii minime - Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia si Suedia - nu va fi obligatorie aplicarea directivei).

NATO: Suedia face pasi pentru a satisface cerintele Turciei

Suedia a facut pasi importanti pentru a raspunde la cerintele Turciei de aprobare a cererii de aderare la NATO a Stockholmului, a declarat luni 13 iunie) secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in timpul unei vizite in Suedia. Suedia si Finlanda au solicitat sa se alature aliantei luna trecuta, ca raspuns la invazia Ucrainei de .

VIDEO: Suedia actioneaza pentru a satisface cererile Turciei

Suedia a facut pasi importanti pentru a indeplini cererile Turciei de aderare la NATO a Stockholmului, a declarat luni, 13 iunie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in timpul unei vizite in Suedia. Suedia si Finlanda au depus luna trecuta cererea de aderare la alianta, ca raspuns la invazia Rusiei in Ucraina. Cererile lor s-au .

carturesti.ro

Finlanda refuza aderarea la NATO, fara Suedia. Ce se intampla daca Turcia continua sa blocheze discutiile

Finlanda nu va adera la NATO daca aderarea Suediei va fi amanata din cauza disputelor cu Turcia FT: Turcia a blocat discutiile privind aderarea Suediei si Finlandei la NATO. Finlanda nu va adera.

Semnale puternice ca Finlanda si Suedia ar urma sa faca parte din NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a spus vineri ca este increzator ca Suedia si Finlanda se vor alatura aliantei in ciuda obiectiilor pe care le are Turcia, transmite Reuters. Mircea Geoana, despre intrarea Suediei si Finlandei in NATO Suntem increzatori ca Suedia si Finlanda ni se vor alatura, a spus Geoana.

Geoana, increzator ca Suedia si Finlanda vor adera la NATO Turcia are unele ingrijorari legitime cand vine vorba de teroristi

Mircea Geoana, secretarul general adjunct NATO, a spus ca este increzator ca Suedia si Finlanda se vor alatura aliantei militare, in ciuda obiectiilor din partea Turciei, dar Ankara are unele ingrijorari legitime cand vine vorba de teroristi, relateaza Reuters.

NATO nu vede semnale ca ar exista o amenintare din partea Rusiei pentru Suedia si Finlanda, a spus Mircea Geoana la Copenhaga

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, nu vede vreo amenintare militara imediata din partea Rusiei la adresa Suediei si a Finlandei si s-a aratat increzator ca aceste state nordice se vor alatura Aliantei Nord-Atlantice in ciuda obiectiilor exprimate de Turcia, conform declaratiilor pe care le-a facut vineri la Summitul Democratiei de la Copenhaga, potrivit Reuters.

Finlanda, candidata la aderarea NATO, se pregateste pentru agresiunea Rusiei

Finlanda, tara care si-a oficializat, alaturi de Suedia, intentia de a adera la NATO, intentioneaza sa ridice bariere la granita cu Rusia.

O substanta neidentificata pluteste in Marea Baltica intre Finlanda si Suedia

O substanta necunoscuta pluteste in apele Marii Baltice intre Suedia si Finlanda, intinzandu-se pe 77 de kilometri patrati, a informat joi Paza de Coasta suedeza, mentionata de DPA.

VIDEO O substanta neidentificata pluteste in Marea Baltica, intre Suedia si Finlanda

O substanta necunoscuta pluteste in apele Marii Baltice intre Suedia si Finlanda, acoperind o suprafata de 77 de kilometri patrati, a raportat joi Paza de Coasta suedeza, citata de The Local si Agerpres.

watchshop.ro

O substanta misterioasa pluteste in Marea Baltica, intre Finlanda si Suedia

Paza de coasta suedeza a declarat joi ca a detectat o scurgere masiva a unei substante necunoscute in Marea Baltica, in largul coastei Suediei.

O substanta neidentificata pluteste in Marea Baltica intre Finlanda si Suedia. Navele care s-au aflat in zona sunt verificate

O substanta necunoscuta pluteste in apele Marii Baltice intre Suedia si Finlanda. Dupa cum a anuntat joi Paza de Coasta suedeza, substanta acopera o suprafata uriasa de 77 de kilometri patrati. Deocamdata, autoritatile nu au reusit sa stabileasca natura substantei, insa au respins ipoteza unei scurgerica de petrol. in prezent, nu exista niciun pericol ca substanta sa ajunga la tarm, potrivit stirileprotv. ro. Navele care s-au aflat in zona sunt verificate .

Marcel Ciolacu: Parlamentul Romaniei sustine aderarea Finlandei si Suediei la NATO

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca Parlamentul Romaniei sustine aderarea Finlandei si Suediei la NATO, in cadrul unei intalniri cu ambasadorii celor doua tari la Bucuresti. El a specificat ca in ceea ce priveste consolidarea parteneriatului de securitate din cadrul Aliantei Nord-Atlantice a fost mereu o prioritate pentru Partidul Social Democrat. Ce declaratii a facut Marcel Ciolacu despreaderarea Finlandei si Suediei la NATO Parlamentul Romaniei sustine aderarea Finlandei si Suediei la NATO. Consolidarea parteneriatului de securitate din cadrul Aliantei Nord-Atlantice a fost mereu o prioritate pentru Partidul Social Democrat, iar decizia luata de cele doua guverne social-democrate din nordul Europei reprezinta un important pas spre dezvoltarea NATO. Am transmis acest mesaj de solidaritate si de sprijin partenerilor din Finlanda si Suedia in cadrul unei intalniri pe care am organizat-o astazi la Palatul Parlamentului cu ambasadorii celor doua tari in Romania, in cadrul careia am discutat si despre intarirea cooperarii economice si militare, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. Acesta a mai adaugat ca in acest context dificil, fiecare roman poate spune cu lejeritate ca noi suntem NATO, potrivit Agerpres. Presedintele Camerei Deputatilor a avut o intrevedere cu Therese Hyden, ambasadorul Suediei, si cu Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda. in cadrul intalnirii au mai fost prezenti europarlamentarul PSD Victor Negrescu si presedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Angel Tilvar, conform Digi24. ro. Romania saluta decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO .

Marcel Ciolacu: Parlamentul Romaniei sustine aderarea Finlandei si Suediei la NATO!

Parlamentul Romaniei sustine aderarea Finlandei si Suediei la NATO, transmite presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu: Decizia luata de cele doua guverne social-democrate din nordul Europei reprezinta un important pas spre dezvoltarea NATO.

Ciolacu, intalnire cu ambasadorii din Finlanda si Suedia. Discutiile au vizat sustinerea Parlamentului roman pentru aderarea celor doua state la NATO

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a avut joi, o intrevedere cu ambasadorii Suediei si Finlandei, in cadrul careia a transmis sprijinul Parlamentului roman pentru aderarea celor doua tari la NATO.

NATO intra in reuniune de urgenta dupa opozitia Turciei la candidaturile Suediei si Finlandei

Seful NATO va convoca o reuniune de urgenta ca urmare la opozitia Turciei fata de candidaturile Suediei si Finlandei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat ca va convoca o reuniune la Bruxelles, in zilele urmatoare, cu inalti oficiali din Suedia, Finlanda si Turcia pentru a discuta despre opozitia Turciei fata de aderarea la .

actualitate, 23:01

carturesti.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
watchshop.ro
carturesti.ro
 
watchshop.ro
adblock
Confidenţialitate | Contact Sitemap
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1823 seconds )