Libnet.ro
UNICEF

11:45

Finlandei Suediei

Libnet Ro
Tarile pe care Rusia planuieste sa le distruga una cate una. Dovada clara ca Putin se razbuna pe statele aliate cu Ucraina

Tarile pe care Rusia planuieste sa le distruga una cate una. Dovada clara ca Putin se razbuna pe statele aliate cu Ucraina

Aderarea Finlandei la structura Aliantei Nord-Atlantice si premisele Suediei de face acelasi lucru, au ridicat la un nou nivel tensiunile celor doua tari si Moscova. in presa nordica deja se vorbeste despre tarile pe care Rusia planuieste sa le distruga una cate una, aducand si dovada clara ca Putin se razbuna pe statele aliate cu .

Geoana: Aderarea Finlandei la NATO, un plus. Ideala aderarea Suediei pana la Summitul de la Vilnius

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a explicat intr-un interviu pentru Agerpres, ca aderarea Suediei si Finalndei reprezinta un plus de ambele parti, aratand ca ar fi ideal ca si Suedia sa se alature pana la Summitul de la Vilnius.

Jens Stoltenberg, reactie categorica privind respingerea aderarii Suediei la NATO. Ce se va intampla dupa victoria Finlandei: Este de neconceput

Dupa multe tentative esuate, Finlanda se poate bucura in sfarsit de calitatea sa de membru NATO, fiind cel de-al 31-lea stat care s-a alaturat Aliantei Nord-Atlantice. Evenimentul a avut loc cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul NATO, acolo unde a fost depus instrumentul de aderare, inaintat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, reprezentantul statului .

Jens Stoltenberg: Este de neconceput sa existe un atac asupra Suediei si NATO sa nu reactioneze

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca ar fi de neconceput sa existe un atac asupra Suediei fara ca NATO sa nu reactioneze. El a subliniat, in ziua aderarii Finlandei la NATO, ca Suedia nu a fost fost lasata singura. Tuturor aliatilor le pasa de Suedia, au furnizat garantii de securitate bilaterale, si-au .

Bogdan Aurescu: Aderarea Finlandei la NATO consolideaza inclusiv Flancul Estic. Ne asteptam ca pana la Summitul de la Vilnius, din iulie, sa putem sa transam in sens pozitiv si aderarea Suediei (VIDEO)

Aderarea Finlandei la NATO consolideaza inclusiv Flancul Estic, a declarat seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, marti, la Stirile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, acolo unde a vorbit despre efectele si implicatiile momentului istoric de astazi, cand statul finlandez a devenit oficial al 31-lea membru al Aliantei.

Rishi Sunak: Toti membrii NATO trebuie sa aprobe aderarea Suediei

Premierul britanic Rishi Sunak a salutat astazi aderarea istorica a Finlandei la NATO si a lansat un apel catre toti membrii Aliantei sa aprobe si intrarea Suediei, in prezent blocata de Turcia si Ungaria.

Turcia, pe cale sa ratifice aderarea Finlandei la NATO. Situatia Suediei, delicata

Parlamentul turc se va pronunta joi asupra ratificarii aderarii Finlandei la NATO, informeaza AFP. Turcia este ultimul stat membru NATO asteptat sa aprobe alaturarea tarii nordice la Alianta Nord-Atlantica.

Ambasadorul Rusiei la Stockholm, amenintari periculoase la adresa Finlandei si Suediei. Ce vor pati dupa ce vor adera la NATO

Dupa o pauza in care Moscova a incetat cu amenintarile catre Finlanda si Suedia, marti, ambasadorul Rusiei la Stockholm a avertizat din nou asupra consecintelor pe care cele doua tari le vor suporta dupa aderarea lor la NATO. Potrivit diplomatului, aceasta noua schimbare nu va avea efectul scontat de Europa, respectiv extinderea securitatii, astfel ca, .

Suedia si Finlanda vor deveni tinte legitime pentru Moscova, avertizeaza un ambasador rus

Dupa aderarea Finlandei si Suediei, lungimea totala a frontierelor dintre Rusia si NATO aproape se va dubla, a a avertizat marti ambasadorul Rusiei la Stockholm intr-un text postat pe site-ul misiunii ruse in Suedia.

Parlamentul Ungariei a votat legea ce permite aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Ungariei, dominat de formatiunea premierului nationalist Viktor Orban, a aprobat luni proiectul de lege care permite aderarea Finlandei la NATO odata ce aplicatia acesteia va fi ratificata de toate cele 30 de tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice, relateaza Reuters si AFP, citate de Agerpres. Aderarea Suediei la NATO ramane o problema Decizia pune capat .

Conditia pusa de Viktor Orban Suediei pentru a-i oferi votul privind aderarea la NATO

Ungaria si Turcia sunt singurele tari care au refuzat sa acorde in parlament votul care sa faca posibila aderararea Finlandei si Suediei la NATO. inca de la inceputul lunii martie, delegatia parlamentara ungara amana acest moment, dand asigurari cu privire la schimbarea opiniei pana la finalul lunii, cu o conditie. Viktor Orban a revenit in .

Suedia urmeaza sa ceara Ungariei explicatii cu privire la amanarea ratificarii aderarii sale la NATO

Premierul suedez urmeaza sa ceara joi explicatii Ungariei cu privire la motivele pentru care Parlamentul ungar a ales sa aprobe aderarea la NATO a Finlandei inaintea Suediei, anunta Ulf Kristersson.

VIDEO: Turcia va ratifica candidatura Finlandei la NATO

Presedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat vineri 17 martie) ca parlamentul tarii va incepe sa ratifice candidatura Finlandei la NATO, dar nu si pe cea a Suediei, eliminand cel mai mare obstacol ramas in calea extinderii aliantei occidentale de aparare, in timp ce razboiul continua sa faca ravagii in Ucraina. Turcia declara ca va incepe .

Erdogan sustine candidatura Finlandei la NATO, dar spune NU Suediei Pretentiile presedintelui turc

Presedintele Tayyip Erdogan a declarat vineri ca parlamentul turc va incepe sa ratifice aderarea Finlandei la NATO, ridicand cel mai mare obstacol ramas in calea extinderii aliantei occidentale de aparare, in timp ce razboiul din Ucraina face ravagii, desi a amanat aprobarea candidaturii Suediei, scrie Reuters.

Erdogan si-a dat acordul pentru aderarea Finlandei la NATO; Suedia mai asteapta

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat vineri ca si-a dat in cele din urma acordul pentru aderarea Finlandei la NATO, parlamentul de la Ankara urmand sa ratifice aderarea acestei tari, nu insa si pe cea a Suediei, transmite Reuters, preluat.

SUA incurajeaza Turcia sa ratifice rapid aderarea Suediei la NATO. Mesajul transmis Ungariei

SUA saluta ratificarea anuntata de catre Turcia a aderarii Finlandei la NATO, dar incurajeaza Ankara sa ratifice de asemenea rapid aderarea Suediei, a declarat vineri consilierul pentru securitate nationala al Casei Albe, relateaza AFP.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, saluta decizia Turciei de a ratifica aderarea Finlandei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat vineri decizia Turciei de a ratifica aderarea Finlandei la Alianta Nord-Atlantica si a pledat pentru o ratificare a aderarii Suediei cat mai repede posibil, informeaza AFP.

Erdogan si-a dat acordul pentru aderarea Finlandei la NATO. Decizia in privinta Suediei

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat vineri ca si-a dat in cele din urma acordul pentru aderarea Finlandei la NATO, parlamentul de la Ankara urmand sa ratifice aderarea acestei tari.

Turcia va incepe ratificarea aderarii Finlandei la NATO Ungaria va vota pe 27 martie

Presedintele Tayyip Erdogan a declarat vineri ca parlamentul Turciei va incepe sa ratifice candidatura Finlandei la NATO, dar nu si cea a Suediei, inlaturand cel mai mare obstacol ramas in calea largirii aliantei occidentale de aparare, pe masura ce razboiul continua in Ucraina, relateaza Reuters.

Viktor Orban, discutii cu Erdogan. Turcia si Ungaria, singurele tari care impiedica aderarea Suediei si Finlandei la NATO

Premierul Ungariei, ViKtor Orban, se afla joi in Turcia, pentru discutii cu presedintele Recep Tayyip Erdogan. Vizita sa are loc in aceeasi zi in care presedintele Finlandei, Sauli Niinisto,.

actualitate, 11:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1778 seconds )