Libnet.ro
UNICEF

13:16

Fiscal Bugetare

Libnet Ro
Val de scumpiri pentru romani, de la 1 ianuarie 2024. Cinci tipuri de TVA, taxe noi si accize mai mari

Val de scumpiri pentru romani, de la 1 ianuarie 2024. Cinci tipuri de TVA, taxe noi si accize mai mari

Cinci categorii de TVA si trei tipuri de accize sunt doar cateva din masurile fiscal-bugetare care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2024 si ii vor afecta pe romani.

Ciolacu: Guvernul nu vrea sa supraimpoziteze sau sa nationalizeze pilonul 2 de pensii

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, in sedinta de Guvern, ca vrea sa lamureasca situatia privind pilonul 2 de pensii, care nu va fi supraimpozitat sau nationalizat, dupa ce in ultima lege privind masurile fiscal-bugetare sunt prevederi care ar putea afecta contribuabilii la acest pilon.

Noul an vine cu un nou val de scumpiri! Lista produselor pentru care vom plati mai mult de la 1 ianuarie 2024

Noul an vine cu un nou val de scumpiri. Cinci categorii de TVA si trei tipuri de accize sunt doar cateva dintre masurile fiscal-bugetare care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Catalin Drula spune ca salariile bugetarilor ar trebui inghetate

Presedintele USR, Catalin Drula, acuza Ministerul Finantelor de incalcarea legii responsabilitatii fiscal bugetare, avand in vedere ca a publicat cu trei luni intarziere raportul semestrial privind finantele Romaniei, care trebuia scos pana pe 31 iulie. intr-o interventie la postul de televiziune B1 Tv, Drula a declarat ca datoria publica a ajuns la 51,1% si ca, .

Drula (USR): E primul an de dupa Revolutie cand nu se face rectificare bugetara. Primarii sunt disperati, printre antreprenori e jale. Datoria publica a ajuns la 51,1% din PIB. Pentru 2025, dupa alegeri, se prefigureaza un dezastru economic (VIDEO)

Catalin Drula, presedintele USR, a acuzat faptul ca primarii au fost lasati fara bani de investitii, iar antreprenorii au fost puternic loviti de ultimele masuri fiscal-bugetare. Drula mai sustine ca pentru 2025, dupa alegeri, se prefigureaza un dezastru economic, iar eventualele cresteri de salarii se vor face prin devalorizarea leului.

Sindicatul Drumarilor Elie Radu: Aplicarea legii nr. 2962023 ar duce la o destabilizare totala a CNAIR

Aplicarea legii privind unele masuri fiscal-bugetare in cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania CNAIR) ar duce la o destabilizare totala a acesteia, cu impact asupra sigurantei rutiere a tarii.

Sindicatul drumarilor din CNAIR solicita exceptarea institutiei de la noile masuri fiscal-bugetare

Reprezentantii sindicatului Drumarilor Elie Radu sustin ca aplicarea legii cu privire la masurile fiscal-bugetare in cadrul CNAIR ar duce la o destibilizare totala a institutiei.

Primaria lui Negoita a anulat licitatia in care cerea gratuit sute de iPhone-uri de ultima generatie. Motivul invocat de institutie

Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita, a anulat licitatia demarata in luna septembrie din acest an, in care a solicitat gratuit 300 de iPhone-uri de ultima generatie la achizitia de abonamente de telefonie voce, SMS si date mobile) pe 4 ani pentru institutiile din subordine. Primaria invoca nevoia de a respecta prevederile Legii 2962023 privind masurile fiscal-bugetare.

Anuntul guvernantilor in fata celor din mediul de afaceri, cu privire la taxe si impozite: in anul 2024 nu vor fi modificari

Nu stim ce vom plati anul viitor: salariile sau impozitele! Aceasta este ingrijorarea oamenilor de afaceri transmisa astazi in fata premierului Marcel Ciolacu si a presedintelui Senatului Nicolae Ciuca, la Forumul Dezvoltam Romania, organizat de Intact Media Group. Reprezentantii marilor companii se arata nemultumiti de masurile fiscal bugetare adoptate de Executiv.

Mass-media: Sindicalistii de la metrou vor picheta sediul Guvernului

Sindicalistii de la metrou picheteaza joi sediul Guvernului nemultumiti in principal de efectele Legii 296 privind unele masuri fiscal-bugetare, care va impacta veniturile muncitorilor, a anuntat, intr-o conferinta de presa, Marian Artimon, presedintele Unitatii Sindicatul Liber din Metrou USLM).

Sindicalistii de la metrou picheteaza joi sediul Guvernului. Nemultumirile lor

Sindicalistii de la metrou au anuntat ca vor picheta, joi, sediul Guvernului. Ei acuza ca masurile fiscal-bugetare adoptate de Executiv vor afecta veniturile muncitorilor. Protestul va avea loc incepand cu ora 14:30. Masurile fiscale ale Guvernului i-au suparat si pe sindicalistii de la metrou .

Protest la Metrorex: Sindicalistii vor picheta cladirea Guvernului

Sindicalistii de la metrou vor picheta joi, 23 noiembrie, sediul Guvernului nemultumiti in principal de efectele Legii 296 privind unele masuri fiscal-bugetare, care vor impacta veniturile muncitorilor, a anuntat in cadrul unei conferinte, Marian.

Nu vom mai ridica niciun avion de la sol. Sindicatul TAROM ameninta cu greva generala, din 1 decembrie

Membrii Sindicatului Unit TAROM SUT) atentioneaza ca, incepand cu data de 1 decembrie, nu vor mai ridica niciun avion de la sol, daca nu va fi exceptata compania de la prevederile Legii 2962023 privind unele masuri fiscal-bugetare.

Sindicat: Tarom nu va mai ridica niciun avion de la sol, daca nu va fi exceptata de la masurile fiscale

Sindicatul Tarom atentioneaza ca, incepand cu data de 1 decembrie, nu va mai zbura niciun avion, daca nu va fi exceptata compania de la prevederile Legii 2962023 privind unele masuri fiscal-bugetare.

Sindicalistii avertizeaza: Daca Tarom nu va fi exceptata de la legea privind masurile fiscal-bugetare, din 1 decembrie nu vom mai ridica avioanele de la sol,

Sindicalistii TAROM avertizeaza ca incepand cu 1 decembrie niciun avion al companiei nu va fi ridicat de la sol, daca nu va fi exceptata compania de la prevederile Legii 2962023 privind unele masuri fiscal-bugetare. in situatia in care TAROM nu va fi exceptata de la prevederile acestei Legi a rusinii nationale iar alte companii cu capital majoritar de stat, dar care nu lucreaza neaparat intr-o piata concurentiala vor fi exceptate, noi, membrii Sindicatului Unit TAROM SUT), incepand cu 1 decembrie 2023, piloti, insotitori de bord, mecanici de aviatie, personal operativ de sol nu vom mai ridica niciun avion de la sol, se mentioneaza intr-un comunicat al sindicatului, preluat de Agerpres.

fanatik.ro: Taxele de anul trecut n-au adus bani in plus la buget. Ce se va intampla cu impozitele din 2024? Perspectivele sunt din ce in ce mai tulburi

In vara anului trecut, Guvernul Ciuca introducea o importanta modificare a codului fiscal, OUG 162022, prin care erau introduse noi taxe, multe dintre acestea ce urmau sa intre in vigoare de la inceputul acestui an. Datele publice de la Ministerul Finantelor arata ca veniturile fiscale la bugetul de stat, raportate la inflatie, nu au crescut. Economistii sunt de parere ca incetinirea economiei si cresterea evaziunii explica scaderile, in termeni reali, ale veniturilor bugetare. Acest lucru ridica semne de intrebare asupra stabilitatii financiare din anul 2024, atunci cand un nou rand de taxe si impozite vor intra in vigoare, in speranta ca vor acoperi cheltuielile tot mai mari ale statului.

5.000 de sindicalisti, asteptati sa protesteze in fata Guvernului

Confederatia Sindicala Nationala Meridian organizeaza astazi, in intervalul orar 10:00 13:30, un miting de protest in fata Guvernului, sindicalistii fiind nemultumiti de Legea privind sistemul public de pensii si Legea 2962023 privind unele masuri fiscal-bugetare. Protestul este autorizat pentru aproximativ 5. 000 de participanti din intreaga tara. Protestatarii vor reprezenta lucratorii din structura confederatiei, silvicultori, .

AHK Romania: Reducerea cheltuielilor bugetare afecteaza si constructiile

Companiile din domeniul constructiilor, membre ale Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane AHK Romania), atrag atentia asupra implicatiilor masurilor fiscal-bugetare adoptate recent de guvern, cu privire la lichiditatea firmelor din bransa si implicit, la viitoarele investitii.

De unde vor fi luati banii pentru majorarea pensiilor? Consultant fiscal: Banii apar ori din incasari bugetare ori din imprumuturi. Fiind an electoral, probabil ca Guvernul va face eforturi ca sa mareasca pensiile (VIDEO)

Consultantul fiscal Dan Schwartz a avut o interventie in emisiunea Actualitatea, moderata de Tudor Musat, unde a spus de unde ar putea fi luati banii pentru majorarea pensiilor. De asemenea, Schwartz a mai spus ca, urmand an electoral, probabil ca Guvernul va face eforturi ca sa mareasca pensiile.

BNR da de pamant cu pachetul fiscal al Guvernului: Inflatia va creste la inceputul anului viitor sub impactul majorarii si introducerii unor taxe si impozite Riscuri notabile raman asociate conduitei viitoare a politicii fiscale

Rata anuala a inflatiei este asteptata sa se mareasca in debutul anului viitor sub impactul majorarii si introducerii unor taxe si impozite, iar riscuri insemnate la adresa perspectivei inflatiei decurg din cresterile de taxe si impozite destinate accelerarii consolidarii bugetare, arata BNR in comunicatul de dupa sedinta de miercuri.

actualitate, 13:16

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2159 seconds )