Libnet.ro
carturesti.ro

12:30

A fost anuntat castigatorul Premiului National de Poezie Mihai Eminescu. Gala nu va fi organizata nici anul acesta

Adevărul Adevărul,
A fost anuntat castigatorul Premiului National de Poezie Mihai Eminescu. Gala nu va fi organizata nici anul acesta

Scriitoarea Marta Petreu a castigat Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, pentru intreaga activitate. Gala de decernare a premiilor nu va fi organizata nici in acest an, din cauza pandemiei de COVID-19. continuă pe Adevărul

15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale. 172 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

Pe 15 ianuarie se sarbatoreste in Romania Ziua Culturii Nationale, data aleasa si pentru celebrarea lui Mihai Eminescu. Poetul national al romanilor s-a nascut la 15 ianuarie 1850. in fiecare an, de ziua Culturii se organizeaza manifestari in toata tara. in acest an, Ministerul Culturii finanteaza un numar de 23 de proiecte si actiuni culturale, pentru care a fost alocata suma de 500. 000 lei.

Mihai Eminescu a predat statistica la clasa a V-a. Am mai incaput fara voie intr-o belea greu de descurcat, scria poetul

Mihai Eminescu a predat statistica la clasa a V-a. Mai exact, Eminescu s-a ocupat de elementele componente ale statisticii social-economice, si de ramura, cat si de sistemul de indicatori si metodele statistice, de statistica demografica careia i-a acordat o atentie deosebita, statistica agricola, industriala, financiara, statistica comertului exterior, balanta comerciala etc. , scrie Institutul National de Statistica intr-un newsletter dedicat Zilei Culturii Nationale. Eminescu nu se considera pe sine un statistician prin definitie, ci a avut mai degraba preocupari economice si statistice pe care in baza experientei mai sus amintite si-a dorit sa le aprofundeze si sa le inteleaga.

Europarlamentarul Maria Grapini si umanistii din Timis vor celebra 172 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu

Europarlamentarul Maria Grapini si umanistii din Timis vor celebra 172 de ani de la nasterea poetului nostru national, Mihai Eminescu.

Stelian Marinescu, directorul Colegiului Mihai Eminescu din Constanta, a murit. A facut istorie, spun colegii si elevii

Directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Constanta, profesorul Stelian Marinescu, s-a stins din viata in urma unei indelungate suferinte. Dascalul foarte iubit de elevi si de profesori a murit vineri, 14 ianuarie 2022.

Cauza reala a mortii lui Mihai Eminescu. 12 specialisti si-au dat cu parerea si nu e sifilis

In casa doctorului Sutu, situata pe strada Planetelor din Bucuresti, se stingea Mihai Eminescu la data de 15 iunie 1889. Multa vreme cauza mortii poetului a reprezentat un adevarat mister pentru specialisti, tinand cont ca la inceput s-a spus ca el si-a dat ultima suflare din cauza sifilisului. Ce au explicat 12 specialisti despre moartea .

Sezatoare intr-un sat din Moldova de ziua poetului Mihai Eminescu VIDEO

Membrii Grupului folcloric Glasul Odaiesilor, din comuna Vanatori, judetul Galati, au organizat o sezatoare pentru a marca Ziua Nationala a Culturii Nationale si a poetului-nepereche Mihai Eminescu.

15 ianuarie, ziua poetului Mihai Eminescu. Eminul meu iubit, il alinta marea sa dragoste, Veronica Micle

Eminovici Mihai s-a nascut pe 15 ianuarie 1850, in Botosani, si a fost cel de-al saptelea din cei unsprezece copii ai unui mic boier, Gheorghe Eminovici, si ai Ralucai Eminovici, nascuta Jurascu.

Calendarul autostrazii A7, cel mai mare proiect rutier PNRR din Europa, pus in pericol. Nici castigatorul pe Ploiesti - Buzau nu a fost anuntat

Horatiu Cosma, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor in mandatul lui Catalin Drula, a prezentat, joi, situatia autostrazii A7, cel mai mare proiect rutier PNRR din Europa.

watchshop.ro

actualitate, 12:30

carturesti.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)

Horoscop

Horoscop

Zilnic horoscopul tuturor zodiilor. Află despre perioadele zodiilor şi cum te influenţează astrele. Citeşte despre nativii din fiecare zodie.

watchshop.ro
carturesti.ro
 
watchshop.ro
Confidenţialitate | Contact
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1565 seconds )