Libnet.ro
UNICEF

19:00

Garantare Asiguratilor

Libnet Ro
Jale pentru soferii cu RCA la Euroins. COTAR ne anunta ca nici Fondul de Garantare nu mai are bani

Jale pentru soferii cu RCA la Euroins. COTAR ne anunta ca nici Fondul de Garantare nu mai are bani

Fondul de Garantare a Asiguratilor a ramas fara bani, iar pentru a face plati in cazul falimentului Euroins trebuie sa acceseze un credit garantat de statul roman, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte transportatorilor COTAR, la audierile din Senat. Vin la dumneavoastra astazi si va spun ca am ajuns din nou la Fondul de Garantare al .

Falimentul Euroins lasa Fondul de Garantare a Asiguratilor fara bani

Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) a ramas fara bani, iar pentru a face plati in cazul falimentului Euroins trebuie sa acceseze un credit garantat de statul roman, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte transportatorilor COTAR, la audierile din Senat.

Presedintele COTAR avertizeaza: Fondul de Garantare a Asiguratilor nu mai are bani pentru plata despagubirilor

Vasile Stefanescu, presedinte Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania COTAR), avertizeaza ca Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) a ramas fara bani, iar pentru a face plati in cazul falimentului Euroins trebuie sa acceseze un credit garantat de statul roman. Vin la dumneavoastra astazi si va spun ca am ajuns din nou la Fondul .

Falimentul Euroins: Pagubitii si clientii au trimis peste 16.000 de cereri de plata la FGA, dar foarte putine au fost inregistrate oficial pana acum

Pagubitii si clientii Euroins au transmis peste 16. 000 de solicitari la Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) privind cereri de plata de daune ori restituiri de prima, dar pana la acest moment Fondul a inregistrat oficial putin peste 4. 100 de astfel de cereri.

A inceput haosul despagubirilor in cazul Euroins. Un nou mesaj al companiei catre clienti

Dupa prabusirea companiei Euroins s-a ingrosat randul despagubitilor, astfel ca Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) e ultima speranta a soferilor, doar ca pagubitilor li se cere multa rabdare. Nici acest fond nu este un sac fara fund, asa ca va fi o procedura de durata pentru ca vorbim despre un asigurator cu 2. 8 milioane .

10.000 de detinatori de polite Euroins isi cer banii inapoi de la Fondul de Garantare a Asiguratilor

000 de detinatori de polite Euroins, care au avut pagube sau vor sa renunte la RCA-ul incheiat la firma bulgareasca, au depus deja cerere catre Fondul de Garantare a Asiguratilor pentru inapoirea sumelor platite, in contextul in care asiguratorul a intrat in faliment. Cererile reprezinta doua categorii de situatii: O parte sunt pagubiti, care cer sa fie platiti de FGA, avand acest drept legal. O alta parte sunt cei asigurati pe o perioada mai lunga la Euroins, care au dreptul sa rezilieze polita la Euroins si sa ceara banii statului pentru perioada ramasa din asigurare.

Are nevoie FGA de bani de la Guvern in falimentul Euroins? Fondul plateste lunar mai mult decat incasarile estimate din contributiile RCA

Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) a platit peste 156 milioane de euro doar pentru 80. 000 de dosare din 255. 000 de cereri de plata in falimentul City Insurance de anul trecut, la care se adauga acum si Euroins, unde ASF se asteapta la plati de peste 250 milioane de euro. HotNews. ro a intrebat FGA daca va avea nevoie de bani de la Guvern in acest ritm, iar raspunsul arata dificultati de plata.

Politele RCA Euroins expira peste 90 de zile |Directorul FGA explica ce au de facut romanii: Se adreseaza cu cerere de plata catre Fondul de Garantare

Reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara si ai Fondului de Garantare a Asiguratilor au vorbit intr-un interviu exclusiv, pentru Antena 3 CNN, cui trebuie sa se adreseze soferii care au polite RCA la Euroins.

Inevitabilul s-a produs, toti soferii romani cu asigurari la Euroins trebuie sa stie: daca ajungi in service, e o problema

In teorie, daca ai RCA la Euroins, asigurarea ta va fi valabila indiferent de insolventa sau falimentul asiguratorului. Singurul detaliu pe care trebuie sa-l ai in vedere este ca despagubirea va veni de la FGA Fondul de Garantare al Asiguratilor), noul administrator a milioane de asigurari din Romania. Din pacate, acest detaliu a creat multa .

Fondul de Garantare: Cum poti denunta politele RCA de la Euroins si ce acte iti trebuie

Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) a anuntat cum pot soferii care au semnat polite de asigurare cu Euroins si ce acte au nevoie in cazul in care vor sa schimbe compania de asigurare cu care lucreaza.

FGA transmite ca poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna, din partea potentialilor creditori de asigurare ai Euroins

FGA poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna, din partea potentialilor creditori de asigurare ai Societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S. , informeaza Fondul, printr-un comunicat de presa remis cotidianului national Romania libera. Fondul de garantare a asiguratilor FGA) a luat act de Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF) prin care s-a dispus retragerea .

Cazul Euroins |Fondul de Garantare a Asiguratilor poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna

Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna din partea potentialilor creditori de asigurare ai Euroins Romania, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) a dispus retragerea autorizatiei de.

FGA poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna din partea creditorilor de asigurare ai Euroins

Fondul de garantare a asiguratilor FGA) poate proceda, la cererea oricarei persoane care invoca un drept de creanta impotriva Societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S. , la deschiderea dosarelor de dauna, incepand de la data publicarii deciziei ASF in Monitorul Oficial.

Peste 125.000 de romani au casele asigurate prin Euroins: Cum isi pot primi banii in caz de dauna

La sfarsitul lunii trecute, peste 125. 000 de romani aveau locuintele asigurate, prin Euroins, cu asigurarea obligatorie impotriva riscurilor de cutremur, inundatii si alunecari de teren. in caz de dauna, pot primi despagubiri pana la maxim 20. 000 de euro de la PAID. Pentru daune mai mari, banii se pot recupera in limita a 500. 000 de lei, de la Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA), daca locuinta are asigurare facultativa la Euroins.

Ce surse de finantare are FGA si ce se poate face daca nu are suficiente fonduri

Dupa ADAS, Metropol, Astra, Carpatica si City Insurance, Euroins este a 6-a companie care vinde RCA care intra in faliment. Partea cea mai grava este ca nu sunt bani la Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) nici sa acopere mai vechea paguba facuta de City Insurance, sustin surse din ASF.

Aproximativ 2,8 milioane de romani cu RCA la Euroins. Ce au de facut clientii si pagubitii

Aproximativ 2,8 milioane de romani care au asigurari auto RCA valabile la Euroins, dar si pagubitii liderului RCA caruia ASF a decis sa-i ceara in instanta falimentul vor putea solicita imediat restituirea de prime si plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA), dupa publicarea deciziei ASF in Monitorul Oficial. Platile se pot face insa in limita a 500. 000 de lei pentru fiecare contract de asigurare. Euroins: Efectele unui faliment anuntat pe surse. Ce va urma Anuntul oficial al ASF Compania acuza o preluare ostila.

ASF retrage autorizatia de functionare a Euroins Romania

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF) a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei, a anuntat vineri, institutia. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor FGA) ca administrator interimar .

Euroins: Efectele unui faliment anuntat pe surse. Ce va urma Anuntul oficial al ASF

ASF a anuntat oficial vineri ca a decis sa retraga autorizatia de functionare si sa ceara in instanta falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluata de Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA). Asiguratorul ar avea nevoie de fonduri de 2,19 miliarde lei pentru cerinta de capital de solvabilitate, spune autoritatea.

Ar mai putea suporta FGA inca un faliment RCA? Cat a platit pana acum catre pagubitii Astra, Carpatica si City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguratilor FGA) a platit peste 150 milioane de euro catre pagubitii City Insurance de la finele lunii noiembrie 2021 si pana vineri, 10 martie 2023, din care aproape 28 milioane euro doar in primele 2 luni din acest an, arata datele furnizate la solicitarea HotNews. ro de catre FGA.

FGA a platit 665 milioane de lei asiguratilor City Insurance, Astra si Carpatica Asig, doar in 2022

In cursul anului 2022, Fondul de garantare a asiguratilor FGA) a avizat in cadrul Comisiei Speciale un numar de 68. 791 cereri de plata, pentru toate societatile de asigurare aflate in faliment.

actualitate, 19:00

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1462 seconds )