Libnet.ro
UNICEF

22:15

Gazele Rusesti

Libnet Ro
Comisia Europeana va propune sanctiuni vizand gazele lichefiate rusesti

Comisia Europeana va propune sanctiuni vizand gazele lichefiate rusesti

Urmatorul pachet de sanctiuni al Comisiei Europene ar urma sa propuna, pentru prima data, restrictii cu privire la gazele naturale lichefiate GNL) rusesti.

Ucraina nu mai vrea ca gazele rusesti sa tranziteze tara: toate acordurile sunt excluse

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluscenko, a exclus orice acord comercial care ar permite gazelor naturale rusesti sa continue sa treaca prin Ucraina, dupa expirarea acordului actual.

Un senator roman spune ca de facto Europa importa tot gaze rusesti, pentru ca altfel am ramane in black-out

Desi la nivel declarativ Uniunea Europeana si-a redus dependenta de gazele rusesti, de fapt tot de acolo provin gazele aduse din import, doar ca pe rute ocolitoare, spune senatorul Lorant Antal. Fara aceste gaze, ar exista riscul unui black-out, adica o pana generala de curent.

Austria, intr-o situatie paradoxala: Vrea sa renunte inainte de termen la gazele rusesti, in timp ce dependenta de Moscova este tot mai mare

Autoritatile austriece cauta solutii pentru a renunta la gazele rusesti inainte de expirarea contractului pe termen lung incheiat cu Moscova. Mai exact, sa rezilieze inainte de termen, contractul care expira in 2040. insa, in acelasi timp, dependenta de gazele rusesti a ajuns la un nivel urias, aproximativ 98%, potrivit ultimelor date oficiale.

Criza energetica s-a terminat, am vazut ca putem trai fara gaz rusesc. Ce urmeaza? Noua lista de provocari

Daca ne uitam la pretul gazelor si al energiei electrice in toata Europa, pare ca am depasit criza energetica si am reusit cu succes sa renuntam la gazele rusesti. Europa a intrat intr-o noua era care vine cu propria lista de provocari. Totusi, ar trebui sa pastram un ochi si pe planurile Rusiei, care pune la cale un nou hub de gaze in Turcia.

Guvernatorul Bancii Nationale a Rep. Moldova: scaderea inflatiei, determinata de renuntarea la gazul rusesc

Guvernatoarea Bancii Nationale a Moldovei, Anca Dragu, sustine ca renuntarea la gazele naturale rusesti a determinat scaderea inflatiei in Republica Moldova.

ANALIZA Victorie a Europei in razboiul energetic cu Rusia: Noul an incepe cu preturi reduse si stocuri record de gaze Cum e situatia in Romania

Desi ne aflam in plin sezon rece, preturile la gazele naturale au ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani pe bursele europene si cu stocuri record. Si in Romania situatia stocurilor de gaze este neasteptat de buna, depozitele fiind mai pline ca oricand. Practic, putem spune inca de pe acum ca Europa trece cu bine a doua iarna de la declansarea crizei energetice si de la reducerea drastica a importurilor de gaze rusesti.

Bulgaria a anulat taxa de tranzit pentru gazele rusesti, la cererea Ungariei, care ameninta ca ii va bloca accesul in Schengen

Parlamentul de la Sofia a anulat taxa asupra gazelor rusesti care tranziteaza Bulgaria, anunta, in ziua de 18 decembrie 2023, presa din Bulgaria. Aceasta decizie a fost luata la Sofia dupa ce Ungaria a amenintat ca va bloca prin veto intrarea Bulgariei in Spatiul Schengen, daca mentine taxa de tranzit pentru gazele provenite din Rusia.

Ungaria ameninta ca blocheaza aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen

Budapesta a trimis un mesaj care spune ca, daca guvernul de la Sofia nu renunta la taxa pe gazele rusesti, Ungaria se va opune aderarii Bulgariei la Schengen. Premierul bulgar Nikolai Denkov a recunoscut ca Budapesta a amenintat ca se va opune prin veto aderarii Sofiei la Schengen daca autoritatile bulgare nu renunta la o .

Viktor Orban si-a dat masca jos: Ungaria va bloca Bulgaria si Romania in afara Schengen, daca Guvernul de la Sofia nu renunta la taxa pe gazele din Rusia

Aderarea la Spatiul Schengen se complica pentru tara noastra: Budapesta a trimis un mesaj care spune ca, daca guvernul de la Sofia nu renunta la taxa pe gazele rusesti, Ungaria se va opune aderarii Bulgariei la Schengen.

Bulgaria vrea sa taxeze gazele rusesti care trec prin conductele de pe teritoriul sau. Ungaria si Serbia ar putea ramane in frig

Bulgaria va incepe sa colecteze venituri de pe urma unei noi taxe pe importurile si tranzitul de gaze naturale din Rusia, o masura care a generat critici in regiune pe fondul apropierii iernii, scrie Agerpres.

Discutii importante Romania-Ungaria despre securitatea energetica |Peter Szijjarto: Daca renuntam la gazul rusesc, pur si simplu nu suntem capabili sa aprovizionam tara

Gazul rusesc este inca o necesitate pentru Ungaria, asta spune ministrul ungar al Afacerilor Externe de la Budapesta. Prezent la Bucuresti, acesta a criticat dur Bruxelles-ul pentru lipsa fondurilor de dezvoltare a infrastructurii. Oficialul maghiar a declarat si ca taxa introdusa de Bulgaria pentru gazele rusesti care trec pe teritoriul sau ar putea fi un pericol.

Presiunea pusa pe Ungaria sa renunte la gazele rusesti pericliteaza aprovizionarea tarii

Presiunea pusa pe Ungaria pentru a renunsa la gazele rusesti inseamna periclitarea aprovizionarii cu gaze, deoarece infrastructura natiunii nu permite evitarea acestuia, spune Peter Szijjarto, seful diplomatiei de la Budapesta.

Ungaria nu renunta la gazele rusesti. Ministrul de Externe: Ar insemna sa ne aruncam in aer

Presiunea pusa pe noi sa renuntam la gazul rusesc inseamna, pur si simplu, sa ne aruncam in aer aprovizionarea cu gaze, pentru ca din cauza infrastructurii nu putem sa evitam folosirea acestuia, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ungariei,.

OMV schimba strategia si se delimiteaza de Rusia Austriecii cauta gaze in alta parte

Austriecii de la OMV vor sa se delimiteze de partenerii rusi de la Gazprom si sa caute gaze din alte surse. OMV, dependent pana acum de Gazprom, schimba strategia de achizitionare a gazelor, mai ales in conditiile in care ucrainenii de la Naftogaz au anuntat ca nu vor mai permite tranzitul de gaze rusesti, peste un an. De unde vor acum sa se aprovizioneze austriecii? Desi seful OMV nu a facut vreo referire la acest lucru, o sursa de aprovizionare ar putea fi gazele din Marea Neagra, pe care OMV Petrom si Romgaz ar urma sa le exploateze.

Efecte ale invadarii Ucrainei: Gazele rusesti se raresc tot mai mult in Europa Dependenta UE a scazut cu peste 70%

Tarile UE si-au redus drastic dependenta de combustibilii fosili rusesti, in ultimul an, se arata in raportul Comisiei Europene privind starea uniunii energetice in 2023. Mai ales dupa invadarea Ucrainei, au scazut si scad in continuare importurile de carbune, petrol si gaze. Raportul arata ca UE a raspuns in mod colectiv si eficace la agresiunea Rusiei in Ucraina si la utilizarea ca arma de catre aceasta a aprovizionarii cu energie.

Europa importa tot mai mult gaze din Qatar pentru iarna 20232024. Gazele rusesti ar putea deveni curand istorie

Eni SpA a semnat un acord pe 27 de ani cu QatarEnergy pentru a achizitiona gaze naturale lichefiate LNG), marcand al treilea contract important din aceasta luna al Qatarului cu o firma europeana, scrie Agerpres.

Suprataxa pusa de bulgari pe gazele rusesti deranjeaza si Grecia: Gospodariile si intreprinderile vor fi impovarate cu cresteri ale preturilor

Decizia Bulgariei de a introduce o taxa pentru tranzitul gazelor rusesti a deranjat si Grecia, pe langa reactia deja oficiala a Ungariei si Serbiei, care a considerat masura drept ostila.

Ungaria si Serbia deranjate de suprataxa pusa de Bulgaria pe gazele rusesti

Decizia Bulgariei de a impune o taxa asupra tranzitului de gaze rusesti este o miscare ostila, care ameninta siguranta aprovizionarii, au declarat Ungaria si vecinul sau din sud, Serbia, intr-o declaratie comuna marti. in timp ce tarile din vestul Europei au facut eforturi mari pentru a inlatura gazul rusesc, Ungaria fara iesire la mare a primit 4,5 miliarde de metri cubi bcm) de gaz pe an de la Rusia in cadrul unui acord semnat in 2021, in principal prin Bulgaria si Serbia, potrivit Reuters.

Ungaria si Serbia deranjate de suprataxa pusa de Bulgaria pe gazele rusesti

Decizia Bulgariei de a impune o taxa asupra tranzitului de gaze rusesti este o miscare ostila, care ameninta siguranta aprovizionarii, au declarat Ungaria si vecinul sau din sud, Serbia, intr-o declaratie comuna marti. in timp ce tarile din vestul Europei au facut eforturi mari pentru a inlatura gazul rusesc, Ungaria fara iesire la mare a primit 4,5 miliarde de metri cubi bcm) de gaz pe an de la Rusia in cadrul unui acord semnat in 2021, in principal prin Bulgaria si Serbia, potrivit Reuters.

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,239 seconds )