Libnet.ro
UNICEF

12:32

Guvernatorul Bnr

Libnet Ro
Asul de zeci de ani din maneca lui Isarescu, direct legat de banii romanilor: asa a tinut fraiele BNR

Asul de zeci de ani din maneca lui Isarescu, direct legat de banii romanilor: asa a tinut fraiele BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isaescu, tocmai a lansat cartile Bancile Centrale si calibrarea politicii monetare si Central Banks and Monetary Policy Calibration. Cu acest prilej, ne-a vorbit.

Mugur Isarescu: 60-80% din inflatie vine din preturile la energie

Stabilitatea cursului valutar leueuro este obiectivul principal al Bancii Nationale, mai ales in vremuri de criza, avand in vedere ca acesta este principalul indicator de incredere al romanilor, spune Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Isarescu: Noi nu am avut alta solutie de a tempera cresterea preturilor la energie decat sa punem un tampon-cursul de schimb

Noi nu am avut alta solutie de a tempera cresterea preturilor la energie decat sa punem un tampon-cursul de schimb a spus miercuri Guvernatorul BNR la un eveniment care marcheaza lansarea a doua volume cu lucrari care-i apartin. E vorba de Bancile centrale si calibrarea politicilor monetare si varianta in limba engleza, ambele aparute la Curtea Veche Publishing.

De ce a fost luat de Politie Mugur Isarescu in tinerete. Detaliul de care putini au avut habar

Mugur Isarescu ocupa una dintre cele mai importante functii din Romania, dar ramane o prezenta discreta in spatiul public, fiind zgarcit cand vine vorba de viata personala. Cu toate acestea, s-a aflat marele secret din trecutul sau, un episod la care putini s-ar fi gandit ca l-a avut drept protagonist pe guvernatorul BNR. Cum a .

Ce inseamna pentru buzunarul romanilor o inflatie de 15% si la ce ne putem astepta. Explicatiile analistilor

Banca Nationala a Romaniei BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si estimeaza o inflatie de 7,5% pentru sfarsitul anului viitor, potrivit datelor prezentate de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Inamicul public al celor cu credite in lei - ROBOR - a scazut usor miercuri

Indicatorul ROBOR, cu maturitate de 3 luni si respectiv 6 luni a scazut miercuri, dupa ce Guvernatorul BNR a atras atentia public ca unele banci sarisera calul. Robor la 3 luni a coborat miercuri de la 8,14 la 8,06, in vreme ce cotatia la 6 luni a coborat de la 8,27 la 8,21.

Indicele ROBOR la 3 luni a scazut semnificativ, dupa ce Mugur Isarescu a transmis ca bancile au sarit calul: La ce cotatie a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni,in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila, a coborat miercuri la 8,06% pe an, de la 8,14% pe an, marti, conform informatiilor publicate de Banca Nationala a Romaniei BNR). Scaderea ROBOR vine la o zi dupa ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a transmis cabancile au sarit calul si au dus ROBOR-ul peste dobanda-cheie. Indicele scade pentru a doua oara in luna august .

S-au terminat banii pentru plafonare la energie! De cand vor plati romanii facturi uriase

Schema de compensare a preturilor la energie se va incheia in curand, iar Ministerul Energiei si ANRE cauta, acum, o alta solutie, spune Marcel Ciolacu. intre timp, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca momentul ales pentru liberalizarea preturilor la energie nu a fost tocmai inspirat.

MUGUR ISARESCU, GUVERNATORUL BNR: incercam sa dam inflatia jos fara sa cream o recesiune

Isarescu le transmite bancilor sa readuca ROBOR in apropierea coridorului de variatie al dobanzilor * Bancile si piata monetara au cam sarit calul, spune guvernatorul BNR.

in ce moneda e bine sa faci credite la banca. Mugur Isarescu, explicatii clare pentru romani

In cadrul unei interventii in care a comentat situatia inflatiei din prezent si trendul ascendent al ratelor bancare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR) a venit cu noi explicatii pentru romani privind imprumuturile. Mugur Isarescu a spus in ce moneda ar trebui sa isi faca populatia credite bancare, daca insista sa dea curs unui astfel .

Mugur Isarescu: Bancile au sarit calul si au dus ROBOR-ul peste dobanda-cheie. Au suprareactionat

In cadrul unei conferinte de presa, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a transmis ca bancile au sarit calul si au dus ROBOR-ul peste dobanda-cheie. De asemenea, Mugur Isarescu a declarat si ca vremea dobanzilor mici a trecut. Mugur Isarescu, declaratii privind ratele Perioada dobanzilor puternic real negative este o perioada depasita. in istoria omenirii o data sau de doua ori intr-un secol apar aceste perioade de represiune financiare. A ne raporta la cum erau dobanzile acum 4-5 ani nu ne ajuta. Acea perioada nu se va repeta in graba, a mai spus Isarescu, precizand si ca o dobanda normala intr-o perioada fara inflatie este de 3-6%.

Isarescu: Nu cred ca liberalizarea pietei de energie a fost inspirata. Nu poti sa lasi, in vreme de razboi, anumite preturi total libere

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, considera ca liberalizarea pietei de energie nu a fost o decizie inspirata, precizand ca este bine ca lucrurile au fost aduse sub control cu aceasta plafonare a preturilor.

MUGUR ISARESCU, GUVERNATORUL BNR: Romania a avut si inflatie de 200 - 300%, deci mai rau poate sa fie

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, considera ca se poate mai rau de atat in cazul scumpirilor, precizand ca Romania a avut si inflatie de 200 - 300%. El a afirmat ca nu ne jucam cu inflatia, este o boala foarte periculoasa.

MUGUR ISARESCU: Nu cred ca liberalizarea pietei de energie a fost inspirata

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, considera ca liberalizarea pietei de energie nu a fost o decizie inspirata, precizand ca este bine ca lucrurile au fost aduse sub control cu aceasta plafonare a preturilor.

MUGUR ISARESCU: Nu spunem ca nu vor mai creste preturile

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a declarat ca nu poate spune ca nu vor mai creste preturile, ci ca aceste cresteri vor fi mai mici decat cele de anul trecut.

MARCEL CIOLACU: Guvernatorul BNR a spus un lucru corect privind inflatia

Marcel Ciolacu a afirmat ca guvernatorul BNR Mugur Isarescu are dreptate cand spune ca cea mai mare parte a inflatiei a venit din pretul la energie care a explodat.

Ciolacu: Liberalizarea preturilor la energie a fost o tampenie!

Marcel Ciolacu a afirmat ca guvernatorul BNR Mugur Isarescu are dreptate cand spune ca cea mai mare parte a inflatiei a venit din pretul la energie care a explodat. Liderul PSD a mai precizat ca a fost o tampenie masura luberalizarii preturilor in energie si trebuie gasite rapid solutii pentru a rezolva aspectele ce tin .

MUGUR ISARESCU: in trimestrul II din 2024 vom ajunge cu inflatia in zona tintita daca se vor ridica plafonarile la energie

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a afirmat astazi ca rata inflatiei in acest trimestru se plafoneaza la 15%, precizand ca in trimestrul II din 2024 Romania va ajunge cu inflatia in zona tintita daca se vor ridica plafonarile la preturile la energie.

MUGUR ISARESCU: Perioada dobanzilor mici a trecut, nu mai revine

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, considera ca perioada dobanzilor mici a trecut si nu va mai reveni, acestea urmand sa fie relativ normale, precizand ca ROBOR-ul a sarit calul si s-a dus cam mult dincolo de ceea ce a intreprins BNR cu rata de politica monetara.

BNR aduce noi vesti rele pentru romani. Mugur Isarescu: Nu s-a mai intamplat asta din 2008

Banca Nationala a Romaniei aduce noi vesti rele pentru romani. Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a spus ca asa ceva nu s-a mai intamplat din anul 2008. Guvernatorul Bancii Nationale a prezentat, marti, raportul trimestrial asupra inflatiei. Mugur Isarescu, despre inflatia mare din Romania. Inflatia ridicata ramane un fenomen cu dimensiune globala Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, .

actualitate, 12:32

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )