Libnet.ro
UNICEF

01:05

Guvernatorul Bnr

Libnet Ro
Seful Bancii Nationale, avertisment pentru Guvern: Unde e lege nu e tocmeala. Cand datoria depaseste 50% trebuie luate masuri

Seful Bancii Nationale, avertisment pentru Guvern: Unde e lege nu e tocmeala. Cand datoria depaseste 50% trebuie luate masuri

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale BNR), a atras atentia Guvernului sa fie foarte atent cum gestioneaza partea de cheltuieli facand comparatii care nu sunt potrivite.

BNR a revizuit in sus prognoza de inflatie pentru finalul acestui an

Banca Nationala a Romaniei BNR) a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, arata datele prezentate de guvernatorul Mugur Isarescu. Prognoza BNR despre inflatie .

Ce spune Mugur Isarescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat miercuri ca in cazul in care i se va propune de catre Parlament un nou mandat de guvernator se va prezenta la audieri, transmite Agerpres. Asa cum am raspuns data trecuta, nu pot sa ma dezmint, decizia este la nivelul Parlamentului. Nu este la nivelul meu.

Isarescu, despre reducerea dobanzii cheie: S-ar putea sa nu vina anul acesta. in ce conditii ar putea fi redusa

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea sa nu vina in acest an, dar daca inflatia pe luna mai va fi scazuta, atunci membrii Consiliului de Administratie al BNR se vor uita la date, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur.

Isarescu: Problema fiscala este sursa de inflatie Cineva mi-a spus ca noi, romanii, trebuie sa trecem printr-o criza majora ca sa ne vina mintea la cap

Problema fiscala este sursa de inflatie si daca deficitul creste, se mareste si presiunea inflationista, sustine Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Isarescu: Sanatatea, educatia, apararea, securitatea interna sunt subfinantate Ce sa tai cand ai venituri bugetare de 26-27% din PIB?

Corectia fiscala nu va fi usoara si nu se poate face numai pe partea de cheltuieli, sustine Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR. in momentul in care ai venituri sub 27% din PIB si spui ca ponderea salariilor bugetarilor sunt cele mai mari din Europa, nu ai in vedere un lucru esential. Sunt cele mai mari pentru ca 27% este cel mai mic. Cum sa fie mai mare? N-au de unde, a spus el.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu: Cand reducem rata dobanzii? La momentul optim

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca in prezent nu se stie cand se va reduce rata dobanzii, dar a vobit de momentul oportun pentru acest lucru.

Mugur Isarescu: incercam sa dam inflatia treptat in jos. Nu bruscam economia, nu apasam brutal pe frana

Nu bruscam economia, nu apasam brutal pe frana, pe politica monetara ca sa nu creem o recesiune pentru ca asta ne mai trebuie intr-un an electoral, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

BNR a urcat la 4,9% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an

Banca Nationala a Romaniei BNR) a revizuit in crestere, la 4,9%, de la 4,7% anterior, prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, si anticipeaza ca aceasta va ajunge la 3,5% la sfarsitul lui 2025, potrivit datelor prezentate miercuri de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Isarescu: Populatia a judecat bine. Creditul e ieftin, a fost mult sub rata inflatiei

Cresterea creditelor de consum din ultimii ani, care au fost afectati de cresterea inflatiei pana la 16%, sunt semnul ca romanii au inteles ca dobanzile sunt inca ieftine. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca decizia Bancii Nationale de a mentine.

Mugur Isarescu lasa de inteles ca se va ajunge la inghetarea salariilor bugetarilor in Romania: Unde e lege nu e tocmeala

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, lasa de inteles ca se va ajunge la inghetarea salariilor bugetarilor in Romania si precizeaza ca trebuie respectata legea responsabilitatii fiscale.

Mugur Isarescu, BNR: Previzionam ca pretul titeiului nu se va linisti

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, anunta vesti deloc bune in ce priveste pretul titieiului.

BNR a mentinut dobanda-cheie, in ciuda asteptarilor privind inceperea relaxarii politicii monetare Cand vom vedea primele scaderi ale ratelor la banci

BNR a decis luni mentinerea dobanzii-cheie la 7% pe an, desi guvernatorul semnalase ca, odata instalata pe o traiectorie sustenabila de scadere a inflatiei, am putea vedea si o prima taiere de dobanda.

Isarescu: Ne propunem sa adancim si sa extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Nationala a Romaniei isi propune sa adanceasca si sa extinda parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi in Romania o alternativa viabila pentru cei care se gandesc sa studieze in strainatate domeniul bancar si financiar, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Ne propunem sa adancim .

Ion Tiriac, atac cu talpa la Mugur Isarescu, guvernatorul BNR: un fel de Ceausescu

Magnatul a pus tunurile si pe jucatorii romani, care nu au valoare de nimic.

BNR a mentinut dobanda-cheie la 7% anual O singura luna de scadere a inflatiei nu l-a convins pe Isarescu sa taie din dobanda

Confirmand asteptarile economistilor, cei 9 membri ai Consiliului de Administratie al BNR au decis joi sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 7% pe an. Guvernatorul a spus ca la nivelul conducerii BNR s-a discutat un calendar potential de reducere a ratei dobanzii de politica monetara, dar este nevoie de doua luni care sa confirme ca inflatia vine categoric in jos.

Isarescu: Firmele romanesti sunt mai optimiste decat media UE cu privire la accesul la finantare, fiind preocupate de costurile energiei schimbarile climatice si tranzitia verde

Firmele romanesti manifesta un nivel mai ridicat de optimism decat media UE atunci cand sunt intrebate despre accesibilitatea la finantare- interna si externa- si sunt preocupate de problemele legate de costurile energiei schimbarile climatice si tranzitia verde, a spus marti Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, la conferinta Transforming for Competitiveness organizata de BNR si Banca Europeana de Investitii.

Fidelis, Tezaur sau depozite bancare in februarie 2024? Ce oferte la risc scazut au cele mai mari castiguri

In februarie 2024 sunt cateva oferte la risc scazut, doua dintre ele fiind ofertele Statului: Fidelis si Tezaur. in acelasi timp, bancile ofera si ele dobanzi destul de atractive. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are un apetit destul de scazut pentru risc, asa ca s-a indreptat catre Fidelis, daca ne uitam in ultima sa declaratie de avere: a investit 1,6 milioane lei si 14. 000 euro.

Profesorul Cristian Paun: Iar ne prinde criza complet ravasiti de problemele noastre interne. Nu intamplator la precedenta criza Romania s-a prabusit cel mai mult din zona. Oamenii au nevoie sa stie adevarul (VIDEO)

Profesorul de economie Cristian Paun a sustinut ca Romania n-a inteles nimic din precedenta criza economica, iar cea care va veni pare, de asemenea, sa ne ia prin surprindere, mai ales ca decidentii nostri se incapataneaza sa ne ascunda adevarul. Declaratiile au fost facute in cadrul Stirilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru pe B1 TV, in contextul in care guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a sustinut ca Romania nu e in recesiune.

Mugur Isarescu, despre impozitarea progresiva si cota unica de TVA in 2024: Nu este de actualitate, se tulbura anul electoral

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat daca Romania va aplica recomandarile FMI si Bancii Mondiale cu privire la introducerea impozitului progresiv si cotei unice TVA.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2268 seconds )