Libnet.ro
UNICEF

01:05

Guvernatorul Mugur

Libnet Ro
Seful Bancii Nationale, avertisment pentru Guvern: Unde e lege nu e tocmeala. Cand datoria depaseste 50% trebuie luate masuri

Seful Bancii Nationale, avertisment pentru Guvern: Unde e lege nu e tocmeala. Cand datoria depaseste 50% trebuie luate masuri

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale BNR), a atras atentia Guvernului sa fie foarte atent cum gestioneaza partea de cheltuieli facand comparatii care nu sunt potrivite.

BNR a revizuit in sus prognoza de inflatie pentru finalul acestui an

Banca Nationala a Romaniei BNR) a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, arata datele prezentate de guvernatorul Mugur Isarescu. Prognoza BNR despre inflatie .

Isarescu: Cand datoria depaseste 50%, trebuie luate masuri

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat ca, atunci cand datoria depaseste 50% din PIB trebuie luate masuri. Mugur Isarescu a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca el considera ca in 2025 trebuie luate anumite masuri daca datoria depaseste 50% din PIB, iar o masura ar putea fi inghetarea salariilor. Unde .

Ce spune Mugur Isarescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat miercuri ca in cazul in care i se va propune de catre Parlament un nou mandat de guvernator se va prezenta la audieri, transmite Agerpres. Asa cum am raspuns data trecuta, nu pot sa ma dezmint, decizia este la nivelul Parlamentului. Nu este la nivelul meu.

Isarescu, despre reducerea dobanzii cheie: S-ar putea sa nu vina anul acesta. in ce conditii ar putea fi redusa

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea sa nu vina in acest an, dar daca inflatia pe luna mai va fi scazuta, atunci membrii Consiliului de Administratie al BNR se vor uita la date, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur.

Isarescu: Problema fiscala este sursa de inflatie Cineva mi-a spus ca noi, romanii, trebuie sa trecem printr-o criza majora ca sa ne vina mintea la cap

Problema fiscala este sursa de inflatie si daca deficitul creste, se mareste si presiunea inflationista, sustine Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Mugur Isarescu: E absolut necesar si incurajam guvernul sa faca aceasta corectie fiscala, dar este greu intr-un an electoral (VIDEO)

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a avertizat miercuri ca va fi necesara o corectie fiscala, care nu va fi usoara, in contextul cresterii deficitului bugetar. Este absolut necesar si incurajam pe caile pe care putem sa le avem si noi, guvernul sa faca aceasta corectie fiscala, dar este greu, recunoastem, intr-un an si electoral si cu aceste discutii nesfarsite despre cum sa se faca corectia fiscala, a afirmat Isarescu.

Isarescu: Sanatatea, educatia, apararea, securitatea interna sunt subfinantate Ce sa tai cand ai venituri bugetare de 26-27% din PIB?

Corectia fiscala nu va fi usoara si nu se poate face numai pe partea de cheltuieli, sustine Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR. in momentul in care ai venituri sub 27% din PIB si spui ca ponderea salariilor bugetarilor sunt cele mai mari din Europa, nu ai in vedere un lucru esential. Sunt cele mai mari pentru ca 27% este cel mai mic. Cum sa fie mai mare? N-au de unde, a spus el.

Isarescu anunta ca urmeaza o corectie fiscala extrem de nepopulara intr-un an electoral

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca e absolut necesara o corectie fiscala si ca aceasta nu va fi usoara. Corectia fiscala este termenul de specialitate care desemneaza o schimbare a politici fiscale si inseamna fie cresteri de taxe si impozite, fie scaderea unor cheltuieli ale statului, fie o combinatie intre cele doua. Romania cheltuieste mult mai mult decat produce .

Isarescu anunta ca urmeaza o corectie fiscala extrem de nepopulara intr-un an electoral

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca e absolut necesara o corectie fiscala si ca aceasta nu va fi usoara. Corectia fiscala este termenul de specialitate care desemneaza o schimbare a politici fiscale si inseamna fie cresteri de taxe si impozite, fie scaderea unor cheltuieli ale statului, fie o combinatie intre cele doua. Romania cheltuieste mult mai mult decat produce .

Mugur Isarescu: Noi nu vedem o recesiune

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat ca nu vede Romania in pragul recesiunii si a precizat ca riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adaugat ca toti indicatorii cu putere de prognoza arata o revenire si mai ales consumul.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu: Cand reducem rata dobanzii? La momentul optim

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca in prezent nu se stie cand se va reduce rata dobanzii, dar a vobit de momentul oportun pentru acest lucru.

Mugur Isarescu: incercam sa dam inflatia treptat in jos. Nu bruscam economia, nu apasam brutal pe frana

Nu bruscam economia, nu apasam brutal pe frana, pe politica monetara ca sa nu creem o recesiune pentru ca asta ne mai trebuie intr-un an electoral, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

BNR a urcat la 4,9% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an

Banca Nationala a Romaniei BNR) a revizuit in crestere, la 4,9%, de la 4,7% anterior, prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, si anticipeaza ca aceasta va ajunge la 3,5% la sfarsitul lui 2025, potrivit datelor prezentate miercuri de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Isarescu: Populatia a judecat bine. Creditul e ieftin, a fost mult sub rata inflatiei

Cresterea creditelor de consum din ultimii ani, care au fost afectati de cresterea inflatiei pana la 16%, sunt semnul ca romanii au inteles ca dobanzile sunt inca ieftine. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca decizia Bancii Nationale de a mentine.

Mugur Isarescu lasa de inteles ca se va ajunge la inghetarea salariilor bugetarilor in Romania: Unde e lege nu e tocmeala

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, lasa de inteles ca se va ajunge la inghetarea salariilor bugetarilor in Romania si precizeaza ca trebuie respectata legea responsabilitatii fiscale.

Mugur Isarescu: Aud discutii ca problema e faptul ca Guvernul se imprumuta

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzatiile potrivit carora Guvernul se imprumuta pentru a finanta deficitul bugetar, ca solutia nu este sa opresti finantarea deficitului, deoarece acest lucru ar insemna un soc teribil pentru economie si pentru tara.

Mugur Isarescu, BNR: Previzionam ca pretul titeiului nu se va linisti

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, anunta vesti deloc bune in ce priveste pretul titieiului.

Isarescu: Ne propunem sa adancim si sa extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Nationala a Romaniei isi propune sa adanceasca si sa extinda parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi in Romania o alternativa viabila pentru cei care se gandesc sa studieze in strainatate domeniul bancar si financiar, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Ne propunem sa adancim .

Ion Tiriac, atac cu talpa la Mugur Isarescu, guvernatorul BNR: un fel de Ceausescu

Magnatul a pus tunurile si pe jucatorii romani, care nu au valoare de nimic.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2123 seconds )