Libnet.ro
UNICEF

09:45

Guvernul a decis: Pretul gazelor din productia interna pentru consumatorii casnici va fi liberalizat incepand cu 1 aprilie

Hotnews Hotnews,
 Guvernul a decis: Pretul gazelor din productia interna pentru consumatorii casnici va fi liberalizat incepand cu 1 aprilie

Dupa cateva saptamani de discutii legate de o posibila amanare a liberalizarii preturilor la gazele din productia interna, destinate consumatorilor casnici, Guvernul a decis sa fie respectat termenul de 1 aprilie 2017, conform OUG 64/2017, au decarat pentru HotNews. ro surse guvernamantale. Comisia pentru Industrii din Camera Deputatilor a insistat pentru amanarea acestui termen cu inca 6 luni si chiar au fost discutii in acest sens la nivelul Comisiei Europene, insa nu au fost gasite motive serioase pentru care sa nu se produca liberalizarea incepand cu 1 aprilie. UPDATE Ministerul Energiei confirma oficial faptul ca liberalizarea intra in vigoare de la 1 aprilie. continuă pe Hotnews

Guvernul vrea sa mentina taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute din dereglementarea preturilor la gaze, chiar daca de la 1 aprilie, piata se liberalizeaza

Incepand cu 1 aprilie 2017, intra in vigoare OUG 64/2016 prin care va fi liberalizat pretul gazelor din productia interna destinate consumatorilor casnici. In mod firect, odata cu aceasta liberalizare, taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute de companiile de gaze din dereglementare ar fi trebuit desfiintata, deoarece disparea din formula de calcul unul dintre termeni, mai exact pretul reglementat. Insa, Guvernul nu vrea sa renunte la taxa, care aduce sute de milioane de lei la bugetul de stat, motiv pentru care a fost elaborat un proiect de OUG prin care este inlocuit din formula de calcul termenul 'pretul reglementat' cu 'pretul mediu ponderat' al gazelor din productia interna, tranzactionate pe piata concurentiala pentru consumatorii casnici.

UPDATE Guvernul mentine taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute din dereglementarea preturilor la gaze, chiar daca de la 1 aprilie, piata se liberalizeaza

Incepand cu 1 aprilie 2017, intra in vigoare OUG 64/2016 prin care va fi liberalizat pretul gazelor din productia interna destinate consumatorilor casnici. In mod firect, odata cu aceasta liberalizare, taxa de 60% pe veniturile suplimentare obtinute de companiile de gaze din dereglementare ar fi trebuit desfiintata, deoarece disparea din formula de calcul unul dintre termeni, mai exact pretul reglementat. Insa, Guvernul nu vrea sa renunte la taxa, care aduce sute de milioane de lei la bugetul de stat, motiv pentru care a fost elaborat un proiect de OUG prin care este inlocuit din formula de calcul termenul 'pretul reglementat' cu 'pretul mediu ponderat' al gazelor din productia interna, tranzactionate pe piata concurentiala pentru consumatorii casnici. UPDATE Proiectul a fost aprobat.

Liberalizarea pretului gazelor naturale, pentru consumatorii casnici, intra in vigoare

Ministerul Energiei a anuntat joi ca la 1 aprilie se va liberaliza pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna, care reprezinta doar un element din pretul final platit de consumatorii casnici, alaturi de tarifele de transport, distributie, furnizare si inmagazinare care compun factura consumatorului final.

Liberalizarea pretului gazelor naturale, de la 1 aprilie. Finantele schimba modul de calcul al impozitului, pentru a mentine incasarile bugetare

Pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna se va liberaliza de la 1 aprilie, anunta Ministerul Energiei, care sustine ca temerile din spatiul public privind o posibila crestere substantiala a pretului gazelor la populatie dupa momentul liberalizarii sunt nejustificate. insa Ministerul Finantelor vrea un impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute din dereglementarea preturilor, pentru a mentine incasarile bugetare.

UPDATE Liberalizarea pretului gazelor naturale, de la 1 aprilie. Gazele se scumpesc in medie pentru populatie cu 2%

Pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna se va liberaliza de la 1 aprilie, anunta Ministerul Energiei, care sustine ca temerile din spatiul public privind o posibila crestere substantiala a pretului gazelor la populatie dupa momentul liberalizarii sunt nejustificate. insa Ministerul Finantelor vrea un impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute din dereglementarea preturilor, pentru a mentine incasarile bugetare.

Ministerul Energiei: Liberalizarea pretului gazelor naturale intra in vigoare

Ministerul Energiei a anuntat, joi, ca de la 1 aprilie se va liberaliza pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna, care reprezinta doar un element din pretul final platit de consumatorii casnici, alaturi de tarifele de.

ANRE va lansa saptamana viitoare, pe site-ul propriu, un comparator pentru pretul gazelor pe tot teritoriul tarii

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE) va lansa incepand de saptamana viitoare un comparator pentru pretul gazelor pentru consumatorii casnici, valabil pentru tot teritoriul tarii unde exista serviciul de alimentare cu gaze, a declarat, ieri, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energie ANRE), intr-o dezbatere pe tema liberalizarii pietei gazelor.

Vom avea un comparator pentru pretul gazelor. Consumatorii casnici vor vedea cine vinde mai ieftin

In premiera, romanii vor avea un comparator pentru pretul gazelor naturale, care le va permite sa vada ofertele celorlalti furnizori de pe piata, asa cum se poate in statele vest-europene. Instrumentul este o obligatie asumata de cativa ani cu oficialii de la Bruxelles, dar a carei implementare a intarziat.

Administratia publica locala se va putea imprumuta din Trezoreria Statului pentru cofinantarea proiectelor europene

Unitatile administrativ-teritoriale pot solicita, in cursul anului 2017, contractarea de imprumuturi cu dobanda din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei statului, in limita sumei de 500 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis Redactiei.

Taxa de 10% din valoarea investitiei pentru obtinerea avizului/autorizatiei de mediu

Pentru a simplifica si eficientiza activitatile de reglementare, Partidul Ecologist Roman propune ca taxa pentru obtinerea avizului/autorizatiei de protectie a mediului sa reprezinta 10% din valoarea de investitie a obiectivului, potrivit unui comunicat de presa al Partidului Ecologist Roman PER) remis Redactiei.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2446 seconds )