Libnet.ro
UNICEF

09:45

Impozitarii Progresive

Libnet Ro
Marcel Ciolacu, despre impozitarea progresiva: Am spus pana acum de vreo o suta de ori

Marcel Ciolacu, despre impozitarea progresiva: Am spus pana acum de vreo o suta de ori

Marcel Ciolacu a spus ca desi este un fan al impozitarii progresive, nu va vorbi niciodata despre impozitarea in trepte a salariului.

Ciolacu: Sunt un fan al impozitarii progresive, dar nu exclud sa ramanem la cota unica

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ca este exclus ca in anul 2025 sa creasca taxele si impozitele pentru mediul privat si a precizat ca, desi este un fan al impozitarii progresive, ar fi de acord sa ramana cota unica, daca aceasta este cu adevarat.

Ciolacu: Sunt un fan al sistemului de impozitare progresiva, dar nu exclud sa ramana cota unica

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri ca este exclus ca in anul 2025 sa creasca taxele si impozitele pentru mediul privat si a precizat ca, desi este un fan al impozitarii progresive, ar fi de acord sa ramana cota unica, daca aceasta este cu adevarat unica pentru toata lumea.

VIDEO Conferinta Anuala de Taxe PwC Romania: Analiza impozitarii progresive a inceput de anul trecut, decizia va fi una pur politica

Ministerul Finantelor Publice a inceput inca de anul trecut o analiza privind impozitul progresiv, dar discutia este si una tehnica si una politica, decizia introducerii acestuia fiind pur politica, a declarat Alin Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Florin Roman (PNL): Am blocat noi taxe in 2024, dar si dorinta PSD de a umbla la cota unica si Pilonul II de pensii

In contextul in care PSD avanseaza din nou introducerea impozitarii progresive, liberalii raspund la unison ca resping aceasta posibilitate, atat anul acesta, cat si din 2025. Liberalul Florin Roman a fost categoric pe subiect si a declarat ca PNL a blocat noi taxe in 2024, dar si dorinta PSD de a umbla la cota unica si pilonul II de pensii.

Consultant fiscal, despre recomandarile FMI pentru Romania: Astfel de masuri sunt excesive! Neplata contributiilor sociale a fost sport national in timpul impozitarii progresive

Consultant fiscal, Dan Schwartz, a comentat in emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, recomandarile facute de expertii FMI in urma vizitei de la Bucuresti. Acesta a calificat masurile propuse drept excesive: Consultant fiscal, despre recomandarile FMI Astfel de masuri sunt excesive. Cota unica nu exista in toata Uniunea Europeana. Toate statele europene au si cote reduse de TVA. in ceea ce priveste acea taxa pe transporturi, daca va uitati la protestele din Franta, din Grecia, din Belgia fermierii, transportatorii au ridicat problema costurilor suplimentare generate de trecerea fortata la energia verde. Este posibil astfel de taxe si la noi sa genereze astfel de proteste, ceea ce nu cred ca este de dorit mai ales intr-un an electoral si nu cred ca o astfel de taxa poate fi implementata.

Cand se introduce impozitul progresiv in Romania, lovitura populista a PSD pentru bogati. Nu cred ca este momentul

Deja de cativa ani, liderul PSD Marcel Ciolacu impreuna cu alti social-democrati au facut presiune in coalitie pentru introducerea in Romania a impozitarii progresive, o masura menita.

Impozitarea progresiva, mult promisa de Ciolacu, a ramas in bataia vantului

Una dintre marile promisiuni ale premierului Marcel Ciolacu, chiar inainte de a prelua functia de la palatul Victoria, a fost introducerea impozitarii progresive si a taxarii marilor companii cu 1 la suta. Fondul Monetar International a recomandat aceasta varianta, care teoretic ar aduce bani la buget, dar in acelasi timp ar insemna majorari ale salariului .

Ce recomanda organismele internationale in privinta introducerii impozitarii progresive Procentele avute in vedere

Atat Banca Mondiala cat si Fondul Monetar International FMI) ne recomanda sa introducem, undeva in viitor, impozitarea progresiva. Ideile celor doua institutii internationale difera in privinta procentelor. Daca Banca Mondiala vine cu 4 scenarii, FMI are doar unul. Totusi, un singur lucru este mentionat de ambele organisme: sa se elimine exceptiile fiscale.

Ce se intampla cu pensiile private obligatorii din Romania, Pilonul II. Anuntul diminetii din Parlament pentru milioane de romani

Scenariul impozitarii progresive a pensiilor private obligatorii Pilonul II a fost adus in dezbatere foarte mult in ultimele zile, din cauza unei particularitati din noul Cod Fiscal. Acum, se.

Augustin Zegrean, despre posibila impozitare a pensiilor din Pilonul 2: Niciun cetatean nu trebuie sa fie linistit cata vreme Parlamentul e in sesiune (VIDEO)

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR) a atras atentia asupra unei ambiguitati in Codul fiscal, care creeaza premisele impozitarii progresive a castigurilor de capital din fondurile de pensii private Pilonul II obligatoriu si Pilonul III facultativ), asimilate in mod eronat cu partea necontributiva pensiilor speciale, incepand cu 1 ianuarie 2024. in consecinta, APAPR solicita modificarea prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului a Codului Fiscal Art. 100 si Art. 101), noteaza Economedia.

APAPR: O ambiguitate legislativa risca sa impoziteze pensiile private cu cotele progresive de pana la 20% de la pensiile speciale

APAPR atrage public atentia asupra unei ambiguitati legislative in Codul fiscal, care creaza premisele impozitarii progresive a castigurilor de capital din fondurile de pensii private Pilonul II obligatoriu si III facultativ), asimilate in mod eronat cu partea necontributiva a pensiilor de serviciu cunoscute public ca pensii speciale) incepand cu 1 ianuarie 2024.

O ambiguitate legislativa la Codul Fiscal ar putea impozita pensiile private cu 15% sau 20%, precum pensiile speciale. Ce risca participantii la Pilonul II

Asociatia administratorilor fondurilor de pensii private APAPR) a atentionat public luni asupra unei ambiguitati legislative in Codul fiscal, care creaza premisele impozitarii progresive a castigurilor de capital din fondurile de pensii private Pilonul II obligatoriu si III facultativ), asimilate in mod eronat cu partea necontributiva a pensiilor de serviciu cunoscute public ca pensii speciale) incepand cu 1 ianuarie 2024.

Ambiguitatile Codului Fiscal: Cetatenii risca sa aiba pensiile private impozitate cu pana la 20% din 2024

Noul Cod Fiscal are anumite ambiguitati, care creeaza premisele impozitarii progresive a castigurilor de capital din fondurile de pensii private, asimilate in mod eronat cu pensiile de serviciu.

inca o inovatie in noul Cod Fiscal: Pensiile private ar putea fi impozitate precum pensiile speciale

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR) atrage public atentia asupra unei ambiguitati legislative in Codul fiscal, care creaza premisele impozitarii progresive a castigurilor de capital din fondurile de pensii private Pilonul.

Tanase Stamule (PNL), despre impozitarea progresiva: Atata timp cat suntem intr-o formula de majoritate parlamentara, care asigura guvernarea Romaniei, noi ne vom opune total acestui lucru (VIDEO)

Tanase Stamule, membru PNL, a avut o interventie telefonica in emisiunea News Pass, moderata de Laura Chiriac, unde a clarificat declaratia pe care a facut-o cu privire la impozitarea progresiva, si anume, momentul introducerii impozitarii progresive in Romania va fi cand Partidul National Liberal nu va mai fi la guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu, despre cand vom putea avea un impozit progresiv: Nu va ascund ca eu sunt unul dintre sustinatorii acestei impozitari (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu a fost intrebat, miercuri, de jurnalisti cand vom putea avea un impozit progresiv in primul rand, dupa ce isi termina Romania restanta, statul roman, de fapt, restanta de a digitaliza ANAF-ul. Pe urma, vor exista discutii in cadrul reformei fiscale, daca se trece la o revenire la adevarata taxa unica, care sa fie unica de aceasta data, fara exceptii sau se va merge catre o impozitare progresiva. Nu va ascund ca eu sunt unul dintre sustinatorii impozitarii progresive, a declarat Ciolacu.

Ialomitianu (PMP): Avem probleme cu bugetul din cauza PSD si PNL. Masurile gandite de coalitie nu vor fi suficiente si vor veni cu altele mai dure, chiar cu majorarea TVA sau cu impozitarea progresiva (VIDEO)

Gheorghe Ialomitianu PMP), fost ministru de Finante, a declarat, luni, ca am ajuns sa avem mari probleme cu bugetul tarii din cauza coalitiei PSD PNL, care a facut cheltuieli nejustificate. Cresterile de taxe gandite acum de coalitie nu vor acoperi gaura din buget, ci doar vor face probleme populatiei si companiilor, a continuat Ialomitianu, punctand ca esecul acestor masuri va antrena probabil decizii mai dure, precum majorarea TVA sau introducerea impozitarii progresive.

Ialomitianu (PMP): E posibila o majorare de impozite si taxe. La rectificarea bugetara s-ar putea sa se forteze chiar introducerea impozitului progresiv (VIDEO)

Gheorghe Ialomitianu, vicepresedinte PMP si fost ministru de Finante, a declarat vineri, pentru B1 TV, ca nu este exclusa o majorare de taxe si impozite. in contextul rectificarii bugetare, care va fi negativa date fiind incasarile la buget sub asteptari, s-ar putea ca PSD sa forteze chiar introducerea impozitarii progresive.

Cresterea impozitelor si taxelor si introducerea impozitarii progresive: solutiile pentru acoperirea gaurii bugetare 4 scenarii de cote de impozitare a veniturilor - studiu

Cresterea impozitelor si taxelor, eliminarea exceptiilor din constructii, agricultura si IT precum si introducerea impozitarii progresive sunt solutiile sugerate de un studiu, realizat de Cornel Ban pentru Fundatia Friedrich Ebert Romania, la gaura bugetara.

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2155 seconds )