Libnet.ro
watchshop.ro

14:00

Pe cuvant, cu Ana Iorga: Ce inseamna si cand se foloseste expresia de pamplezir

Antena3 Antena3,
Pe cuvant, cu Ana Iorga: Ce inseamna si cand se foloseste expresia de pamplezir

Ce inseamna si cand se foloseste expresia de pamplezir. continuă pe Antena3

Cand si cum folosim corect adverbul undeva? Pe cuvant, cu Ana Iorga

Cum vi se pare exprimarea undeva peste doua ore sau undeva la ora 10:00? Mi-ati scris, in cateva randuri, ca exageram la stiri cu folosirea lui undeva in aceste formulari unde exprima aproximarea orei. Totusi, este ceva curent si corect si vedem astazi cateva exemple, in care adverbul undeva sugereaza aproximarea si in alte contexte, nu doar in acestea, care va spun deja de la inceput ca sunt corecte.

Cum folosim corect cuvantul record? Pe cuvant, cu Ana Iorga

Auzim mereu la stiri si in discursul persoanelor publice si chiar pe platforma nationala de vaccinare: record de infectari, record de infectati. in contextul pandemiei, oamenii se refera, de fapt, la cel mai mare numar de infectari, cel mai mare numar de infectati la un moment dat.

Cum e corect? Imperios necesar sau impetuos necesar? Pe cuvant, cu Ana Iorga

Cum e corect? Imperios necesar sau impetuos necesar? M-a intrebat cineva zilele trecute pe Facebook. E o situatie tare interesanta aici. Ambele cuvinte folosite aici adverbial cu rol de superlativ, intarire seamana destul de mult si ca forma si ca sens. Absolut necesar vrem sa spunem, de fapt. Vedem impreuna care e varianta care circula in romana actuala si daca discutam in acest context de corect versus incorect.

carturesti.ro

actualitate, 14:00

watchshop.ro

ştirile zilei

carturesti.ro
Confidenţialitate | Contact
Copyright © 2012-2021 Libnet.roibNet.ro

( 0,2354 seconds )