Libnet.ro
UNICEF

18:30

Ioan Cuza

Libnet Ro
Se tulbura apele legate de promovarea legilor Educatiei. Este putin probabil sa treaca rapid prin parlament

Se tulbura apele legate de promovarea legilor Educatiei. Este putin probabil sa treaca rapid prin parlament

Visul presedintelui Iohannis de a fi un alt Alexandru Ioan Cuza prin promovarea unei legi a Educatiei se naruie.

editiadedimineata.ro: Altii nu ar fi avut vitiurile si deplorabila lui educatie, dar nu ar fi avut nici insusirile, nici hotararea lui Alexandru Ioan Cuza, in amintirile lui Radu Rosetti

In iarna aceea era s-o ducem intruna intr-o emotie patriotica. De abie se alesese Cuza domn al Moldovei si iaca ca si muntenii il aleg tot pe dansul domn. in Amintirile lui, Radu Rosetti, politician, istoric, scriitor, a povestit despre prietenia mare pe care o legase cu Alexandru Ioan Cuza. S-au cunoscut la Iasi, in 1857. Cuza avea atunci 37 de ani, iar Rosetti patru.

Unirea Principatelor Romane, sarbatorita cu o hora intr-un cimitir din Vaslui

Scene socante au fost filmate la Vaslui, in ziua celebrarii Unirii Principatelor Romane. Consiliul Judetean Vaslui a organizat un eveniment in cimitir, unde participantii s-au prins in hora printre morminte. Participantii au fost invitati si la slujba de pomenire si depunerea de coroane in cimitirul din Solesti, unde este mormantul Elenei Rosetti, sotia lui Alexandru Ioan Cuza.

Cuza de la Cotroceni

Pe buna dreptate, opinia publica a reactionat negativ la discursul lui Klaus Iohannis consacrat Zilei Unirii. Din doua motive. in primul rand, pentru ca si-a permis sa se compare cu Alexandru Ioan Cuza, prezentandu-se drept un mare reformator al Educatiei.

Dan Negru, despre istoria uitata a Romaniei. Cum trebuia sa se numeasca, de fapt, moneda tarii

Dan Negru a facut o scurta povestire pe Facebok despre istoria uitata a Romaniei. Prezentatorul tv a explicat ca Alexandru Ioan Cuza a avut idei bune in ceea ce priveste moneda nationala a tarii noastre. Dan Negru, despre istoria uitata a Romaniei Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Romane, Dan Negru a vizitat Dealul .

Sarbatoare cu torte aprinse si globuri luminoase, in noaptea in care Alexandru Ioan Cuza poposea in Buzau

Cu 164 de ani in urma, Alexandru Ioan Cuza a fost oaspetele buzoienilor, la mai putin de doua saptamani de la infaptuirea unirii dintre Tara Romaneasca si Moldova. Domnitorul a innoptat la Episcopie.

Reformele lui Alexandru Ioan Cuza. Legile care au dus la modernizarea Romaniei

Alexandru Ioan Cuza a fost primul domnitor al Principatelor Unite si al statului national Romania. Prin alegerea sa ca domn al Moldovei si al Tarii Romanesti a fost infaptuita Unirea celor doua principate. Reformele lui Alexandru Ioan Cuza au pus bazele statului modern si au dezvoltat semnificativ Romania de astazi. Reformele lui Alexandru Ioan Cuza.

Ciuca, mesaj de Unirea Principatelor

Radacinile Romaniei europene se regasesc in Unirea Principatelor Romane, act vizionar realizat prin unitatea de vointa in jurul valorilor si obiectivelor comune, a declarat premierul Nicolae Ciuca. Acesta a transmis un mesaj cu ocaziaZilei Unirii Principatelor Romane. Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca sub acelasi domnitor, Alexandru Ioan Cuza, este un exemplu autentic de unitate a vointei .

Cand a avut loc Mica Unire, primul pas spre Romania. Detalii mai putin stiute despre Unirea Principatelor Romane VIDEO

Mica Unire sau Unirea Principatelor Romane a avut loc sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza si a fost primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman. Aceasta zi a ramas in istoria romanilor ca fiind una dintre cele mai importante, insa cand a avut loc Mica Unire? Scurt istoric. Cand a avut loc .

24 ianuarie: Ziua in care a fost proclamata Unirea Principatelor Romane VIDEO

La 24 ianuarie 1859 Adunarea Electiva a Tarii Romanesti l-a ales pe domnul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, ca domn al Munteniei, iar in anul 1862 A. I Cuza a proclamat Unirea Principatelor. in anul 1986 a fost inaugurata prima linie a magistralei II a metroului bucurestean.

Mica Unire 2023. Orasele din tara in care vor avea loc evenimente pe 24 ianuarie

Mica Unire 2023. Pe data de 24 ianuarie, romanii sarbatoresc Mica Unire, ce presupune Unirea Principatelor Romane, Moldova si Tara Romanesca, de la 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Cu ocazia celebrarii acestei zile importante in istoria poporului roman se organizeaza numeroase evenimente si festivitati in cele mai mari orase ale statului. Mica Unire .

Pusca de vanatoare a lui Alexandru Ioan Cuza si ceasul de trasura al lui Mihail Kogalniceanu, expuse de Artmark de Ziua Principatelor Romane

Vizitatorii vor avea ocazia sa admire si un rar exemplar al Istoriei Valahiei si a Moldovei. Expozitia de la Palatul Cesianu-Racovita va fi deschisa intre orele 10,00 - 20,00.

PMP solicita restaurarea Hotelului Concordia si transformarea sa intr-un muzeu al Unirii Principatelor Romane

PMP solicita restaurarea Hotelului Concordia si transformarea sa intr-un muzeu al Unirii Principatelor Romane, se arata intr-o scrisoare deschisa catre ministrul Culturii, Lucian Romascanu, semnata de presedintele PMP, Eugen Tomac: Domnule ministru, in contextul sarbatoririi a 164 de ani de la infaptuirii Unirii Principatelor Romane sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, in numele Partidului Miscarea Populara va solicit sa demarati demersurile pentru cumpararea, restaurarea si transformarea Hotelului Concordia cel la care s-au semnat documentele Unirii) in Muzeul Unirii Principatelor Romane.

Expozitie istorica la Palatul Cesianu-Racovita: Pusca de vanatoare a lui Alexandru Ioan Cuza si ceasul de trasura a lui Mihail Kogalniceanu

Expozitie istorica la Palatul Cesianu-Racovita cu ocazia implinirii a 164 de ani de la actul istoric al Unirii Principatelor Romane din 24 ianuarie 1859, care a pus noul stat Romania pe harta politico-administrativa a Europei.

Trenul Unirii va circula pe 24 ianuarie pe directia Bucuresti Iasi

Marti, 24 ianuarie 2023, angajatii feroviari din toata tara, alaturi de toti romanii, sarbatoresc 164 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre infaptuirea statului national unitar roman. Ca in fiecare an, trenul care realizeaza legatura feroviara directa intre Bucuresti Nord si Iasi poarta, in aceasta zi .

Universitatea Alexandru Ioan Cuza - 85 de specializari in urmatorul an

Universitatile serioase isi prezinta ofertele din vara in plina iarna, pe modelul omului gospodar care construieste carute si sanii. Absolventii de liceu care vor sa sustina admiterea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza UAIC) din Iasi, in anul universitar 2023-2024, pot alege 85 de specializari in cadrul celor 15 facultati, in timp ce pentru licentiati oferta studiilor de master cuprinde 129 de programe de studii.

Aventura lui Alexandru Ioan Cuza cu Maria Obrenovici, amanta grabita sa prinda un tron. Fiii lor au murit de tineri

Una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei Romaniei ramane Alexandru Ioan Cuza. Pe langa reformele care au dus la crearea unui stat modern, domnitorul a avut o viata privata tumultuoasa.

Cine a fost Mos Ion Roata, taranul de legenda al Unirii: persecutat de autoritati si hulit de boieri

Taranul Ion Roata a intrat in legenda. El a jucat un rol important in infaptuirea Unirii sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind ales deputat in divanul Ad-hoc al Moldovei. Inspirat de povestea lui, Ion Creanga l-a facut personaj de poveste.

Pasiunea mai putin cunoscuta a lui Alexandru Ioan Cuza: participa la dueluri sfarsite tragic. Pistoalele primite de la Napoleon

Alexandru Ioan Cuza a primit in dar de la Napoleon al III-lea o trusa cu pistoale de duel, care se afla in patrimoniul Muzeului National de Istorie a Romaniei. Istoricii spun ca domnitorul a fost un mare duelist al epocii sale.

Ce era ocaua lui Cuza. Cum ii pedepsea domnul Principatelor Romane pe cei ce furau

Ocaua si metrul etalon au fost unitati de masura introduse de Alexandru Ioan Cuza in anul 1864. Legenda spune ca domnul Principatelor Romane obisnuia sa umble prin targuri, deghizat in targovet sau taran, si sa verifice daca se respecta legea.

actualitate, 18:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1515 seconds )