Libnet.ro
UNICEF

01:05

Medicale Pandemiei

Libnet Ro
Studiu Consiliul Concurentei: Extinderea consultatiilor decontate si realizarea unei platforme integrate, recomandari pentru dezvoltarea telemedicinei in Romaniei

Studiu Consiliul Concurentei: Extinderea consultatiilor decontate si realizarea unei platforme integrate, recomandari pentru dezvoltarea telemedicinei in Romaniei

Autoritatea de concurenta a facut o serie de recomandari pentru a creste gradul de accesibilitate al serviciilor de telemedicina, facilitand, astfel, interactiunea pacientilor cu sistemul medical, in urma unui studiu derulat privind serviciile medicale furnizate in regim de telemedicina. Practicarea telemedicinei in Romania a debutat in sistemul public in anul 2018, prin proiecte pilot, iar in sistemul privat, in anul 2019, extinzandu-se semnificativ la nivel national, in contextul pandemiei de Covid-19.

Tepe in timpul pandemiei COVID: IGSU are de recuperat milioane de euro de la o firma din Coreea de Sud in urma unui contract pentru achizitia a sute de ventilatoare mecanice care nu au fost niciodata livrate

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta IGSU) are de recuperat un avans de milioane de dolari de la o firma din Coreea de Sud, in urma unui contract ce dateaza din aprilie 2020, in plina criza COVID-19, pentru cumpararea a 200 de ventilatoare medicale mecanice produse in China, din care niciunul nu a mai ajuns in Romania.

Frauda de 8 milioane de euro cu echipamente medicale in timpul pandemiei. Ancheta a Parchetului European la Bucuresti

O ancheta derulata de Parchetul European la Bucuresti vizeaza o frauda de 8 milioane de euro din bani europeni, prin manipularea achizitiilor de echipamente medicale in timpul pandemiei de COVID-19.

Frauda de milioane de euro cu echipamente medicale in timpul pandemiei Covid-19. Procurorii Parchetului European au facut perchezitii in Bucuresti

In cadrul unei anchete privind o frauda de 8 milioane de euro din fonduri europene pentru achizitionarea de echipamente medicale in timpul pandemiei Covid-19, Parchetul European EPPO) a pus in aplicare cinci mandate de perchezitie.

Parchetul European (EPPO) a facut perchezitii in Bucuresti intr-o ancheta de frauda cu echipamente medicale in timpul pandemiei

Procurorii Parchetului European au facut perchezitii la Bucuresti, in cadrul unei anchete privind o frauda de opt milioane de euro cu fonduri europene pentru achizitionarea de echipamente medicale in timpul pandemiei.

Frauda cu echipamente medicale in perioada pandemiei de COVID-19. Parchetul European a facut perchezitii la Bucuresti

Parchetul European a efectuat, marti, 14 mai, cinci perchezitii in Bucuresti, in cadrul unei anchete privind o frauda care implica fonduri UE pentru achizitionarea de echipamente medicale in timpul pandemiei de COVID-19. Ce acuzatii sunt aduse .

Perchezitii ale Parchetului European in Capitala, pentru fraude cu echipamente medicale in timpul pandemiei

Parchetul European anunta ca a efectuat, astazi, cinci perchezitii in Bucuresti, in cadrul unei anchete privind o frauda de 8 milioane de euro care implica fonduri UE pentru achizitionarea de echipamente medicale in timpul pandemiei de COVID-19. Potrivit unui comunicat al EPPO, in perioada 2020 2022, s-a constituit o retea infractionala pentru manipularea achizitiilor publice .

Curtea de Conturi: Ministerul Sanatatii a cumparat antivirale in valoare de 1,2 miliarde lei, 73% fiind Remdesivir

Curtea de Conturi a Romaniei a realizat auditul Gestionarea resurselor de medicamente in perioada pandemiei, iar concluzia specialistilor a fost ca Ministerul Sanatatii s-a preocupat constant de asigurarea resurselor necesare, insa unele actiuni au fost intreprinse cu intarziere, ceea ce a avut efect asupra pacientilor si spitalelor. De asemenea, centrele de evaluare Covid-19 au fost create cu intarziere, ceea ce a dus la suprasolicitarea unitatilor medicale.

Telemedicina vine in ajutorul parintilor si al medicilor pediatri

Telemedicina este un serviciu de asistenta medicala la distanta, care a luat amploare in timpul pandemiei Covid-19 . in Romania, exista mai multe platforme de telemedicina care permit accesul la consultatii medicale online, indiferent de distanta.

Situatie ingrijoratoare in Spitalul Judetean Resita Pacientii sunt nevoiti sa faca curat in saloane, iar apartinatorii au invatat sa schimbe sonde

Pacientii internati in Spitalul din Caras Severin sunt extrem de nemultumiti. Acestia sustin ca au fost nevoiti sa isi faca singuri curat in saloane, iar sondele celor bolnavi sunt schimbate de apartinatori de multe ori. Situatie ingrijoratoare in Spitalul Judetean Resita O pacienta in varsta de 92 de ani, internata in sectia de Interne II Cardiologie a Spitalului Judetean din Resita, reclama faptul ca a fost nevoita sa isi faca singura curatenie in salon si si-a dezinfectat masa cu spirt. M-am ridicat din pat, am luat matura si am maturat pentru ca nu se mai putea. Eu am venit sa ma fac bine, nu sa plec bolnava, mai bolnava decat am venit, a dezvaluit pacienta, potrivit Adevarul. intr-un alt salon, un apartinator sustine a invatat sa schimbe sonda. Referitor la sectia de Cardiologie, aceasta are doar doua infirmiere la un numar de 30 de paturi. Ambele au intrat insa in concediu din cauza epuizarii. Conducerea unitatii medicale sustine ca nu i se permite sa faca noi angajari. Sistemul e bolnav, e irecuperabil. Tot spre rau! Uitati la el acum s-a intins prea tare. Vezi ca ai intins-o prea tare, nu e bine! Sa nu mai intinzi! Ajutam, nu pot nici fetele n. r asistente) sa faca totul!, reclama un apartinator. Unitatea medicala are in prezent un deficit de 300 de posturi Din pacate, nu sunt singurele sectii care prezinta astfel de probleme. in ceea ce priveste sectia de Oncologie, asistentele se plang ca nu mai fac fata. in perioada pandemiei s-au facut 70 de angajari. Insuficiente, spune managerul spitalului. Consiliul Judetean blocheaza orice concurs spitalului ca este o structura mult prea mare, care trebuie redusa! Ni se face recomandarea din numarul mare de posturi pe care il aveti, rotiti-i! Nu se poate!, a declarat managerul spitalului Alina Stancovici. Unitatea medicala se confrunta in prezent cu un deficit de 300 de posturi.

Socant chiar si pentru cei care nu l-au cunoscut! Seful unei firme de ingrijiri medicale din Arad s-a sinucis

In seara de 1 martie, Ionut Muresan, un asistent medical din Arad cunoscut in bransa sa, a ales sa-si incheie viata in propriul birou de pe Calea Timisoarei din Aradul Nou. Tanarul a avut o afacere de succes Acesta detinea o firma de ingrijiri la domiciliu si a fost un furnizor important de servicii pentru multi aradeni, mai ales in perioada pandemiei. Firma sa s-a extins si in Oradea, iar in plan era sa deschida un punct de lucru si la Timisoara.

Spitalele si cabinetele medicilor de familie, asaltate de pacienti: Vin oameni tineri care nu se pot tine pe picioare din cauza bolii Nu am mai dat atatea concedii medicale pentru gripa de multi ani

Camerele de garda ale spitalelor si cabinetele medicilor de familie sunt luate cu asalt zilnic de sute de pacienti cu infectii respiratorii - viroza, gripa sau COVID-19. Numarul pacientilor care ajung zilnic la camera de garda a Institutului de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti l-a egalat pe cel din varful pandemiei, declara pentru HotNews. ro dr. Adrian Marinescu, medic primar infectionist si directorul medical al spitalului. Nici cabinetele medicilor de familie nu au scapat: dr. Raluca Zoitanu, medic de familie in Bucuresti, spune ca la cabinetul sau ajung zilnic oameni tineri, fara alte probleme de sanatate, care nu se mai pot tine pe picioare din cauza bolii. Nu am mai dat de multi ani atatea concedii medicale pentru gripa, adauga dr. Raluca Zoitanu.

Revin restrictiile din timpul pandemiei Vizitatorii pacientilor nu mai au acces in spitale

In contextul in care pe teritoriul Romaniei se inregistreaza tot mai multe cazuri de gripa, viroze respiratorii si confirmari cu Covid 19, mai multe spitale au luat decizia de a impune restrictiile din timpul pandemiei, hotarand sa nu mai permita deloc accesul vizitatorilor in unitatile medicale.

Alexandru Rafila: E posibil sa fim in situatia in care sa declaram o epidemie de gripa. Nu vor exista restrictii care sa afecteze viata cotidiana, dar Ministerului Sanatatii va face recomandari foarte ferme (VIDEO)

Alexandru Rafila PSD), ministrul Sanatatii, a declarat, pentru B1 TV, ca e posibil ca joi sa fie declarata epidemie de gripa. Totul depinde de cifrele oficiale pe care le vor primi privind numarul de cazuri. Rafila a sustinut ca nici vorba sa se revina la restrictiile din timpul pandemiei de coronavirus, ci doar la anumite recomandari precum purtarea mastii in spatiile aglomerate, mentinerea igienei si vaccinare anatigripala. De asemenea, managerii de spitale vor putea institui, pe perioada limitata, obligativitatea ca personalul sanitar si vizitatorii sa poarte masca atunci cand sunt in incinta unitatilor medicale.

Medicul Virgil Musta trimis in judecata de DNA

Medicul epidemiolog Virgil Musta, este trimis in judecata de DNA, intrucat la debutul pandemiei a determinat anumite asistente de la Spitalul Victor Babes Timisoara sa vanda in cadrul spitalului teste Covid si sa preleveze probe pentru firma la care este actionar. Acuzate in dosar sunt si trei asistente medicale. PotrivitTion. ro, procurorii DNA spun ca in .

Medicul Virgil Musta, trimis in judecata de DNA. El a devenit cunoscut in pandemie

DNA l-a trimis in judecata pe medicul Virgil Musta, specialist care s-a remarcat in timpul pandemiei. El este acuzat ca a determinat asistentele de la Spitalul Victor Babes din Timisoara sa vanda teste Covid si sa preleveze probe medicale pentru firma la care medicul este actionar.

Erorile medicale nu numai ca exista, dar sunt destul de frecvente. Cum gestioneaza Franta plangerile de malpraxis si cum sunt despagubiti pacientii rapid de catre spital

Erorile medicale nu numai ca exista si in alte tari, dar sunt destul de frecvente, afirma Radu Lupescu, medic roman de Terapie Intensiva la clinica Rhena din Strasbourg, decorat de presedintele Frantei pentru eforturile depuse in timpul pandemiei. Esential este insa sa existe o cultura a recunoasterii si analizarii greselilor medicale, pentru ca acestea sa nu se repete, spune medicul roman. Cum gestioneaza sistemul medical din Franta plangerile de malpraxis de la pacienti si cum a reusit sa faca in asa fel incat 3 sferturi dintre acestea sa nu ajunga in instanta, ci sa se incheie amiabil? Medicul Radu Lupescu explica pas cu pas cum functioneaza in Franta gestionarea plangerilor de malpraxis - un sistem foarte bine pus la punct de 20 de ani.

ALEXANDRU RAFILA: Programul de vizita in spitale trebuie sa fie accesibil

Programul de vizita in spitale trebuie sa fie accesibil, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a punctat ca sunt unele unitati medicale care probabil aplica ordonantele militare emise in timpul pandemiei de COVID-19.

Unde se vor duce banii? Peste un miliard euro de la UE pentru ca Romania sa rezolve lipsurile din spitalele romanesti

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene anunta continuarea semnarii unor contracte de finantare, din bani europeni, in cadrul Axelor 9 si 10 din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020), pentru modernizarea infrastructurii spitalicesti din Romania. Ultimele cinci contracte au fost semnate pentru finantarea spitalelor din Suceava, Dolj, Valcea si Hunedoara. Axele prioritare amintite din cadrul POIM au ca obiectiv protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei COVID-19 si finanteaza in principal achizitia de consumabile, echipamente de protectie sau dispozitive medicale, mentioneaza site-ul Calea Europeana. Beneficiarii acestui tip de proiecte sunt unitati spitalicesti, institutii publice de invatamant preuniversitar si superior, institutii cu competente in domeniul protectiei sociale si unitati administrativ-teritoriale. 380 contracte semnate pentru Sanatate: 1,1 miliarde euro de la UE .

Studiu american publicat recent despre efectele devastatoare pe termen lung ale COVID-19: risc de afectiuni cerebrale sau probleme psihice

Persoanele care au avut COVID-19 prezinta un risc mai mare pentru o serie de leziuni cerebrale un an mai tarziu, comparativ cu persoanele care nu au fost niciodata infectate cu coronavirus au comunicat intr-un studiu, astazi, cercetatorii americani citati de Reuters. Rezultatele arata efectele devastatoare pe termen lung ale COVID-19, a declarat intr-un comunicat autorul principal al studiului, Dr. Ziyad Al-Aly de la Washington University School of Medicine. Cercetatorii au conchis ca guvernele si sistemele de sanatate trebuie sa elaboreze planuri pentru o lume post-COVID: avand in vedere amploarea colosala a pandemiei, pentru a face fata acestor provocari este nevoie de strategii de raspuns urgente si coordonate dar, pana in prezent, absente globale, nationale si regionale, a subliniat specialistul. Tulburari de memorie, AVC, probleme psihice si neurologice post-COVID Afectarea memoriei, denumita in mod obisnuit ca ceata pe creier, a fost cel mai frecvent simptom: conform datelor, persoanele infectate cu COVID au avut un risc cu 77% mai mare de a dezvolta probleme de memorie. Studiul releva ca persoanele infectate cu virusul au fost cu 50% mai susceptibile de a suferi un accident vascular cerebral ischemic, care este cauzat de cheaguri de sange, comparativ cu grupul neinfectatilor. De-asemenea, cei care au avut COVID au fost cu 80% mai predispusi sa aiba convulsii, cu 43% mai multe sanse de a avea probleme de sanatate mintala precum anxietatea sau depresia, cu 35% mai multe sanse de a suferi dureri de cap si cu 42% mai multe sanse de a acuza tulburari de miscare, cum ar fi tremorul. Studiul complex mentioneaza efectele pe temen lung ale COVID Studiul, publicat in Nature Medicine, a evaluat sanatatea creierului in 44 de tulburari diferite folosind fise medicale fara identificatori de pacienti de la milioane de americani. Astfel, s-a constat ca atat tulburarile cerebrale cat si alte tulburari neurologice au aparut intr-un procent cu 7% mai mare la cei care au fost infectati cu COVID, comparativ cu un esantion similar al celor care nu au fost niciodata infectati. in cifre, acest lucru se traduce, conform sursei amintite, prin aproximativ 6,6 milioane de americani care au avut deficiente cerebrale dupa infectarea cu COVID. S-au luat in evidenta fisele medicale a milioane de americani Specialistii de la Washington University School of Medicine si Veterans Affairs St. Louis Health Care System au studiat fisele medicale de la 154. 000 de veterani americani care au fost testati pozitiv pentru COVID, in perioada 1 martie 2020 15 ianuarie 2021. Datele au fost analizate cu cele de la 5,6 milioane de pacienti care nu au avut COVID in acelasi interval de timp si cu cele ale unui alt grup de 5,8 milioane persoane din perioada imediat anterioara sosirii coronavirusului in Statele Unite. Dr. Ziyad Al-Aly a adaugat ca studiile anterioare au analizat un grup mai restrans de tulburari si s-au concentrat in mare parte pe pacientii spitalizati, in timp ce studiul sau a inclus atat pacienti spitalizati, cat si ne-spitalizati.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2382 seconds )