Libnet.ro
UNICEF

01:05

Miliarde Euro

Libnet Ro
Romania a oprationalizat cel de-al doilea Sistem Patriot la Capu Midia, in cadrul unui exercitiu NATO. Cati militari au participat si care a fost scopul exercitiului

Romania a oprationalizat cel de-al doilea Sistem Patriot la Capu Midia, in cadrul unui exercitiu NATO. Cati militari au participat si care a fost scopul exercitiului

Romania face un pas major in consolidarea apararii sale, operationalizand al doilea Sistem Patriot la poligonul Capu Midia, in cadrul unui exercitiu militar la care participa mii de militari NATO. Romania investeste patru miliarde de euro in securitatea nationala .

BNR: Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 1,804 miliarde euro, in primele patru luni

Datoria externa totala a crescut cu 1,804 miliarde euro, in perioada ianuarie - aprilie 2024, pana la 171,887 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arata datele BNR.

Deficitul de cont curent al Romaniei a crescut cu aproape 27% in primele patru luni din 2024

In primele patru luni, datoria externa a crescut cu 1,8 miliarde de euro.

BNR: Datoria externa totala a crescut cu 1,804 miliarde euro, in perioada ianuarie - aprilie 2024

Datoria externa totala a crescut cu 1,804 miliarde euro, in perioada ianuarie - aprilie 2024, pana la 171,887 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arata datele Bancii Nationale a Romaniei.

Deficitul de cont curent a crescut cu 26,68%, la 6,58 miliarde de euro, in primele patru luni din 2024

Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in perioada ianuarie aprilie 2024, un deficit de 6,576 miliarde de euro, cu 26,68% mai mare comparativ cu cel de 5,191 miliarde de euro in perioada ianuarie aprilie 2023, informeaza joi Banca Nationala a Romaniei. in structura acestuia, balanta bunurilor a consemnat un deficit mai .

Unul dintre marile proiecte feroviare europene va costa peste 15 miliarde euro, dublu fata de cat se credea la inceput

Unul dintre cele mai mari proiecte europene de infrastructura consta in realizarea unor linii de tren de mare viteza in tarile baltice, iar initial s-a vorbit despre costuri de 6-7 miliarde euro, dar cea mai recenta analiza indica un total de peste 15 miliarde euro.

Grecia planuieste rambursarea anticipata a imprumuturilor primite in timpul crizei datoriilor

Grecia intentioneaza sa ramburseze imprumuturile in valoare de 8 miliarde de euro inainte de termen, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis in timpul unui interviu acordat miercuri Bloomberg TV, subliniind redresarea tarii dupa o criza paralizanta a datoriilor de 10 ani.

fanatik.ro: Germania, revoltata de decizia UE de a taxa suplimentar masinile electrice din China. Risca sa declanseze un razboi comercial costisitor pentru Europa

Uniunea Europeana introduce tarife suplimentare la masinile electrice importate din China. Bruxelles-ul impune tarife care ar trebui sa aduca venituri suplimentare de peste 2 miliarde de euro pe an, ignorand avertismentele guvernului german ca aceasta miscare risca sa declanseze un razboi comercial costisitor cu Beijingul.

Germania cere Gazprom despagubiri de 13 miliarde de euro pentru gazele nelivrate

Un tribunal de arbitraj a dat dreptul Germaniei sa ceara despagubiri in valoare de peste 13 miliarde de euro pentru volumele de gaze naturale rusesti care nu i-au fost furnizate de grupul Gazprom.

Comisia Europeana vrea sa impuna taxe vamale de 25% pentru masinile electrice din China - presa

Comisia Europeana va informa companiile auto asupra faptului ca va impune taxe vamale mari masinilor electrice importate din China, ideea fiind de a aduce la buget miliarde de euro anual, dar si de a micsora numarul de masini electrice care ajung din China pe piata auto din UE.

Cat aloca Romania pentru pensii prin comparatie cu celelalte tari UE

O suma de aproximativ 1. 882 miliarde de euro a fost cheltuita, in anul 2021, pentru plata pensiilor in tarile membre ale Uniunii Europene, sau 12,9% din Produsul Intern Brut al UE, conform datelor publicate marti de Eurostat. Romania se afla sub media din UE Ponderea in PIB a cheltuielilor cu pensiile variaza in mod semnificativ in randul statelor membre, de la 16,4% din PIB in Grecia si pana la 4,5% din PIB in Irlanda.

Romania aloca pentru pensii un procent din PIB mai mic decat media UE

O suma de aproximativ 1. 882 miliarde de euro a fost cheltuita, in anul 2021, pentru plata pensiilor in tarile membre ale Uniunii Europene, sau 12,9% din Produsul Intern Brut al UE, conform Eurostat.

Caciu: Valoarea totala a contractelor semnate pe noul exercitiu financiar a depasit 11,3 miliarde euro

Valoarea totala a contractelor semnate pe noul exercitiu financiar 2021-2027 a depasit 11,3 miliarde euro la data de 11 iunie 2024.

Firmele au la dispozitie peste 4 miliarde de euro fonduri nerambursabile in aceasta vara Ce domenii beneficiaza de sprijin

Autoritatile pun la dispozitia firmelor mici si mari, in vara acestui an, peste 10 axe de finantare cu sprijin nerambursabil, ce totalizeaza peste 4 miliarde de euro in granturi pentru investitii si dezvoltare, arata o analiza realizata de REI Group, grup de companii specializate in atragerea de fonduri nerambursabile.

fanatik.ro: Bugetul de miliarde de euro, adevarata miza a referendumului pe care Nicusor Dan vrea sa-l declanseze in Bucuresti

La cateva minute dupa ce a castigat un nou mandat la Primaria capitalei, Nicusor Dan a anuntat ca vrea sa revolutioneze administratia publica din Bucuresti.

Deficitul comercial al Romaniei: crestere cu 3 milioane de euroora in primele 4 luni. Importurile au crescut la 14 milioane de euroora

Romania a avut in primele 4 luni un deficit comercial importuri minus exporturi) de peste 9,3 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate luni de Statistica.

INS: Exporturile Romaniei au crescut cu 0,8% in primele patru luni ale anului

Exporturile Romaniei au crescut cu 0,8% in primele patru luni, la 31,288 miliarde euro, iar importurile au urcat cu 1,7%, la 40,609 miliarde euro, comparativ cu perioada similara a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica.

Acord intre Biden si Macron privind folosirea activelor inghetate ale Rusiei. Miza - cateva miliarde de euro pe an

Presedintele SUA Joe Biden a declarat ca a ajuns la o intelegere cu presedintele francez Emmanuel Macron privind modul de utilizare a profiturilor rezultate din activele rusesti pentru a ajuta Ucraina, informeaza Reuters.

Averea fratilor Paval, proprietarii Dedeman, cel mai mare lant de magazine de bricolaj din Romania. Din ce au facut primii bani

Fratii Adrian si Dragos Paval sunt proprietarii Dedeman, cel mai mare lant de magazine de bricolaj din Romania. Averea lor cumulata ajunge la 3 miliarde de euro, dar au investitii in mai multe sectoare, inclusiv la Bursa.

Transportul subteran, non-subiect pentru Nicusor Dan. PSD investeste 4,3 miliarde de euro in metroul bucurestean

Saptamana aceasta, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anuntat investitii ce depasesc 4,36 miliarde de euro in metroul bucurestean. Proiectul face parte din planul PSDpentru Bucuresti, prin Gabriela Firea,de a veni cu solutii pentru uneledintre cele mai mari probleme ale Capitalei:imbunatatirea calitatii transportului public si fluidizarea traficului rutier. Subiectul eficientizariitransportului public subteran, unul dintre cele .

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,23 seconds )