Libnet.ro
UNICEF

18:46

Ministrilor Nato

Libnet Ro
Romania si Polonia au invitat, in premiera, Finlanda si Suedia la o reuniune a ministrilor de externe ai NATO din formatul Bucuresti 9

Romania si Polonia au invitat, in premiera, Finlanda si Suedia la o reuniune a ministrilor de externe ai NATO din formatul Bucuresti 9

Romania si Polonia au decis, luni, sa invite pentru prima data Finlanda si Suedia, state aflate in proces de aderare la NATO, la o reuniune a ministrilor de externe din formatul Bucuresti 9, care reuneste tarile aliate de pe flancul estic. Anuntul a fost facut de ministrul de externe Bogdan Aurescu dupa o intrevedere avuta la Bruxelles cu omologul polonez, Zbigniew Rau relateaza Calea Europeana.

Anthony Blinken i-a trimis ministrului Aurescu o scrisoare privind colaborarea militara de la Marea Neagra

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit ieri, din partea secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, o scrisoare transmisa omologului roman ca urmare a organizarii cu succes si gazduirii in perioada 29-30 noiembrie 2022, la Bucuresti, de catre seful diplomatiei romane, a Reuniunii ministrilor de externe din statele membre NATO, respectiv in urma consultarilor politice bilaterale avute cu prilejul vizitei inaltului oficial american, la 29 noiembrie.

Secretarul de stat al SUA, scrisoare catre ministrul Aurescu: Blinken a multumit Romaniei pentru raspunsul la razboiul din Ucraina

Seful diplomatiei SUA a multumit Romaniei pentru ajutorul acordat refugiatilor ucraineni si pentru eforturile de consolidare a securitatii energetice, dar si pentru cum a fost organizata reuniunea ministrilor de externe din statele NATO.

Glorie, Americii Europa, pusa pe butuci la Bucuresti

Bucuria conationalilor si a politicienilor vazduhisti, din timpul amerizarii ministrilor de externe atlantisti, saptamana trecuta la Bucuresti, nu e decat grimasa vacii cand se elibereaza pe pasune. NATO a dictat ca Romania sa ia Republica Moldova sub protectie, dar sa o si finanteze. Americanii nu dau niciun ban, ba mai mult prin politicile anti-inflatie .

NIMIC NOU PE FRONTUL DE EST Reuniunea ministrilor de externe din NATO a reconfirmat sprijinul acordat Ucrainei

Reuniunea ministrilor de externe ai statelor membre NATO ce a avut loc zilele trecute la Bucuresti, nu a adus nimic concludent pentru Moldova, Georgia si Ucraina, fata de ceea ce se stia pana acum: alianta politico-militara va continua sa sprijine regimul de la Kiev in demersurile de aparare a teritoriului national, va acorda ajutorul necesar Moldovei si usa NATO este deschisa pentru eventualele aderari, in timp, ale Ucrainei si Georgiei.

Aurescu: Profilul in NATO si rolul in razboiul din Ucraina, importante pentru aderarea la Schengen

Ministrul de Externe a declarat, in urma reuniunii ministrilor NATO de la Bucuresti ca profilul Romaniei in alianta si contributiile aduse la contracararea razboiului din Ucraina au un rol important in discutiile privind aderarea la spatiul Schengen.

Antony Blinken califica drept barbare atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken a denuntat miercuri atacurile barbare ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, la finalul reuniunii de doua zile a ministrilor de externe din cadrul NATO de la Bucuresti.

Mircea Geoana, Secretarul General Adjunct al NATO, primele concluzii dupa reuniunea de la Bucuresti

Mircea Geoana, Secretarul General Adjunct al NATO, a declarat, in ultima zi a reuniunii ministrilor de Externe din cadrul NATO, ca Alianta va continua sa sustina intr-un ritm sustinut Ucraina.

Antony Blinken: Strategia lui Putin nu a functionat si nu va functiona

Secretarul de stat american Antony Blinken a denuntat atacurile barbare ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, la finalul reuniunii de doua zile a ministrilor de externe din cadrul NATO de la Bucuresti, potrivit Reuters si AFP, preluat.

Secretarul de stat american Antony Blinken: Mesajul reuniunii de la Bucuresti este ca sustinem Ucraina cat va fi necesar pentru a castiga razboiul!

Secretarul american de stat Antony Blinken a prezentat principalele concluzii la finalul reuniunii ministrilor de Externe din statele NATO, eveniment care a avut loc pe parcursul ultimelor trei zile in capitala Romaniei.

Ministrul Aurescu a discutat cu omologul ceh despre sustinerea pentru Schengen, Parteneriatul Estic, Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astazi, o intrevedere cu omologul sau din Cehia, Jan Lipavsky, in marja Reuniunii ministrilor de Externe din statele membre NATO pe care ministrul roman o gazduieste la Bucuresti.

Bogdan Aurescu a discutat cu omologul din Slovacia despre dezvoltarea relatiilor economice

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut, astazi, o intrevedere cu ministrul afacerilor externe si europene al Republicii Slovace, Rastislav Ka269;er, in marja reuniunii ministrilor de externe din statele membre NATO, pe care ministrul roman de externe o gazduieste la Bucuresti.

Aurescu: Moldova, pentru prima data la o reuniune a ministrilor de Externe ai NATO

Ministrul Bogddan Aurescu a subliniat ca Republica Moldova participa pentru prima data la o reuniune a ministrilor Afacerilor Externe NATO, iar acest lucru reprezinta o premiera binevenita, potrivit Agerpres.

Bogdan Aurescu si Dmytro Kuleba, discutii despre razboiul din Ucraina si sprijinul acordat de Romania

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o intalnire bilaterala cu omologul sau ucrainean, Dmytro Kuleba, aflat in vizita la Bucuresti, pentru a participa la Reuniunea ministrilor afacerilor externe din NATO, iar cei doi au discutat despre situatia infrastructurii critice din Ucraina.

BOGDAN AURESCU: Moldova se afla pentru prima data la o reuniune a ministrilor de Externe ai NATO

Republica Moldova participa pentru prima data la o reuniune a ministrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice, iar acest lucru reprezinta o premiera binevenita, a subliniat, astazi, ministrul Bogdan Aurescu.

Principalele subiecte discutate in prima zi a Reuniunii ministrilor de Externe ai statelor membre NATO, de la Bucuresti

Marti, 29 noiembrie, a fost prima zi a lucrarilor Reuniunii ministrilor de externe ai statelor membre NATO, gazduita la Bucuresti de ministrul roman al afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Jens Stoltenberg: NATO nu este parte a razboiului, dar va continua sa sprijine Ucraina cat este necesar

NATO nu este parte a razboiului, dar va continua sa sprijine Ucraina atat timp cat este necesar, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile a reuniunii ministrilor de externe din tarile aliate.

Stoltenberg: Principala preocupare NATO este sa ajutam Ucraina sa se apere si sa isi repare infrastructura

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenerg, a declarat in urma participarii la reuniunea ministrilor de externe ca principala preocupare a aliantei este ajutorul oferit Ucrainei pentru aparare si repararea infrastruturii.

Ce contine declaratia ministrilor de Externe ai NATO, adoptata la Bucuresti

Ministrii de Externe ai NATO au condamnat agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, indeosebi atacaurile la adresa populatiei, au reiterat sprijinul pentru Moldova, dar si au decis sa intareasca Flancul Estic.

Jens Stoltenberg: Singurul mod de a asigura o pace de lunga durata este sa oferim sprijin militar Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit marti, in marja reuniunii ministrilor de Externe ai NATO de la Bucuresti, despre o posibila pace in Ucraina. Acesta a precizat ca singurul mod de a obtine o pace durabila este continuarea sprijinului militar oferit Ucrainei: O pace de lunga durata va fi mai mult decat o pace si pacea nu va fi posibila daca autocratia si posibilitatea agresiunii rusesti ramane o posibilitate. Toata lumea este in favoarea pacii dar pentru a o obtine trebuie sa ne asiguram ca agresiunea ruseasca din prezent nu va avea succes. Rusia a incalcat suveranitatea impotriva unei alte tari vecine si vedem atacurile asupra civililor din Ucraina. Nu mai exista acces la electricitate si aceste atacuri nu afecteaza doar fortele armate dar si pe civilii ucraineni. E un razboi brutal care are multe efecte asupra populatiei civile.

actualitate, 18:46

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1523 seconds )