Libnet.ro
watchshop.ro

01:05

Misiunilor Nato

Libnet Ro
Iohannis: Participarea Romaniei la politia aeriana NATO in zona baltica, dovada de solidaritate

Iohannis: Participarea Romaniei la politia aeriana NATO in zona baltica, dovada de solidaritate

Presedintele Klaus Iohannis a explicat in cadrul declraratiilor de presa comune, alaturi de presedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, ca decizia Romaniei de a relua in 2023 participarea la misiunea de politie aeriana NATO in zona baltica, reprezinta o contributie responsabila la intarirea securitatii colective si o dovada de solidaritate. Potrivit presedintelui, baza pentru executarea misiunilor urmand sa fie in Lituania.

Scapate in presa, raspunsurile SUA si NATO pentru Rusia care se pregateste de raspuns

In anume scoli discrete unde sunt educati ofiterii de informatii de rang inalt destinati misiunilor cu caracter de unicat care uneori au schimbat soarta lumii, am auzit ca primul an de studii incepe prin invitatia de a reflecta la spusele lui Garry Kasparov: Am folosit atacul deoarece era singurul lucru pe care-l stiam. Acum atac pentru ca stiu ca asta functioneaza.

Bogdan Aurescu: Prezenta consolidata pe flancul estic ar trebui sa se produca cat mai curand Ce inseamna asta

Prezenta consolidata a NATO pe flancul estic ar trebui sa se produca cat mai curand, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. El considera ca anunturile presedintilor SUA si Frantei au si un rol important de descurajare in contextul actual de securitate. Reamintim ca presedintele Emmanuel Macron a anuntat ca Franta este dispusa sa trimita trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO, in timp ce presedintele SUA Joe Biden a spus ca va fi crescuta prezenta militara in Polonia si Romania, in contextul situatiei de la frontierele Ucrainei.

De ce este important anuntul lui Emmanuel Macron legat de trimiterea de trupe in Romania

Anuntul lui Emmanuel Macron ca Franta este pregatita sa trimita soldati in Romania in cadrul misiunilor NATO ar putea duce la o intarire a prezentei aliate pe flancul Estic, in mijlocul unui episod de tensiune cu Rusia, se arata intr-o analiza AFP.

Aurescu: Anuntul important al lui Macron este rezultatul eforturilor constante ale presedintelui Iohannis

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, sustine intr-o postare pe Twitter ca anuntul Frantei privind disponibilitatea de a trimite trupe in Romania in cadrul misiunilor NATO este rezultatul notabil al eforturilor presedintelui Klaus Iohannis. El precizeaza ca a fost in dialog pe acest subiect cu ministrul francez de Externe.

Ciuca, dupa ce Franta a anuntat cavrea sa aduca trupe militare in Romania, in cadrul misiunilor NATO: Salut cu caldura aceasta dovada de fraternitate

Premierul Nicolae Ciuca a salutat decizia Frantei de a aduce trupe militare pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO, precizand ca decizia lui Emmanuel Macron este o dovada de fraternitate in contextul parteneriatului strategic dintre cele doua state.

Emmanuel Macron a anuntat ca Franta vrea sa aduca trupe militare in Romania

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat, miercuri, ca Franta este dispusa sa aduca trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO.

carturesti.ro

Klaus Iohannis, reactie la anuntul lui Emmanuel Macron. Franta se aratase gata sa trimita trupe in Romania in cadrul misiunilor NATO

Presedintele Klaus Iohannis a salutat anuntul omologului sau francez, Emmanuel Macron, care a exprimat disponibilitatea Frantei de a suplimenta prezenta militara avansata a NATO in Romania. Cum a reactionat Klaus Iohannis dupa ce Franta .

Reactia lui Iohannis dupa ce Franta a anuntat ca este gata sa trimita trupe militare in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat joi dupa anuntul presedintelui Emmanuel Macron, potrivit caruia este dispusa sa trimita trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO. Parteneriatul strategic Romania-Franta va fi astfel consolidat pe flancul estic, in regiunea Marii Negre, spune Iohannis.

Iohannis: Salut disponibilitatea Frantei de a participa la prezenta militara avansata a NATO in Romania

Presedintele Klaus Iohannis saluta anuntul Frantei privind disponibilitarea de a aduce trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO, mentionand ca astfel parteneriatul strategic dintre Franta si Romania va fi consolidat pe flancul estic, in regiunea Marii Negre.

Emmanuel Macron a anuntat ca Franta vrea sa aduca trupe militare in Romania, in cadrul misiunilor NATO

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat, miercuri, ca Franta este dispusa sa aduca trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO. Vestea a fost data de europarlamentarul francez Natalie Loiseanu, iar informatia a fost confirmata de Dacian Ciolos.

UE, NATO si SUA saluta rolul Georgiei in evacuarile din Afganistan

Uniunea Europeana UE), NATO si Statele Unite au transmis multumiri Georgiei pentru ajutorul acordat in timpul misiunilor de evacuare din Afganistan.

Fortele Navale Romane, pentru prima data la comanda misiunilor de patrulare in Marea Mediterana

OSG este o operatie de securitate maritima maritime security operationMSO) derulata in prezent in Marea Mediterana si constituie raspunsul NATO la evolutiile mediului de securitate.

Polonia va evacua de la Kabul 300 de colaboratori ai NATO si trimite acolo 100 de militari

Guvernul polonez s-a angajat vineri sa evacueze 300 de colaboratori afgani ai misiunilor diplomatice si militare occidentale, 130 de persoane fiind deja evacuate cu un avion care a aterizat joi noaptea la Varsovia.

watchshop.ro

Marea deruta mondiala post-SUA: dupa Afganistan, urmeaza Irak?

Asta este marea temere: dupa modelul haosului lasat in urma de americani si de NATO in Afganistan, infrangere umilitoare fara precedent pentru ceea ce am crezut ca este puterea militara a celei mai mari aliante politico-militare a lumii, se poate oare dezvolta un scenariu similar in Irak, inainte, in timpul si dupa incheierea misiunilor combatante ale trupelor americane pana la finele acestui an, asa cum s-a angajat presedintele Biden?.

Exercitiu NATO de mare amploare pe Marea Neagra

Exercitiu militar de amploare pe Marea Neagra, punctul fierbinte pe flancul estic al NATO. Ieri a inceput un antrenament de forta al trupelor speciale: se instruiesc sa intervina cat mai rapid in cazul in care navele romanesti ar cadea in mana inamicilor. Militarii romani se antreneaza cot la cot cu fortele speciale ale marinei americane, cunoscute pentru cel mai greu antrenament fizic din lume, pentru a putea face fata misiunilor periculoase, potrivit digi24.

Armata modernizeaza cazarma Tunari cu 18 milioane de euro din fonduri NATO: Noua unitate militara va avea heliport, poligon, noi cladiri si zone dedicate pentru tehnica militara

Cazarma Tunari va fi modernizata pentru circa 18 milioane de euro din fonduri NATO, potrivit unei licitatii lansate joi in SEAP. in urma aderarii Romaniei la NATO, Cazarma 1026 Tunari a fost selectata pe lista unitatilor disponibile pentru indeplinirea misiunilor NATO ca baza de stationare temporara, arata MApN in motivarea pentru care unitatea militara va fi modernizata la standardele NATO.

Militarii romani trimisi in misiune in Irak, trimisi la o alta baza NATO. Anuntul facut de MApN

Ministerul Apararii Nationale a intreprins masurile necesare pentru intreruperea misiunilor de instruire si consiliere efectuate de militarii romani dislocati in Irak, ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladarii tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Militarii romani trimisi in misiune in Irak, mutati la o alta baza NATO. Anuntul facut de MApN

Ministerul Apararii Nationale a intreprins masurile necesare pentru intreruperea misiunilor de instruire si consiliere efectuate de militarii romani dislocati in Irak, ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladarii tensiunilor din Orientul Mijlociu.

NATO, preocupata de activitatea intensa a submarinelor militare ruse in Oceanul Atlantic. Pot distruge cabluri transatlantice

NATO inregistreaza cea mai mare activitate a submarinelor Rusiei de la sfarsitul Razboiului Rece. Zece submarine ruse au fost descoperite in luna octombrie in jurul Norvegiei, relateaza RND. Alianta Nord-Atlantica este preocupata de intensificarea misiunilor submarinelor militare ruse in nordul Oceanului Atlantic, deoarece ar putea distruge cabluri transatlantice, afirma Oana Lungescu, purtatorul de cuvant al NATO.

actualitate, 01:05

carturesti.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
watchshop.ro
carturesti.ro
 
watchshop.ro
adblock
Confidenţialitate | Contact Sitemap
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1521 seconds )