Libnet.ro
UNICEF

23:45

Nagorno Karabah

Libnet Ro
CIJ ordona Baku sa permita intoarcerea in siguranta a locuitorilor din Nagorno-Karabah

CIJ ordona Baku sa permita intoarcerea in siguranta a locuitorilor din Nagorno-Karabah

Cea mai inalta instanta a ONU a ordonat vineri Azerbaidjanului sa permita intoarcerea in siguranta a locuitorilor din Nagorno-Karabah, teritoriu disputat asupra caruia Baku a recastigat controlul in septembrie anul trecut, printr-o ofensiva fulgeratoare care a declansat un exod al populatiei catre Armenia, potrivit AFP.

Se cauta pacea in Nagorno-Karabah: Armenia si Azerbaijanul s-au reunit pentru discutii

Sefii diplomatiilor armeana, azera, rusa, turca si iraniana s-au reunit luni la Teheran pentru a incerca sa calmeze tensiunile intre Baku si Erevan, in intalnirea la cel mai inalt nivel dupa recucerirea de catre Baku a regiunii Nagorno-Karabah,.

Armenia, amenintata: Azerbaidjanul si Turcia organizeaza exercitii militare in pofida reuniunii de la Teheran

Ministerul azer al Apararii a anuntat luni inceperea unor exercitii militare cu Turcia in apropiere de Armenia, intr-un context de tensiuni intre Baku si Erevan dupa ce Azerbaidjanul si-a reimpus controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah.

Azerbaidjanul si Turcia anunta exercitii militare comune la granita cu Armenia, provocand noi semnale de alarma la Erevan

Ministerul Apararii din Azerbaidjan a anuntat luni inceperea unor exercitii militare cu Turcia in apropiere de Armenia, intr-un context de tensiuni intre Baku si Erevan dupa ce Azerbaidjanul si-a reimpus controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah, informeaza Reuters si Agerpres.

Mass-media: Azerbaidjanul organizeaza primele exercitii comune cu Turcia de la victoria Karabakh

Azerbaidjanul a declarat luni ca a inceput o serie de exercitii militare comune cu aliatul apropiat al Turciei, primele de cand Baku a reluat luna trecuta regiunea separatista Nagorno-Karabah, determinand majoritatea etnicilor armeni din teritoriu sa fuga.

Azerbaidjan ar putea invada Armenia in urmatoarele saptamani, avertizeaza Blinken

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a informat un grup mic de congresmeni ca departamentul sau monitorizeaza posibilitatea ca Azerbaidjan sa invadeze in curand Armenia, spun doua persoane familiare cu conversatia, potrivit Politico. Discutia arata amploarea ingrijorarii pe care o are administratia americana cu privire la operatiunile Azerbaidjanului impotriva regiunii separatiste Nagorno-Karabah si la o eventuala extindere a conflictului.

Presedintele Ilham Aliev a inaltat drapelul national azer in capitala regiunii Nagorno-Karabah

Presedintele azer Ilham Aliev a inaltat duminica drapelul national azer in capitala fostei regiuni separatiste Nagorno-Karabah, dupa ce luna trecuta enclava ce era populata majoritar de etnici armeni a fost readusa sub controlul Azerbaidjanului in urma unei operatiuni-fulger rapide a armatei azere.

Putin considera inevitabila preluarea Nagorno-Karabahului de catre Azerbaidjan

Vladimir Putin a declarat joi ca preluarea de catre Azerbaidjan a enclavei separatiste Nagorno-Karabah este inevitabila, in urma criticilor din partea aliatului sau armean, care acuza Moscova de inactiune, potrivit AFP.

Parlamentul European denunta o epurare etnica in Nagorno-Karabah si cere sanctiuni impotriva liderilor azeri

Parlamentul European s-a pronuntat joi in favoarea unor sanctiuni tintite impotriva Azerbaidjanului si a denuntat, intr-un text votat cu o foarte larga majoritate, o epurare etnica in Nagorno-Karabah dupa interventia militara azera din 19-20 septembrie.

Azerbaidjanul l-a arestat pe liderul separatistilor armeni din Nagorno-Karabah. Reactia Erevanului

Ultimul lider al autoproclamatei Republici Artah, Araik Harutiunian, a fost arestat de autoritatile azere in contextul depunerii armelor de catre separatistii armeni.

Azerbaidjanul confirma arestarea unui fost presedinte al regiunii Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a confirmat joi ca l-a arestat pe un fost presedinte al republicii autoproclamate Nagorno-Karabah, enclava unde Baku a obtinut o victorie fulger impotriva separatistilor armeni.

Rusia a confirmat ca a avut discutii secrete cu SUA si UE inainte de razboiul din Nagorno-Karabah

Mai multi diplomati din Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana UE) s-au intalnit, in secret, inainte de razboiul-fulger a Azerbaidjanului pentru reluarea encalvei disputata din Nagorno-Karabah, confirma miercuri, 4 octombrie, Kremlinul, potrivit The Moscow Times. Discutiile dintre SUA, UE si Rusia in privinta presiunii exercitate de Azerbaidjan au avut loc duminica, 17 septembrie, pentru a pune capat blocadei sale de noua luni asupra Nagorno-Karabah, conform Politico Europe.

Zelenski, discutii cu presedintele azer Aliev: Energie si integritate teritoriala

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat miercuri ca a vorbit la telefon cu omologul sau azer Ilham Aliev, care a obtinut recent o victorie militara in Nagorno-Karabah, si a abordat problema integritatii teritoriale, potrivit AFP.

Zaharova: Rusia confirma discutii cu SUA si UE inaintea ofensivei azere in Nagorno-Karabah

Rusia a avut un schimb de opinii cu Statele Unite si Uniunea Europeana privind situatia din Nagorno-Karabah inaintea ofensivei ultrarapide a Azerbaidjanului in teritoriul respectiv, a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova, citata de Reuters.

Azerbaidjanul reediteaza harta regiunii Nagorno-Karabah, pe care apare o strada numita dupa liderul turc responsabil de genocidul armean din 1915

In acelasi timp, Baku reitereaza declaratii menite sa linisteasca comunitatea internationala cu privire la tratamentul pe care il va rezerva armenilor care doresc sa ramana in enclava.

Autoritatile armene au anuntat ca ultimul autobuz cu refugiati a plecat din Nagorno-Karabah. Peste 100.000 de refugiati si-au parasit casele

Ultimul autobuz care transporta refugiati etnici armeni din Nagorno-Karabah a plecat, luni, din Azerbaidjan, a transmis o purtatoare de cubant a guvernului armean. Refugiatii au probleme de sanatate Aceasta a adaugat ca 100. 514 de refugiati si-au parasit casele din Nagorno-Karabah si au sosit in Armenia. Mai mult, unii dintre ei prezinta dificultati respiratorii, in timp ce altii sunt imobilizati la pat, conform G4media.

Sefa diplomatiei franceze, vizita in Armenia pentru a reafirma sprijinul tarii sale pentru Erevan

Sefa diplomatiei franceze, Catherine Colonna, vizita de rang inalt la Erevan, pentru a reafirma sprijinul Frantei pentru Armenia care se teme pentru suveranitatea si integralitatea sa teritoriala dupa ofensiva fulgeratoare a Azerbaidjanului in Nagorno-Karabah.

Nagorno-Karabah: SUA au reinnoit apelul in favoarea unei misiuni de observare a revenirii armenilor in regiune

Statele Unite au reiterat apelul in favoarea unei misiuni internationale de observare in Nagorno-Karabah, pentru garantarea dreptului de intoarcere a zeci de mii de armeni care au fugit din fosta regiune separatista.

SUA vor ca in Nagorno-Karabah sa se garanteze dreptul de intoarcere a zeci de mii de armeni

Statele UniteSUA) au reiterat luni apelul lor in favoarea unei misiuni internationale de observare in Nagorno-Karabah, pentru a garanta dreptul de intoarcere a zeci de mii de armeni care au fugit din fosta regiune separatista, scrie AFP, preluat de agerpres. ro. Reiteram apelul nostru pentru o misiune de observare internationala si independenta in fosta enclava, cu .

Armenia a cerut Uniunii Europene sa sanctioneze Azerbaidjanul pentru operatiunea militara din Nagorno-Karabah

Armenia a cerut luni, 2 octombrie, Uniunii Europene sa sanctioneze Azerbaidjanul pentru operatiunea militara din Nagorno-Karabah, avertizand ca Baku ar putea ataca Armenia daca Occidentul nu adopta masuri ferme, potrivit Agerpres. Printre masurile pe care Armenia le doreste se numara plafonarea pretului la gazul azer si suspendarea tratativelor cu UE in ceea ce priveste relatiile mai stranse cu Baku.

actualitate, 23:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2247 seconds )