Libnet.ro
carturesti.ro

10:16

Part Time

Libnet Ro
 Salariile bugetarilor ar putea creste cu pana la 50% proiect OUG

Salariile bugetarilor ar putea creste cu pana la 50% proiect OUG

In timp ce a introdus diverse taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, Guvernul a pregatit un proiect prin care cresc salariile bugetarilor.

EXCLUSIV Ioana Constantin: Sunt peste 117.000 de contracte part-time inchise, incepand cu 25 iulie. Peste 50.000 de contracte active au disparut definitiv (VIDEO)

Aplicarea supraimpozitarii contractelor de munca part-time a avut ca efect inchiderea unui numar de peste 117. 000 de astfel de contracte in doar 10 zile. Informatia a fost prezentata in exclusivitate de Ioana Constantin vineri, la inceputul emisiunii Politica zilei. Aceasta a mai precizat ca in total peste 50. 000 de contracte active au disparut dupa aplicarea masurii fiscale de catre Guvern. Situatia contractelor part-time dupa aplicarea supraimpozitarii .

Theodor Paleologu, despre supraimpozitarea contractelor part-time: Nu poate un student sa lucreze 8 ore pe zi. Este o monstruozitate, o masura extrem de nedreapta, care arata disperarea Guvernului (VIDEO)

Theodor Paleologu a precizat vineri, in emisiunea Politica zilei, moderata de Ioana Constantin, ca prin masura supraimpozitarii contractelor part-time loveste cel mai mult in studenti care nu vor mai avea oportunitatea odata cu intrarea in vigoare a masurii fiscale sa acumuleze experienta pe piata muncii in timpul studiilor. Avand in vedere ca acestia nu pot lucra opt ore pe zi, angajatorii nu isi vor permite sa mai angajeze studenti pe baza contractelor part-time: Studentii, cei mai afectati de supraimpozitarea contractelor part-time .

Suprataxarea part-time: Cate contracte s-au pierdut si cate sunt cu norma intreaga, pana joi Nu toate cele part-time au devenit full

Este clar ca a scazut puternic numarul de contracte de munca part-time, de la adoptarea si publicarea OG 162022. S-au pierdut contracte, chiar daca diversi oficiali incearca sa nege, chiar venind cu ideea, falsa, ca toate contractele part-time s-au transformat in full time.

MINISTERUL MUNCII: Numarul de contracte full-time a crescut

Numarul contractelor de munca full-time a crescut dupa anuntul privind taxarea si impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie, in data de 4 august fiind inregistrate 5. 537 astfel de contracte, cu 27. 974 mai multe fata de 31 iulie 2022, conform datelor publicate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

in scandalul contractelor part-time, ministerul muncii anunta ca a crescut numarul celor full-time

Ministerul Muncii reactioneaza, dupa ce fostul premier Florin Citu a acuzat ca 100. 000 de persoane au ramas fara loc de munca dupa supraimpozitarea contractelor part-time. Oficialii institutiei au transmis ca, daca la 31 iulie, erau in evidente peste 5,9 milioane de contracte full-time, in cursul zilei de joi numarul acestora ajunsese la peste 5,6 milioane.

Puterea si Opozitia, contre pe tema efectelor supraimpozitarii contractelor part-time. Ce date oficiale prezinta Inspectia Muncii

USR acuza ca 100. 000 de posturi part-time au fost desfiintate, PSD mentioneaza ca, de fapt, acestea au devenit locuri de munca cu norma intreaga. De partea USR este si fostul sef al PNL, Florin Citu, care cere eliminarea prevederilor privind contractele part-time.

IONUT MOSTEANU: Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu trebuie sa plece acasa

Vicepresedintele USR, Ionut Mosteanu, a afirmat ca, in cazul in care un singur om si-a pierdut locul de munca din cauza masurii de supraimpozitare a contractelor part-time gandite de PSD si PNL, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu trebuie sa plece acasa.

BNS, despre concedierile masive, dupa suprataxarea angajatilor cu part-time: Guvernele Romaniei trag cu tunul in vrabii

Sindicatele critica virulent modificarea Codului fiscal prin supraimpozitarea contractelor part-time. Dumitru Costin, presedintele BNS sustine ca desi foarte multe dintre ele sunt contracte `la gri`, Guvernul nu a fost capabil sa gaseasca solutiile adecvate: Reactia BNS, dupa supraimpozitarea contractelor part-time in momentul in care Guvernul a facut acele modificari de Cod fiscal, atat pe part-time-uri, cat si pe micro-intreprinderi, a luat aceste decizii in principal din cauza faptului ca foarte multe dintre ele sunt contracte la gri, cum sunt ele numite.

Primele concedieri, dupa suprataxarea angajatilor cu part-time: 50.000 de contracte, desfiintate. BNS: Guvernele Romaniei trag cu tunul in vrabii

Se fac primele concedieri dupa suprataxarea contractelor part-time, de la 1 august, masura decisa de guvern.

in timp ce Europa stinge lumina, Romania baga degetele in priza

Numarul contractelor part time anulate va trece usor peste jumatate de milion, cu consecinte in plan social si economic atat pentru cetatenii care si-au pierdut jobul, cat si pentru agentii economici ramasi fara o parte din resursele umane pe o piata a fortei de munca si asa deficitara. O alta consecinta grava a noilor masuri guvernamentale va fi si cresterea numarului de romani plecati din tara, in special a tinerilor cu forta de munca.

FLORIN CITU: Peste 100.000 de persoane au ramas fara loc de munca, dupa supraimpozitarea contractelor part-time

Florin Citu a declarat ca, asa cum a avertizat, peste 100. 000 de persoane au ramas fara un loc de munca dupa ce a fost reintrodusa supraimpozitarea contractelor part-time.

Peste 100.000 de contracte part-time desfiintate in Romania in ultimele trei zile din cauza noului Cod Fiscal

Peste 100. 000 de romani au ramas fara locuri de munca in ultimele trei zile. Din cauza noilor reglementari ale Codului Fiscal, antreprenorii au fost nevoiti sa desfiinteze contractele part-time pentru ca taxele sunt prea mari.

Peste 100.000 de contracte part-time, desfiintate in ultima saptamana din cauza deciziei Guvernului Ciuca de a suprataxa acest tip de contracte

Peste 100. 000 de contracte part-time au fost desfiintate in ultima saptamana, o consecinta a deciziei Guvernului Ciuca de a supraimpozita aceste contracte. De altfel, specialistii au avertizat ca o crestere a taxarii nu va face decat ca angajatii part-time sa fie concediati ori contractele lor sa treaca in economia subterana. Asta inseamna mai multa munca la negru, adica si mai putini bani la bugetul de stat, adica exact opusul a ceea ce si-a propus guvernarea PSD PNL UDMR. Nici nu e o surpriza, caci supraimpozitarea a fost impusa si in timpul lui Dragnea. Liberalii si-au facut atunci un titlu de glorie din eliminarea acestei masuri, dar acum nu au avut nicio problema sa fie impusa iar.

PNL vine cu propria varianta de crestere a pensiilor. Pensionarii care s-ar putea bucura in curand de mai multi bani

Sedinta cruciala la PNL, in aceasta seara. Conducerea liberala a pus sub lupa masurile care au fost lansate de PSD, unele aprobate de Guvern, cum ar fi impozitarea contractelor part-time, dar si subiectul pensiilor. Iar aici PNL vine cu propria varianta de majorare.

SONDAJ IMM-urile anunta disponibilizari, din cauza schimbarii impozitarii contractelor part-time

Masura taxarii contractelor de munca part-time la nivelul contractelor pe o perioada normata de opt ore, care a intrat in vigoare de ieri, 1 august, a afectat aproape jumatate din intreprinderile mici si mijlocii din tara noastra, conform unui sondaj realizat de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR), realizat in cursul saptamanii trecute pe un esantion reprezentativ de 1179 respondenti.

Unele IMM-uri vor renunta la toti angajatii part-time in contextul modificarilor fiscale. Ce arata un sondaj despre impactul noilor masuri adoptate de Guvern (DOC)

Aproape 60% dintre respondentii unui studiu realizat de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR) sustin ca vor face concendieri in randul angajatilor part-time, in contextul noilor masuri fiscale pe care le-a adoptat Guvernul. Cercetarea a fost realizata in perioada 25-28 iulie si cuprinde 1. 179 de respondenti din toate cele patru categorii de intreprinderi din sectorul IMM-urilor.

Supraimpozitarea contractelor part-time a intrat in vigoare. Adrian Negrescu: E o decizie fara cap si fara coada. Daca pana acum la o ora de activitate plateai 119 lei taxe, de acum achiti 1.083 de lei (VIDEO)

Din 1 august, la contractele de munca part-time, indiferent ca vorbim de o ora sau sapte ore pe zi, contributiile la sanatate si pensii nu vor fi platite ca in prezent la valoarea orelor muncite efectiv, ci raportandu-se la salariul minim brut pe economie, pentru un contract cu norma intreaga, respectiv 2. 550 lei.

Angajatii part-time vor fi primii concediati. Jumatate din firmele care vor face concedieri vor renunta la ei

Aproape jumatate 47,7%) dintre angajatorii care vor face concedieri in perioada urmatoare vor renunta la toti angajatii part-time, potrivit unui sondaj intocmit de Consiliul IMM-urilor CNIPMMR), privind impactul noilor masuri fiscale adoptate de Guvern.

Sute de mii de romani ar putea fi concediati! Care sunt angajatii in pericol

Deja se anunta primele concedieri in Romania! Sute de mii de romani, printre care bone, femei care fac curatenie sau gradinari, IT-isti, jurnalisti, ar putea sa aiba venituri mai mici sau chiar sa fie concediati, dupa ce guvernul a decis ca de astazi, pentru contractele part-time, sa se plateasca contributii si impozit la nivelul salariului minim.

actualitate, 10:16

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock
Confidenţialitate | Contact Sitemap
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1486 seconds )