Libnet.ro
UNICEF

15:01

Pastilele Iodura

Libnet Ro
Romanii nu au luat cu asalt farmaciile pentru a achizitiona iodura de potasiu Doar 5% dintre cei eligibili au cerut reteta pana acum

Romanii nu au luat cu asalt farmaciile pentru a achizitiona iodura de potasiu Doar 5% dintre cei eligibili au cerut reteta pana acum

Cu razboiul la granita, dar si cu pericolul unui accident nuclear la cativa kilometri de tara, romanii nu se inghesuie sa ridice iodura de potasiu din farmacii, desi aceasta este gratuita, iar ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat persoanele eligibile sa nu ma stea pe ganduri si sa aiba pastilele inca de pe acum, pentru a putea sa le ia imeidat, in cazul unui incident.

Doar 3% din romani au ridicat pastilele de iod pe care Rafila a dat 6 milioane de euro

In lunile iulie si august 215. 616 romani si-au luat de la farmacie comprimatele de iodura de potasiu, potrivit ministrului sanatatii Alexandru Rafila, citat de news. ro. Luna trecuta, au fost distribuite 376. 892 de comprimate de iodura de potasiu, fata de 2. 175 in iulie, si ca 214. 385 de oameni le-au primit, fata de numai 1. 231 in iulie. Aproximativ 7 milioane de romani ar trebui sa mearga spre farmaciile aflate in lista oficiala a Ministerului Sanatatii pentru a le ridica.

ALEXANDRU RAFILA: Peste 200.000 de romani si-au ridicat pastilele de iod in august

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca in august au fost distribuite 376. 892 de comprimate de iodura de potasiu, fata de 2. 175 in iulie, si ca 214. 385 de oameni le-au primit, fata de numai 1. 231 in luna trecuta.

Alexandru Rafila, nou indemn ca oamenii sa ridice pastilele de iodura de potasiu: Suntem la granita cu un stat aflat in razboi

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat, din nou, oamenii sa mearga la medicul de familie si sa ridice pastilele de iodura de potasiu. El a recunoscut ca nu a existat prea mult.

Ministrul Sanatatii: Prezentarea la farmacie fara prescriptie face imposibila eliberarea pastilelor de iod

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, aminteste ca pastilele de iodura de potasiu nu trebuie administrate preventiv, ci doar in cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear.

Ce termen de valabilitate au pastilele de iodura de potasiu. Vestea de ultim moment pentru romani

Ce termen de valabilitate au pastilele de iodura de potasiu. Vestea de ultim moment pentru romani. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat populatia sub 40 de ani sa mearga cat mai rapid la medicul de familie pentru a li se inmana reteta cu care isi pot lua gratuit pastilele cu iodura de potasiu din farmacii.

Ministrul Rafila, prima reactie dupa scandalul pastilelor cu iod: Noi am incercat sa informam, nu sa inducem panica

Romanii de pana la 40 de ani au fost indemnati de catre ministrul Sanatatii AlexandruRafilasa ridice prescriptia pentru pastilele de iodura de potasiu cat mai repede. Asta nu inseamna ca maine, inseamna un interval de cateva saptamani, a spus ministrul, marti seara, la Antena 3.

indemnul lui Alexandru Rafila a creat rapid panica printre romani |Medic de familie: Ne intreaba pacientii daca va fi un incident nuclear!

Este panica in randul romanilor dupa ce ministrul Sanatatii le-a transmis sa se prezinte cat mai repede la medicul de familie, sa isi ia retetele pentru pastilele cu iodura de potasiu. Unii pacienti au crezut ca este iminent un incident nuclear, prin urmare au inceput sa-si sune disperati medicii de familie.

Tudor Ciuhodaru atrage atentia romanilor panicati: Nu va ganditi la iodura de potasiu cala un fel de platosacare ne protejeaza de toate radiatiile

Ministrul Sanatatii i-a indemnat pe romanii sub 40 de ani sa mearga repede sa-si ridice pastilele de iodura de potasiu de la farmacii. Acest anunt a semanat panica in randul populatiei, iar medicii de familie sunt asaltati de telefoane.

Ce a facut Romania cu un milion din pastilele de iodura de potasiu, comandate in caz de incident nuclear

Autoritatile romane au comandat zeci de milioane de pastile de iodura de potasiu, menita sa ajute populatia sa se protejeze in cazul unui incident nuclear.

Medicii de familie cer Ministerului Sanatatii si STS crearea unui site in baza caruia farmaciile sa elibereze iod: Dureaza maximum o ora

Medicii de familie solicita Ministerului Sanatatii sa creeze, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, un site pe care farmaciile sa poata verifica daca pe un CNP s-a mai eliberat deja iodura de potasiu, pentru ca persoanele care doresc sa isi ridice pastilele de iod de la farmacie sa nu mai fie nevoite sa treaca mai intai pe la medicul de familie, pentru prescriptie medicala.

Numarul celor care s-au prezentat in farmacii pentru a li se distribui iodura de potasiu este redus

O singura persoana a venit la farmacie in luna iulie, in judetul Ilfov, sa ridice pastilele de iod. Datele stranse pana acum arata ca in Capitala au fost eliberate 302 comprimate pentru 172 de pacienti. 15 tablete au fost date in Suceava, 25 in Timis, 10 in Galati, 96 in Iasi.

Ce este iodura de potasiu si cum ajuta aceasta in caz de radiatii

Ce este iodura de potasiu? in ultima vreme se vorbeste din ce in ce mai mult de pastilele de iod. Dar, nu toata lumea stie ce este iodura de potasiu si cum ajuta aceasta in caz de radiatii. Iodura de potasiu poate asigura o protectie importanta pentru un organ impotriva radiatiilor datorate unui singur radionuclid.

Motivul pentru care pastilele cu iod nu sunt recomandate celor peste 40 de ani. Tudor Ciuhodaru: Si sub 40 de ani puteti avea efecte secundare!

Declaratiile lui Alexandru Rafila privind administrarea pastilelor de iod creeaza panica printre romani. Speriati de un posibil accident nuclear, oamenii au inceput sa sune la medicii de familie. Ministrul Sanatatii i-a indemnat pe romanii sub 40 de ani sa mearga repede sa-si ridice pastilele de iodura de potasiu de la farmacii.

Medicii de familie reclama ca oamenii suna non-stop la cabinete dupa declaratia ministrului Sanatatii privind pastilele cu iod

Raluca Zoitanu, presedintele Federatiei Asociatiilor medicilor de familie a declarat ca aceasta situatie de isterie pentru distribuirea pastilelor de iod a fost creata deoarece mesajul Ministerului Sanatatii a fost foarte prost. Ea le-a transmis oamenilor ca vor primi retetele pentru iodura de potasiu, dar nu imediat.

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iod

Ministerul Sanatatii a publicat lista cu cele aproximativ 2. 500 de farmacii din toata tara de unde pot fi ridicate pastilele de iodura de potasiu. Mai intai trebuie sa treceti insa pe la medicul de familie, pentru prescriptia medicala in baza careia vi se pot elibera pastilele de iod.

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iod. De ce iodul nu este recomandat persoanelor cu varsta peste 40 de ani

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iodura de potasiu a fost publicata de Ministerul Sanatatii - este vorba despre aproximativ 2. 500 de farmacii din toata tara. Mai intai trebuie sa treceti insa pe la medicul de familie, pentru prescriptia medicala in baza careia vi se pot elibera pastilele de iod.

Un medic de familie il acuza pe ministrul Sanatatii de iresponsabilitate privind indemnul cu pastilele de iod: Mi-a blocat activitatea |Ce mesaj ii transmite

Doua ore am ramas la cabinet astazi peste programul obisnuit din cauza indemnului ministrului Rafila, care mi-a blocat activitatea, pur si simplu, spune un medic de familie din Capitala care il acuza de iresponsabilitate pe ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care, astazi, a indemnat romanii sa mearga sa ridice prescriptia pentru pastilele de iodura de potasiu cat mai repede.

De ce indeamna Rafila pe toata lumea sa isi ridice pastilele de iod de la farmacie. Esecul rasunator al marelui sau proiect ca ministru al Sanatatii

Alexandru Rafila a indemnat luni pe toata lumea sa mearga cat mai repede la medicul de familie pentru prescriptia medicala pentru pastilele de iodura de potasiu, pe care sa le ridice apoi de la cea mai apropiata farmacie. Milioane de pastile de iod asteapta sa fie ridicate gratuit de romanii cu varsta sub 40 de ani din aproximativ 2. 500 de farmacii din toata tara, spune ministrul Sanatatii, care admite insa ca lumea nu a fost foarte interesata.

Medicii de familie: Retetele pentru pastilele de iod nu pot fi trimise pe Whatsapp. Necesita prezenta in cabinet

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie a reactionat dupa ce ministrul Sanatatii a reluat apelul ca cei sub 40 de ani sa isi ridice pastilele de iod, puse la dispozitie gratuit de stat.

actualitate, 15:01

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1474 seconds )