Libnet.ro
UNICEF

17:30

Pensiilor Parlamentarilor

Libnet Ro
Numarul pensionarilor speciali din Parlament va creste pana dupa 2050. Statul, pus sa plateasca si restantele din 2021 si 2023

Numarul pensionarilor speciali din Parlament va creste pana dupa 2050. Statul, pus sa plateasca si restantele din 2021 si 2023

Inconsecventa parlamentarilor va pune statul la costuri suplimentare pe termen lung, pentru plata pensiilor alesilor din legislativ, unde ultima persoana va putea cere acest drept dupa anul 2055.

Motivare. Cum explica magistratii CCR repunerea in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ramane o usa deschisa pentru noi beneficiari

CCR a publicat motivarea in ceea ce priveste repunerea in plata a pensiilor speciale ale fostilor parlamentari, care in luna iunie, cand a fost adoptata eliminarea acestor beneficii, erau primite peste 800 de fosti deputati si senatori.

Ce urmeaza dupa decizia CCR de repunere in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cele mai mari depasesc 15.000 de lei

CCR a hotarat ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e posibila doar pentru viitor, asa ca fostii deputati si senatori, cu cel putin un mandat terminat pana in iunie 2023, le vor primi in continuare, abrogarea fiind neconstitutionala. Pentru urmatorul pas Coalitia asteapta motivarea.

USR propune o reducere drastica a pensiilor speciale

Deputatul USR Cristian Seidler a propus miercuri ca valoarea pensiilor speciale ale parlamentarilor sa fie 25% din pensia minima. Pentru ca, din pacate, Curtea Constitutionala spune ca trebuie sa pastram in plata pensii speciale ale parlamentarilor, care sunt in medie la valoarea de 5. 500 de lei, ramanand fideli ideii de taiere a pensiilor speciale, USR .

Judecatorii CCR au dispus ca anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplica celor cu cel putin un mandat complet inainte de intrarea in vigoare a legii 1922023

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) au decis, marti, cu unanimitate de voturi, ca anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplica celor cu cel putin un mandat complet inainte de intrarea in vigoare a legii 1922023, potrivit jurnalul. ro. A admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I din Legea nr. 1922023 pentru abrogarea capitolului XI .

Drula (USR): Sinistra decizia CCR privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Noua nomenclatura a capturat institutiile si am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat si autoritar

Catalin Drula, presedintele USR, a catalogat drept sinistra hotararea Curtii Constitutionale, care a stabilit ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstitutionala in cazul celor care deja primesc aceste pensii. Drula a remarcat faptul ca institutii care ar trebui sa protejeze drepturile omului si democratia au ajuns ele insele sa instituie nedreptatea si ca, usor-usor, noua nomenclatura a capturat institutiile Romaniei si am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat si autoritar.

CCR: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca abrogarea pensiilor fostilor parlamentari este neconstitutionala, precizand ca, prin retragerea si eliminarea normativa a indemnizatiei pentru limita de varsta in privinta acestor destinatari ai dreptului legal, a fost afectata integritatea si substanta unui drept legal dobandit in considerarea mandatului deja exercitat si s-a creat o insecuritate juridica vadita. Astfel, Curtea a constatat incalcarea dispozitiilor constitutionale privind principiile statului de drept si al securitatii juridice, privind neretroactivitatea legii si dreptul de proprietate privata.

Curtea Constitutionala: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstitutionala in cazul celor care deja primesc aceste pensii (VIDEO)

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a stabilit ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala in cazul celor care deja incasau aceste pensii la momentul intrarii in vigoare a legii de desfiintare. Jurnalista B1 TV Ioana Constantin a precizat, in emisiunea Politica Zilei, ca fostii parlamentari care nu si-au mai incasat aceste privilegii dupa adoptarea legii de desfiintare isi vor primi banii din urma.

Fostii parlamentari raman cu pensiile speciale. Cu ce nuante vine CCR

Curtea Constitutionala a anuntat, marti, ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala, in cazul celor care deja aveau dreptul si o primeau in momentul intrarii in vigoare a noii legi de taiere a acestora.

Diana Stoica (USR), despre noua lege a pensiilor, privind varsta de pensionare: Mi se pare o bataie de joc. intr-o tara in care stii ca ai cea mai mare mortalitate prevenibila din Europa, cea mai mica speranta de viata, sa vii sa introduci acest factor (V

Deputata USR, Diana Stoica, a comentat in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin, masurile luate de Guvernul Romaniei privind varsta de pensionare si recalcularea pensiilor, care vor intra in vigoare abia la anul, in luna septembrie. Mie mi se pare, in primul rand, o bataie de joc. intr-o tara in care stii ca ai cea mai mare mortalitate prevenibila din Europa, cea mai mica speranta de viata, sa vii sa introduci acest factor ,doar ca sa ai tu un niste metode prin care sa manipulezi ulterior pensiile, pentru ca despre asta vorbim. Cifrele din Romania, din pacate, nu sunt corecte, deci statisticele pe care s-ar putea baza o astfel de metoda de calcul ar fi incorecta, pentru ca noi stim cum se fac lucrurile, din pacate, multe tratamente medicale, cum se acorda diagnosticele pentru a putea avea decontare de la CAS. Deci e o intreaga problema cu acuratetea datelor. Pe partea de timing, ca sa zic asa, e clar ca ne amagesc si ii amagesc, in primul rand, pe pensionari, ca vor intra in vigoare cu cateva luni inainte de alegerile parlamentarilor, practic.

Reforma pensiilor speciale, din nou in Parlament. Cand ar urma sa treaca de votul parlamentarilor

In urma cu trei saptamani, oficialii din Comisia Europeana le-au transmis ministrilor Guvernului Ciolacu mai multe conditii privind modul cum sa modifice legea pensiilor speciale.

fanatik.ro: Cat a economisit Parlamentul prin taierea pensiilor fostilor deputati si senatori. Numarul beneficiarilor crescuse mult in ultimii ani

De la 1 iulie a intrat in vigoare Legea 1922023 prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputatilor si senatorilor legate de pensiile fostilor parlamentari. Desi in ultimii ani nu au mai fost majorate salariile parlamentarilor aflati in exercitiu, in functie de care sunt calculate si pensiilor fostilor alesi, numarul acestora a crescut constant.

Legea pensiilor speciale strica vacanta parlamentarilor. Sesiunea extraordinara, confirmata de Ciolacu, dupa lovitura de la CCR

Marcel Ciolacu ii intoarce pe parlamentari la munca pentru a modifica legea pensiilor speciale in acord cu obiectiile CCR. Premierul Romaniei a convocat Parlamentul in sesiune extraordinara.

De ce legea privind eliminarea pensiilor speciale ar putea fi considerata neconstitutionala. Augustin Zegrean: Nu poti sa spui ca o lege intra in vigoare pe articole pe ani

Fostul judecator CCR si presedinte al Curtii Augustin Zegrean afirma ca, daca actuala Curte Constitutionala va respecta practica mai veche a CCR, legea pensiilor speciale nu va trece de controlul de constitutionalitate pentru ca legea aprobata astazi in Parlament nu are nicio legatura cu tehnica legislativa. Nu poti sa spui ca o lege intra in vigoare pe articole pe ani. Legea nu poate sa intre in vigoare pe rand, fiecare cand vrea el. Totodata, in ceea ce priveste legea privind eliminarea pensiilor parlamentarilor, Zegrean a spus ca se asteapta ca pensionarii din Parlament sa atace legea in justitie, relateaza News. ro.

Este oficial: Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost promulgata de Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, noteaza Agerpres.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, promulgata de Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor, arata decretele semnate miercuri de seful statului si transmise de Administratia Prezidentiala. Klaus Iohannis a promulgat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor .

Dispar oficial pensiile speciale ale parlamentarilor! Klaus Iohannis a promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede eliminarea pensiilor parlamentarilor.

Iohannis a promulgat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Presedintele Romaniei a promulgat legea prin care se elimina pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege a fost adoptat miercuri cu o majoritate covarsitoare in Parlament.

Eliminarea pensiilor parlamentarilor incaiera liderii Coalitiei

Mai multi alesi ai PNL si PSD s-au atacat si ironizat dupa adoptarea eliminarii pensiilor speciale ale parlamentarilor, care a trecut de legislativ cu un vot covarsitor.

Parlamentarii raman fara pensia speciala

841 de fosti si actuali senatori si deputati beneficiaza de indemnizatia respectiva * Valoarea ei se situeaza intre 2200 lei si peste 12. 000 lei in functie de numarul mandatelor avute de fiecare dintre beneficiari * Bugetul alocat in 2023 pentru plata pensiilor parlamentarilor se ridica la 55 milioane lei Plenul Parlamentului a adoptat - cu 382 voturi pentru si 3 abtineri, iar 3 parlamentari au fost prezenti si nu au votat - proiectul de lege privind desfiintarea indemnizatiei speciale a senatorilor si deputatilor pe care acestia o primeau la finalul mandatului, asa numita pensie speciala.

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2307 seconds )