Libnet.ro
UNICEF

07:30

Placinta Dobrogeana

Libnet Ro
Romania are 11 produse protejate in UE Italia conduce topul cu 317 produse

Romania are 11 produse protejate in UE Italia conduce topul cu 317 produse

Dupa ce placinta dobrogeana a primit aprobarea din partea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicatie geografica protejata IGP), Romania a ajuns la 11 astfel de produse protejate la nivelul UE. Sunt de trei ori mai putine astfel de alimente decat Polonia sau Ungaria, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Delicatesa dobrogeana care a primit recunoastere din partea Comisiei Europene. Lupta s-a dat cu Bulgaria

Placinta Dobrogeana a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicatie geografica protejata IGP). Bulgaria s-a opus, insa a pierdut.

Romania a obtinut recunoasterea europeana a produsului Placinta Dobrogeana

Romania a obtinut recunoasterea europeana cu Indicatie Geografica Protejata IGP) a produsului Placinta Dobrogeana, a anuntat Comisia Europeana. Cererea Romaniei de inregistrare a denumirii Placinta dobrogeana ca indicatie geografica protejata a fost publicata in 29 martie 2023 in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. La 27 aprilie 2021, Comisia a primit din partea Bulgariei actul de .

Placinta dobrogeana, produs romanesc protejat de UE ca indicatie geografica

Comisia Europeana a aprobat joi o noua indicatie geografica protejata IGP) pentru Romania Placinta dobrogeana. Placinta dobrogeana este un produs de patiserie fabricat in regiunea Dobrogea din sud-estul Romaniei. Ea se prepara cu foi de aluat intinse si umplute cu branza telemea sarata, amestecata cu cas si cu oua. Foile de aluat umplute se ruleaza, se incretesc si se aranjeaza in forma de spirala in tavi rotunde. Foile se intind si se usuca pana cand devin foarte subtiri, translucide, elastice si putin lucioase, caracteristici pe care numai localnicii din regiunea respectiva le cunosc.

Placinta dobrogeana, produs romanesc protejat de UE ca indicatie geografica

Placinta dobrogeana, produs romanesc protejat de UE ca indicatie geografica.

Placinta dobrogeana, reteta bunicii. Ce trebuie sa faci pentru o crusta crocanta si rumena

Placinta dobrogeana, reteta bunicii. Tu stii ce sa faci pentru a te bucura de o crusta crocanta si rumena a desertului? Playtech Stiri iti explica trei secrete de care ar trebui sa tii cont, daca vrei ca toata lumea sa se ridice multumita de la masa. Urmarind indicatiile din materialul de astazi, este imposibil sa .

Romania a obtinut recunoasterea europeana pentru Placinta Dobrogeana |Lista produselor romanesti cu indicatie geografica protejata

Romania a obtinut recunoasterea europeana cu Indicatie Geografica Protejata IGP) a produsului Placinta Dobrogeana, a anuntat Comisia Europeana. inregistrarea a fost publicata astazi, 30 martie, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Tara noastra a castigat meciul placintelor cu Bulgaria

Meciul dintre Romania si Bulgaria cu Placinta Dobrogeana la mijlocul terenului a fost castigat de tara noastra. Partida a fost aprig disputata, fara goluri in aluat, dar cu multe faze incinse la nivelul umpluturii, iar dupa doi ani de prelungiri, echipa mai buna a reusit sa se impuna.

Placinta Dobrogeana, recunoscuta ca produs romanesc la nivel european. Bulgaria va avea dreptul de a folosi denumirea doar la nivel local

Placinta Dobrogeana urmeaza sa fie recunoscuta la nivelul UE ca produs romanesc cu indicatie geografica protejata IGP), anunta europarlamentarul roman Dan Motreanu.

Romania a castigat in fata Bulgariei: Placinta dobrogeana este, dupa doi ani de lupta, romaneasca

Romania va primi recunoasterea europeana prin inregistrarea produsului Placinta Dobrogeana IGP si publicarea acestuia in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, cu toate drepturile, pe termen nelimitat. Opozitia Bulgariei avea la baza istoria comuna a regiunii Dobrogea Bulgaria va primi dreptul de a folosi denumirea, dar numai la nivel local, in regiunea de la sudul judetului Constanta si fara recunoastere IGP, cu caractere chirilice sau latine Dobrudzhanka banitsa pentru o perioada de 10 ani, desi initial ceruse 15 ani.

Placinta Dobrogeana, produsul cu care Romania a castigat in fata Bulgariei

Romania a castigat in fata Bulgariei recunoasterea europeana cu Indicatie Geografica Protejata a produsului Placinta Dobrogeana, dupa aproape doi ani de lupta cu vecinii de la sud de Dunare.

Romania castiga recunoasterea europeana a produsului Placinta Dobrogeana, dupa ani de dispute cu Bulgaria

Romania castiga in fata Bulgariei recunoasterea europeana cu Indicatie Geografica Protejata IGP) a produsului Placinta Dobrogeana, dupa aproape doi ani de opozitie hotarata si sustinuta din partea vecinilor de la sud de Dunare.

La placinte, inainte: Romania a castigat recunoasterea europeana a Placintei Dobrogene, in fata Bulgariei

Romania castiga in fata Bulgariei recunoasterea europeana cu Indicatie Geografica Protejata IGP) a produsului Placinta Dobrogeana, dupa aproape doi ani de opozitie hotarata si sustinuta din partea vecinilor de la sud de Dunare.

Reteta traditionala de placinta dobrogeana. Ingredientul care nu are voie sa lipseasca

Daca nu stii cu ce sa-ti incanti invitatii la desert, afla ca placinta e unul din preparatele cu care cu siguranta nu poti sa dai gres. Este pe placul tuturor, se face foarte simplu si secretul sta in alegerea unor ingrediente calitative. Exista unul care nu trebuie sa lipseasca din preparatul tau. Reteta traditionala pentru .

Cum sa prepari acasa rapid si usor placinta dobrogeana. Trebuie neaparat acest tip de branza

Unul dintre produsele care ne aduc aminte de copilarie este placinta dobrogeana. Toti am gustat aceasta placinta acasa la ea sau in alte zone. Gustul acesteia ne impresioneaza de fiecare data cand o savuram. Iata cum se prepara acasa placinta dobrogeana, usor si rapid si ce tip de branza trebuie folosit. Reteta rapida si usoara .

Reteta de placinta dobrogeana, cu gust ca la mama acasa

Ce zici de o placinta, preparata dupa o reteta traditionala dobrogeana, care se face rapid si nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente? Acest deliciu culinar este numai bun de degustat intre mese sau chiar la cina.

Cum se prepara placinta dobrogeana cu branza fiarta in lapte. Secretul asezarii foilor in straturi si lipsa totala a zaharului

Placinta dobrogeana este unul din cele mai vechi preparate traditionale romanesti, iesind in evidenta si prin faptul ca nu se foloseste deloc zahar. Preparatul se realizeaza rapid, in doar cateva zeci de minute, iar daca suntem in criza de timp, putem cumpara foile de placinta din comert.

Placinta dobrogeana cu branza dulce si stafide

Fiecare zona a tarii are preparatele ei specifice. A venit randul sud-estului tarii sa ne incante cu celebra placinta dobrogeana cu branza dulce si stafide.

actualitate, 07:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1818 seconds )