Libnet.ro
carturesti.ro

09:15

Platii Ratelor

Libnet Ro
Romanii pot depune cereri de amanare a ratelor. Ce documente sunt necesare?

Romanii pot depune cereri de amanare a ratelor. Ce documente sunt necesare?

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri normele metodologice ale actului normativ care da posibilitatea amanarii platii ratelor pe o perioada de pana la 9 luni. De aceasta masura pot benefica atat persoanelor fizice, cat si firmele afectate de criza, cu conditia sa poata dovedi acest lucru. Ratele se pot amana .

Ministrul de Finante avertizeaza romanii cu credite: Dobanzile la credite vor mai creste. Ce costuri aduce amanarea cu 9 luni la plata ratelor

Amanarea cu 9 luni a platii ratelor nu este o masura pe care sa o faci daca poti sa-ti platesti ratele, deoarece la final trebuie platite ratele si dobanda acumultata, o facilitate fiind doar la beneficiarii programului Prima Casa si Noua Casa la care dobanda nu se capitalizeaza, a atentionat miercuri Ministrul de Finante.

E oficial: Romanii isi pot amana ratele la banci. Anuntul facut de Guvern si care sunt conditiile

Normele metodologice ale actului care da posibilitatea amanarii platii ratelor pe o perioada de pana la noua luni au fost aprobate, miercuri, in sedinta de Guvern, a anuntat ministrul Finantelor Adrian Caciu.

Polonia introduce concediul fata de banci din cauza inflatiei ridicate

Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a promulgat, joi, legea prin care oamenilor care au luat imprumuturi le este permis sa amane cu mai multe luni efectuarea platii ratelor, procedeul fiind numit si concediul fata de banci de presa de la Varsovia, conform Euractiv. Asadar, Concediile fata de creditori ajuta persoanele care au luat credite sa efectueze plata ratelor in termen de mai multe luni, acest fapt fiind si in contextul valului inflationist care a cuprins Polonia si mai multe state din Europa, conform Hotnews. ro. Polonia introduce concediul fata de banci din cauza inflatiei ridicate Mai exact, aceasta lege introduce sansa amanarii platii ratelor la credite pentru 8 luni intre 2022 si 2023 si de asemenea, a fost marita durata altor masuri anti-inflationiste care au fost deja adoptate de catre guvernul Varsoviei. Legea se adreseaza celor care au cumparat apartamente, au construit case, au luat imprumuturi ipotecare si care se confrunta acum cu dobanzi majorate si inflatie ridicata, aflandu-se intr-o situatie dificila, a precizat presedintele Andrzej Duda. Parlamentul din Polonia s-a aratat interesat de aceasta lege, fiind adoptata cu 445 din cele 460 de voturi exprimate. Luna trecuta, in Polonia, inflatia a ajuns la 15,6%. Polonia a luat masuri pentru combaterea inflatiei .

Guvernul a aprobat suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de maximum noua luni

De masura vor putea beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele care intampina dificultati * Dobanzile amanate se vor capitaliza la soldul creditelor si vor fi platite dupa expirarea moratoriului * Firmele se angajeaza sa nu distribuie sau sa plateasca dividende ori sa ramburseze credite catre actionari pe perioada moratoriului Guvernul a adoptat ieri un proiect de ordonanta de urgenta OUG) pentru suspendarea platii ratelor la banci pentru o perioada de maximum 9 luni. Premierul Nicolae Ciuca a facut anuntul adoptarii OUG in debutul sedintei de guvern, acesta precizand ca masura a fost cuprinsa in planul Sprijin pentru Romania convenit de Coalitia PSD-PNL-UDMR in urma cu doua luni. De masura vor putea beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele care intampina dificultati generate de cresterea preturilor.

Ministrul Finantelor, despre capcana amanarii platii ratelor la banci: Orice amanare inseamna ca in final vei plati mai mult

Orice amanare la plata ratelor inseamna ca la final vei plati ce ai amanat plus dobanda care s-a acumulat pe perioada respectiva, deci vei plati mai mult indiferent de nivelul dobanzii, a declarat miercuri ministrul Finantelor, Adrian Caciu, intrebat care ar fi capcanele Ordonantei privind amanarea cu 9 luni de la plata ratelor bancare pentru firme si persoane fizice. Acesta a spus ca solutia este pentru cei care chiar nu isi mai pot plati ratele, pentru restul existand si alte solutii.

Ratele la banca, suspendate 9 luni. Ministrul de Finante nu recomanda tuturor aceasta varianta

Persoanele juridice si persoanele fizice afectate de criza vor putea solicita amanarea platii ratelor la credite pe o perioada de pana la noua luni, insa aceasta masura nu este pentru toata lumea atrage atentia ministrul finantelor, Adrian Caciu. Amanarea este un instrument si nu singura solutie. Este un instrument la indemana celor care chiar au .

Premierul Nicolae Ciuca: Vom aproba astazi suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni. Vor beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele, care intampina greutati generate de cresterea preturilor

Guvernul va adopta miercuri suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni, masura de care pot beneficia atat persoanele fizice cat si firmele care intampina greutati generate de cresterea preturilor, a anuntat premierul Nicolae Ciuca la inceputul sedintei de Guvern. Ratele romanilor vor fi suspendate .

Guvernul aproba suspendarea platii ratelor bancare pentru persoanele aflate in dificultate. Va fi prelungit si programul IMM Invest Plus

Guvernul aproba miercuri suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni pentru persoanele fizice si juridice care intampina greutati generate de cresterea preturilor si a tuturor elementelor care tin de inflatia pe care o resimtim cu totii.

NICOLAE CIUCA: Vom aproba astazi suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul continua cu adoptarea masurilor din pachetul Sprijin pentru Romania, iar in acest sens va fi aprobat un act normativ care vizeaza suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni, masura de care vor beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele, care intampina greutati generate de cresterea preturilor si a tuturor elementelor care tin de inflatia pe care o resimtim cu totii.

Premierul Ciuca: Vom aproba astazi suspendarea platii ratelor bancare pentru 9 luni Care sunt conditiile pentru persoane fizice si firme

Guvernul va adopta miercuri suspendarea platii ratelor bancare pentru o perioada de 9 luni, masura de care pot beneficia atat persoanele fizice cat si firmele care intampina greutati generate de cresterea preturilor, a anuntat premierul Nicolae Ciuca la inceputul sedintei de Guvern.

Noile conditii pentru amanarea ratelor la credite. Invitatia Ministerului Finantelor

Persoanele juridice si persoanele fizice afectate de criza vor putea solicita amanarea platii ratelor la credite pe o perioada de pana la noua luni, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta lansat luni in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

Bancheri: Cei care cer amanarea platii ratelor vor plati sume mai mari. Dobanda se calculeaza si pe perioada suspendarii

Suspendarea platii ratelor nu inseamna ca aceste rate amanate dispar, iar faptul ca aceasta dobanda continua sa se calculeze si pe aceasta perioada de suspendare aduce rate mai mari dupa amanare, sustine Bogdan Neacsu, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor ARB).

Cine si cum isi poate amana plata ratelor la banci. Anuntul ministrului Finantelor

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a vorbit astazi despre amanarea platii ratelor la banci, timp de noua luni, pentru anumite categorii de romani.

Adrian Caciu: Este o amanare de plata a ratelor, nu o scutire. Criteriul principal va fi cresterea cheltuielilor per familie sau a costurilor la utilitati per companie cu 25%. Ordonanta va fi avizata si de BNR (VIDEO)

Amanarea platii ratelor va avea drept criteriu principal cresterea cheltuielilor per famile sau a costurilor la utilitati per companie cu 25%, a explicat ministrul Finantelor Adrian Caciu, la capatul sedintei de Guvern de miercuri. Adrian Caciu, precizari despre masura pentru amanarea platii ratelor .

Caciu, Finante: Criteriul pentru a obtine amanarea platii ratelor la banci este cresterea cheltuielilorfamilie cu 25% Traim cea mai complicata situatie din ultimii 70 de ani

La discutia initiala am spus ca masura privind moratoriul ratelor bancare a ramas in analiza. in ultima sedinta de coalitie s-a decis sa aplicam aceasta masura privind moratoriul. Nu este o masura pentru toata lumea, ci doar pentru cei cu dificultati la plata ratelor. La finalul amanarii acestor rate se va prelungi scadenta. Nu este o scutire, ci o amanare la plata. Criteriul pentru a se califica este cresterea cheltuielilor familie sau a costurilorcompanie cu 25%. Procedura va fi destul de simpla, dar acest lucru s-a agreat cu sistemul bancar. BNR va aviza acest proiect si va emite o metodologie, a spus miercuri ministrul Finantelor, Adrian Caciu, la finalul sedintei de Guvern.

Nicolae Ciuca: Decizia privind amanarea ratelor a fost luata dupa discutii cu guvernatorul BNR si Ministerul de Finante. Detaliile vor fi stabilite prin Ordonanta de Urgenta (VIDEO)

Premierul Nicolae Ciuca, presedintele PNL, a declarat, marti, ca decizia privind amanarea platii ratelor la banci pentru persoanele si companiile care au dificultati financiare a fost luata dupa discutii cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si cu Ministerul de Finante. Detaliile, a precizat Ciuca, urmeaza a fi stabilite printr-o Ordonanta de Urgenta.

Ciuca anunta noile masuri economice pe care le va lua Guvernul: amanarea platii ratelor pentru 9 luni si sprijin financiar pentru pensionari si bugetari, printre acestea

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat pachetul de masuri al Coalitiei, care va fi implementat in urmatoarea perioada, primele masuri fiind luate de la 1 iulie. Si Marcel Ciolacu a venit cu o prezentare a masurilor economice si sociale.

Raspunsul lui Ciuca in cazul amanarii ratelor VIDEO

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, joi, la Alba Iulia, despre o posibila noua decizie de amanare a platii ratelor ca este in analiza si ca a avut o discutie pe aceasta tema si cu guvernatorul BNR. Am avut o astfel de discutie si cu guvernatorul Bancii Nationale, este in analiza. De altfel a mai fost .

ANALISTII AVERTIZEAZA: Atentie la capcana amanarii ratelor bancare!

Coalitia a pus pe hold amanarea platii ratelor * Aurelian Dochia, analist economic: Ma surprinde ideea cum ca amanarea la plata este o facilitate * Gheorghe Piperea, avocat: Principala problema a bancilor, daca se va lua o astfel de masura, o sa fie reprezentata de provizioane * Dragos Cabat: Daca BNR se duce unde trebuie cu dobanzile, atunci ar trebui sa vedem, in cateva luni, ROBOR la 8% * Adrian Vasilescu: Fiecare debitor trebuie sa judece de trei-patru ori inainte de a decide amanarea ratelor Debitorii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa acceseze orice facilitate de amanare la plata a ratelor bancare, sunt de parere analistii consultati de ziarul BURSA.

actualitate, 09:15

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock
Confidenţialitate | Contact Sitemap
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1479 seconds )