Libnet.ro
UNICEF

01:05

Polonia Ungaria

Libnet Ro
Ucraina propune un nou mecanism pentru exportul de cereale catre Bulgaria, Romania, Ungaria, Polonia si Slovacia. O tara se opune

Ucraina propune un nou mecanism pentru exportul de cereale catre Bulgaria, Romania, Ungaria, Polonia si Slovacia. O tara se opune

Intr-un mesaj postat, marti, pe Telegram, seful executivului de la Kiev, Denis Smihal, mentioneaza ca este vorba despre patru grupe de exporturi agricole grau, rapita, floarea soarelui si porumb catre Bulgaria, Romania, Ungaria, Polonia si Slovacia. Denis Smihal nu mentioneaza care este statul care se opune, dar a multumit Bulgarii si Romaniei .

Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia cer mai multe controale privind cerealele ucrainene

Patru tari membre UE din Europa de Est au facut marti un apel catre Comisia Europeana sa sporeasca verificarile de-a lungul culoarelor de solidaritate pentru cerealele ucrainene, scrie Reuters.

Romania conditioneaza cerealele ucrainene la fel cum masoara apa de pe Bastroe. Ucraina si dualitatea mentalitatii de agresor-victima in fostul URSS

In contextul problemelor generate de importul de cereale ucrainene pentru Romania, Polonia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria, strategia de acum a reprezentantilor Romaniei si ai Kievului pare trasa la indigo dupa strategia cu adancirea Canalului Bastroe din primavara.

Polonia l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei pentru a-i transmite un protest ferm fata de declaratiile lui Volodimir Zelenski

Minsterul polonez al afacerilor externe l-a convocat la discutii pe ambasadorul Ucrainei, miercuri, dupa comentariile presedintelui Volodimir Zelenski despre interdictia pusa de polonezi pe importurile de cereale ucrainene, transmite Reuters. Polonia, Ungaria si Slovacia au decis sa extinda interdictia pe importurile de cereale din Ucraina. Romania a anuntat la randul sau ca a reusit sa le blocheze pentru inca 30 de zile, dar a facut acest lucru dupa negocieri cu partea ucraineana.

Bulgaria interzice anumite importuri agricole din Ucraina, in urma protestelor masive ale fermierilor locali

Bulgaria a luat decizia de a opri temporar unele importuri agricole din Ucraina. Decizia a fost luata in urma protestelor fermierilor locali de la inceputul acestei saptamani, care au blocat vamile de la frontiera cu Romania. Guvernul de la Sofia a anuntat initial ca nu va impune restrictii unilaterale la importurile din Ucraina, asa cum au facut Polonia, Ungaria si Slovacia.

Ucraina da in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza restrictiilor impuse importurilor de cereale

Ucraina va da in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza restrictiilor pe care aceste state le-au impus pentru importurile de cereale ucrainene. Asta, dupa ce Comisia Europeana a ridicat restrictiile impuse in luna mai.

Ucraina anunta ca va da in judecata tarile europene care i-au impus embargo pe produsele agricole

Kievul intentioneaza sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia, dupa ce aceste tari au anuntat ca impun unilateral interdictii la importurile agricole din Ucraina.

Ucraina se plange la OMC de interzicerea importurilor de cereale de catre Polonia, Ungaria si Slovacia Romania - interdictie pentru 30 de zile

Ucraina va depune in cateva ore o plangere la Organizatia Mondiala a Comertului cu privire la interzicerea importurilor de cereale din aceasta tara in Polonia, Ungaria si Slovacia, potrivit ministrului adjunct al economiei, Taras Kachka, citat de Bloomberg.

Ucraina vrea sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia fiindca nu le mai primesc cerealele

Ucraina intentioneaza sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza restrictiilor pe care aceste state le-au impus pentru importurile de produse alimentare ucrainene, a declarat reprezentantul pentru comert al Ucrainei, Taras Kachka,.

Ucraina da in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza interdictiilor de import asupra cerealelor

Ucraina intentioneaza sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza interdictiilor impuse produselor agricole ucrainene, a declarat reprezentantul ucrainean pentru comert, Taras Kachka.

Ucraina intentioneaza sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia ca urmare a restrictiilor impuse importului de cereale

Ucraina intentioneaza sa dea in judecata Polonia, Ungaria si Slovacia din cauza restrictiilor pe care aceste state le-au impus pentru importurile de produse alimentare ucrainene, a declarat reprezentantul pentru comert al Ucrainei, Taras Kachka, intr-un interviu publicat luni de Politico si preluat de Reuters.

Surse: Romania blocheaza unilateral importul cerealelor din Ucraina pentru inca 30 de zile, in ciuda deciziei Comisiei Europene

Recent, Comisia Europeana a a pus punct interdictiei introduse de cinci state membre UE, respectiv Bulgaria, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia, de a interzice vanzarile interne de grau, porumb, rapita si seminte de floarea-soarelui provenite din.

Dispute in UE pe tema embargoului impus cerealelor ucrainene. Polonia, Ungaria si Slovenia fac front comun

Ridicarea restrictiilor privind importurile de cereale ucrainene in Uniunea Europeana a starnit dispute, dupa ce Polonia, Ungaria si Slovenia au spus ca vor sa pastreze embargoul.

Comisia Europeana cere de la Polonia, Ungaria si Slovacia sa fie constructive in privinta cerealelor din Ucraina

Comisia Europeana a cerut duminica Poloniei, Ungariei si Slovaciei sa fie constructive, dupa ce acestea au declarat unilateral ca vor continua sa interzica importurile de cereale din Ucraina, informeaza Reuters.

UE indeamna Polonia, Ungaria si Slovacia sa fie tolerante asupra cerealelor ucrainene

Comisia Europeana a facut duminica un apel catre Polonia, Ungaria si Slovacia sa adopte o atitudine constructiva, dupa ce aceste state au anuntat ca, in mod unilateral, vor continua sa interzica importurile de cereale ucrainene, in pofida deciziei Comisie de a pune capat restrictiilor.

Dupa Ungaria si Polonia, Slovacia a prelungit embargoul asupra cerealelor ucrainiene

Dupa Ungaria si Polonia, Slovacia a anuntat vineri prelungirea embargoului asupra cerealelor ucrainene, sfidandComisia Europeana care anuntase anterior incetarea restrictiilor, relateaza AFP. Guvernul slovac a indicat intr-un comunicat ca a decis sa interzica importul lor la nivel national pana la sfarsitul anului. Dupa ce Polonia, Ungaria, Slovacia si Bulgaria au interzis temporar importurile unor produse .

Slovacia restrictioneaza importurile de cereale din Ucraina

Slovacia a anuntat la randul ei, vineri, ca restrictioneaza importurile de cereale din Ucraina, alaturi de Polonia si Ungaria, dupa ce Comisia Europeana a decis sa nu extinda interdictia impusa importurilor in cele cinci state vecine ale Ucrainei din UE, intre care si Romania.

Mai trebuie asigurata protectia agriculturii noastre ca piata strategica sau cumparam totul de la altii?

Romania si Bulgaria fac front comun impotriva fostilor aliati din Grupul celor 5, tarile cosemnatare Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria) ale scrisorii comune.

Reactia Guvernului Romaniei dupa ridicarea interdictiilor pentru exporturile de cereale ucrainene: Asteaptam prezentarea Planului de Actiune cu privire la masurile eficiente de control Polonia, Ungaria si Slovacia prelungesc unilateral restrictiile

Dupa ce Comisia Europeana a decis ridicarea restrictiilor privind comercializarea cerealelor ucrainene, Guvernul Romaniei a transmis ca asteapta din partea Kievului prezentarea Planului de Actiune cu privire la masurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturarii pietei cerealelor din tara noastra. Ucraina s-a angajat sa prezinte aceste masuri pana la finalul zilei de luni, 18 septembrie 2023. Reactia Guvernului Romaniei la decizia Comisiei .

UE ridica restrictiile impuse importurilor de cereale ucrainene. Polonia, Ungaria si Slovacia anunta ca interzic unilateral importurile Care este pozitia Romaniei

Comisia Europeana a declarat vineri ca nu va extinde interdictia privind importurile de cereale ucrainene in cele cinci state UE vecine ale Ucrainei, care urmeaza sa expire vineri. Polonia, Slovacia si Ungaria vor implementa propriile restrictii asupra importurilor de cereale din Ucraina, au declarat vineri guvernele acestor tari, in timp ce Romania a spus ca asteapta masurile Ucrainei si apoi va lua o decizie privind masurile potrivite pentru protejarea fermierilor romani.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2317 seconds )