Libnet.ro
watchshop.ro

01:05

Preturilor Gaze

Libnet Ro
Romania sub socul inflatiei. Consilierul guvernatorului BNR explica cine a produs haosul din piata de consum

Romania sub socul inflatiei. Consilierul guvernatorului BNR explica cine a produs haosul din piata de consum

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat cum a ajuns inflatia o problema complexa la nivel planetar si la ce riscuri se supune Romania in haosul creat in liberalizarea preturilor la energia electrica si la gaze naturale.

Postasul suna de doua ori la usa. Nu cu colindul, ci cu facturile de la electricitate si gaze

Noua lege de plafonare a preturilor gazelor si energiei pentru populatie, votata la sfarsitul lui octombrie, este inca greu de pus in practica de furnizori. Multi romani care nu au primit inca facturile vor primi cel mai probabil doua, in luna decembrie. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE) va majora pretul tarifelor de .

AEI: Romanii vor plati mai mult la gaze si energie electrica in luna decembrie

Legea Plafonarii preturilor la gaz si electricitate, trebuia sa aduca costuri mai mici pentru consumatori incepand cu luna noiembrie 2021, dar, cel putin a 3 oara anul acesta, asteptarile privind costurile cu utilitatile le sunt inselate, considera Dumitru Chisalita, presedintele AEI.

Dan Nica PSD: Grupul SD isi doreste energie la preturi accesibile din surse regenerabile pentru a-i proteja pe cetatenii vulnerabili din statele membre

Seful Delegatiei Romane PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atentia ca, in contextul actual, al exploziei preturilor la energie si gaze, statele membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania, trebuie sa investeasca rapid in energie regenerabila pentru a asigura acces tuturor cetatenilor, in mod special categoriilor vulnerabile.

Vesti proaste pentru romanii care folosesc gaze pentru a se incalzi. Ce se va intampla in viitorul apropiat

Presiunile asupra preturilor la nivel mondial, cum ar fi dificultatile logistice actuale, deficitul de forta de munca si preturile ridicate ale energiei, pun la indoiala opinia conform careia inflatia va fi temporara. Varianta Delta a COVID-19 si blocajele din lantul de aprovizionare au afectat in mod negativ economia mondiala. in multe locuri, in timp ce .

Lucian Croitoru: Preturi si productie- va fi din nou stagflatie ca in anii 1970?

Crestererile pretului la gaze si ale inflatiei din ultima perioada reamintesc de unele evolutii din anii 1970. Atunci, reducerea ofertei de petrol impusa de OPEC in 1973 si revolutia din Iran din februarie 1979 au fost urmate de cresteri ale preturilor petrolului ce s-au reflectat concomitent in reducerea productiei si in cresterea inflatiei. Pentru prima data intr-o lunga perioada de timp, inflatia si ratele somajului cresteau in acelasi timp, scrie Lucian Croitoru pe blogul personal. Fenomenul a fost botezat stagflatie. Va face cresterea din prezent a pretului la gaze sa avem din nou stagflatie? Si cum ar trebui sa procedam de data aceasta?.

Pretul gazelor a crescut cu 11% dupa decizia Germaniei de a suspenda aprobarea Nord Stream 2 in Europa exista riscul unor intreruperi de curent, avertizeaza directorul unui gigant din sectorul energetic

Agentia federala a retelelor din Germania a anuntat ca suspenda temporar procedura de aprobare a transportului de gaze din prin Nord Stream 2, ceea ce a declansat o reactie imediat a preturilor la gaz, care .

carturesti.ro

Zeci de mii de romani raman fara furnizori de gaze. Cum incearca ANRE sa rezolve situatia

Plafonarea preturilor la gazele naturale, impusa de autoritati furnizorilor in scopul de a proteja populatia si micile intreprinderi de scumpirile uriase, s-a dovedit a fi un cutit cu doua taisuri.

Reducerea facturilor la gaze si electricitate mai intarzie

Plafonarea preturilor la gaze si energie a fost o problema solutionata de clasa politica in teorie, dar in practica distribuitorii au o adevarata bataie de cap. Nu toti furnizorii de gaze si energie electrica sunt digitalizati la ultimul standard pentru a aplica reducerile la facturi in timp real, astfel ca multi abia acum cauta solutii.

Livrarile de gaze suplimentare promise de Rusia se lasa asteptate

Dupa doua luni de volatilitate masiva pe pietele europene pentru gaze naturale si calmarea preturilor in ultimele doua saptamani, primul val de frig care va lovi Europa in urmatoarea perioada ar putea aduce noi presiuni pe rezervele energetice ale UE, in conditiile in care Gazprom nu a majorat deloc livrarile de gaze, in ciuda declaratiilor lui Vladimir Putin de luna trecuta.

Tensiune pe piata gazelor. Mai multi furnizori se retrag

Explozia preturilor gazelor pe piata angro, care a majorat costurile de achizitie ale furnziorilor peste nivelul facturat clientilor, incepe sa se simta si pe piata autohtona. Restart Energy a anuntat ca renunta, incepand cu 2022, la activitatea de furnizare de gaze, iar surse din piata ale Profit. ro sustin ca alte 3-4 companii, printre care si Tulcea Gaz, cu peste 15. 000 de clienti, au solicitat, din proprie initiativa, operatorului de transport, Transgaz, rezilierea contractelor de echilibrare si transport, adresandu-se si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) pentru retragerea licentei de furnizare.

Maia Sandu, dupa majorarea tarifelor la gaz: Daca ramanem solidari si avem grija unii de altii, vom trece cu bine peste aceasta perioada dificila

Presedintele Maia Sandu a comentat majorarea preturilor la gazele naturale pentru consumatorii finali, care va fi de circa 11 lei pentru un metru cub. Potrivit Maiei Sandu, cresterea semnificativa a preturilor la gaze pe piata internationala este o povara grea pentru toti, dar mai ales pentru tara noastra, din cauza veniturilor modeste ale majoritatii oamenilor, dar si a ineficientei energetice a economiei noastre.

Scad preturile la gaze in Europa. Vladimir Putin a dat ordinul

Majorarea preturilor la utilitati bantuie nu doar Romania. in schimb, in pragul iernii, cetatenii de pe continent primesc o veste buna. Tarifele gazelor au scazut dupa ce presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis celor de .

Cati bani vor plati romanii pentru gaze din aceasta iarna. Toate detaliile despre cresterea preturilor

Cat vor trebui sa plateasca romanii pentru gaze in acest sezon rece? Iata mai multe detalii despre cresterea preturilor! Ai mai jos tot ce trebuie sa stii despre plafonarea si compensarea facturilor. Detalii despre scumpirea gazelor Guvernul si Parlamentul au luat masuri in directia scumpirilor gazelor din ultimele luni. Unele din ele ne influenteaza direct.

watchshop.ro

CEZ Vanzare anunta suspendarea temporara a facturarii serviciilor de energie electrica si gaze naturale

Pentru aplicarea masurilor de compensare plafonare a preturilor in sistemul informatic, conform cu noile prevederi impuse de Legea 2592021 privind aprobarea OUG 1182021, CEZ Vanzare anunta suspendarea temporara a facturarii serviciilor de energie electrica si gaze naturale. Plafonarea si sau compensarea se vor aplica pentru consumul de energie electrica si sau gaze naturale realizat incepand cu luna noiembrie. Clientii CEZ Vanzare care se incadreaza in prevederile legislative vor primi facturile cu valorile compensate si la preturile plafonate de legislatia in vigoare, a transmis miercuri compania.

Comisia Europeana a demarat investigatii privind manipularea preturilor la electricitate, gaze si certificate de emisii

Comisia Europeana investigheaza daca unele companii au incalcat legislatia din domeniul concurentei, ceea ce ar fi dus la cresterea pretului electricitatii, al gazelor si al certificatelor de emisii de dioxid de carbon, au afirmat, miercuri, surse europene.

Comisia Europeana ancheteaza o posibila manipulare a preturilor la electricitate, gaze si certificate de emisii

Comisia Europeana investigheaza daca unele companii au incalcat legislatia din domeniul concurentei, ceea ce ar fi dus la cresterea pretului electricitatii, al gazelor si al certificatelor de emisii de dioxid de carbon, au afirmat, miercuri, surse europene, potrivit Agerpres.

Inflatia din octombrie s-a apropiat de 8%

Rata anuala a inflatiei in luna octombrie 2021 comparativ cu luna octombrie 2020 este 7,9%, au transmis miercuri oficialii INS, adusa de cresterea preturilor la gaze si la energie. Asa cum BNR mentiona marti, vom asista la o semnificativa inrautatire suplimentara a perspectivei inflatiei. Astfel, rata anuala a inflatiei este asteptata sa-si prelungeasca trendul pronuntat crescator pana spre mijlocul anului viitor, implicit sa urce peste valorile previzionate anterior, in principal ca efect al majorarilor ample anticipate a fi consemnate de preturile produselor energetice in trimestrele IV 2021 si I 2022.

FLORIN CITU: Solicitarile municipiilor pentru subventia la gigacalorie trebuie puse in concordanta cu legea privind plafonarea preturilor

Premierul interimar Florin Citu a declarat ca solicitarile venite de la municipii privind alocari de fonduri pentru subventia la gigacalorie vor trebui puse in concordanta cu legea referitoare la plafonarea preturilor la energie si gaze, pentru a se vedea exact ce sume vor fi alocate de la bugetul de stat, precizand ca, luni, intr-o sedinta de Guvern, va fi discutat si acest subiect.

PSD propune 100 de masuri urgente pentru viitorul Guvern, printre care: plafonarea preturilor la energie si gaze, extinderea testarii, cursuri in clase. SINTEZA

Scopul noului guvern in viziunea PSD este controlul pandemiei prin reducerea numarului de infectari si de decese, scaderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienti), redobandirea increderii cetatenilor in institutiile statului prin realizarea unui parteneriat real intre mediul socio-economic si clasa politica, respectiv autoritati publice) si sustinerea nivelului de trai al romanilor prin adoptarea unor masuri urgente pentru combaterea cresterii preturilor. Asta arata un document obtinut de HotNews care cuprinde 100 de masuri urgente propuse de PSD pentru urmatorul guvern. HotNews a realizat o sinteza a celor mai importante dintre ele.

actualitate, 01:05

carturesti.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)

Horoscop

Horoscop

Zilnic horoscopul tuturor zodiilor. Află despre perioadele zodiilor şi cum te influenţează astrele. Citeşte despre nativii din fiecare zodie.

watchshop.ro
carturesti.ro
 
watchshop.ro
Confidenţialitate | Contact
Copyright © 2012-2021 Libnet.roibNet.ro

( 0,1939 seconds )