Libnet.ro
UNICEF

10:15

Proiectul Offshore

Libnet Ro
Proiectul privind eolienele din Marea Neagra a trecut de Camera Deputatilor Cand vor fi atribuite primele contracte de concesiune

Proiectul privind eolienele din Marea Neagra a trecut de Camera Deputatilor Cand vor fi atribuite primele contracte de concesiune

Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege initiat de catre Ministerul Energiei, a fost aprobat marti de catre Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala. Date ale Bancii Mondiale arata ca Romania are un potential eolian offshore de 76 GW putere instalata, ceea ce inseamna foarte mult - echivalentul a peste 100 de reactoare nucleare de la Cernavoda.

Camera Deputatilor: Proiectul privind energia eoliana offshore a fost adoptat

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul initiat de Guvern care stabileste cadrul legal pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra.

Cristian Busoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei si competitivitatea industriei europene

Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, precizeaza intr-un comunicat de presa ca proiectul de exploatare a gazelor offshore din Marea Neagra se profileaza ca o sursa esentiala de gaz natural pentru Europa. Cristian Busoi, despre proiectul Neptun Deep Acesta subliniaza avantajele multiple pe care proiectul Neptun Deep le aduce Uniunii Europene: de la contributia la tranzitia energetica, la sprijinul pentru sectoarele economice si imbunatatirea competitivitatii.

Senatul a adoptat cadrul legal pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra

Senatul a adoptat, luni, in calitate de prim for sesizat, proiectul de lege initiat de mai multi alesi ai PSD, PNL si UDMR, pentru modificarea art. 469 din Legea 2272015 privind Codul fiscal.

Proiectul de Lege privind energia eoliana offshore, dezbatut in Senat

Senatul a dezbatut, in calitate de prima camera sesizata, Legea privind energia eoliana offshore, a informat Ministerul Energiei.

Hidroelectrica, la un pas sa semneze cu emirii de la Masdar pentru parcuri solare plutitoare si eoliene offshore

Parteneriatul cu compania emirateza Masdar se afla foarte aproape de semnare, urmand sa fie date ultimele aprobari in consiliile de conducere, directorat si supraveghere, dupa care poate fi demarat proiectul, a declarat Borbely Karoly, CEO.

Romania, pas urias pentru productia de energie verde. Guvernul a aprobat proiectul privind energia eoliana offshore

Romania a facut un pas mare in privinta productiei de energie verde. Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind energia eoliana offshore, iar acesta urmeaza sa ajunga la vot in Parlament.

Guvernul a dat unda verde eolienelor offshore

Proiectul de lege a fost trimis Parlamentului, care il va dezbate si aproba in sesiunea care incepe in februarie 2024 *Sebastian Burduja: in anul 2032 vom putea avea in Sistemul Energetic National primul megawatt MW) de energie eoliana produsa in Marea Neagra.

Proiectul de lege despre energia eoliana offshore ajunge in Parlament pentru aprobare

Guvernul a facut un pas important in directia promovarii energiei regenerabile in Romania, prin aprobarea, in sedinta din 21 decembrie, a proiectului Legii privind energia eoliana offshore, care a si fost trimis spre adoptare Parlamentului, informeaza.

Energie verde si ieftina in folosul romanilor |Anuntul facut de Marcel Ciolacu: Avem potential urias

Guvernul aproba, joi, proiectul de lege privind energia eoliana offshore, a anuntat premierul Marcel Ciolacu, in debutul sedintei de guvern.

Legea privind eolienele din Marea Neagra a fost aprobat de Guvern Pana in martie 2025 vor fi stabilite perimetrele care se vor concesiona

Guvernul va discuta in sedinta de joi proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene din Marea Neagra. in actuala varianta a proiectului de lege, cel tarziu la finalul lunii martie 2025, Guvernul va aproba, la propunerea Ministerului Energiei, lista perimetrelor eoliene offshore care pot fi concesionate, definite prin coordonate topogeodezice. UPDATE Proeictul de lege a fost aprobat de Guvern.

Proiectul Neptun Deep inregistreaza progrese importante: peste 80% din valoarea contractelor de executie a fost atribuita

OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, a continuat sa faca progrese semnificative in implementarea proiectului Neptun Deep. Compania a semnat un acord cu o valoare estimata de 325 de milioane de euro1 pentru platforma de foraj semi-submersibila Transocean Barents, pentru o perioada minima de un an si jumatate. in plus, a fost semnat un contract de aproximativ 140 de milioane de euro cu Halliburton Romania pentru servicii integrate de foraj. Acestea se adauga contractului de 1,6 miliarde de euro anuntat anterior cu Saipem pentru instalatiile offshore, precum si altor contracte mai mici.

Curentul din larg: Cand vor aparea primele turbine eoliene in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anuntat ca proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore a fost finalizat si trimis in avizare interministeriala. Potrivit declaratiilor sale, primele centrale eoliene in Marea Neagra ar putea deveni operationale in 2032, relateaza Agerpres. ro. Calendarul pentru implementarea proiectului Ministrul Energiei a explicat ca proiectul de lege a fost finalizat saptamana trecuta si a fost trimis in avizare interministeriala. Acesta a subliniat ca au fost semnate 17 exemplare ale proiectului si ca au avut discutii importante cu Ministerul Mediului, avand in vedere importanta avizului din partea acestui minister.

Burduja: Romania poate avea primele centrale eoliene in Marea Neagra in anul 2032

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, sustine ca a fost finalizat proiectul de lege referitor la exploatarea energiei eoliene offshore, iar tara noastra poate avea primele centrale din anul 2032.

Burduja: Primele centrale eoliene in Marea Neagra le-am putea avea in anul 2032

Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore a fost finalizat saptamana trecuta si a fost trimis in avizare interministeriala, iar primele centrale eoliene in Marea Neagra le-am putea avea in anul 2032, a declarat ministrul Energiei,.

Romania ar trebui sa inceapa la sfarsitul lui 2025 instalarea unor turbine eoliene in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat transmiterea in avizare interministeriala a proiectului de lege privind masurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore. Proiectul de lege a fost supus consultarii publice in perioada 17 iulie 1 septembrie 2023, iar pe data de 28 august 2023 a fost organizata o dezbatere publica. Exploatarea energiei eoliene offshore .

Pasi marunti in procesul de adoptare a legii privind eolienele din Marea Neagra Cum arata forma actualizata a proiectului

Ministerul Energiei a anuntat vineri ca ne aflam cu un pas mai aproape de energie eoliana offshore in Romania. Mai exact, spune ca a transmis in avizare interministeriala proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene din Marea Neagra. insa, este un pas foarte marunt, in conditiile in care trebuia sa fi fost aprobat deja de catre Guvern, ca apoi sa treaca de cele doua camere ale Parlamentului si intr-un final sa ajunga la promulgare.

Legea pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea fi adoptata in decembrie

Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea intra in Guvern in maximum doua saptamani, a declarat luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Transgaz va prelua 15% din actiuni la proiectul terminalului GNL din Grecia

O companie elena care dezvolta proiectul Argo pentru un terminal GNL offshore Volos, a cerut organismului de reglementare al tarii sa aprobe intrarea Transgaz in actionariat cu o participatie de 15%.

Premiera importanta in energia regenerabila: turbina eoliana care face minuni pentru mii de oameni si se plimba

Pentru prima data, eolianul plutitor offshore a fost introdus online ca o noua tehnologie de generare a surselor regenerabile in Spania. Prima turbina eoliana offshore plutitoare a tarii este acum conectata la retea si genereaza energie. Programul pilot se numeste proiectul eolian plutitor DemoSATH, iar turbina sa de 2 megawati MW) furnizeaza acum o energie .

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )