Libnet.ro
UNICEF

01:05

Reducerea Consumului

Libnet Ro
ANALIZA Romania nu a luat nicio masura de reducere a consumului de energie in ultimii ani Ce au facut restul tarilor din UE

ANALIZA Romania nu a luat nicio masura de reducere a consumului de energie in ultimii ani Ce au facut restul tarilor din UE

Romania, Bulgaria si Letonia sunt singurele tari din Uniunea Europeana care nu au luat nicio masura de reducere a consumului de energie in ultimii doi ani, de la izbucnirea crizei din acest sector, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta. in plus, facturile romanilor sunt plafonate pana in 2025 si Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea cu inca un an, astfel ca oamenii nu sunt stimulati sa fie mai eficienti. La nivelul UE, consumul s-a redus cu 20%, in principal prin masuri precum reducerea temperaturii din case si a utilizarii aerului conditionat, dar si prin economii la iluminat.

INTERVIU Mircea Busuioceanu, vicepresedinte al Diviziei de Risc la Raiffeisen Bank: Investim din 2018 in inteligenta artificiala. Progresul in aceasta zona va fi deosebit atat in banking, cat si in economia reala

Raiffeisen Bank Romania a inregistrat o crestere cu 130% a planurilor de investitii, pensii facultative si asigurari de viata cu componenta de economisire, dar si garantii record din partea Fondului European de Investitii care permit finantarea IMM-urilor romanesti cu peste 650 milioane euro in urmatorii ani. Am discutat cu Mircea Busuioceanu, vicepresedinte al Diviziei de Risc, despre motivele din spatele acestor cresteri, despre modul in care banca sustine economia reala prin creditarea corporatiilor si a IMM-urilor, despre pasii facuti de Raiffeisen pentru a implementa inteligenta artificiala in banking si despre investitiile lor in proiecte care sustine mediul inconjurator: Am finantat multa energie verde, am finantat multe proiecte de eficientizare energetica, pentru ca credem foarte mult in acest tip de generare de energie, dar si in reducerea consumului, ca fiind metode de a proteja mediul, a declarat Mircea Busuioceanu.

BAT Romania lanseaza o noua invitatie pentru dezvoltarea de solutii inovatoare pentru sustenabilitate

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabila a afacerii sale, BAT continua programul Fii furnizor demarat in 2021, cu intentia de a-si dezvolta portofoliul de solutii inovatoare si parteneriate care sa contribuie la materializarea ambitiei companiei de a construi un viitor mai bun. Cele doua directii majore ale editiei 2024 a programului vizeaza dezvoltarea de solutii inovatoare si eficiente pentru reducerea deseurilor si sustinerea economiei circulare, precum si reducerea consumului de apa si reutilizarea apei.

Tamplarie PVC. Alege o solutie inteligenta pentru cresterea nivelului de eco-eficienta a cladirii

Sistemele de tamplarie PVC reprezinta o solutie inteligenta pentru imbunatatirea nivelului de eco-eficienta a cladirilor. Aceasta tehnologie moderna nu numai ca ofera un grad ridicat de izolare termica si eficienta energetica, dar contribuie si la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri. Intr-o lume in care resursele sunt tot mai limitate, iar impactul asupra mediului devine tot mai evident, este esential sa cautam solutii inovatoare si sustenabile in domeniul constructiilor. Sistemele de tamplarie PVC devin tot mai populare datorita beneficiilor semnificative pentru mediu si economie. Potrivit studiilor realizate la nivelul Uniunii Europene, sectorul constructiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile si emiterea de gaze cu efect de sera. Din acest motiv, UE a stabilit o serie de obiective in vederea reducerii poluarii si a consumului de energie din surse fosile. Montarea unor profile PVC care respecta normele nZEB este o strategie utila, care contribuie la atingerea obiectivelor impuse de Uniune. Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice si resursele naturale tot mai limitate si scumpe. In plus, trebuie sa ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building nZEB) pentru toate tipurile de cladiri. Asta inseamna ca energia regenerabila trebuie sa .

Interzicerea centralelor de apartament va afecta puternic Romania Asociatia Energia Inteligenta: Autoritatile trebuie sa ceara o derogare pana in 2050

Romanii vor fi puternic loviti de noile reguli europene privind eliminarea centralelor termice pe gaze, petrol si pacura pana in 2040, in toate statele membre, se arata intr-o analiza a Asociatiei Energia Inteligenta. Parlamentul European a votat marti un pachet legislativ privind reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor, iar printre prevederi se afla interzicerea centralelor de apartament din 2040. Pachetul legislativ afecteaza Romania mai ales in conditiile in care se afla in plina dezvoltare a retelelor de distributie, prin programul Anghel Saligni.

Reducerea consumului de gaze naturale in Romania, impusa de la Bruxelles. De ce este o imposibilitate, de unde vin pretentiile absurde

Parlamentul European adopta noi planuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Eurodeputatii au adoptat marti planuri convenite cu Consiliul UE care vor contribui la reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor.

Romania, in sens invers fata de restul Europei: Ministrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze Romania isi creste necesarul de gaze

Consiliul ministrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-si reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel putin 15 % fata de consumul mediu de gaze din perioada 1 aprilie 2017 31 martie 2022. Europa se afla deja pe un trend de scadere, masura luata dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Romania, in sens invers fata de restul Europei: Ministrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze Romania isi creste necesarul de gaze

Consiliul ministrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-si reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel putin 15 % fata de consumul mediu de gaze din perioada 1 aprilie 2017 31 martie 2022. Europa se afla deja pe un trend de scadere, masura luata dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Ce inseamna sa fii flexitarian si cu ce ajuta sanatatea pe termen lung

Dieta flexitariana este un stil alimentar semi-vegetarian, adica presupune limitarea consumului de carne, nu excluderea sa, in totalitate. Aceasta dieta pune accent pe includerea unei varietati de alimente cat mai proaspete si mai neprocesate, favorizand proteinele de origine vegetala in detrimentul celor animale. Studiile au demonstrat ca dieta flexitariana poate contribui la reducerea riscului de boli de inima, diabet de tip 2 si chiar unele tipuri de cancer.

Costurile mari de finantare si reducerea consumului cresc numarul de insolvente

Potrivit unui studiu realizat de Coface Romania, din cele 6650 de firme intrate in insolventa anul trecut, 1446 sunt companii din sectorul constructiilor *Expertii Coface Romania afirma ca insolventa este constatata in special la firmele de constructii rezidentiale *Topul insolventelor este completat de companiile din comertul cu amanuntul, comertul cu ridicata si distributie - 1640 de insolvente *Bogdan Nichisoiu, rating manager Coface Romania: Volumele de vanzari in comert vor avea in continuare de suferit din cauza inflatiei de 6-7%.

10 alimente si bauturi care te imbatranesc mai repede si alternativele sanatoase

Toate alimentele si bauturile pe care le consumi pot influenta viteza de imbatranire a organismului. Exista doi factori principali care grabesc procesul de imbatranire al pielii: expunerea la soare si formarea produsilor finali de glicatie avansata AGE). AGE-urile rezulta din reactiile proteinelor sau grasimilor care se combina cu zaharul. Aceste reactii au loc in mod natural in organism, dar pot fi accelerate de consumul excesiv de zahar sau de alti factori, cum ar fi fumatul. Exemple de alimente care pot contine AGE-uri includ produsele prajite, alimentele bogate in zahar, grasimi saturate si proteinele animale gatite la temperaturi ridicate. Reducerea consumului acestor alimente si adoptarea unei diete echilibrate si sanatoase poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Iata alimentele si bauturile pe care ar trebui sa le aveti in vedere:.

Zece sfaturi care ajuta inima sa fie sanatoasa. Ce trebuie sa excluzi din alimentatie: Pot contribui la obezitate

Reducerea consumului de zahar, evitarea alimentelor ultraprocesate si includerea in mesele de zilnice a pestelui gras, semintelor, fructelor, legumelor si folosirea de condimente sunt doar cateva dintre elementele care ne mentin sanatosi.

Robotii ne iau locurile de munca: Un robot alimentat de AI face treaba oamenilor in aceasta ferma VIDEO

Robotii cu inteligenta artificiala Fravebot, dezvoltati de compania omonima cu sediul in Brno, Republica Ceha, sunt in faza de testare in serele familiei Ra283;269;ek din apropierea aceluiasi oras. Robotii care lucreaza in ferma Acesti roboti au revolutionat procesul de recoltare a capsunelor, promovand o agricultura durabila prin reducerea consumului de resurse precum apa, fertilizanti si .

Proprietarii de locuinte din Romania iau masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING in 7 tari, majoritatea proprietarilor de locuinte din Romania, adica 83% dintre cei chestionati, declara ca au luat masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor lor in ultimii 3 ani. Principalele actiuni intreprinse includ imbunatatirea izolatiei termice si reducerea consumului de energie al dispozitivelor. Aceasta tendinta reflecta .

Studiu ING: 83% dintre proprietarii de locuinte din Romania au luat masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING in 7 tari, majoritatea proprietarilor de locuinte din Romania 83% dintre cei chestionati) afirma ca au luat masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor in ultimii 3 ani, in special prin imbunatatirea izolatiei termice si reducerea consumului de energie al dispozitivelor, similar cu raspunsurile agregate in toate cele 7 tari vizate media generala).

Cat de mult scade consumul de energie in UE Polonia este singura tara in care a crescut consumul de energie primara Care este situatia in Romania

Ambitia Uniunii Europene de a reduce semnificativ consumul de energie incepe sa produca efecte. Astfel, potrivit unei analize a Agentiei Europene de Mediu, la nivelul UE, din 2005 si pana in prezent, a fost inregistrata o scadere pronuntata a consumului de energie primara 16%), iar la consumul final de energie, reducerea a fost de 8%, impactul fiind mai mare la nivelul industriei decat la gospodarii. Polonia este singura tara din UE care a avut cresteri, si inca unele importate, atat la consumul de energie primara, cat si la consumul final. UE doreste un ritm de scadere si mai rapid pana in 2023. UE numeste aceste reduceri ca fiind eficienta energetica, insa poate fi si un semn de dezindustrializare a Europei.

UE a decis data de la care centralele termice pe gaz natural vor fi interzise. Masura ii vizeaza inclusiv pe cei care le au deja instalate

S-a ajuns la un acord intre Parlamentul European si Consiliul Europei cu privire la reducerea emisiilor si a consumului de energie ale cladirilor de pe teritoriul Uniunii Europene.

Flanco sustine reducerea consumului energetic si ofera solutii complete de energie verde

Flanco sustine optiunile mai sustenabile si mai economice de alimentare cu energie, oferind la nivel national solutii complete de energie verde.

UE a ajuns la un acord prentru ameliorarea performantei energetice a cladirilor

Comisia Europeana a salutat acordul provizoriu la care au ajuns joi Parlamentul European si Consiliul referitor la reducerea emisiilor si a consumului de energie ale cladirilor in intreaga UE.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2039 seconds )