Libnet.ro
UNICEF

22:15

Securitate Cibernetica

Libnet Ro
DGPI implementeaza proiecte pentru intarirea capabilitatilor institutionale, inclusiv pentru securitate cibernetica

DGPI implementeaza proiecte pentru intarirea capabilitatilor institutionale, inclusiv pentru securitate cibernetica

Directia Generala de Protectie Interna anunta, vineri seara, ca implementarea de proiecte cu finantare externa nerambursabila este o prioritate, scopul consolidarii capabilitatilor institutionale.

O noua metoda de frauda online. Clientii unei banci, posibile tinte |La ce trebuie safim atenti

Tentativa de frauda in numele clientilor BCR. Conducerea bancii impreuna cu Directoratul National de Securitate Cibernetica atrag atentia celor care le folosesc serviciile sa fie foarte atenti la mesajele pe care le primesc.

Noua Zeelanda anunta ca interzice TikTok pe dispozitivele parlamentului, invocand temeri legate de securitate

Noua Zeelanda a anuntat astazi ca va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la reteaua parlamentara, invocand temeri legate de securitatea cibernetica si devenind una dintre tarile care limiteaza utilizarea aplicatiei de partajare a videoclipurilor scurte pe dispozitive guvernamentale.

Ce este legea securitatii cibernetice, cum afecteaza romanii: SRI, semnificativ mai puternic

Legea privind securitatea si apararea cibernetica a Romaniei a fost promulgate de Presedintele Klaus Iohannis. Legea urmeaza sa intre in vigoare. Aceasta lege largeste atributiile SRI, impune conditii discutabile de notificare in cazul breselor de securitate pentru categorii extrem de largi de actori privati si ignora, de multe ori, importanta confidentialitatii. Asadar, de acum incolo, .

Ce este Flipper Zero, gadgetul pentru hackeri care deschide usi, cloneaza cartele si nu numai

Semnalele wireless sunt peste tot. Telefoanele, retelele Wi-Fi si cardurile bancare sunt doar cateva tehnologii care folosesc semnale wireless pentru a comunica. Hacking-ul lor necesita, de obicei, anumite cunostinte de securitate cibernetica, dar cu Flipper Zero este mai simplu. Flipper Zero este un instrument portabil de hacking asemanator unei jucarii. Instrumentul multiplu este comercializat pentru .

Amenintare cibernetica: Oameni pacaliti de o copie a paginii ChatGPT

Specialistii in securitate informatica au descoperit o amenintare cibernetica ce copiaza cunoscuta platforma ChatGPT, cu scopul de a pacali potentiali investitori.

in ce fel profita hackerii de popularitatea ChatGPT - O clona care-ti promite ca faci bani rapid, dar iti vrea datele bancare

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au descoperit o amenintare cibernetica ce copiaza cunoscuta platforma ChatGPT cu scopul de a pacali potentiali investitori. Oamenilor li se promite ca pot castiga mii de dolari pe luna, dar scopul este sa fie pacaliti, prin mai multe etape, sa trimita datele card-ului.

TikTok, un risc major de securitate: inca o tara din Europa vine cu un avertisment important

Inca o tara europeana trage semnale de alarma cu privire la TikTok si la riscul major de securitate la care sunt expusi utilizatorii acestei retele de socializare. Mai exact, biroul national pentru securitate cibernetica si securitatea informatiei NUKIB) din Republica Ceha a declarat recent ca reteaua de socializare chineza TikTok ar prezenta riscuri destul de .

Infractorii deruleaza o campanie de inselatorii folosindu-se de ChatGTP: la ce sa fii atent

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au descoperit o amenintare cibernetica care copiaza cunoscuta platforma ChatGPT cu scopul de a pacali potentiali investitori.

UNbreakable Romania deschide perioada de inscrieri la editia din 2023 a programului

Bit Sentinel, companie specializata in servicii de securitate cibernetica, si Orange Romania lanseaza inscrierile pentru a sasea editie a UNbreakable Romania, un program national complex pentru stimularea si dezvoltarea cunostintelor de securitate cibernetica in randul liceenilor si studentilor pasionati de hacking etic.

Burduja, despre legile Educatiei: Vom avea un set de amendamente, o parte vizeaza zona de securitate cibernetica

Ministrul Cercetarii a anuntat ca institutia pe care o conduce va inainta un set de amendamente la legile educatiei, iar o parte dintre acestea vor viza securitatea cibernetica.

SEBASTIAN BURDUJA: Ne uitam pe legile educatiei si vom avea un set de amendamente, o parte vizeaza zona de securitate cibernetica

Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii va avea un set de amendamente la legile educatiei, iar o parte dintre acestea vor viza securitatea cibernetica, a declarat astazi ministrul Sebastian Burduja.

Suntem la cheremul bunei vointe a Serviciilor. Un expert arata care sunt cele mai toxice prevederi din Legea securitatii cibernetice

Cea mai toxica prevedere din legea securitatii cibernetice, care tocmai a trecut de Curtea Constitutionala, este extinderea domeniului securitatii nationale intr-o zona extrem de larga si neclara) de securitate cibernetica, care mai nou include si propaganda si dezinformarea, a declarat marti pentru HotNews. ro, Bogdan Manolea, jurist specializat in legislatia IT si director excutiv al Asociatiei pentru tehnologie si Internet ApTI).

Start la inventarul solutiilor antivirus din Rusia in institutiile publice din Romania: Ce Ministere si Servicii vor avea acces la date - DOCUMENT

Institutiile publice centrale si locale din Romania trebuie sa comunice in urmatoarele 30 de zile daca si ce solutii antivirus din Rusia folosesc, cati utilizatori ITandC sunt in fiecare organizatie, date ce vor fi transmise catre Ministerul Digitalizarii, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, SRI, MApN, MAI, STS, SPP si ORNISS.

UE a adoptat DORA, un fel de GDPR al sigurantei cibernetice pentru organizatiile din sectorul financiar. Ce presupune noul cadru de reglementare pentru echipele de management?

La finalul anului 2022, actul de reglementare privind rezilienta operationala digitala DORA) a fost publicat in monitorul oficial al Uniunii Europene, intrand in vigoare incepand cu 16 ianuarie 2023. Complexitatea efectelor DORA asupra domeniului sigurantei cibernetice pentru organizatiile din sectorul financiar este comparabila cu ceea ce a insemnat GDPR pentru domeniul protectiei datelor personale. DORA creeaza primul cadru legislativ care armonizeaza masurile de securitate cibernetica si de risc pentru toate entitatile din sectorul financiar, nu doar pentru banci, la nivel european.

Safetech Innovations raporteaza un profit net de 10,2 milioane de lei in 2022

Safetech Innovations BVB: SAFE), companie romaneasca de securitate cibernetica listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu birouri in Bucuresti, Londra si Abu Dhabi, raporteaza o cifra de afaceri, la nivel individual, de 34,9 milioane de lei in 2022, o crestere cu 52% fata de rezultatul din 2021 si un profit net de 10,2 milioane de lei, o apreciere cu 70% comparativ cu 2021.

Atacul hackerilor impotriva TAROM, mai serios decat se credea initial

Atacul informatic, de luni, asupra TAROM a fost unul de anvergura, iar expertii Directoratului National de Securitate Cibernetica DNSC) au lucrat si marti pentru remedierea problemelor aduse de infectarea cu ransomware.

Microsoft Outlook a fost inundat de spam. Anuntul facut de Directoratul National de Securitate Cibernetica

Directoratul National de Securitate Cibernetica DNSC) a anuntat ca Microsoft Outlook a fost inundat de spam din cauza unei probleme a filtrelor de e-mailuri.

Securitatea cibernetica se pastreaza cu UPS-uri inteligente

Bresele de securitate cibernetica realizate prin accesul neautorizat la hardware apar mai des decat am crede. in timp ce industria s-a concentrat in ultimii ani pe software si pe securitatea in cloud, infractorii cibernetici si-au acoperit toate bazele si n-au ezitat sa exploateze si vulnerabilitatile hardware pentru a-si lansa atacurile iar in categoria extinsa denumita generic hardware se includ si sursele de alimentare neintreruptibila UPS).

Incident de securitate cibernetica la TAROM, cauzat de un virus ransomware

Compania TAROM a intampinat luni probleme de securitate din cauza unui virus ransomware care ar fi afectat mai multe fisiere, insa nu si orarul zborurilor. Compania a transmis ca orarul de zbor si sistemul de rezervari de bilete nu au fost afectate.

actualitate, 22:15

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1846 seconds )