Libnet.ro
carturesti.ro

06:45

Securitate Cooperare

Libnet Ro
Moldova a stabilit prioritatile de cooperare cu NATO pentru anii 2022 2023

Moldova a stabilit prioritatile de cooperare cu NATO pentru anii 2022 2023

Autoritatile de la Chisinau isi propun modernizarea sectorului de securitate si aparare in conformitate cu noile evolutii si cerinte ale mediului actual de securitate, pentru a face fata noilor provocari. in context, Cabinetul de Ministri a aprobat Planul Individual de Actiuni al Parteneriatului Republica Moldova NATO IPAP), transmite IPN.

SUA respinge la OSCE santajul Rusiei, ce ameninta cu actiuni daca nu primeste un raspuns constructiv la cererile ei de securitate

SUA a transmis, joi, in urma reuniuni cu Federatia Rusa in cadrul Organizatiei pentru Securitate sau Cooperare in Europa OSCE), ca nu vor accepta santajul Kremlinului si nici cererea privind mentinerea sferelor de influenta, in .

Finalul unei noi runde de negocieri Rusia-Occident: SUA resping santajul Moscovei care ameninta cu actiuni, daca nu primeste garantii de securitate

Statele Unite au transmis joi, dupa o reuniune cu Rusia in cadrul Organizatiei pentru Securitate sau Cooperare in Europa OSCE), ca nu vor accepta santajul Moscovei si nici cererea acesteia de mentinere a sferelor de influenta, in timp ce Rusia a avertizat ca in lipsa unui raspuns constructiv din partea Occidentului asupra cererilor sale privind securitatea europeana va actiona pentru a-si proteja securitatea nationala si a asigura echilibrul strategic, consemneaza agentiile de presa straine citate de Agerpres.

Avertisment dur pentru Europa. Suntem la un pas de razboi

Europa este mai aproape de razboi decat in orice alt moment din ultimii 30 de ani, a atras atentia joi ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, noteaza Agerpres. Declaratia a fost facuta la lansarea presedintiei pe care Polonia o va detine timp de un an la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE). Declaratia .

Iranul subliniaza nevoia de stabilitate si securitate, cu ocazia comemorarii generalului Qassem Soleimani

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucuresti a subliniat nevoia de stabilitate si securitate in regiunea Golfului Persic si in Asia de Vest, prin combaterea violentei si terorismului, si prin asigurarea conditiilor de cooperare intre tari. Mesajul transmis de Ambasada vine cu ocazia celei de-a doua comemorari, de ieri, a asasinarii Generalului Qassem Soleimani, considerat erou .

Romania si Polonia vor colabora pentru solutionarea conflictelor regionale

Romania si Polonia vor colabora pentru solutionarea conflictelor regionale, dupa ce Polonia a preluat conducerea OSCE. La 1 ianuarie 2022, Polonia a preluat presedintia in exrcitiu PiE) a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE). Ministerul Afacerilor Externe MAE) al Romaniei saluta acest moment. Ministerul de Externe al Romaniei isi exprima sprijinul pentru obiectivele .

MAE saluta preluarea de catre Polonia a Presedintiei OSCE

Ministerul Afacerilor Externe saluta preluarea de catre Polonia, de la 1 ianuarie 2022, a Presedintiei-in-Exercitiu PiE) a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), potrivit Agerpres.

watchshop.ro

Seful SRI, despre securitatea europeana: E necesar sa incurajam dezvoltarea unei cooperari mai consistente pe toate dimensiunile de care dispunem

Directorul SRI, Eduard Hellvig, sustine ca, date fiind amenintarile de securitate cu care se confrunta Europa, este necesar ca in perioada urmatoare sa fie dezvoltata o cooperare mai consistenta pe toate dimensiunile institutionale, academice si diplomatice.

Suedia cere o comunicare mai buna in randul membrilor OSCE

Presedintele Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), ministrul de externe suedez Ann Linde, a cerut ieri la Stockholm, o comunicare directa pentru rezolvarea conflictelor in desfasurare, relateaza dpa, citata de Agerpres.

Secretarul de stat american Antony Blinken l-a avertizat pe ministrul rus Serghei Lavrov asupra consecintelor grave pe care le-ar putea suporta Rusia in cazul in care ar invada Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken si omologul sau rus, Serghei Lavrov, au avut o intalnire joi, la Stockholm, pe marginea conferintei anuale a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. Blinken l-a avertizat pe .

LA INTALNIREA CU LAVROV Blinken a transmis Moscovei sa caute o solutie diplomatica la criza cu Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a intalnit astazi, la Stockholm, cu omologul sau rus Serghei Lavrov pe marginea conferintei anuale a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE) pentru a-l avertiza direct cu privire la consecintele grave pe care le-ar putea suporta Rusia in cazul in care ar invada Ucraina, transmitand totodata Moscovei sa caute o cale diplomatica pentru depasirea acestei crize, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Bogdan Aurescu participa la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE de la Stockholm

Bogdan Aurescu participa joi si vineri la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE. Evenimentul se desfasoara in perioada 2 3 decembrie, dupa cum precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Bogdan Aurescu va participa joi si vineri la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE la Stockholm

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa, joi si vineri, la cea de-a 28-a sesiune a Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE) care are loc la Stockholm.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, la Stockholm

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), care se desfasoara la Stockholm. El se va referi, in interventiile sale, la necesitatea de consolidare a capacitatii OSCE de prevenire si solutionare a conflictelor.

carturesti.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, la Stockholm

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), care se desfasoara la Stockholm. El se va referi, in interventiile sale, la necesitatea de consolidare a capacitatii OSCE de prevenire si solutionare a conflictelor, scrie news. ro. Cea de-a 28-a sesiune a Consiliului Ministerial al OSCE are loc pe fondul situatiilor tensionate generate de criza instrumentalizarii migrantilor de la granita Belarus cu Polonia, Lituania si Letonia, conflictul din estul Ucrainei si cel din Nagorno-Karabah, a aratat MAE.

Misiunea OSCE din estul Ucrainei isi suspenda operatiunile

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE) si-a suspendat misiunea de monitorizare in estul Ucrainei dupa proteste in apropierea cartierului sau general din Donetk, regiune controlata de separatisti, a anuntat duminica monitorul-sef al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE in Ucraina, Yasar Halit Cevik.

Misiunea OSCE de monitorizare a razboiului din Ucraina si-a suspendat activitatea in urma unui protest al separatistilor prorusi

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE) si-a suspendat misiunea de monitorizare in estul Ucrainei in urma unei actiuni de protest organizate de catre separatistii prorusi in fata cartierului sau general din Donetk.

Virgil Popescu: Procesul de decarbonare nu poate avea loc fara energie nucleara

Energie inseamna securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fara energie nucleara, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, dupa reuniunea ministeriala a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare in domeniul Energiei si Climei P-TECC), desfasurata in Polonia, la Varsovia. Am transmis ca energie inseamna securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fara energie nucleara.

Razboiul Rece intre SUA si China s-a amanat!

Din perspectiva SUA, cea mai importanta relatie de securitate a Chinei este cu Rusia, o alta putere cu mijloace militare considerabile. Aceasta relatie de cooperare include exercitii militare comune, vanzari de arme si cooperare diplomatica la ONU pentru a bloca eforturile SUA si ale aliatilor de a pune presiune asupra autocratilor precum presedintele Bashar al-Assad sau Maduro, scrie analistul politico-militar Alexandru Grumaz pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Brancusi, Ceausescu si Papa Paul al VI-lea, impreuna

In august 1975, Nicolae Ceausescu participa la Conferinta pentru securitate si cooperare in Europa de la Helsinki. Cu aceasta ocazie, primeste in dar de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul presedinte al Ciprului, o cruce din onix si os.

actualitate, 06:45

watchshop.ro

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)

Horoscop

Horoscop

Zilnic horoscopul tuturor zodiilor. Află despre perioadele zodiilor şi cum te influenţează astrele. Citeşte despre nativii din fiecare zodie.

carturesti.ro
watchshop.ro
 
carturesti.ro
Confidenţialitate | Contact
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1667 seconds )