Libnet.ro
UNICEF

20:30

Silicon Valley

Libnet Ro
O noua criza bancara? BCE este increzatoare cu privire la rezistenta financiara a zonei euro

O noua criza bancara? BCE este increzatoare cu privire la rezistenta financiara a zonei euro

Recentul colaps al bancii americane Silicon Valley Bank SVB) si criza de la banca elvetiana Credit Suisse au declansat ingrijorari cu privire la o eventuala extindere la nivelul sectorului financiar international. Chiar daca guvernele si institutiile financiare europene urmaresc indeaproape situatia, nu este totul atat de sumbru, relateaza platforma media European Newsroom, citata de agentia Agerpres.

FMI: Riscurile privind stabilitatea financiara au crescut. 2023 va fi un an dificil

Riscurile la adresa stabilitatii financiare au crescut, dupa falimentul Silicon Valley Bank si criza de la Credit Suisse, a spus sefa FMI, avertizand ca 2023 va fi un an dificil, potrivit Reuters.

Directorul FMI avertizeaza ca riscurile la adresa stabilitatii financiare au crescut

Directorul general al Fondului Monetar International FMI), Kristalina Georgieva, a facut duminica un apel la vigilenta in contextul in care riscurile la adresa stabilitatii financiare au crescut. Falimentul bancii americane Silicon Valley Bank SVB), in data de 10 martie, a generat ingrijorari cu privire la soliditatea sectorului bancar din SUA si Europa. Prima victima europeana .

Va urma o noua criza financiara? Ce spun autoritatile si bancile europene

Expertii in finante si banci au analizat situatia la nivelul Europei privind eventualele efecte rezultate in urma colapsului Credit Suisse si a falimentului Silicon Valley Bank.

O noua criza bancara? Mesajul Bancii Centrale Europene

Recentul colaps al bancii americane Silicon Valley Bank SVB) si criza de la banca elvetiana Silicon Valley Bank SVB) au declansat ingrijorari cu privire la o eventuala extindere la nivelul sectorului financiar international. Chiar daca guvernele si institutiile financiare europene urmaresc indeaproape situatia, nu este totul atat de sumbru, relateaza platforma media European Newsroom. Luni, .

Cui se datoreaza crizele bancare: industriei, clientilor, legislativului sau laturii umane care nu crede in reguli, dar crede in castigul obtinut prin fentarea lor?

Zilele trecute, Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA, a raspuns intrebarilor unei subcomisii de credite a Senatului american, unde a trebuit sa faca fata intrebarilor privind stabilitatea sectorului bancar din SUA, in urma esecurilor bancii din Silicon Valley si Signature Bank. Printre altele, ea a declarat senatorilor ca nu are in vedere niciun plan de a garanta toate depozitele bancare, fara aprobarea Congresului.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023 Steen Jakobsen, Saxo Bank: Nu avem o problema sistemica in industria bancara din Europa

Credit Suisse si Silicon Valley Bank au fost gestionate prost de multi ani, iar acum am vazut consecintele Credit Suisse, institutia creditoare preluata recent de UBS, nu este o banca europeana in ceea ce priveste reglementarea, iar acest lucru este important, spune Steen Jakobsen, directorul de investitii al bancii daneze Saxo Bank, referindu-se la problemele recente ale bancii elvetiene, adaugand ca atat Credit Suisse, cat si Silicon Valley Bank, banca americana prabusita in urma cu doua saptamani, au fost gestionate prost de multi, multi ani, iar acum am vazut consecintele.

CORESPONDENTA DIN NEW YORK Criza bancara din 2023: Ce urmeaza?

Lumea se confrunta acum cu o noua criza bancara. A debutat la inceputul lunii martie cu Silicon Value Bank SVB), a 16-a cea mai mare banca din SUA si un partener financiar important al sectorului tehnologic din Silicon Valley. Mai multe alte banci medii din SUA au fost apoi afectate. Contagiunea s-a raspandit la nivel international, Credit Suisse fiind cel mai proeminent exemplu. in speranta de a o opri, autoritatile de reglementare din SUA si Elvetia au intervenit deja pentru a garanta depozitele, a oferi lichiditate si a proiecta preluarea bancilor afectate.

Bancile americane vulnerabile au pierdut o suma uriasa in ultimul an

Analistii de la JPMorgan Chase and Co estimeaza ca cele mai vulnerabile banci din Statele Unite au pierdut probabil in jur de un trilion de dolari de anul trecut, majoritatea iesirilor de capital fiind inregistrate luna aceasta, dupa prabusirea Silicon Valley Bank SVB), relateaza Reuters.

Radu Puiu, XTB: Bancile centrale din Europa isi mentin abordarea prudenta in politica monetara

Bancile centrale s-au aflat in centrul atentiei in ultima perioada. Prabusirea Silicon Valley Bank si preluarea Credit Suisse au schimbat cu totul perspectiva pietelor asupra starii economiei si au pus reflectoarele asupra viitoarelor decizii de politica monetara ale institutiilor centrale.

Bancile centrale din Europa isi mentin abordarea prudenta in politica monetara

Prabusirea Silicon Valley Bank si preluarea Credit Suisse au schimbat cu totul perspectiva pietelor asupra starii economiei si au pus reflectoarele asupra viitoarelor decizii de politica monetara.

Trei motive sa nu te mai temi ca vine marea criza si o veste proasta pentru romanii care sperau ca preturile vor scadea in 2023

Prabusirea Silicon Valley Bank, in SUA si colapsul Credit Suisse, in Elvetia, alaturi de panica de pe pietele financiare si criza de lichiditati de la alte banci regionale americane au inviat, pe buna dreptate, amintirea crizei din 2008-2010. Si ne-au facut sa ne intrebam daca nu o luam de la capat.

Marea actrita care si-a pierdut jumatate din averea stransa odata cu prabusirea Silicon Valley Bank. Nu i-a fost usor sa recunoasca: Sunt constienta

Prabusirea Silicon Valley Bank! in ultimele zile un adevaratcutremur s-a produs in doua sisteme bancare mari. Primul, in Elvetia, a dus la vanzarea celei mai vechi institutii bancare, Credit Suisse catre competitorul direct, UBS, pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. Cel de-al doilea s-a produs in Statele Unite ale Americii, fiind vorba de prabusirea Silicon .

NEPUTINTA UNEI BANCI CENTRALE FALIMENTARE Va veni un tsunami sau doar un val al falimentelor bancare in Statele Unite?

Silicon Valley Bank a ocupat doar citeva zile prima pagina in presa internationala, iar faima sa a trecut rapid, deoarece si alte banci incearca masuri disperate pentru evitarea falimentului.

Gheorghe Piperea: 60 de banci regionale americane se &171;pregatesc &187; de faliment

Dupa falimentele Silicon Valley Bank, Signature Bank si Silvergate, alte 60 de banci regionale americane se pregatesc de faliment sau de preluarea de catre alte banci mari precum Goldman Sachs, Citigroup sau Wells Fargo, afirma avocatul Georghe Piperea.

Trei citate celebre ale lui Warren Buffett despre banci si crizele bancare: De ce a comparat bancherii cu un barman

Miliardarul american Warren Buffett a studiat sistemul bancar si a investit in banci de decenii, vorbind de-a lungul anilor despre proastele practici care duc la prabusirea unor institutii financiare ca Silicon Valley Bank sau Credit Suisse, relateaza Markets Insider.

Elizabeth Warren cere o ancheta referitoare la falimentele bancilor Silicon Valley Bank si Signature Bank

Senatoare americana Elizabeth Warren, care doreste impunerea unor reglementari bancare mai stricte, a cerut declansarea unei anchete cu privire la falimentele Silicon Valley Bank si Signature Bank.

Banca centrala chineza: Prabusirea bancii SVB arata impactul majorarii rapide a dobanzilor la nivel global

Un inalt oficial al Bancii Populare Chineze a declarat ieri ca prabusirea bancii americane Silicon Valley Bank SVB) a aratat ca schimbarile rapide ale politicii monetare au efecte de contagiune.

Biden spune ca Putin a comis crime de razboi

Presedintele american Joe Biden a declarat vineri 17 martie) ca presedintele rus Vladimir Putin a comis crime de razboi si decizia Curtii Penale Internationale de a emite un mandat de arestare pentru el a fost justificata. Biden a mai spus ca amenintarea unei eventuale crize bancare dupa prabusirea recenta a Silicon Valley Bank SVB) SIVB.

Biden si criza bancara care s-a linistit Evolutia pietei il contrazice

Presedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri ca criza bancara dupa prabusirea recenta a Silicon Valley Bank SVB) si Signature Bank s-a calmat, potrivit Reuters.

actualitate, 20:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1615 seconds )