Libnet.ro
UNICEF

20:15

Sorina Stroe

Libnet Ro
Iei multe medicamente? Iata cum iti pot afecta dintii si gingiile!

Iei multe medicamente? Iata cum iti pot afecta dintii si gingiile!

Foarte multi dintre noi s-au obisnuit sa ia medicamente pentru orice disconfort fizic, fie ca au o reteta medical, fie ca le procura din proprie initiativa. Consumul unor astfel de medicamente ne poate scapa de dureri, dar, pe de alta parte, poate avea efecte secundare neplacute, multe dintre ele manifestandu-se la nivelul cavitatii orale. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica ce efecte au medicamentele asupra sanatatii orale.

Cum ar trebui sa isi ingrijeasca dintii femeile in timpul sarcinii pentru a evita complicatiile de ordin medical

Perioada sarcinii necesita o atentie deosebita din punct de vedere medical, iar grija asupra sanatatii orale nu face exceptie. Schimbarile de ordin hormonal si ale stilului de viata isi pun amprenta asupra sanatatii dintilor si a gingiilor femeilor gravide, fiind mult mai predispuse la inflamatii. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica de ce trebuie sa tinem cont pentru a avea o dantura sanatoasa in perioada sarcinii.

Gingiile inflamate pot declansa boli de inima sau afectiuni mentale

Nedescoperita la timp si tratata corespunzator, boala parodontala nu doar ca are drept consecinta pierderea dintilor, ci poate cauza si probleme de sanatate grave. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica care este legatura dintre aceasta afectiune orala si bolile cardiovasculare sau cele mentale.

Alergia la pasta de dinti. Medicul stomatolog Sorina Stroe ne spune cum se manifesta si ce solutii exista!

O buna igiena orala porneste intotdeauna cu periajul dentar de doua ori pe zi, insotit de mijloacele auxiliare de igiena dentara si vizite periodice la medicul stomatolog. Exista insa oameni care au alergie la pasta de dinti. Ce este de facut in acest sens? Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica cum se manifesta alergia la pasta de dinti si ce solutii exista.

Ai dureri de dinti dimineata? Care sunt cauzele si cand trebuie sa mergem de urgenta la dentist!

Foarte multe persoane acuza dureri de dinti in primele ore ale diminetii, dupa ce se trezesc din somn. Aceste neplaceri in prima parte a zilei pot avea multiple cauze, pornind de la afectiuni dentare si pana la alte probleme de sanatate, care pot varia de la usoare la severe. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne spune care sunt cauzele si cand trebuie sa mergem de urgenta la dentist.

6 minciuni pe care sa nu i le spui niciodata medicului stomatolog

Unii oameni tind sa infrumuseteze adevarul atunci cand ajung in cabinetul medicului stomatolog. Spre exemplu, ii pot spune acestuia ca nu fumeaza, nu consuma produse nocive pentru sanatatea dentara si au o igiena corecta. Cu toate astea, medicul isi poate da seama daca nu spui adevarul! Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica de ce nu e bine sa iti minti medicul stomatolog.

Exista pericolul ca implantul dentar sa fie respins de organism? Ce este mit, ce este adevar!

Implanturile dentare sunt necesare atunci cand trebuie sa reconstruim un dinte in locul unde a avut loc o extractie ori radacina dintelui anterior a fost complet compromisa. Desi este o procedura usor de realizat de catre un medic cu experienta, multi pacienti se tem inca de o astfel de interventie. Fie de durere, de costuri mari sau de posibilitatea ca implantul sa nu reuseasca, fiind respins de organism. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne spune daca avem de a face cu mituri ori aceste temeri sunt fondate.

Iei antibiotic cand te doare maseaua? Afla de ce nu e bine sa il iei dupa ureche!

Se intampla des ca persoanele care acuza dureri si inflamatii ale dintilor sa ia antibiotic fara un plan de tratament primit de la medicul stomatolog. Acest obicei este total contraindicat si periculos pentru sanatate. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne explica cum se folosesc corect antibioticele in afectiunile dentare si de ce abuzul de astfel de medicamente are efecte negative asupra sanatatii.

E suficient sa ne spalam pe dinti timp de 2 minute? Este mit sau realitate?

Multi dintre noi suntem familiarizati cu sfaturile specialistilor de a ne spala pe dinti de doua ori pe zi, timp de cel putin doua minute la fiecare periaj. Este acest lucru mit sau a fost dovedit a fi real de studiile de specialitate? Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, dezbate acest subiect si ne spune ce ar trebui sa facem, in realitate, pentru a avea dinti si gingii sanatoase.

Ce afectiuni se pot ascunde in spatele sangerarilor gingivale

Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica toate cauzele posibile ale sangerarilor gingivale.

iti curge sange cand te speli pe dinti? Ce poate ascunde acest lucru

Ai observat ca iti curge sange din gingii atunci cand te speli pe dinti? Acest lucru reprezinta un motiv de ingrijorare si este bine sa mergem la medicul stomatolog pentru a investiga posibilele cauze si posibilitati de tratament. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica toate cauzele posibile ale sangerarilor gingivale.

Copilului nu ii mai cresc dintii, am motive de ingrijorare? Ce este anodontia, boala genetica manifestata prin lipsa dintilor!

Un procent destul de limitat de persoane se confrunta cu o boala genetica, denumita anodontie. Aceasta se manifesta prin lipsa dintilor si poate fi partiala, cand nu cresc doar cativa dinti, sau totala, cand avem o lipsa totala a dintilor. Aceasta poate fi diagnosticata atat in copilarie, cat si la varsta adulta, dupa caz. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne explica ce este, mai exact, anodontia, care sunt cauzele, ce implicatii sociale are aceasta afectiune si daca exista sanse de tratament.

Ce este anodontia, boala genetica manifestata prin lipsa dintilor

Anodontia se manifesta prin lipsa dintilor si poate fi partiala, cand nu cresc doar cativa dinti, sau totala, cand avem o lipsa totala a dintilor. Aceasta poate fi diagnosticata atat in copilarie, cat si la varsta adulta, dupa caz. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica ce este, mai exact, anodontia, care sunt cauzele, ce implicatii sociale are aceasta afectiune si daca exista sanse de tratament.

De ce apar dintii inghesuiti si ce trebuie sa facem ca sa avem o dantura perfecta

Inghesuirea dintilor reprezinta o anomalie dentara cauzata de lipsa spatiului pe osul maxilar. Deoarece dintii nu pot creste in pozitia normala, distantati corespunzator unii fata de ceilalti, ei ajung sa isi modifice pozitia si sa se intercaleze in cele din urma, rezultand o dantura imperfecta. Putem observa inceputurile acestei anomalii inca din perioada copilariei cand dintii de lapte sunt inlocuiti de cei permanenti. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica de ce apare inghesuirea dentara, ce probleme poate cauza si cum o putem trata.

Ce probleme dentare se mostenesc de la parinti?

Se spune ca, daca parintii au probleme legate de sanatatea dentara, cel mai probabil si copiii lor se vor confrunta cu ele la un moment dat in viata. Este mit sau realitate? Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne explica ce impact au genele asupra sanatatii orale.

Dulciurile distrug dintii copiilor. Ce ar trebui sa faca parintii pentru a-i feri pe cei mici de complicatii!

Copiii adora sa consume dulciuri, iar fascinatia fata de gustul lor este o preferinta inradacinata biologic, cu care ei se nasc. Stim insa ca zaharul continut in aceste produse ataca smaltul dintilor si duce la aparitia cariilor. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne ofera cateva sfaturi de care parintii ar putea tine cont daca isi doresc sa ii tina departe pe cei mici de problemele dentare.

Ce putem face ca sa prevenim problemele dentare la varsta a treia

Pe masura ce inaintam in varsta, este nevoie sa acordam o atentie suplimentara modului in care ne ingrijim dintii. Este complet gresita preconceptia ca nu ne putem impotrivi cursului firesc al naturii si pierderii dintilor la varsta a treia. Daca ii ingrijim cum trebuie, aceasta problema nu ar trebui sa existe. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explica ce putem face pentru a preveni problemele dentare la varsta a 3-a.

Racesti mai des daca nu ai grija de dintii tai! Ce legatura exista intre igiena dentara si viroze!

Cavitatea orala reprezinta principala poarta de acces a virusurilor in organism, astfel ca, daca nu avem o igiena orala corecta, riscam sa ne imbolnavim mai des si sa se declanseze o serie de inflamatii in tot organismul. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne explica legatura intre igiena orala si aceste probleme de sanatate.

Cum iti dai seama ca ai dintii demineralizati. Care sunt cauzele, simptomele si posibilitatile de tratament

Daca ai observat ca pe suprafata dintilor tai au aparut pete albicioase ori dantura ti se cariaza mai des si mai repede decat inainte, cauza ar putea fi demineralizarea smaltului dentar. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne explica de ce apare aceasta situatie si ce putem face pentru a ne proteja dintii.

8 reguli prin care sa iti alegi medicul stomatolog. La ce sa fii atent!

Alegerea medicului stomatolog potrivit reprezinta, de multe ori, un proces dificil. Cu totii avem nevoie de un specialist bun, cu care sa comunicam bine, sa ne ofere rezultatele pe care le asteptam si alaturi de care sa ne simtim relaxati, fara temeri legate de interventii. Exista o serie de criterii de care este bine sa tinem cont, iar medicul Stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne ofera opt sfaturi importante in acest sens.

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2156 seconds )