Libnet.ro
UNICEF

20:45

Sudic Gaze

Libnet Ro
Directorul Transgaz, despre Coridorul Sudic: Vom asigura securitatea gazelor in Europa de Est si Centrala

Directorul Transgaz, despre Coridorul Sudic: Vom asigura securitatea gazelor in Europa de Est si Centrala

Romgaz, in calitate de trader, a semnat vineri, la Baku, in Azerbaijan, un acord cu Socar pentru livrarea de gaze naturale in Romania.

KLAUS IOHANNIS: Coridorul Sudic de Gaze si-a demonstrat importanta strategica pentru securitatea energetica a Europei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, in cadrul deschiderii oficiale a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, ca Coridorul Sudic de Gaze si-a demonstrat, dincolo de orice dubiu, in cei doi ani de cand este operational, importanta strategica pentru securitatea energetica a Europei .

VIRGIL POPESCU: Alaturi de partenerii azeri, georgieni si unguri vom stabili cadrul pentru transportul de energie electrica prin Marea Neagra

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care participa alaturi de presedintele Klaus Iohannis, la Baku, la Reuniunea ministeriala a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, a transmis astazi ca va fi o zi importanta, in care alaturi de partenerii azeri, georgieni si unguri vor stabili cadrul concret pentru realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrica prin Marea Neagra.

Klaus Iohannis, in Azerbaidjan: Ramanem puternic interesati in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru national aflat in crestere (VIDEO)

Romania ramane puternic interesata in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul nostru national aflat in crestere, a declarat presedintele Klaus Iohannis, vineri, la Baku, in deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. Klaus Iohannis: Ramanem puternic interesati in accesarea de volume suplimentare de gaz caspic .

Presedintele Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku. Romania va primi gaze din Azerbaidjan

Klaus Iohannis participa, astazi, alaturi de omologul azer, la deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze de la Baku, la care va fi prezent si comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, potrivit Agerpres. Vizita oficiala a sefului statului in Azerbaidjan a inceput joi, la invitatia omologului Ilham Aliyev. Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku .

Klaus Iohannis se afla in vizita la Baku

Presedintele Klaus Iohannis participa, astazi, alaturi de omologul azer, la deschiderea oficiala a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze de la Baku, la care va fi prezent si comisarul european pentru Energie, Kadri Simson.

Iohannis va deschide reuniunea despre Coridorul sudic de gaze, in Azerbaidjan

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va merge in Azerbaidjan, unde va deschide, alaturi de presedintele Ilham Aliyev, o reuniune despre Coridorul sudic de gaze. Evenimentul este anuntat printr-un comunicat transmis de Presedintia Romaniei. Vizita oficiala in Azerbaidjan este programata la Baku in perioada 2 3 februarie 2023. in marja vizitei, Presedintele Romaniei va deschide, alaturi .

Azerbaidjanul isi va dubla exporturile de gaze naturale spre UE: Acest lucru va contribui semnificativ la securitatea aprovizionarii Europei (video)

Comisia Europeana a semnat luni, 18 iulie, un memorandum de intelegere cu Azerbaidjanul in vederea dublarii importurilor de gaze naturale azere la cel putin 20 de miliarde de metri cubi pe an pana in 2027, transmite Reuters. UE extinde coridorul sudic de gaze Prin acest memorandum de intelegere, ne angajam sa extindem coridorul sudic de gaze. Acesta este deja o ruta de aprovizionare foarte importanta pentru Uniunea Europeana, livrand in prezent peste 8 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Tara care ne va ajuta sa inlocuim gazele din Rusia. Cu cine negociaza Guvernul

Criza gazelor continua, dupa ce Europa nu mai primeste valoroasa resursa de la Kremlin. Romania are in plan sa inlocuiasca gazele naturale din Rusia cu altele din alta tara. Tara noastra se afla in negocieri cu aceasta. De la cine va primi Romania gaze? Potrivit ministrului Energiei, Virgil Daniel Popescu, importanta coridorului sudic al gazelor .

Virgil Popescu: Resursele energetice nu trebuie sa fie folosite ca arme de santaj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune ca Romania sustine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze si parteneriatul cu Turcia in vederea diversificarii rutelor de aprovizionare pentru ca resursele energetice nu trebuie sa fie folosite ca arme de santaj. Joi, Virgil Popescu s-a intalnit la Istanbul cu presedintele Erdogan. Virgil Popescu spune ca resursele energetice nu trebuie sa folosite ca obiecte de santaj .

Republica Moldova, in cautarea unor surse alternative de gaze naturale

Moldova intentioneaza sa coopereze cu Azerbaidjanul in domeniul livrarilor de gaze naturale, titreaza media azera uncomunicatal ministerului energiei din aceasta tara, dupa ce Andrei Spinu, vicepremier si ministru al infrastructurii si dezvoltarii regionale a participat la cea dea 8-a reuniune ministeriala a Consiliului consultativ al Coridorului Sudic de gaze, care a avut loc in Baku, Azerbaidjan, transmite IPN.

Ministrul Energiei: Romania este pregatita sa se alature eforturilor de dezvoltare a proiectului Coridorului Sudic de gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a participat, vineri, la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze, in care a reiterat propunerea concreta a tarii noastre de a include infrastructura de transport oferita de Interconectorul dintre Romania-Bulgaria si gazoductul BRUA in planul de extindere a Coridorului Sudic de gaze catre Balcani si Europa Centrala.

Orban: Conducta Tuzla-Podisor va conecta gazele din Marea Neagra la BRUA si la sistemul european de transport

Gazoductul BRUA va face legatura intre terminalul Baumgarten din Austria si conducta TAP, Coridorul sudic, aprovizionat cu gaze din Azerbaidjan si cu terminalele de LNG din nordul Greciei, a declarat premierul Ludovic Orban, la inaugurarea tronsonului de conducta de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat.

Romania vrea sa conecteze gazoductul BRUA la Coridorul Sudic de gaze

Romania ia in calcul conectarea infrastructurii de transport oferit de Interconectorul de gaze dintre Romania si Bulgaria si gazoductul BRUA la Coridorul Sudic de gaze, a informat luni Ministerul Economiei.

Tara noastra se implica in dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze naturale

Guvernul Romaniei a aprobat, astazi, un Memorandum de intelegere intre Ministerul Energiei, compania Transgaz si Consiliul Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze privind potentialul de cooperare in utilizarea infrastructurii de transport gaze oferita de Interconectorul Romania-Bulgaria si conducta Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria BRUA).

PRIN INTERCONECTORUL ROMANIA-BULGARIA SI GAZODUCTUL BRUA Anton Anton: Coridorul Sudic poate fi extins in Europa Centrala si Balcani

Prin intermediul interconectorului de gaze Romania-Bulgaria si a gazoductului BRUA, Coridorul Sudic poate fi extins catre Europa Centrala si Balcani, a afirmat ieri ministrul Energiei Anton Anton, in cadrul unei conferinte organizate de Federatia Patronala de Petrol si Gaze FPPG), in contextul in care Romgaz a semnat recent o scrisoare de intentie in cadrul Southern Gas Corridor Advisory Council pentru analizarea oportunitatii utilizarii acestei infrastructuri pentru aducerea gazelor in regiunea noastra.

SOCAR intentioneaza sa vanda produse petroliere azere in Romania

SOCAR planuieste sa vanda in mai multe tari din Europa de Est, printre care si Romania, combustibil produs in uzinele turcesti Petkim si STAR si in cele din Azerbaidjan, conform azernews. az. in acelasi timp, compania ia in considerare sa aprovizioneze Romania cu gaze produse in Azerbaidjan prin intermediul Coridorului Sudic de Gaze, precum si sa investeasca in reteaua de distributie de gaze.

Romgaz ar putea folosi Coridorul Sudic pentru a diversifica alimentarea cu gaze a Romaniei

Prezenti miercuri in Azerbaidjan, reprezentantii Romgaz au semnat un document prin care sustin dezvoltarea proiectului Coridorului Sudic,pe care l-ar putea folosi pentru asigurarea sigurantei in alimentarea cu gaze naturale si diversificarea surselor atat pentru tara noastra cat si pentru tarile riverane Romaniei.

Transgaz va investi peste 360 milioane euro in conducta Tuzla-Podisor

Conducta va avea o lungime de 308,3 km, o capacitate de transport de 8,14 milioane de metri cubi/an si va face legatura intre resursele de gaze naturale disponibile la tarmul Marii Negre si coridorul BRUA *Compania a obtinut un profit net de 279. 606 mii de lei in primul semestru din 2018, in scadere de la 400. 491 mii de lei in primele sase luni din 2017 Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA are in plan o investitie de aproximativ 360,36 milioane de euro pentru dezvoltarea pe teritoriul tarii noastre a coridorului sudic de transport pentru preluarea gazelor din Marea Neagra conducta Tuzla-Podisor), arata raportul pentru primele sase luni din 2018 al administratorilor companiei, publicat in data de 9 august. SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport al gazelor naturale.

Gazoductul sudic este la un pas de finalizare INFOGRAFIE

Uniunea Europeana si Statele Unite urmaresc cu interes ce se deruleaza proiectul gazoductului Trans-adriatic TAP), ce face parte din Coridorul sudic de gaze, pentru ca mizele sunt uriase.

actualitate, 20:45

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1532 seconds )