Libnet.ro
UNICEF

11:45

Suediei Nato

Libnet Ro
Aderarea Suediei la NATO da un semnal de alarma si pentru moldoveni

Aderarea Suediei la NATO da un semnal de alarma si pentru moldoveni

None.

Abia o treime din tarile membre NATO au alocat 2% din PIB apararii

Doar unsprezece dintre tarile membre NATO sunt acum 32 dupa recenta aderare a Suediei au alocat doua procente din produsul intern brut PIB) cheltuielilor pentru aparare in 2023, indica raportul anual al secretarului general al Aliantei Atlantice, Jens. Stoltenberg, publicat joi, potrivit Le Vif.

Putin spune ca Rusia va plasa trupe si sisteme militare la granita cu Finlanda

Intr-un interviu acordat agentiei de stiri de stat ruse RIA si televiziunii de stat Rossiya-1, Vladimir Putin a semnalat ca intentioneaza sa-si intensifice fortele de-a lungul granitei tarii cu Finlanda. Liderul rus a criticat aderarea Finlandei si a Suediei la NATO Acesta este un pas absolut semnificativ pentru Finlanda si Suedia) din punctul de vedere al asigurarii propriilor interese nationale, a spus presedintele Rusiei, adaugand: .

Drapelul Suediei, arborat la sediul NATO in cadrul unei ceremonii oficiale. Rusia, singura tara riverana Marii Baltice care nu este membra a Aliantei

Drapelul Suediei a fost arborat la sediul NATO, luni, in cadrul unei ceremonii organizate pentru a marca intrarea statului nordic in Alianta. Suedia a devenit al 32-lea stat membru NATO pe 7 martie, dupa ce a primit unda verde din partea tuturor tarilor din Alianta.

Greta Thunberg se alatura protestului impotriva schimbarilor climatice, parlamentul suedez e blocat: Distrugem planeta in numele lacomiei.

Greta Thunberg a acuzat Suedia ca este foarte buna la discursuri ecologiste inselatoare in timp ce a organizat un protest impreuna cu alti aproximativ 50 de activisti in fata parlamentului tarii sale. Parlamentul suedez ar fi vrut sa sarbatoreasca aderarea la NATO Activistii despre care ea a spus ca actioneaza ca un grup de indivizi preocupati de mediu, in mare parte tineri, mai degraba decat sa reprezinte o anumita organizatie s-au asezat luni dimineata in fata intrarii principale a cladirilor guvernamentale ale Suediei din Stockholm, in incercarea de a-i opri pe politicieni sa mearga la lucru.

Stoltenberg, despre aderarea Suediei la NATO: un esec pentru Putin

Aderarea Suediei la NATO este un eveniment istoric si demonstreaza ca liderul autoritar rus Vladimir Putin a esuat in tentativa sa de a slabi Alianta, a apreciat luni secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

VIDEO NATO este mai mare: Steagul Suediei a fost arborat luni la sediul Aliantei

Steagul Suediei a fost arborat luni la sediul NATO de la Bruxelles, tara nordica devenind al 32-lea stat membru al aliantei create dupa al Doilea Razboi Mondial, relateaza AFP si Agerpres.

Jens Stoltenberg: Aderarea Suediei la NATO arata ca Vladimir Putin a esuat

Aderarea Suediei la NATO este un eveniment istoric si demonstreaza ca presedintele rus Vladimir Putin a esuat in tentativa sa de a slabi Alianta, a declarat luni secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Ministerul Afacerilor Externe saluta aderarea Suediei la NATO

Ministerul Afacerilor Externa saluta, vineri, aderarea Suediei la NATO, subliniind ca in urma acestui demers devine mai puternica si mai sigura, iar Alianta, mai consolidata.

MAE, mesaj dupa aderarea Suediei la NATO: Alianta, mai consolidata

Ministerul Afacerilor Externa MAE) saluta aderarea Suediei la NATO, prin depunerea, la 7 martie, a instrumentului de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, depozitarul Tratatului de la Washington, potrivit unui comunicat de presa al institutiei. Alianta, mai consolidata .

Suedia devine astazi, in mod oficial, al 32-lea stat NATO

Premierul suedez Ulf Kristersson se afla intr-o vizita la Washington, unde seful diplomatiei americane Antony Blinken urmeaza sa primeasca oficial documentele ratificarii aderarii la NATO a Suediei, care devine oficial al 32-lea stat membru al Aliantei Nord-Atlantice, dupa 200 de ani de neutralitate si apoi nealiniere militara si doi ani de negocieri, o etapa majora pentru aceasta tara, care se ferea sa infurie Rusia.

Ultimii pasi inainte ca Suedia sa devina membru NATO cu drepturi depline: Cand ar urma ca steagul suedez sa fie arborat la sediul Aliantei

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson si ministrul de externe Tobias Billstrom vor calatori miercuri la Washington, a spus guvernul, unde se asteapta sa finalizeze procesul de aderare la NATO, relateaza Reuters. Cand ar urma ca steagul Suediei sa fie arborat la sediul NATO din Bruxelles.

NATO nu ii poate apara pe suedezi de ei insisi

O campanie mediatica extraordinara a insotit intreg procesul de intrare a Suediei in alianta NATO, campanie in care opiniile neconforme au fost reduse complet la tacere.

Presedintele Ungariei a promulgat rectificarea aderarii Suediei la NATO

Presedintele Ungariei, Tamas Sulyok, a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO, a anuntat marti presedintia de la Budapesta.

Presedintele Ungariei a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO

Presedintele Ungariei, Tamas Sulyok, a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO, a anuntat marti presedintia de la Budapesta, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Presedintele Ungariei a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO

Presedintele Ungariei, Tamas Sulyok, a promulgat legea de ratificare a aderarii Suediei la NATO, a anuntat marti presedintia de la Budapesta, conform Reuters.

Reuters: Presedintele parlamentului Ungariei semneaza ratificarea aderarii Suediei la NATO

Presedintele parlamentului Ungariei Laszlo Kover a semnat ratificarea aderarii Suediei la NATO si a transmis legislatia biroului presedintelui pentru promulgare, arata sambata inregistrarea voturilor pe site-ul parlamentului, noteaza Reuters.

Kremlinul promite contramasuri fata de intrarea Suediei in NATO

Ambasada Rusiei la Stockholm a dat asigurari, intr-un mesaj postat marti seara pe canalul sau Telegram, ca Moscova va lua contramasuri in cazul aderarii Suediei la NATO.

Rusia risca sa fie exclusa militar din Marea Baltica si din spatiul sau aerian, dupa aderarea Suediei la NATO

Aderarea Suediei la NATO marcheaza o schimbare dramatica si istorica a politicii sale de securitate si inseamna ca alianta poate sa-si proiecteze forta mai eficient in Scandinavia, a declarat un grup de reflectie in domeniul apararii si securitatii, potrivit Sky News. Suedia aduce in NATO o armata bine echipata .

Premierul suedez: Trimiterea unor trupe terestre in Ucraina nu este relevanta in acest moment

Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, a declarat marti dimineata ca nu va trimite trupe in Ucraina, spunand ca nu este ceva relevant pentru NATO in acest moment. Nu exista nicio cerere din partea ucraineana pentru a fi trimise trupe de teren El a reactionat la declaratie presedintelui Frantei, Emmanuel Macron, care refuza sa excluda trimiterea trupelor terestre in Ucraina. Kristersson a fost citat de Le Monde spunand ca in acest moment, suntem ocupati sa trimitem echipamente avansate in Ucraina in moduri diferite, adaugand ca nu exista nicio cerere din partea ucraineana pentru trupe de teren, deci intrebarea nu este actuala.

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2286 seconds )