Libnet.ro
carturesti.ro

10:30

Summitul Madrid

Libnet Ro
 Marea Neagra ramane teatrul preferat al revizionismului rusesc. Cum lupta NATO, dupa summitul de la Madrid

Marea Neagra ramane teatrul preferat al revizionismului rusesc. Cum lupta NATO, dupa summitul de la Madrid

Un nou document strategic al NATO denumit, pe scurt, Conceptul Strategic a fost facut public in urma summitului de la Madrid al aliantei, care a avut loc la finalul lunii iunie. in acest context, PressHUB a invitat expertul in securitate Octavian Manea sa explice, pentru publicul larg, care sunt principalele schimbari de paradigma ale NATO si ce aduce nou acest document.

Ministrul Apararii, intalnire cu ambasadoarea SUA la NATO. Vasile Dincu: Prezenta consolidata a militarilor americani in Romania, extrem de importanta

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, s-a intalnit cu ambasadoarea americana la NATO, Julianne Smith, luni, la implinirea a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic Romania-SUA, iar cei doi au discutat despre evolutiile de securitate din regiunea Marii Negre si razboiul din Ucraina, dar si despre deciziile aliate majore luate la Summitul NATO de la Madrid.

Drumurile noastre, aliatul rusilor. Analiza unui expert militar despre marea provocare a NATO in cazul unei invazii

Dupa summitul NATO de la Madrid, alianta are un plan de interventie mult mai rapid si eficient in caz de invazie. Astfel, NATO poate detasa mult mai multi militari si mai rapid: 100. 000 de soldati in maxim zece zile, 200. 000 in 10 30 de zile si 500. 000 in 30 180 de zile.

Analist militar despre cea mai mare provocare NATO in cazul unei invazii: drumurile romanesti, aliatul rusilor

Summitul NATO de la Madrid a stabilit ca Alianta poate detasa mult mai multi militari si mult mai repede in Europa-100. 000 de militari pot interveni in zece zile, respectiv 500. 000 in maximum sase luni. in Europa de Est insa, marea provocare a NATO este interventia rapida in conditiile unei infrastructuri precare.

Marcel Ciolacu: Angajamentul Chisinaului in implementarea reformelor si combaterea coruptiei reprezinta cheia primirii Republicii Moldova in familia europeana (VIDEO)

Angajamentul Chisinaului in implementarea reformelor si combaterea coruptiei reprezinta cheia primirii Republicii Moldova in familia europeana, a declarat Marcel Ciolacu, lider al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, joi, The Parliamentary Intelligence-Security Forum. Ce a spus Marcel Ciolacu PSD) despre Summitul NATO de la Madrid si sprijinul pentru Republica Moldova si ceilalti parteneri vulnerabili .

KLAUS IOHANNIS: Summitul de la Madrid si Consiliul European au facut Romania mai sigura

ACTUALIZARE - KLAUS IOHANNIS: Este nevoie de o revizuire a Constitutiei --- *ACTUALIZARE - KLAUS IOHANNIS: Este suparator sa vedem iarasi un val de infectari cu SARS-CoV-2 --- *ACTUALIZARE - KLAUS IOHANNIS, DESPRE COALITIA DE GUVERNARE: Pe cat de greu a fost acceptata, pe atat de repede echipa s-a sudat si Guvernul lucreaza bine --- Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Romania a obtinut rezultate foarte bune la ultimele intalniri importante pe plan extern si anume Summitul NATO de la Madrid si Consiliul European.

Summitul NATO, noi oportunitati pentru companiile din domeniul apararii

La summitul NATO de la Madrid s-a convenit punerea a peste 300. 000 de militari in stare de alerta maxima, in Europa, aducerea de noi forte armate in Romania si crearea unui nou cartier general al SUA in Polonia, aminteste analistul eToro, Bogdan Maioreanu, trecand in revista cateva oportunitati pentru companiile din domeniul apararii.

Seful diplomatiei finlandeze: Helsinki si Ankara nu au discutat despre extradarea unor persoane sau grupuri specifice

Ministrul de Externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a declarat vineri ca tara sa si Turcia nu au discutat despre extradarea unor persoane sau grupuri specifice in cadrul negocierilor de la summitul NATO de la Madrid, transmite The Guardian, potrivit news. ro.

BOGDAN MAIOREANU, ANALIST ETORO: Summitul NATO, noi oportunitati pentru companiile din domeniul apararii

La summitul NATO de la Madrid s-a convenit punerea a peste 300. 000 de militari in stare de alerta maxima, in Europa, aducerea de noi forte armate in Romania si crearea unui nou cartier general al SUA in Polonia.

Brigitte Macron, lectie de eleganta la summitul NATO de la Madrid

Brigitte Macron este una din cele mai elegante Prime Doamne ale prezentului. A demonstrat asta de-a lungul anilor si a dat de asemenea o lectie de eleganta prin tinutele purtate la summitul NATO de la Madrid.

Ne face NATO mai fericiti?

Summitul NATO de la Madrid a adoptat cateva decizii de o importanta cruciala. Dupa zeci de ani, paradigma s-a schimbat.

Estonia si Letonia vor sa se doteze cu sisteme comune de aparare aeriana

Ministrii Apararii din Estonia si Letonia au semnat joi o scrisoare de intentie in ceea ce priveste achizitionarea in comun de sisteme de aparare aeriana cu raza medie de actiune, asta si in conditiile in care se desfasoara summitul de la Madrid, conform AFP. Agresiunea Rusiei in Ucraina demonstreaza clar necesitatea de a dispune de sisteme de aparare aeriana, a precizat ministrul Apararii din Letonia, Artis Pabriks, citat intr-un comunicat oficial. Estonia si Letonia vor sa se doteze cu sisteme comune de aparare aeriana .

Brigitte Macron, sic in Spania. Prima Doamna a Frantei s-a remarcat cu tinutele sale sofisticate

Toata lumea buna a politicii mondiale se afla, zilele acestea, la Summitul NATO de la Madrid. Liderii nu au venit singuri, ci cu sotiile, ocazie cu care putem observa cat de sic sunt acestea.

Cristian Diaconescu, dupa Summitul de la Madrid: Amenintarea dinspre Rasarit este atat de semnificativa si reala incat e nevoie ca forta de reactie rapida a NATO sa fie multiplicata de sase ori (VIDEO)

Cristian Diaconescu, fost sef al diplomatiei romane, a vorbit despre concluziile Summitului NATO de la Madrid si a comentat vestea ca efectivele fortei de reactie rapida a Aliantei vor creste la 300. 000 de militari, desi initial fusese convenit un numar de 40. Ne putem imagina ca din punctul de vedere al evaluarii politice, practic, amenintarea dinspre Rasarit este atat de semnificativa si reala incat este nevoie ca aceasta forta de reactie rapida sa fie multiplicata de sase ori, a punctat el, joi, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Musat.

Nicolae Ciuca: Romania si-a atins toate tintele strategice la summitul NATO. Tara noastra nu a fost niciodata mai sigura in fata amenintarilor

Premierul Nicolae Ciuca a transmis ca tara noastra si-a atins toate tintele strategice la summitul NATO de la Madrid. Romania nu a fost niciodata mai sigura in fata unor amenintari directe si persistente derulate in vecinatatea sa imediata, a sustinut seful Guvernului. Ciuca, despre rezultatele summitului NATO .

NICOLAE CIUCA: Tara noastra si-a atins toate tintele strategice la Summitul NATO de la Madrid

Romania si-a atins toate tintele strategice la Summitul NATO de la Madrid si nu a fost niciodata mai sigura in fata unor amenintari directe si persistente derulate in vecinatatea sa imediata, a declarat, astazi, premierul Nicolae Ciuca.

Nicolae Ciuca: Romania si-a atins toate tintele strategice la summitul NATO de la Madrid

Romania si-a atins toate tintele strategice la summitul NATO de la Madrid, sustine premierul Nicolae Ciuca.

Ciuca: Romania nu a fost niciodata mai sigura in fata unor amenintari directe, persistente in vecinatate

Nicolae Ciuca afirma ca Romania si-a atins toate tintele strategice la summitul NATO de la Madrid, iar Conceptul Strategic al Aliantei consemneaza faptul ca Marea Neagra este zona de interes Strategic al NATO. Premierul sustine ca Romania nu a fost niciodata mai sigura in fata unor amenintari directe si persistente derulate in vecinatate.

Erdogan, interesat de discutiile cu Iohannis de activitatea lui Hagi

Presedintele Klaus Iohannis a avut, astazi, in marja participarii la Summitul NATO de la Madrid, o intrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul careia cei doi oficiali au avut o scurta discutie despre fotbal.

Erdogan, este interesat de discutiile cu Iohannis despre activitatea lui Hagi

Presedintele Klaus Iohannis a avut, astazi, in marja participarii la Summitul NATO de la Madrid, o intrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul careia cei doi oficiali au avut o scurta discutie despre fotbal.

actualitate, 10:30

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock
Confidenţialitate | Contact Sitemap
Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1788 seconds )