Libnet.ro
UNICEF

18:15

Uniunii Transa

Libnet Ro
Rusia Ucraina, ziua 335: Borell, despre noul ajutor al UE pentru tara vecina

Rusia Ucraina, ziua 335: Borell, despre noul ajutor al UE pentru tara vecina

Seful diplomatiei europene, Josep Borrell, a anuntat seara trecuta ca statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o noua transa, in valoare de 500 de milioane de euro, din ajutorul militar pentru Ucraina, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe desfasurata la Bruxelles. in conferinta de presa de la finalul reuniunii, Borrell a spus ca aceasta a .

LIVE UPDATE Rusia Ucraina, ziua 335: Borell, despre noul ajutor al UE pentru tara vecina

Seful diplomatiei europene, Josep Borrell, a anuntat seara trecuta ca statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o noua transa, in valoare de 500 de milioane de euro, din ajutorul militar pentru Ucraina, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe desfasurata la Bruxelles. in conferinta de presa de la finalul reuniunii, Borrell a spus ca aceasta a .

Josep Borrell anunta ca statele UE vor da 500 milioane de euro ajutor militar pentru Ucraina

Seful diplomatiei europene Josep Borrell a anuntat luni seara ca statele membre ale Uniunii EuropeneUE) au aprobat o noua transa, in valoare de 500 de milioane de euro, ajutor militar pentru Ucraina, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe desfasurata luni la Bruxelles. in conferinta de presa de la finalul reuniunii, Borrell a spus ca aceasta a .

UE ajutor militar de 500 mil. euro pentru Ucraina: ii vom sustine cat va fi necesar

Seful diplomatiei europene Josep Borrell a anuntat statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o noua transa, in valoare de 500 de milioane de euro, din ajutorul militar pentru Ucraina, scrie Agerpres.

Josep Borrell, dupa noua transa de ajutor militar aprobata de UE: Ucraina trebuie sa castige acest razboi

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat o noua transa, in valoare de 500 de milioane de euro, din ajutorul militar pentru Ucraina, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe desfasurata luni la Bruxelles.

Ungaria blocheaza alocarea unui ajutor militar oferit Ucrainei in valoare de jumatate de miliard euro

Ungaria a blocat cea de-a saptea transa de sprijin din partea UE pentru armamentul acordat Ucrainei, conform unui inalt diplomat UE: este vorba despre o jumatate de miliard de euro din asa-numitul Instrument European pentru Pace, din care tarile UE finanteaza arme letale si echipamente de protectie pentru Ucraina de la inceputul razboiului relateaza agentia poloneza rmf24. Tarile Uniunii Europene vor exercita, luni, presiuni asupra Budapestei, in cadrul unei reuniuni a ministrilor de externe ai UE. Pana in prezent, Ungaria care refuza sa sustina militar Ucraina, s-a abtinut de la vot atunci cand s-au luat decizii privind noile transe de ajutor si nu a blocat acest sprijin. Dreptul de veto al Budapestei provoaca tot mai multa indignare in randul diplomatilor UE, deoarece nu are alta justificare decat aceea ca favorizeaza Rusia, mentioneaza sursa citata. Presiuni asupra Budapestei in cadrul unei reuniuni a ministrilor de externe din UE, luni UE are si un plan secund, anunta presa polona, similar cazului in care, la inceputul lunii decembrie, Ungaria a blocat asistenta macrofinanciara in valoare de 18 miliarde de euro pentru Ucraina iar in consecinta, blocul comunitar a adoptat un act juridic care ar fi permis acordarea acestui ajutor ocolind Ungaria. Astfel, daca Budapesta nu renunta la dreptul de veto, UE poate lua o decizie similara si in 26 de tari, sugereaza surse RMF FM printre diplomatii de la Bruxelles: Este dificil pentru un mic stat pro-rus, care are scutiri de la toate sanctiunile, sa dicteze pozitia intregii UE, a spus unul dintre ei. Ungariavrea sa elimine mai multi oligarhi rusi de pe lista neagra a sanctiunilor UE, fara a oferi nicio justificare E ca si cum ai cere amnistie pentru cineva care a fost condamnat pentru ca cei care sunt pe lista neagra sunt pe ea pentru ca exista dovezi in acest sens, remarca un diplomat european. Bugetul Fondului european pentru pace, din care a saptea transa pentru achizitionarea de arme pentru Ucraina a fost blocat de Ungaria, este de 5,6 miliarde EUR. Pentru anul in curs, aceasta a fost majorata cu doua miliarde de euro, cu posibilitatea unei cresteri suplimentare la aproape 11 miliarde de euro.

Ministrul german de finante sustine ca Germania nu este de acord ca statele UE sa constituie o datorie comuna pentru a finanta reconstructia Ucrainei

Christian Lindner, ministrul german de finante a transmis ca Germania respinge propunerea CE ca statele Uniunii Europene sa constituie o datorie comuna pentru a finanta reconstructia Ucrainei, potrivit AFP. Guvernului de la Berlin vine cu o reactie dupa ce miercuri, Comisia Europeana a propus aceasta optiune. Germania respinge propunerea CE pentru a finanta reconstructia Ucrainei Va veni un moment, mai devreme sau mai tarziu, cand va trebui sa privim finantarile pentru Ucraina n. r. ) la o scara europeana, asa cum am facut pentru COVID, declarase in fata presei Frans Timmermans, vicepresedinte al Comisiei Europene. Cu toate acestea Germania refuza un fond suplimentar pe modelul mecanismului NextGenerationEU, care sta la baza planului european de relansare post-COVID-19, in timp ce guvernul de la Berlin nu sustine o astfel de propunere, a raspuns ministrul Christian Lindner la o conferinta de presa desfasurata dupa o reuniune a G7, la care statele membre in acest grup au convenit un ajutor financiar de 19,8 miliarde de dolari destinat Ucrainei, relateaza Digi24. Ministrul german de finante a mai adaugat despre propunerea privind constituirea unei noi datorii comune in cadrul UE, ca Germania privilegiaza mecanisme mai clasice de sprijin financiar pentru statele terte si a caror eficacitate este dovedita de Uniunea Europeana. Comisia Europeana a platit Ucrainei o noua transa de 600 de milioane de euro Comisia Europeana a platit vineri Ucrainei 600 de milioane de euro sub forma de asistenta macrofinanciara. Acest sprijin financiar de urgenta ajuta Ucraina sa abordeze deficitul sau acut de finantare pentru nevoile umanitare si de aparare exceptionale, potrivit CE. Comisia a concluzionat ca, in general, autoritatile au luat masuri in vederea indeplinirii conditionalitatii convenite. Cu toate acestea, circumstantele actuale ale razboiului constituie un eveniment de forta majora care impiedica finalizarea efectiva a masurilor de politica structurala. Ca raspuns exceptional la nevoile acute de finantare ale Ucrainei si intrucat conditionalitatea nu poate fi indeplinita, in acest stadiu, din motive de forta majora, Comisia a decis sa procedeze de urgenta la plata celei de a doua transe. De la inceputul agresiunii ruse, UE si-a intensificat in mod semnificativ sprijinul, mobilizand aproximativ 4,1 miliarde de euro pentru a sprijini rezilienta economica, sociala si financiara globala ale Ucrainei. La 18 mai, Comisia a prezentat planuri sub forma unei comunicari privind raspunsul imediat al UE la problema deficitului de finantare al Ucrainei, precum si cadrul pentru reconstructie pe termen mai lung, intentionand sa propuna acordarea, in 2022, a unei asistente macrofinanciare suplimentare Ucrainei sub forma de imprumuturi in valoare de pana la 9 miliarde de euro, mai transmite CE.

Consiliul UE a evaluat pozitiv PNRR-ul Romaniei Cand ar putea accesa Romania prima transa de bani

Consiliul Uniunii Europene a anuntat joi ca a evaluat pozitiv Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR) al Romaniei. Este ultimul pas pentru a incepe procedura de acces la prima transa de finantare in valoare de 3,8 miliarde de euro. Valoarea totala a PNRR-ului Romaniei este de 29,2 miliarde de euro. Ultimul pas pentru Romania pentru a avea acces la banii prin PNRR Cat este prima transa si cand ar putea fi accesati primii bani.

R. Moldova a primit grantul de 10 milioane de euro din transa a doua de asistenta macrofinanciara a UE

Grantul in valoare de 10 milioane de euro, parte componenta a transei a doua din Programul de asistenta macrofinanciara a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finantelor, transmite IPN.

Peter Michalko: Criza sanitara nu este o scuza pentru schimbarile care trebuie sa aiba loc

Seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko, da asigurari ca a doua transa din acordul macrofinanciar acordat de UE, in valoare de 30 de milioane de euro, va ajunge in bugetul Republicii Moldova in cateva zile.

Romania devine prima tara din Uniunea Europeana care va gazdui rezerva strategica de materiale medicale a UE

Romania devine prima tara din UE care va gazdui rezerva strategica de materiale medicale a Uniunii. Anuntul a fost facut de presedinta Comisiei Europene. Prima transa de ventilatoare a fost deja contractata si urmeaza sa ajunga in tara noastra.

Sergiu Puscuta: Moldova deja este eligibila pentru a primi transa a doua de asistenta macrofinanciara

Ministrul Finantelor, Sergiu Puscuta, anunta ca in prezent Republica Moldova deja este eligibila pentru a primi transa a doua de asistenta financiara din partea Uniunii Europene. Ministrul sustine ca Moldova a indeplinit toate conditiile care se regaseau in angajamentele asumate pentru a primi transa a doua. Totodata, Sergiu Puscuta nu a mentionat cand anume ar putea intra acesti bani in tara, transmite IPN.

UE a acordat Republicii Moldova 30 de milioane de euro in calitate deasistenta macrofinanciara

Republica Moldova a receptionat prima transa de asistenta macrofinanciara, in valoare de 30 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Este vorba despreun grant in valoare de 10 milioane de euro, receptionat vineri, 8 noiembrie, care va fi directionat la finantarea deficitului bugetar.

IN VALOARE DE APROAPE 25 MILIOANE DE EURO: Republica Moldova primeste o noua transa de ajutor financiar din partea UE

Republica Moldova va beneficia de o noua transa de asistenta financiara in valoare de 24,85 milioane de euro din partea Uniunii Europene, ca urmare a deblocarii acestor fonduri miercuri de catre Comisia Europeana.

Bani pentru combaterea pestei porcine africane

Autoritatile de la Bucuresti au primit a doua transa, in valoare de 3,9 milioane de euro, din grantul de 34,28 milioane de euro, reprezentand contributia financiara a Uniunii Europene UE) pentru combaterea Pestei Porcine Africane PPA).

CE vireaza 3,9 milioane euro pentru combaterea pestei porcine

Romania a primit a doua transa, in valoare de 3,9 milioane de euro, din grantul de 34,28 milioane de euro, reprezentand contributia financiara a Uniunii Europene.

Andrian Candu: Suntem aproape de indeplinirea conditiilor si pentru a doua transa de asistenta macrofinanciara

Republica Moldova este foarte aproape de indeplinirea conditiilor si pentru a doua transa de asistenta macrofinanciara din partea Uniunii Europene. Declaratia a fost facuta de presedintele Parlamentului, Andrian Candu, in cadrul emisiunii Loc de dialog de la Radio Moldova, transmite IPN.

Pavel Filip: Prima transa din asistenta UE ar putea ajunge la Chisinau in iunie sau iulie

Republica Moldova va indeplini pana la sfarsitul sesiunii de primavara-vara a Parlamentului toate conditiile pentru alocarea celor trei transe din asistenta macrofinanciara de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Asigurari in acest sens premierul Pavel Filip i-a dat europarlamentarului roman Victor Bostinaru, aflat in vizita in Republica Moldova.

Siegfried Muresan: Ajutorul macrofinanciar nu va fi acordat fara indeplinirea conditionalitatilor

Nu este posibila livrarea primei transe a ajutorului macrofinanciar din partea Uniunii Europene fara indeplinirea conditionalitatilor de catre Republica Moldova. Pentru prima transa exista zece conditionalitati, trei-patru dintre care la momentul actual nu sunt indeplinite. Declaratia a fost facuta de presedintele delegatiei Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, Siegfried Muresan, care se afla zilele acestea la Chisinau, transmite IPN.

Siegfried Muresan: Ajutorul macrofinanciar pentru Republica Moldova nu va fi acordat fara indeplinirea conditionalitatilor

Nu este posibila livrarea primei transe a ajutorului macrofinanciar din partea Uniunii Europene fara indeplinirea conditionalitatilor de catre Republica Moldova. Pentru prima transa exista zece conditionalitati, trei-patru dintre care la momentul actual nu sunt indeplinite. Declaratia a fost facuta de presedintele delegatiei Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, Siegfried Muresan, care se afla zilele acestea la Chisinau, transmite IPN.

actualitate, 18:15

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,1597 seconds )