Libnet.ro
UNICEF

22:31

Zonei Euro

Libnet Ro
Zona euro risca sa intre in recesiune. Bancile centrale majoreaza drastic dobanzile

Zona euro risca sa intre in recesiune. Bancile centrale majoreaza drastic dobanzile

Economia zonei euro risca sa intre in recesiune in acest trimestru si nu pare sa revina pe linia de plutire prea curand, pe masura ce bancile centrale majoreaza drastic dobanzile.

Analist german: Scenariul unei recesiuni este din ce in ce mai clar in zona euro

Economia zonei euro este posibil sa se contracte in trimestrul al treilea si nu va reveni pe crestere prea curand, in contextul in care efectele campaniei de majorare a dobanzilor incep sa devina mai clare, arata rezultatele unui sondaj, conform Agerpres.

Pietele de actiuni europene aveau scaderi usoare, spre finalul sesiunii de tranzactionare

Economia zonei euro a crescut cu 0,1%, in trimestrul al doilea fata de cele trei luni anteriorare, sub cresterea indicata de datele preliminare, de 0,3%. Pietele bursiere europene aveau scaderi usoare ieri, la ora 17:00, investitorii avand in vedere presiunile inflationiste din Statele Unite si datele din zona euro, conform CNBC.

Oficial BCE: Riscurile pentru cresterea economiei zonei euro se materializeaza

Banca Centrala Europeana BCE) trebuie sa fie foarte precauta cu privire la orice inasprire ulterioara a politicii monetare, deoarece cresterea economica a zonei euro a fost mai slaba in ultimele luni decat era de asteptat si s-au facut deja foarte multe.

Romania, in topul cresterii economice in UE in trimestrul 2. Ungaria si Polonia sunt la coada clasamentului

Economia UE a crescut cu 0,5% si a zonei euro cu 0,6% in trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, iar Irlanda si Romania au raportat cel mai semnificativ avans, arata datele preliminare publicate de Oficiul European pentru.

Eurostat: Irlanda si Romania, cea mai mare crestere economica din UE, in trimestrul doi din 2023

Economia UE a crescut cu 0,5% si a zonei euro cu 0,6% in trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, iar Irlanda si Romania au raportat cel mai semnificativ avans, arata datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistica Eurostat). De asemenea, economia UE si a zonei euro au inregistrat o .

Eurostat : Romania si Irlanda au avut cele mai mari cresteri economice

Economia UE a crescut cu 0,5% si a zonei euro cu 0,6% in trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, iar Irlanda si Romania au raportat cel mai semnificativ avans, arata datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistica Eurostat).

Sentix: Germania devine omul bolnav al zonei euro

Increderea investitorilor privind activitatea economica din zona euro a crescut in august 2023, dupa trei scaderi consecutive, conform ultimului raport de la Sentix GmbH.

Economia zonei euro o ia tot mai repede la vale: Activitatea fabricilor a consemnat cea mai grava scadere de dupa pandemie

Declinul activitatii economice in zona euro s-a agravat peste asteptari in luna iulie, in conditiile in care scaderile din sectorul manufacturier au fost insotite de o noua incetinire a cresterii in sectorul serviciilor, arata datele definitive publicate joi, transmite Reuters.

Inflatia zonei euro continua sa scada. Cum au evoluat preturile la alimente, bauturi si tigari

Rata anuala a inflatiei in zona euro si-a continuat scaderea in luna iulie, arata datele publicate, luni, de Eurostat, informeaza Reuters.

Economia Zonei Euro a crescut cu 0,3%, in timp ce economia UE stagneaza

Conform Biroului de statistica al Uniunii Europene, in al doilea trimestru al anului 2023, PIB-ul ajustat sezonier, la nivelul Zonei Euro, a crescut cu 0,3% fata de trimestrul precedent si cu 0,6% fata de acelasi trimestru din 2022.

Eurostat: Economia zonei euro a revenit pe crestere in trimestrul al doilea, inflatia continua sa scada

Economia zonei euro a inregistrat o crestere peste asteptari in trimestrul al doilea, dupa ce a stagnat in primele trei luni ale acestui an, dar ramane in continuare afectata de dificultatile persistente din Germania, arata o estimare preliminara publicata luni de Eurostat, informeaza Reuters.

Vesti bune din Europa: Economia zonei euro a revenit pe crestere

Economia zonei euro a inregistrat o crestere peste asteptari in trimestrul al doilea, dupa ce a stagnat in primele trei luni ale acestui an, dar ramane in continuare afectata de dificultatile persistente din Germania, arata o estimare preliminara.

Ieftinirea banilor nu este suficienta pentru repornirea economiei condamnate a zonei euro

Federal Reserve a majorat dobanda de politica monetara cu 25 de puncte de baza, conform asteptarilor, pana la intervalul tinta 5,25% - 5,5%, corespunzator celui mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani. La fel a facut si Banca Centrala Europeana, care a dus dobanda de referinta la 4,25%, de asemenea un maxim al ultimilor 22 de ani.

Care este tara cu cea mai puternica economie din Europa. Lovitura dura pentru Germania, cine i-a luat locul

Germania, care odinioara a fost considerata cea mai puternica economie a Europei, se confrunta acum cu provocari economice majore, devenind punctul slab al zonei euro. Analizele realizate de.

Germania nu mai e cea mai puternica economie a Europei. Ce tara a detronat-o

Germania nu mai este cea mai puternica economie a Europei, ci mai degraba punctul slab al zonei euro, arata analistii consultati de Bloomberg.

Recesiunea e o realitate, tarile din zona euro se adancesc in probleme economice: pentru toata lumea e greu

Viata nu e simpla din perspectiva financiara nici macar in tarile prospere si bogate ale Uniunii Europene, ce fac parte din zona euro. Economia zonei euro e pusa sub semnul intrebarii. Un.

Eurobarometru: 72% dintre unguri doresc adoptarea monedei euro in clasament urmeaza Romania (71%), Polonia (55%), Suedia (54%), Bulgaria (49%) si Cehia (44%)

Potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru, in statele membre UE care nu au introdus inca euro, majoritatea populatiei considera ca moneda comuna a UE are un efect pozitiv, scrie presa maghiara. Eurobarometru, despre adoptarea monedei euro Sondajul a fost realizat in aprilie 2023 in cele sase state membre din afara zonei euro, si anume Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Suedia, care s-au angajat legal la introducerea monedei euro.

Spania a inregistrat o crestere cu 0,6%, in primul trimestru din 2023

Spania, a patra economie a zonei euro, a inregistrat o crestere cu 0,6% in primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, depasind usor estimarile, arata datele revizuite publicate vineri de Institutul National de Statistica INE).

Vesti proaste pentru romanii cu credite in euro: Dobanda de politica monetara a crescut din nou Cat se adauga la rata

Banca Centrala Europeana BCE) a anuntat, joi, majorarea cu 0,25% a componentelordobanzii de referinta, in cadrul actiunilor de reducere a inflatiei si de stabilizare a economiei zonei euro. Creditele in euro vor fi majorate din nou, relateaza Observatornews. ro. BCE a majorat dobanda de referinta Consiliul guvernatorilor BCE a informat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit vor creste la 4%, 4,25% si, respectiv, 3,50%. Este cel mai ridicat nivel al ratei dobanzii la depozite din ultimii 22 de ani.

actualitate, 22:31

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (https://translate.google.com)
 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2023 Libnet.roibNet.ro

( 0,2447 seconds )